Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is a nyáron vettem meg az LSI centert a frontokhoz. Te milyen erősítővel hajtod őket? 
Hátsónak mit használsz? LSI szériából nagyon durva ára van a hátsó falaknak (260eFt ami drágább mint az LSI9)
Ezért én A legkisebb Polk dipol/bipol-t gondoltam megvenni, az FX3-at ami csak 95 ezer körül van.

Jelenleg egy régi Sony-val megy, de idén cserélem egy Yamaha 1800-asra.

Az LSi/FX-el nekem nemcsak az a bajom, hogy nagyon drága hanem az is, hogy bazinagy. Az FX3 kifutó modell, FX4 van/lesz helyette, a polk honlapján fent van. Én Focal SR 700-ast tervezek hátra, ha már nem LSi sorozatú lesz akkor külsőre ez jobban megy hozzá, mint az FXi.

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

Bár a Galériába már feltettem, de itt a helye. Megjött a Polk centerem. Nagyon jó hangja van, nagyon illeszkedik a fontokhoz. Gyakorlatilag eltűnt a front és a center, lett belőle front tér, teljesen homogén térhatással.
hello

Én is a nyáron vettem meg az LSI centert a frontokhoz. Te milyen erősítővel hajtod őket?

Hátsónak mit használsz? LSI szériából nagyon durva ára van a hátsó falaknak (260eFt ami drágább mint az LSI9)
Ezért én A legkisebb Polk dipol/bipol-t gondoltam megvenni, az FX3-at ami csak 95 ezer körül van.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: jondoe »

a C2 sztem kicsit kong....
Te meghallgattál rendes C2-t pl. a Toshibában vagy más rendes helyen ???

Mániád ez a kongás.....Minden hangfal kong, még a Dali Helikon is ha oldalt megkongatod bütyökkel. Én megnéztem

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Vendég

Polkaudio

Bár a Galériába már feltettem, de itt a helye. Megjött a Polk centerem. Nagyon jó hangja van, nagyon illeszkedik a fontokhoz. Gyakorlatilag eltűnt a front és a center, lett belőle front tér, teljesen homogén térhatással.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

a C2 sztem kicsit kong....
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zoom »

A Monitor 50-es szett milyen minőség, megéri az árát? Több pénzem nincs, tehát vagy más márka, pl. Dali lesz, vagy ez. De RTi-re nem lesz keret.
Ebben az ársávban ami téged érint best buy (ha tetszik a hangja) egy dali c6 szett. A monitort egy rövid ideig hallgattam zenén de szerintem nem az igazi... Az RTi széria persze már egész más de annak is van (hangzásvilágon belül) komoly vetélytársa - Monitor Audio. Hallgatózni kell...

Köszönöm a válaszodat!
Úgy gondolom, mostmár egyre inkább, hogy Dali lesz, és lehet Nem C6 hanem C8. Érezhető a különbség vajon? Dali Topicba menjünk ezzel szerintem.

Nekem nincs a dali hangfalakkal komoly tapasztalatom, ellentétben a sok dali tulajjal, ők szívesen útba igazítanak a kérdésedet illetően.
Kellemes zenehallgatást!
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Soma01
Isten Hozott! :)

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

A Monitor 50-es szett milyen minőség, megéri az árát? Több pénzem nincs, tehát vagy más márka, pl. Dali lesz, vagy ez. De RTi-re nem lesz keret.
Ebben az ársávban ami téged érint best buy (ha tetszik a hangja) egy dali c6 szett. A monitort egy rövid ideig hallgattam zenén de szerintem nem az igazi... Az RTi széria persze már egész más de annak is van (hangzásvilágon belül) komoly vetélytársa - Monitor Audio. Hallgatózni kell...

Köszönöm a válaszodat!
Úgy gondolom, mostmár egyre inkább, hogy Dali lesz, és lehet Nem C6 hanem C8. Érezhető a különbség vajon? Dali Topicba menjünk ezzel szerintem.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zoom »

HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Soma01

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Egy Yamaha RX-V661 már kihajtja rendesen az RTI6-ot ?

90Watt 8ohmon.

Mert a 459-et gyenglnek mondtátok erre.

Ha a technikai spec.t nézem, akkor nem lehet gond. Egyébként az RTi6 nem egy nehezen hajtható doboz.

Vendég

Polkaudio

Nincs mélynyomóm és nem is tervezem a beszerzését. A 20 nm-es szoba kicsi hozzá sajnos.
Ez így nem teljesen igaz!

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

...Lehet, hogy az én 20nm-es szobámba az RTi4 is elég lesz. ...
Nekem is kb. 20nm szobában szól, igaz 3,60m a belmagasság.
Amíg nem volt a 6-os, a 4-es szólt frontként. Beszólta a teret, de a 6-os lényegesen több mélyet ad.

Nincs mélynyomóm és nem is tervezem a beszerzését. A 20 nm-es szoba kicsi hozzá sajnos.
A belmagasság 3m, így a falon van hely a dobozoknak a szekrénysor miatt sajnos az állványok sem jöhetnek szóba.

Már csak az RTi4 vagy az RTi6 között kell választanom.

Mindenestre meghallgatom mindkettőt.

Előtte Tannoy Sensys DC1-re gondoltam de egy 50 ezressel drágább, mint az Rti6 a leírás szerint meg ugyanazt tudják.

Egy Yamaha RX-V661 már kihajtja rendesen az RTI6-ot ?

90Watt 8ohmon.

Mert a 459-et gyenglnek mondtátok erre.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Amíg nem volt a 6-os, a 4-es szólt frontként. Beszólta a teret, de a 6-os lényegesen több mélyet ad.

A belmagasság 3m, így a falon van hely a dobozoknak a szekrénysor miatt sajnos az állványok sem jöhetnek szóba.

Már csak az RTi4 vagy az RTi6 között kell választanom.

Mindenestre meghallgatom mindkettőt.

Előtte Tannoy Sensys DC1-re gondoltam de egy 50 ezressel drágább, mint az Rti6 a leírás szerint meg ugyanazt tudják.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 193

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cisco »

Szevasztok, nem tud valaki valamilyen értékelhető információt adni a Polkaudio Monitor 50-esről? Mit gondoltok, érdemes belefektetni?
Nekem 40-s van ami ha jól tudom uaz csak polc sugárzó.

Én meg vagyok velük elégedve. Nem tudom árban mibe van egy iylen 50-s, az én 40-s volt annó 55. annyit nekem megért. minősége is bőven elég.

Én a zenét élvezni szoktam, nem pedig úgy elmélkedni hogy most húúú a trombitás igazából 10 centire jobbra vagy balra van a hangképben

De hallottam már nad erősítőről meghajtva. igencsak meggyöző volt.

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: gusson »

TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Ahogy a képen látom ezt csak falra párhuzamosan lehet felrakni befeléfordítás nélkül.
Ugy szerintem nem a legjobb.

Namost pl. nálam igaz állványon vannak a dobozok, de kifezetetten párhozamosan állítva szólnak jól! Sajnos nem lehet általánosítani, hogy csak befeleforgatva jó egy doboz.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: forgi »

Huh, mi az a powerport ????
PowerPort: a reflexnyílás elé épített hangterelő kúp(szerűség). Így nem tudod rátolni a falra, szekrényhátra, stb. A hanghullámokat meg tulképp szétteríti a hangdoboz mögött.

Az RTi6-os PowerPortja:

Az RTi4-en is ilyen a powerport ????

Lehet, hogy az én 20nm-es szobámba az RTi4 is elég lesz. Meg kel hallgatni ezt is meg az RTi9-ot is.

Ahogy a képen látom ezt csak falra párhuzamosan lehet felrakni befeléfordítás nélkül.

Az RTI4-n is ilyen a powerport. Szvsz. lehet, hogy elégnek találod és nem kell az RTI6. Én kb. 18 nm-n hallgattam a Standartok elött.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

PowerPort: a reflexnyílás elé épített hangterelő kúp(szerűség). Így nem tudod rátolni a falra, szekrényhátra, stb. A hanghullámokat meg tulképp szétteríti a hangdoboz mögött.

Az RTi6-os PowerPortja:

Az RTi4-en is ilyen a powerport ????

Lehet, hogy az én 20nm-es szobámba az RTi4 is elég lesz. Meg kel hallgatni ezt is meg az RTi9-ot is.

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: gusson »

Az RTi6-os PowerPortja:

TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Én inkább alsó reflexnyílásnak nézem. 
@jondoe
Ez két külön dolog. A powerport a Polkaudio egyes hangdobozainál van, míg a Söund Arts egy állvány márka. A kettő független egymástól.

Egyes álló hangfalaknál valóban alsó az a hátsó reflexnyílás.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Lex »

Én inkább alsó reflexnyílásnak nézem.

@jondoe
Ez két külön dolog. A powerport a Polkaudio egyes hangdobozainál van, míg a Söund Arts egy állvány márka. A kettő független egymástól.
Üdvözlettel: Lex

forgi
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

És mi a szörnyarc rendes neve ?

A Powerport a Polk által használt hátsó reflexnyílás

A szürnyarc rendes neve pedig Söund Arts

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

PowerPortA szörnyarc pedig a SöundArts akar lenni, csak egyesek nagyon viccesek. Főleg állványok terén ismert.

kösz.

Tehát valamiféle állvány ami zajt csökkent.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Lex »

PowerPort
A szörnyarc pedig a SöundArts akar lenni, csak egyesek nagyon viccesek. Főleg állványok terén ismert.
Üdvözlettel: Lex

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Én is ilyen RTi6-ot vennék. Úgy néz ki szekrény tetejére rakom. Esetleg falikonzol van ehhez  vagy nem is érdemes konzolra rakni ?

Ha már falra kell rakni, akkor én falikonzol helyett simán a gyári powwerport rögzítőn keresztül raknám fel a falra. Fúrni úgyis kell, de megspórolod egy állvány árát.

A mélynyomó roppant szubjektív dolog - van aki képtelen anélkül zenét hallgatni, hogy ne lengene a nadrágszára. Az RTi6 tényleg mélyre megy, és elhiteti, hogy mindent hallassz a zenéből, de a mély szekcióban nagy ereje nincsen. Vagyis mozin a robbanások nem viszik le a fejed.

És mi a szörnyarc rendes neve ?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”