Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
CAV W300-ról mi a véleményetek? Valaki hallotta már? Mondjuk egy Polk PSW 110-hez képest?
Úgy látszik egyedül vagyok azzal, hogy nekem nem jön be. Az aluláteresztő szűrője nem túl hatásos, nagyon "felmegy" a szub. Kb 50 Hz alatt meg nem tiszta, hanem torz, olyan mintha berezonálna benne valami. Lehet, hogy hibás darabot próbáltam? Vagy csak más nem próbálta ki szinusz jelekkel?
Mélysugárzók
Akinek Polk Audio psw110 szubja van, tegye már meg nekem , és mérje meg, h milyen hosszú reflexcsövet tettek bele.
Köszönöm...
Mélysugárzók
CAV W300-ról mi a véleményetek? Valaki hallotta már? Mondjuk egy Polk PSW 110-hez képest?
W310 vs. Polk tapasztalatom van. Múltkor volt szerencsém összehasonlító hallgatásban részt venni (ezúton is köszönet a Streamaudionak!). Demóztunk filmen és hallgattunk zenét is.
Paraméterekben kb. megegyeznek, de határozottan azt kell, hogy mondjam, hogy a CAV "megverte", több volt benn a tartalék és pontosabb, feszesebb volt.
Ezért is van az, hogy vele tértem haza.
Még úgyis lógok egy beszámolóval+képekkel, de most külföldre utazom, úgyhogy ha minden jól megy, akkor jövő héten pótolom...
Mélysugárzók
Illetve még annyi, hogy a jelenleg vele egy árban lévő Wharfedale Vardus, ill Powercube8 és WH sorozatnál jobb minőségű? Best Buy kategória?
Mélysugárzók
Mélysugárzók
jaja az rajta maradt
Mélysugárzók
Olyan kérdésem van hogy ugye szétszedtem teljesen a polk psw 110-es mélynyomót lehet hülye kérdés lesz, de most a végfok tranyó csavarjait teljesen bekell csavarni tehát hogy csutkára? Csak azért is kérdeztem meg mert ilyenkor azért eléggé leszorítja nem nyomja szét a tranyókat ? Nem lesz e semmii baja? Biztonság kedvéért kérdezem mert most csutkára bevannak csavarva.
Hát nem kell akkorát húzni rajta, h kettétörjön... Nyomja le egy picit annyi elég...A hűtőpasztát meghagytad alatta ugye?
Mélysugárzók
Olyan kérdésem van hogy ugye szétszedtem teljesen a polk psw 110-es mélynyomót lehet hülye kérdés lesz, de most a végfok tranyó csavarjait teljesen bekell csavarni tehát hogy csutkára? Csak azért is kérdeztem meg mert ilyenkor azért eléggé leszorítja nem nyomja szét a tranyókat ? Nem lesz e semmii baja? Biztonság kedvéért kérdezem mert most csutkára bevannak csavarva.
Mélysugárzók
Üdv!
Most gondolkodok egy mélyláda vásárláson, és ki is néztem párat. A jamo 300 és az 550 ami először felkeltette az érdeklődésemet. (Bár nem tudom hogy paszíroznak ki ugyanolyan átmérőjő hangszóróból majdnem 2x annyit)... Árban szinte ez a legolcsóbb a hasonló kategóriájú ládákhoz képest.
Valamint a Polk Audio PSW-125 és a Velodyne CHT-8R amit nézegettem. Kinek mi a véleménye ezekről? Olyan 100.000-et szánnék rá max., de ettől persze lehet olcsóbb is:D:D:D
Jamot ne vegyél! Annak a hangja gáz...
Háát nem tudom én hallottam szólni a jamo sub 300 mélynyomót a mediamarktba ahol az akusztika úgy mondhatom hogy nincs és szerintem nagyon szépen szólt nem mondanám hogy a hanja gáz, nagyon mélyre lement feszesek voltak a mélyek ebben a kategóriában nem volt port zaj, én azt mondom hogy hallgasd meg, hasonlítgattuk ott az eladóval a sub650-nel de nekem a sub 300-as hangja jobban tetszett lágyabb volt a hangja talán pontosabbak voltak a mélyek dinamikusabb volt, Nyílván a nagyobb térbe akarod venni akkor jamo sub 550 , lehet hogy a azért tetszett jobban a hangja mert a reflex miatt hangosabban szólt a fene se tudja. Ha brutális mélynyomót akarsz venni ami ténleg brutális akkor ilyet vegyél PROSON STRATEGO 210. Vagy ha ilyet nem találsz akkor polkaudio psw 125, vagy jamo sub 550, 100ezer ft-ből jbl es-250 ha van még ebből a szériából.
Ne azzal foglalkozz más mit mond, azt vedd meg amelyik neked tetszik...A Jamó 300 már nem rossz doboz...Bár kétségtelen, h ebben az árszegmensben elég sok a rivális.
Mélysugárzók
Üdv!
Most gondolkodok egy mélyláda vásárláson, és ki is néztem párat. A jamo 300 és az 550 ami először felkeltette az érdeklődésemet. (Bár nem tudom hogy paszíroznak ki ugyanolyan átmérőjő hangszóróból majdnem 2x annyit)... Árban szinte ez a legolcsóbb a hasonló kategóriájú ládákhoz képest.
Valamint a Polk Audio PSW-125 és a Velodyne CHT-8R amit nézegettem. Kinek mi a véleménye ezekről? Olyan 100.000-et szánnék rá max., de ettől persze lehet olcsóbb is:D:D:D
Háát nem tudom én hallottam szólni a jamo sub 300 mélynyomót a mediamarktba ahol az akusztika úgy mondhatom hogy nincs és szerintem nagyon szépen szólt nem mondanám hogy a hanja gáz, nagyon mélyre lement feszesek voltak a mélyek ebben a kategóriában nem volt port zaj, én azt mondom hogy hallgasd meg, hasonlítgattuk ott az eladóval a sub650-nel de nekem a sub 300-as hangja jobban tetszett lágyabb volt a hangja talán pontosabbak voltak a mélyek dinamikusabb volt, Nyílván a nagyobb térbe akarod venni akkor jamo sub 550 , lehet hogy a azért tetszett jobban a hangja mert a reflex miatt hangosabban szólt a fene se tudja. Ha brutális mélynyomót akarsz venni ami ténleg brutális akkor ilyet vegyél PROSON STRATEGO 210. Vagy ha ilyet nem találsz akkor polkaudio psw 125, vagy jamo sub 550, 100ezer ft-ből jbl es-250 ha van még ebből a szériából.
Mélysugárzók
nincs azon repedés bekarikáztam hogy az az alkatrész nem a helyén volt és így nem szolt a sub bekapcsolni bekapcsolt de nem szólt ezért szétszedtem és ez volt a probléma és azzal a fekete fémmel tudtam leszórÍtani.
ja bocs már látom a bekarikázást.
Mélysugárzók
Üdv!
Mélysugárzók
Végre beüzemeltem és kipróbáltam szépségemet (CAV W310)...
Még próbálgatom, elhelyezésen javítgatok és utána írok pár gondolatot az élményekről.
Előzetesen annyit, hogy bont...
Mélysugárzók
nincs azon repedés bekarikáztam hogy az az alkatrész nem a helyén volt és így nem szolt a sub bekapcsolni bekapcsolt de nem szólt ezért szétszedtem és ez volt a probléma és azzal a fekete fémmel tudtam leszórÍtani.
Mélysugárzók
szerintem a tranyó túlmelegedhetett ha rendesen nem érintkezett a bordával és lekapcsolhatott a védelem.
Bár a hőmegfutás védelmet is a bordára szokták tenni.
a képen egyébként mintha repedést látnék vagy csak nekem tűnik annakŰ?
Mélysugárzók
Ez a rész nem érintkezett a fémmel itt egy kép nem tudom hogy mi pontosan ez az alkatrész de ez alkatrész nem a helyén volt de visszatudtam tenni mint látjátok a kép alapján, most már szól rendesen a sub. Itt egy kép hogy mire gondoltam.
Amennyit én értek hozzá az az egyik végfok tranyó.Szerencséd, hogy nem füstölted el.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Mélysugárzók
Apropó: Hivi Swans D3.2 front center és surround amihez kellene a láda, olyan kb 25 30 m2-es szobához.
Mélysugárzók
Üdv!
Mélysugárzók
jó megvan sikerült az erősítőt kivenni nagy nehezen.
Na és mi fogta még?
Mélysugárzók
Ez a rész nem érintkezett a fémmel itt egy kép nem tudom hogy mi pontosan ez az alkatrész de ez alkatrész nem a helyén volt de visszatudtam tenni mint látjátok a kép alapján, most már szól rendesen a sub. Itt egy kép hogy mire gondoltam.
Mélysugárzók
jó megvan sikerült az erősítőt kivenni nagy nehezen.
Mélysugárzók
még annyit akarok kérdezni hogy érdemes hangelnyelő szivaccsal kitömnöm a polk psw 110 belsejét jobb lenne a hangja?
Attól nem lesz jobb, azzal csak növeled a térfogatát....Ami van benne csillapító az szerintem elég.
Növeled a térfogatát? Persze ha kívülre tömi akkor igen...
Nem, ha a belül kitömöd akkor elviekben a térfogatot nagyobbnak érzékeli. Itt nem a doboz méreteit kell érteni, hanem a légteret ahol a hangszóró elhelyezkedik....Ez alapvető dolog, nem is vita kérdése.
Akkor azt írd hogy térfogatnövelő hatása van, mert a kettő nem egészen ugyanaz.
Mélysugárzók
még annyit akarok kérdezni hogy érdemes hangelnyelő szivaccsal kitömnöm a polk psw 110 belsejét jobb lenne a hangja?
Attól nem lesz jobb, azzal csak növeled a térfogatát....Ami van benne csillapító az szerintem elég.
Nem, ha a belül kitömöd akkor elviekben a térfogatot nagyobbnak érzékeli. Itt nem a doboz méreteit kell érteni, hanem a légteret ahol a hangszóró elhelyezkedik....Ez alapvető dolog, nem is vita kérdése.
Mélysugárzók