Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mikor és hol hallottad ezt az összeállítást?

Sehol. De míg a Panasonic házimozi erősítők, megtalálhatók a tecskók polcain, addig a Castle egy kifejezetten hifi hangsugárzó, amit nálunk magyaroknál egyetlen helyen forgalmaznak az egész országban. Ezt nem kell hallani ahhoz, h meg lehessen állapítani, h a kettő vmiért elüt egymástól.

akkor véleményt egy olyan dologról mondtál, amit nem is hallottál...
szóval én még nem hallottam h/k-klipsch összeállítást, akkor szvsz az is cinkes lehet erre akartam utalni.
(de elb@sztam)

Az ényém miért lenne az? Szerintem meg nem, miért? Mert ez van nekem és a sajátomra nem mondom h szar? Dehogy azért. Arra se mondtam!
Csak egy Pana erősítő sokkal megszokottabb egy 5.1-es sub/sat rendszerben, mint egy "steril-száraz", zenés hifi angol ritka (Castle) hangfallal. Semmi gond, de akkor is furcsa a két összeállítás. A HK nem áll messze a Denontól, és állítólag a legjobb a Klipsch mellett egy Denon mind1, h zenékben vagy filmeknél. Tehát abszolút nem érzem, h cink az enyém összeállítása. Egyik sincs tesco-ban (és most nem ezért). Nem igaz, h nektek nem furcsa a kettő egymás mellett (attól függetlenül, h tényleg szólhat jól ) Mégegyszer: semmit nem szóltam le, szóval bocs a gazdtól ha így érezte (a többiek nem érdekelnek )

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: andix »

akkor véleményt egy olyan dologról mondtál, amit nem is hallottál...szóval én még nem hallottam h/k-klipsch összeállítást, akkor szvsz az is cinkes lehet    erre akartam utalni.

Ja de van amiről meg lehet állapítani, hogy cinkes.. Pl. egy Klipsch... Na jól van nem viccelődöm tovább.
Gordon utolsó mondata nagyon igaz!! Egy házimozi erősítő a 2. rendszerben tök jó (pl. számítógép mellé)!! Sokáig filóztam, hogy ide a gép mellé megtartom a házimozi erősítőm, hiszen itt pont jól jön a rádió, távirányító stb.
A nagy rendszer meg megint más.. Ha ember leül figyelmesen zenét hallgatni úgysem fogja állandóan a hangerőt bizgerálni, meg ilyesmik, szóval ott a házimozis "fícsörök" feleslegesek.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sehol. De míg a Panasonic házimozi erősítők, megtalálhatók a tecskók polcain, addig a Castle egy kifejezetten hifi hangsugárzó, amit nálunk magyaroknál egyetlen helyen forgalmaznak az egész országban. Ezt nem kell hallani ahhoz, h meg lehessen állapítani, h a kettő vmiért elüt egymástól.
akkor véleményt egy olyan dologról mondtál, amit nem is hallottál...
szóval én még nem hallottam h/k-klipsch összeállítást, akkor szvsz az is cinkes lehet erre akartam utalni.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Az a baj, hogy általánosítasz.
Nincs olyan, hogy hifi és mozi hangsugárzó, van jó és van rossz. (Vannak olyanok persze, amiknek a sajátosságai inkább mozinál jönnek jól és zenénél kevésbé.)

A Castle nem egy túl drága valami, vannak akik sokkal drágább hangsugárzókkal moziznak.

Egyébként a Tescokban szerintem nem sok 100 eFt feletti házimozi receivert adnak el!

Abban viszont igazad van, hogy nem biztos, hogy sztereó zenehallgatásra Panasonic erősítőt kell venni, mert az árából vannak sokkal zeneibb erősítők is.

Viszont simán el tudom képzelni, hogy valakinek fontos a nagy teljesítmény, a távvezérelhetőség, a beépített digitális FM rádió és a muzikalitás másodlagos.
gordon314.fw.hu

Vendég

Pana SA-XR55 (HM)ero˝síto˝... Castle Richmond 3i hangfal = igen jól szól.
Ezt a ketto˝t is elég cink így összerakni. Valamelyiket tuti használtan vetted, jó áron (sztem a Castle-t), így megbocsátható lenne a dolog, amúgy....

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kökény »

Ezt csak te tudhatod, hogy mi éri meg.

Én azt mondom, hogy lehet jobban járnál ha a DAC és a digitális kábel árából vennél egy használt de jó integrált CD-t. (Szvsz a futómű hangja sem elhanyagolható!)
Persze attól az Mp3 és a filmek sztereóben sem lesznek jobbak, de ha már h/k fan vagy (azzá könnyű válni ) akkor érdemes esetleg utánajárni a h/k új CD lejátszója után, aminek a DAC-jának van digitális bemenete is!

Igen eléggé szeretem a H/K-t.
Ahogy elnézem neked is okoztak pár örömteli pillanatot.
Na szóval egy PM665-t akarok,ami HTD.
És ahhoz én már megvettem a CD játékost a HD740-t.
Én már csak a dvd-ről történő mp3 hallgatáshoz gondolkodtam a DAC-on, asszem lemondok róla, annyit nem ér.
Köszi a helpeket.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ezt a ketto˝t is elég cink így összerakni. Valamelyiket tuti használtan vetted, jó áron (sztem a Castle-t), így megbocsátható lenne a dolog, amúgy....

Ergo,

ha engem kérdezel, itt van a polcomon jó pár hónapja és hallgatom napi sok órában. Ha nem nekem szólt a kérdés, akkor bocs.

kf

persze, hogy nem Neked
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

21st: Természetesen igaz, de azért egy magnézium hangszóró hangja nagyon keveset változik, mondjuk papírhoz viszonyítva.

Kökény: Neked kell ezt eldöntened. Pl. kérj Szabó Úrtol egy Lupust és próbáld ki. Ennél jobb módszer úgysincs.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

....: Szóval hozna-e egy DAC(mondjuk egy Lupus2) akkora minőségi javulást, hogy megérje rá áldozni.

Ezt csak te tudhatod, hogy mi éri meg.

Én azt mondom, hogy lehet jobban járnál ha a DAC és a digitális kábel árából vennél egy használt de jó integrált CD-t. (Szvsz a futómű hangja sem elhanyagolható!)
Persze attól az Mp3 és a filmek sztereóben sem lesznek jobbak, de ha már h/k fan vagy (azzá könnyű válni ) akkor érdemes esetleg utánajárni a h/k új CD lejátszója után, aminek a DAC-jának van digitális bemenete is!
gordon314.fw.hu

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Igazából szerintem dac-ot meg ilyesmit nem szabad egy házimozi erősítő elé kötni. Hamár dacban gondolkodsz, tehát jó zenei teljesítményt szeretnél, akkor át kell gondolni a dolgot, hogy biztos-e, hogy egy hm erősítőt akarsz utána tartani.
Sajnos a H/K 235öt nem ismerem, bár biztos jobb, mint a többi kommersz, de azért egy vele egyárú stereo cucc biztosan jobb...

Én külön tervezem a stereo cuccost, ha minden jól megy akkor a cd lejátszóhoz lesz egy HK integrált erősítő is ezen fog menni a zene, a 235-ön a mozi.
A kérdésem inkább arra irányulna, hogy a pioDVD játékoshoz érdemes-e venni DAC-ot ,ugye hogy azért az mp3-kat se dobjam ki.
Szóval hozna-e egy DAC(mondjuk egy Lupus2) akkora minőségi javulást, hogy megérje rá áldozni.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Persze faltól függ, papírt jól be kell járatni, kevlárt/polipropilént már kevésbé, az alu/magnézium meg gyakorlatilag nem változik.
Midegyiknek változik a hangja, még az alu/magnéziumnak is. Gondolj csak arra, hogy általában azok is gumi peremmel csatlakoznak
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

andix

A h/k straight módban kikerül minden(!) digitális átalakítást, sőt még független tápellátása is van a két front erősítésének. Házimozi mezőnyben árkategóriájában szvsz a legjobb sztereó hangja van azok közül, amiket én eddig hallottam.

Amúgy egyáltalán nem mindegy, hogy 96/24 vagy 48/16 az a konverzió már a digitális erősítők között sem.

Ki az, aki így járatja be a hangsugárzóját? Aki türelmetlen és azt akarja, hogy a hangsugárzója addig is járódjon, amig ő alszik, kirándul, dolgozik, sörözik.....
Vagy aki mondjuk profi, hangsugárzókat gyárt vagy éppen kereskedő, akinek nem mindegy, hogy hány vevő fordul ki az üzletből egy bejáratlan hangsugárzó hangja miatt.
gordon314.fw.hu

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Gordon nem teljesen oké ez így..
Aki bővebben akar class-dről olvasni, ajánlom a hypex.nl honlapot, azon belül is technology részt!

Alapvetően minten hm erősítő digitális a végfoktól függetlenül. Hiszen digitalizálják a bejövő jelet, hogy aztán lehessen minden nyomi effektet csinálni belőle, meg 5 csatornára keverni a stereot, meg ilyenek!! És a sok nyomizás után rákerül a jel a d/a átalakítóra, és utána valamilyen végfokra! De class d végfok esetén is van a végfok előtt d/a természetesen!.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

A h/k 235-ös nem digitális ("D" osztályú) erősítő, hanem hagyományos AB osztályú végerősítése van ahhoz érdemes!Sőt arra a CD lejátszót nem is illik digitálisan, csak analog bekötni!

Kavarod egy picit, nem?! Attól még, hogy nem class D a végfok benne, lehet, hogy van A/D konverzió a bemeneten. A jobb hm erősítők úgy trükköznek, hogy "elég jó" A/D konverziót használnak (több bit és khz), így kicsit számít, hogy mit kötsz elé.
De mostmár kíváncsi vagyok, hogy van-e A/D átalakítás a hk bemenetén. Szerintem van. Mondjuk egy Primare processzorban pl. nincs, de az úgyis van tervezve (P30 pl.).

Igazából szerintem dac-ot meg ilyesmit nem szabad egy házimozi erősítő elé kötni. Hamár dacban gondolkodsz, tehát jó zenei teljesítményt szeretnél, akkor át kell gondolni a dolgot, hogy biztos-e, hogy egy hm erősítőt akarsz utána tartani.
Sajnos a H/K 235öt nem ismerem, bár biztos jobb, mint a többi kommersz, de azért egy vele egyárú stereo cucc biztosan jobb.
Én most nagyon élvezem a rendszerem, kívánalmaimnak megfelelően szól (kicsit dögös, de már elég zenei), és egy ilyen jó stereoval értelmet nyert a "filmzene" fogalom is.

Hangfalbejáratás: mindig olvasom ezeket a jó tanácsokat. De ki az, aki egy új falat, ahelyett, hogy egész nap előtte ülne zenét hallgatva, egymásnak fordítva járat órákig? Hát nem mazohizmus az? Persze faltól függ, papírt jól be kell járatni, kevlárt/polipropilént már kevésbé, az alu/magnézium meg gyakorlatilag nem változik.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Azt honnan tudom meg h melyik erősítő milyen osztályú és hogy az mit jelent? Egy kicsit okosodni akarok ebben a témában, köszönettel vennék, ha akár könyvet, akár linket tudnátok javasolni.
"A Google a Te barátod!" mondaná Simon

Na, de rövigen a "D" osztályú digitális erősítők úgy működnek pontatlanul, de talán érthetően megfogalmazva, hogy digitális bemenetein érkező jelet erősítik fel, majd a folyamat végén a felerősített digitális jelet alakítják vissza analóggá.
A működési elvük miatt ugye az analog bemeneti jeleket digitalizálják.
A dolog erénye, hogy nagyon jó hatásfokkal dolgoznak, ezért kis méretű nagy teljesítményű erősítőket lehet így készíteni. A hátránya, a már írt limitált felbontás és az analog bemenetek digitalizálása.

Az A és B osztályú erősítésőt a hagyományos erősítők. Az A osztályúak a legrosszabb hatásfokúak, de egyben a legjobb hangúak. Az AB osztályú erősítők egy teljesítmény érték alatt A osztályúként müködnek, feletta B osztályújént.
Tiszta A osztályú erősítők relativ kis teljesítményűek (max 20-30 watt).
Akkor fogyasztanak a legtöbbet és melegszenek a leginkább, ha éppen nem kapnak semmi "megszólaltatható jelet".
gordon314.fw.hu

kökény
V.I.P.
V.I.P.

az "egyszerűbbeket". Pl. a házimozihoz igen jók, de egy komolyabb CD lejátszóval már nem párosítanám az olcsóbb (!) digitális erősítőket.
Akkor megkérdezném, hogy DAC-ot H/K 235 esetében is hiábavaló lenne venni?

A h/k 235-ös nem digitális ("D" osztályú) erősítő, hanem hagyományos AB osztályú végerősítése van ahhoz érdemes!
Sőt arra a CD lejátszót nem is illik digitálisan, csak analog bekötni!

Azt honnan tudom meg h melyik erősítő milyen osztályú és hogy az mit jelent? Egy kicsit okosodni akarok ebben a témában, köszönettel vennék, ha akár könyvet, akár linket tudnátok javasolni.

Vendég

Ergo,

ha engem kérdezel, itt van a polcomon jó pár hónapja és hallgatom napi sok órában. Ha nem nekem szólt a kérdés, akkor bocs.

kf

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

az "egyszerűbbeket". Pl. a házimozihoz igen jók, de egy komolyabb CD lejátszóval már nem párosítanám az olcsóbb (!) digitális erősítőket.

A h/k 235-ös nem digitális ("D" osztályú) erősítő, hanem hagyományos AB osztályú végerősítése van ahhoz érdemes!
Sőt arra a CD lejátszót nem is illik digitálisan, csak analog bekötni!
gordon314.fw.hu

Vendég

Penna! 
Ez a biamp engem is érdekel , az xr 70-el is meg lehet csinálni?
Megmarad mellete az 5.1-es rendszered?

Az XR-70-et nem ismerem, az 5.1-re nem tudok Neked választ adni, mert nem nagyon vagyok házi mozis, inkább csak sztereóban hallgatom.

kf

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Pana SA-XR55 (HM)erősítő... Castle Richmond 3i hangfal = igen jól szól.
Ezt a kettőt is elég cink így összerakni. Valamelyiket tuti használtan vetted, jó áron (sztem a Castle-t), így megbocsátható lenne a dolog, amúgy....
A szó jó értelmében vett hifi hangja van, ami nagyon toleráns a rossz felvételekhez, ezért akik tömörített zenét hallgatnak, azok nagyon boldogok lehetnek vele hosszú távon.

Mivel elég sok Castle 3i-t árulunk tv és hangstudióknak és építünk be montírozó rendszerek mellé közeltéri monitorozásra, nem okozott problémát hazavinni egyet

A Castle 3i kb 20-25% drágább lista áron, mint a Pana erősítő ezért árban összeillő párosításnak vélem őket és ha később mégis kevésnek találnám a Pana erősítőtt, akkor még sokkal drágább erőítőket is ki tud szolgálni. Nekem itthon ez a második hifi rendszerem a nagy rendszer mellett és teljes mértékben élvezhető a hangja.

kf

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Penna! 

Nagyon sok házimozi erősítővel meg lehet csinálni, amin van A, B front csatlakozó és hajlandó A+B-ben hajtani őket sztereó módban külön végfokokkal.
A bibi nem itt van!
A digitális erősítők hátrány, hogy a felbontásuk limitált a saját D/A konverziójuk mértékében. A legtöbb olcsó digitális erősítő felbontása pedig nem sokkal több, mint a CD lemezé. Ezeken minden maximum (!) úgy szólhat mintha CD-ről hallgatnád, legyen az akár SACD, LP....
No meg eleve csak digitális futóműveket érdemes forrásként használni hozzá. Hiába veszel mondjuk egy jó külön DAC-ot, mert azt nem érdemes ebbe a rendszerbe kötni. (A DAC elvégzi a CD futómű D/A konverzióját, amit aztán az erősítő "jól visszadigitalizál erősítés előtt".)
Annak érdemes digitális erősítőt használnia, aki csak digitális műsorforrásokat hallgat vele és azok közül is az "egyszerűbbeket". Pl. a házimozihoz igen jók, de egy komolyabb CD lejátszóval már nem párosítanám az olcsóbb (!) digitális erősítőket.
gordon314.fw.hu

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Penna!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Az baj Newman, hogy már megint árnyékra vetődsz!

Penna

Kettős erősítéssel biztos sokkal jobb sztereó hangja van, mint amúgy. Az is biztos, hogy a legtöbb dvd lejátszónál szebben végzi a D/A konverziót, no, de mi van, ha egy komolyabb DAC, CD lejátszóval vetjük össze?!

Egyébként hogy van ez a kettős erősítése. Rákötöd a frontokat az A+B front csatlakozókra és sztereóban külön négy végfokozat hajtja kőket, míg moziban csak kettő?
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”