Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Üdvözletem mindenkinek. Zensor 5.0 szetthez melyik subot érdemes vásárolni? Jelenleg panelban lakom, a szoba kb. 20 nm2, E-9F vagy E-12F? Nem akarok úgy járni, hogy megveszem a gyengébbet és aztána ha elköltözöm egy nagyobb lakásba akkor a sub nem lesz elég erős Elég egyértelmű, hogy akkor az erősebb subot kell megvásárolni, azért meghallgatnék pár véleményt.

Sub-ból nem kell feltétlenül az 5.0-val azonos márkából választani.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdvözletem mindenkinek. Zensor 5.0 szetthez melyik subot érdemes vásárolni? Jelenleg panelban lakom, a szoba kb. 20 nm2, E-9F vagy E-12F? Nem akarok úgy járni, hogy megveszem a gyengébbet és aztána ha elköltözöm egy nagyobb lakásba akkor a sub nem lesz elég erős Elég egyértelmű, hogy akkor az erősebb subot kell megvásárolni, azért meghallgatnék pár véleményt.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Köszi szépen, jó lenne egyszer együtt meghallgatni a kettőt, úgy emlékszem, a Zensornak pedig még nagyobb átmérűjű a mélyhangszórója, mint a Polknak, de az eggyel több  az lehet jobban kiadja a mélyeket, ez igaz.
Mondjuk a Denonhoz úgy olvastam inkább a Dali passzol..

Meg kell hallgatnod mindkettőt (Lektor, Zensor) máshogy nem fog menni. A saját ízlésed szerint válassz.
Lektor inkább zeneibb, visszafogottan minőségibb, Zensor pedig inkább mutogatósabb.
Danonhoz Dali valóban jobban megy, mint a Polk.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vicarious2
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vicarious2 »

Köszi szépen, jó lenne egyszer együtt meghallgatni a kettőt, úgy emlékszem, a Zensornak pedig még nagyobb átmérűjű a mélyhangszórója, mint a Polknak, de az eggyel több  az lehet jobban kiadja a mélyeket, ez igaz.
Mondjuk a Denonhoz úgy olvastam inkább a Dali passzol..

Marantz Cinema 40
Focal Aria 906+S900, Focal Aria 900CC, Focal Aria 926
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DaliBaba »

Üdv! 

A Lektor szériát sosem hallgattam meg, mert a külseje miatt hamar letettem róla! Nekem Zensor 7  5.1 szettem van, megvagyok vele elégedve, filmre zenére ilyen árkategóriában (új ár) bőven megfelel, bár ez erősítőn is elég sok múlik... A polkból az RTI A7 et hallottam, hasonló volt mint a Zensor 7 csak logikusan több volt a mély a plusz hangszóró végett, de mégis a Zensor7 est választottam!

Menj el hallgasd meg őket mindenféleképpen, könnyebb lesz utána dönteni!

Vicarious2
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vicarious2 »

Sziasztok.
Segítség kellene:

1. Dali Lektor 6  5.0 szett akciósan 300.000 -ért (magasabb kategória a Zensornál)
2. Dali Zensor 7  5.0 szett 340.000-ért ( újabb tervezés, nagyobb hangszórók a Lektornál)
3. PolkAudio  Rti5 szett 340.000 -ért

Denon x4000-hez szeretném. kb. 30 nm szobába.
Aki hallotta őket megköszönöm a véleményét.
Marantz Cinema 40
Focal Aria 906+S900, Focal Aria 900CC, Focal Aria 926
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Azért benne van az is, h a Dali nem igazán mélyre menő centereket készít. A barátom Dali concept szettjénél igen megmosolyogtató a center hangja. Nevezetesen a rózsahang égész egyedien szól belőle. Végig pötyögi az ember a dobozokon, aztán a centernél olyan szokol rádiós hang lesz belőle. Sztem nagyjából 80hz-es vágásra tervezték szigorúan.
...nyílván de eleve a hangkarektere is más mint egy conceptnek, egy biztos most nem keveslem az erejét, "dögösségét"
Egyébként én mindig is 60Hz- nél vágtam a surroundokat 50Hz- nél. Majd kipróbálom ha fentebb veszem a center vágását 70-80 Hz re.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Anno sokat bohockodtam olyan tesztekkel mi történik ha minden front dobozt egy avr hajt (persze olyan aminek a pre out kimenete meg is tud vezérelni rendesen egy végfokot) de a hátsókat végfok.
Elég durván megugrott a hátsók minősége megszolalásban.A dinamikáról és hangnyomásról nem is beszélve.
Centert is megjárattam így.
Igen furcsa volt mikor megtáltosodott a center.A frontokat olyan színten túl lépte minden tekintetben hogy csak pislogtam.

Ezt a végfokos meghajtást legegyszerübben úgy lehet elképzelni mint amikor egy avr-en sztereozik valaki aztán egyszer csak vesz egy sztereo vasat és minden sokkal dinamikusabb, teresebb és persze jóval erősebben szól.

Tekintsünk most el a kis 5x 6x 7x 40-80 wattos kis végfokoktól(azok közül kevés olyat találtam ami hozza is a fent leírt dolgokat)

pontosan én már évekkel ezelőtt mondtam ha egy AVR csak bizonyos csatornái vannak megvégfokozva és jó végfokkal az nem sokat ér.
Ami meg lett végfokozva egyből ki fog tűnni, vissza kell venni belőle és majdnemhogy ugyanott vagy mint az AVR erejével.
Én csak úgy látom értelmét ha minden csatija pre outjára végfok van kötve ha már az ember kevesli az AVR erejét

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

mondjuk úgy hogy mivel most már végfokom van a centerem hangja azért  kategóriákkal emelkedett hangban.
Sokkal agilisabb, artikuláltabb lett, eddig picit "gyengének" tartottam mindig a versenytársakéhoz képest, de betudtam annak az ikon egy finomabb széria, ami igaz is szerintem.
Nos a lényeg,  most már nem gyenge

Azért benne van az is, h a Dali nem igazán mélyre menő centereket készít. A barátom Dali concept szettjénél igen megmosolyogtató a center hangja. Nevezetesen a rózsahang égész egyedien szól belőle. Végig pötyögi az ember a dobozokon, aztán a centernél olyan szokol rádiós hang lesz belőle. Sztem nagyjából 80hz-es vágásra tervezték szigorúan.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Dali hangsugárzók

Anno sokat bohockodtam olyan tesztekkel mi történik ha minden front dobozt egy avr hajt (persze olyan aminek a pre out kimenete meg is tud vezérelni rendesen egy végfokot) de a hátsókat végfok.
Elég durván megugrott a hátsók minősége megszolalásban.A dinamikáról és hangnyomásról nem is beszélve.
Centert is megjárattam így.
Igen furcsa volt mikor megtáltosodott a center.A frontokat olyan színten túl lépte minden tekintetben hogy csak pislogtam.

Ezt a végfokos meghajtást legegyszerübben úgy lehet elképzelni mint amikor egy avr-en sztereozik valaki aztán egyszer csak vesz egy sztereo vasat és minden sokkal dinamikusabb, teresebb és persze jóval erősebben szól.

Tekintsünk most el a kis 5x 6x 7x 40-80 wattos kis végfokoktól(azok közül kevés olyat találtam ami hozza is a fent leírt dolgokat)

mondjuk úgy hogy mivel most már végfokom van a centerem hangja azért  kategóriákkal emelkedett hangban.
Sokkal agilisabb, artikuláltabb lett, eddig picit "gyengének" tartottam mindig a versenytársakéhoz képest, de betudtam annak az ikon egy finomabb széria, ami igaz is szerintem.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Vendég

Dali hangsugárzók

nem igazán van mert az emberek nem igazán vesznek ennyiért már hangfalszettet itthon.
Aki meg meg veszi nem itt bohockodik.

Azért ez elég érdekes kijelentés hogy ennyiért már van hangfalszett is.
Persze hogy van de egy Ikon center árából is lehet bvenni hangfalszettet.

Kérdés kinek mik az igényei.
De ezt mondhatnánk a subokra is hogy egy áráért akár 4et is lehetne venni.Na de milyen az a négy??

Én sem azon gondolkodom hogy a Canton Karat Reference 2DC centeremből akár egy komplett rendszert tudnék venni még ha így használtan is adnám el.

használtan gondolom nem nagyon van mentor

újjonnan meg a center ára elég magas, ezért már hangfalszettet is lehet kapni.

http://homemovie.hu/kisker/centersugarz ... ersugarzo/

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

használtan gondolom nem nagyon van mentor

újjonnan meg a center ára elég magas, ezért már hangfalszettet is lehet kapni.

http://homemovie.hu/kisker/centersugarz ... ersugarzo/

Vendég

Dali hangsugárzók

A Mentor szett még mindig Nálam.
Tegnap egy ismerősöm eljött hozzám.Ő Ikon tulaj.
Mentort még nem látott, hallott.Teljesen meglepődött a külsején.Azt mondta hogy az Ikonokhoz szokott szemének nagyon jó volt a Mentorok minőségét látni és élőben pazar a kivitelezés.Képeken nem adja vissza milyen szépek.
Hangjára csak annyit mondott:"Nem gondoltam volna, hogy ekkora nagy a difi a két sorozat között.Az Ikon ehhez képest kis iskolás"

Mivel nem a sajátaim a Mentorok így nem érintett meg különösen az elismerése.

A Mentorok továbbra is pazarul szólnak.

Megtartanám ???
Igen!!!
Még úgyis hogy esetleg az enyémeknek menni kellene.
Nagyon jó szett!!!

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TFG »

Ez így igaz.
Ezeket a dolgokat is sérelmezem a mai világban.
Közel 500.000 HUF-ért nem fér bele furnér kivitel.Hát nagyon sajnálatos.
Értem Én hogy mennyivel több marad a gyártó zsebében de ne ez legyen már a trend.
Sok hasonlót tipust fel lehetne sorolni sajnos nem ez az egyetlen.
És nem akarom elhinni azt a szöveget hogy nem férne bele a keretbe mert a hogy a belsőség teszi ki az összeget és azért ilyen egyszerű a kivitel.

Off:
pl. a Focalnál tizenéve még csak a hetes szériának volt fautánzatú borítása, aztán a nyolcasnak is, és most már a kilencesnek, az Arianak is. Gondolom, most már az Electra jön. Cikki!

Vendég

Dali hangsugárzók

Ez így igaz.
Ezeket a dolgokat is sérelmezem a mai világban.
Közel 500.000 HUF-ért nem fér bele furnér kivitel.Hát nagyon sajnálatos.
Értem Én hogy mennyivel több marad a gyártó zsebében de ne ez legyen már a trend.
Sok hasonlót tipust fel lehetne sorolni sajnos nem ez az egyetlen.
És nem akarom elhinni azt a szöveget hogy nem férne bele a keretbe mert a hogy a belsőség teszi ki az összeget és azért ilyen egyszerű a kivitel.

A sima Ikon fautánzatú műanyagfóliával készül, nem fafurnérral.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TFG »

létezik csak picit drágább mint a sima furnéros
A sima Ikon fautánzatú műanyagfóliával készül, nem fafurnérral.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Srácok ez ilyen formában létezik?? 

Dali ikon 6 mk2 Magasfényű! ?

Dali_Ikon_6.jpg

létezik csak picit drágább mint a sima furnéros

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Mondjuk így, karcsúbb, mert ugye magasabb, az is tény viszont, hogy súlyosabb darab...de túdnál velük együtt élni!
Osu no seishin!

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Engem amúgy csak egy dolog zavar a külsejében, hogy olyan kis keskeny

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Most meg kéne ismételnem azt, amit az előbb írtam, a link nélkül. Sokkal jobb az Ikon!
Osu no seishin!

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Hát akkor el kell gondolkodnom ezen az IKON projecten

Nekem így magasfényűben nagyon tetszik!

Csak még hallani nem hallottam soha, hogy mit tud a Zensorhoz képest, nem tudom hogy érdemes e lecserélni a komplett 5.1 et!?!?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Osu no seishin!

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Srácok ez ilyen formában létezik?? Dali ikon 6 mk2 Magasfényű! ?

Vendég

Dali hangsugárzók

Most végeztem pár filmmel.Tegnap délután óta egyfolytában filmeket néztem.Bevallom férfiasan nehezen tudtam abba hagyni.

Leírom mégegyszer Én nem rajongok a Dali dobozokért, de a Mentor széria nagyon beültetett a Dali hintaszékbe.
Nagyon egységes, nagyon jó szett.Igazán érzelem teljessen tud megszólalni az egész szett.Megmutatja milyen érzelmi töltete és hangulata van egy filmnek.Egy percig sem a szettre figyelsz, hanem a filmre.Egyszerüen bele von a filmbe és a cselekmények közepébe.A párbeszédek hitelesek.Nem érzel lyukat a dobozok között.Olyan atmoszférát teremt meg amit sokszor drágább szettektől hiányolok.Rengeteg részletet megjelenít.Vissza adja hitelesen a természetes hangokat.
Állványon jobban tetszik a center hangja.Kitisztult a közép sáv.Levegősen, teresebben szólal meg mint "polcra" helyezve.
Amint elfogattam, hogy a centere nem fog tudni olyan erényeket felhozni mint a sajátom és nem a különbségre figyeltem hanem magára a filmre és az összképre egy fantasztikus élményben volt részem.

Remélem elég ideig maradhatnak még nálam a Mentorok.
Napközben/délután egy kis "zuzdával" is meghallgatom.Az esti órára és a szomszédok idegállapotára tekintettel kihagytam az igazán akciódús mozi filmeket.Kiváncsi vagyok hogyan teljesít.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”