Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Gondolj bele mennyi pénz áll a kábelekben, állványokban meg minden flancban ami az 5.1edhez kell..
Szerintem ez meg marhaság.
Először is nem áll, hanem folyik mégpedig az áram bennük
A másik meg az, hogy megint olyan dolgokat hasonlítunk össze, amit nem kéne.
Van a mozi, és van a sztereo zene.
Az, hogy ezek bizonyos részeken találkoznak, és van átfedés is, az annak a kompromisszumnak az eredménye, hogy - sajnos - nem adatik meg mindenkinek a külön moziszoba és a külön hangrendszer
Nem akarom asztereo hallgatást lebecsülni, sem a mozit, de én tartom a véleményem, miszerint a mozinál az 5.1 igenis sokkal többet tesz a film élvezetéhez hozzá, mintha csak 2.0 lenne, de az egy többmilliós hangrendszeren. Persze itt most nem egy tejfölösdoboz egybemoziról beszélek
Mondom úgy, hogy projim is van
Én megtartanám az 5.1-et és most a frontok cseréjéről lenne szó. Vagy még esetleg a center, de ahhoz nem ragaszkodom annyira,,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Gondolj bele mennyi pénz áll a kábelekben, állványokban meg minden flancban ami az 5.1edhez kell..
Szerintem ez meg marhaság.
Először is nem áll, hanem folyik mégpedig az áram bennük
A másik meg az, hogy megint olyan dolgokat hasonlítunk össze, amit nem kéne.
Van a mozi, és van a sztereo zene.
Az, hogy ezek bizonyos részeken találkoznak, és van átfedés is, az annak a kompromisszumnak az eredménye, hogy - sajnos - nem adatik meg mindenkinek a külön moziszoba és a külön hangrendszer
Nem akarom asztereo hallgatást lebecsülni, sem a mozit, de én tartom a véleményem, miszerint a mozinál az 5.1 igenis sokkal többet tesz a film élvezetéhez hozzá, mintha csak 2.0 lenne, de az egy többmilliós hangrendszeren. Persze itt most nem egy tejfölösdoboz egybemoziról beszélek
Mondom úgy, hogy projim is van
Khaosz: Tökéletesen értelek, bennem is ez játszódik le. Jó-e a lépés vagy nem, cseréljek vagy ne, ez legyen vagy inkább tök más.. Aki szeret jó minőségben zenét hallgatni, de nem veti meg a filmeket se annak mindenképp vmi kompromisszumra kell törekednie.
Ezért én azt tanácsolom neked is, amit mostanság mindenkinek... Ha tényleg 70% a zene, és 30% a film, akkor nagyon érdemes lehet egy stereo rendszerben elgondolkodni. Egyrészt azért, mert felesleges 30%nyi filmhez 5.1 rendszert tartani (miközben emiatt a 70% zenét "kevésbé" élvezed). Annyi pénzből amit ezek érnek simán kijön egy jó használt Dynaudio stereo rendszer (illetve nem tudom mi mennyit ér, meg mennyi egy használt dyna, de saccra így kéne lennie).
Nekem is 5.1volt és mostantól stereo lesz, pedig 50% film 50% zene van. Nem kérdés, hogy egy különálló moziszobába mit telepítenék (5.1-et), de itthon most a 2.0 (illetve az új hangfalamig 2.1) a jó _kompromisszum_ nekem.
Szvsz neked az ideális rendszer: dvd-t meghagyni a filmekhez, venni egy dacot, vagy egy jó hangkártyát a számítógéphez (e-mu sorozat pl., jó dinamikus hangzás, az általad kedvelt zenékkel príma), aztán egy használt stereo erősítő (hasra ütök, bepróbálhatsz vmi nagyobb wattszámú használt rotelt, vagy ilyesmi..), és a dynaudio hangfalpár. Ennyi nem több.
Ezek után a tv cseréjén még elgondolkozhatsz. A projektor egy komoly költség, és limitált időtartama miatt "állandó költség" (nem úgy mint egy hangfal), de szvsz sokkal többet dob a filmélményhez, mind bármilyen 5.1 hangrendszer.
A mélynyomó még egy kérdés amit neked kell eldöntened. Egy jó stereo rendszernek elvileg nem kell támogatás zenében. Az általad kinézett dynonak sem igazán kéne. Persze film alatt mindig jól jön. (Persze ott van az is, hogy egy olyan sub ami egy jó stereo rendszerhez érdemben hozzá tud tenni 100e Ft felett van..)
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Kis dilemma,
Hali lehet érhetetlen leszek de leírom mit fontólgatok.
Arról vcan szó hogy a haveromnak nagyon bejön az Infinty hanfalam. A frontokat szeretné megvenni. Ha meg tudok vele egyezni akkor meg is válnék tőlük de nem tudom hogy hogyan lenne tovább. Én jelenleg 2 utat látok. Mindenképpen használt hangalat akrok venni mivel sokat nem akrarok bukni. Hozzá teszem 27nm-en hallgatok zenét 70%-ban zenét 30%-ban filmet. Főleg számitógépről hallgatok zenét Cd lejátszóm nincs is.
1 megoldás.
Mútkori hallgatózásom alkalmával a dynaudio (a52, a62) és polkaudio (LSI9) hangfalalkt hallgattam meg. Mindkettő nagyon tetszett, de ha zenehallgatásról van szó akkor számomra a Dynaudio (A52, A62) közelebb állt. Itt jönne szóba a Riches eladásban lévő hangala (A62) aminek az ára nagyon vonzónak találom. Viszont szerintem a dynok esetében elengethetetlen, hogy egy nagyobb erősítőre is szert tegyek, mert a Martzom kicsit ehhez. Ebben az esetben csak a frontokat cserélném le mert Dyno rendszert építeni elég költségesnek tartom. Annyira meg nem vagyok "vájtfülű", hogy az súlyos ezrek befektetése esetén meghalljam a különbséget.
2. megoldás
Igaz még nem hallotam, de meg fogom hallgatni a Klipsch hanfalakat. Igaz én olyan vagyok aki számára tű éles magas és a nagy dinamikus hangzás igen is tetszik, és hát maiket olvastam a klipsch-ről a titánium magas kicsit hajlamos ilyen hangzásra. Szóval lehet, hogy Lorenna Mckennit esetében a dyno sokkal jobb megoldás, de ha elborul az agyam egy kis disco őrületre akkor egy magas érzékenységű hangfal jobb választás. Hozzáteszem, hogy azért serintem egy Dyno jobb választás zenehallgatásra mint egy Klipsch. Egy Dynot SZVSZ nagyobb előrelépésnek tudok tekintei rendszer fejlesztés esetén mint a Klipsch-et. Viszont a klipsch esetében nem kéne erösítőt venni , meg nagy részben Számitógépről hallgatok zenét.
Mért is jutottam el idáig, magam sem tudom. Csak ha most elvinnék a frontokat lenne kedvem valami mást is kipróbálni. Igaz ha minden összejön akkor is egy hosszú lassú foylamat lesz mert a haveromnál sem dübörög a gazdaság. Ezen útón szertném a Klipsch tulojokat megkérdezni nem akarják-e a "régi" hanglalaikat az új szériára lecserélni? Csak kiváncsiságból kérdem,,,,
Mi is a gondom az infinytivel? Két dolog: egyszerűen túl nagy 27nm-re. Másrészt nem tudom kihasználni, és nekem az éles magasok hiányoznak, ugyanis a kocsimba lévő rendszer inkább éles hangzásű és ez nekem jobban bejön. Az már más kérdés, hogy az egészetől meg kéne válnom vagy csak a frontóktól. Viszont anniyra rossznak nem érzem őket ,hogy 100-ezreket bukjak egy cserén....
bye
UI: Különben hozzá teszem amikor az LSI9-et hallgattam mondtam a tulajnak, hogy az hallom, hogy szebben szól, meg tényleg nagyon sok mélykijön belőle annak elllenére, hogy 13-cm es hangszorók vannak benne, de amikor az infinity-vel hallgatom az Eminemet akkor aztán tényleg hallom hogy a Béták rendesen odapumpálják a mélyet amit én nyagon szeretek. Erre mondta, hogy: Lehet mennyiségében több a mélye, de minőségben nem. Igaz volt különben, de ez nem az én igazam. Ezen azt értem, hogy nem olyan jó a hallásom, hogy igazán különbséget tudjak tenni a minőség és a mennyiség között. . Ezen nem tudom változtatni sajnálom,,,
Szerintetek maradjak mi legyen? Maradjak inkább a mostaninál és gyüjtögessek kivetitőre, meg subbra ? Mert azért az is nagyon hiányzik,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Szeretnék venni a régi Jamo Studio 110 hangfalaim mellé 2 db hátsó (surround) hangfalat.
Ami fontos: min. 6 Ohm, min. 50W, min 60Hz-20KHz
Ja és max. 30'000 Huf lenne együtt a párra.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Látott itt valaki olyan embert, aki beszélt olyannal, akinek az unokahúga munkatársának udvarlója hallott már (modern, azaz 1990 utáni) Isophon hangfalat működni? Minden tapasztalat érdekel...
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II
Sziasztok
2 láma kérdésem lenne, please ne üssetek agyon, ne kövezzetek meg
Szóval
1. ha az erősítő használati utasítása azt írja, hogy a hangfalnak legalább 8 ohm - osnak kell lenni, akkor oda be lehet e kötni olyan hangfalat amire az van írva, hogy 4 - 8 ohm
2. egy hangfalpárt rá lehet e kötni egyszerre 2 erősítőre (házimozi , sztereo)
Legyetek finomak és nőiesek a válaszokban, köszönöm
1. valószínűleg igen, ha a hangsugárzó gyártója úgy értelmezte a 4-8 Ohm névleges impedanciát, hogy köthető 4 és 8 Ohm-os terhelésre méretezett erősítőkre is.
Általában a hétköznapi erősítőknél és hangsugárzóknál nem jelent problémát. A konkrét típusokkal okosabbak lehetnénk.
Egyébként van rá külön topik.
2. nem használ az erősítőknek, ezért nem ajánlot, erre készült a HangFalKapcsoló van külön topikja érdemes átnézni
Sorry
Akkor érdeklődöm a megfelelő topicban
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Sziasztok
Szóval
1. ha az erősítő használati utasítása azt írja, hogy a hangfalnak legalább 8 ohm - osnak kell lenni, akkor oda be lehet e kötni olyan hangfalat amire az van írva, hogy 4 - 8 ohm
1. valószínűleg igen, ha a hangsugárzó gyártója úgy értelmezte a 4-8 Ohm névleges impedanciát, hogy köthető 4 és 8 Ohm-os terhelésre méretezett erősítőkre is.
Általában a hétköznapi erősítőknél és hangsugárzóknál nem jelent problémát. A konkrét típusokkal okosabbak lehetnénk.
Egyébként van rá külön topik.
2. nem használ az erősítőknek, ezért nem ajánlot, erre készült a HangFalKapcsoló van külön topikja érdemes átnézni
gordon314.fw.hu
Sziasztok
Szóval
1. Igen
2. Nem
megfelel?
Tökéletes
A 2. kérdéssel kapcsolatban nincs semmilyen áthidaló megoldás ?
Valami közösítő/elosztó
Home cinema:
Sziasztok
Szóval
1. Igen
2. Nem
megfelel?
Sziasztok
Szóval
Home cinema:
Nem is várhattuk volna mástól az egy fifikás beszólás-t.
OFFTOPIC:
Newman, akkora labdákat dobsz folyton, h nem tehet mást az ember!
Nem általánosítok országot egy hangfal karakteréhez. Csak, amit olvastam róla anno egyszer ez maradt meg.
Inkább a Tüskevárat olvastad volna v a Kőszívű ember fiait!
Végre egy fifikás beszólás
Nem is várhattuk volna mástól az egy fifikás beszólás-t.
Nem általánosítok országot egy hangfal karakteréhez. Csak, amit olvastam róla anno egyszer ez maradt meg.
Végre egy fifikás beszólás
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Mondjuk én is jót mulattam a "steril száraz angol hifi" összeállításon.
Nekem mondjuk volt angol hangsugárzóm (én is hallottam az ATC-t is) és kifejezetten nem is szeretem az "angolos" hangzást, de pont azért mert szerintem nem kellően precíz, ha úgy tetszik steril, illetve általában nem kellően dinamikus a gusztusomnak. Sőt szvsz sokkal inkább lehet vádolni az "angolos hifit" elszínezéssel, mint szárazsággal.
Mint nagy angol doboz hívő én is csatalkoznék. A tipikus angol hangzás nem a száraz basszusról szól.
sajti
~2000-ben vettem meg első "hangfal" újságomat.
komoly volt már az érdeklődésed 13 évesen

Neeem. Ez először úgy kezdődött. H PC-re remegtem 5.1-es rendszerért (jazz?). Majd a 4.1-et erőltettem (talán midiland), de azt sem kaptam meg, mert gyerekként nem tudtam a szülőket meggyőzni arról, h miért a sok hangfal. Majd egyszer az újságosnál megláttam a Házimozi c. újságot és megvetettem velük. Láttam h elérhetetlen (persze álmodni lehetett róla ). Aztán a PC Guru anno megvolt ~4 évig, de minden száma! És abból az összes PC hangfal tesztet többször elolvastam. Majd megláttam vmi videologic-ot, ami meglett, késöbb pedig már promedia tesztekről is olvastam (olyan is volt). Aztán most itt tartunk
Gordon: azért sztem mindkettőnek van haonsló ársávban hangfala és pontosan tényleg nem tudom, mert most nem nézem meg. De az is lehet, h az egyiknek a legdrágábbja 1M Ft a másiknak meg a legolcsóbbja (5.1-ben).
Newman
Most má aztán ne erölködj
tudod hol van árban a Sonus Faber a Castle-től?
gordon314.fw.hu
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Nem tudom, hogy mért él egyesekben, hogy angol = steril szar.. Nőjjétek már ezt ki.
~2000-ben vettem meg első "hangfal" újságomat. Abban voltak 5.1-es HM hangfalak 1-1,5MFt-os ársávban. Emlékszem a Sonus Faber-re (aminek vmi bőrborítása volt) és erre (vagy erre az egy) 5.1-es Castle rendszerre, aminek az állófrontjának a tetején is volt egy 13cm mélysugárzó... Hány napig álmondtam arról a gyönyörű Sonus Faber szettről.
Mondjuk én is jót mulattam a "steril száraz angol hifi" összeállításon.
Nekem mondjuk volt angol hangsugárzóm (én is hallottam az ATC-t is) és kifejezetten nem is szeretem az "angolos" hangzást, de pont azért mert szerintem nem kellően precíz, ha úgy tetszik steril, illetve általában nem kellően dinamikus a gusztusomnak. Sőt szvsz sokkal inkább lehet vádolni az "angolos hifit" elszínezéssel, mint szárazsággal.
gordon314.fw.hu
mikor és hol hallottad ezt az összeállítást?
Sehol. De míg a Panasonic házimozi erősítők, megtalálhatók a tecskók polcain, addig a Castle egy kifejezetten hifi hangsugárzó, amit nálunk magyaroknál egyetlen helyen forgalmaznak az egész országban. Ezt nem kell hallani ahhoz, h meg lehessen állapítani, h a kettő vmiért elüt egymástól.
akkor véleményt egy olyan dologról mondtál, amit nem is hallottál...
szóval én még nem hallottam h/k-klipsch összeállítást, akkor szvsz az is cinkes lehet erre akartam utalni.
(de elb@sztam)
Az ényém miért lenne az? Szerintem meg nem, miért? Mert ez van nekem és a sajátomra nem mondom h szar? Dehogy azért. Arra se mondtam!
Csak egy Pana erősítő sokkal megszokottabb egy 5.1-es sub/sat rendszerben, mint egy "steril-száraz", zenés hifi angol ritka (Castle) hangfallal. Semmi gond, de akkor is furcsa a két összeállítás. A HK nem áll messze a Denontól, és állítólag a legjobb a Klipsch mellett egy Denon mind1, h zenékben vagy filmeknél. Tehát abszolút nem érzem, h cink az enyém összeállítása. Egyik sincs tesco-ban (és most nem ezért). Nem igaz, h nektek nem furcsa a kettő egymás mellett (attól függetlenül, h tényleg szólhat jól ) Mégegyszer: semmit nem szóltam le, szóval bocs a gazdtól ha így érezte (a többiek nem érdekelnek )
Newman:
A Castle dobozoknak soha nem volt "steril, száraz" hangja, a régebbi dobozokat sokan vitték steril, száraz hangú erősítők és cd játszók mellé, mert hogy kifejezettetn meleg, kellemes (egy kicsit talán lassú) hangjuk volt. A legújabb generációhoz tartozó 3i meg kifejezetten nem száraz hangú doboz, persze már amennyiben ugyanazt értjük száraz hangon, de a régebbiekre jellemző lassúság teljesen eltünt a hangjukból.
2005-ben az 500 angol font alatti kategóriában a Hifi News nevű angol szaklapban az év hangfala lett a Castle 3i. Ezt írják róla: "well-balanced two way speaker, finely detailed and open with fast tuneful bass that drives the music along. ... vital and expressive speaker" kb így hangzik magyarul: " Kiegyenlített, részletgazdag, nyitott hangú két utas hangfal, gyors, jó ritmuskövető képességű mélyekkel ... életteli és kifejező hangfal"
Pontosan a ritmuskövető képessége volt az (azon felül, hogy volt raktáron :-)), amiért a Pana mellé került, mert ebben a multiamplifikált összeállításban a Pana nagyon jó ritmusjátszó képességgel rendelkezik és jól kiegészítik egymást a 3i-vel.
kf
Csak egy Pana erősítő sokkal megszokottabb egy 5.1-es sub/sat rendszerben, mint egy "steril-száraz", zenés hifi angol ritka (Castle) hangfallal. Semmi gond, de akkor is furcsa a két összeállítás. A HK nem áll messze a Denontól, és állítólag a legjobb a Klipsch mellett egy Denon mind1, h zenékben vagy filmeknél. Tehát abszolút nem érzem, h cink az enyém összeállítása. Egyik sincs tesco-ban (és most nem ezért). Nem igaz, h nektek nem furcsa a kettő egymás mellett (attól függetlenül, h tényleg szólhat jól ) Mégegyszer: semmit nem szóltam le, szóval bocs a gazdtól ha így érezte (a többiek nem érdekelnek )
Amúgy semmi bajom a Klipschel, egyszer szívesen meghallgatnám. De akkor te is hallgass már meg pár steril-száraz angol hangfalat...
Nemrég Bigdewil vendégszeretét élveztük, és meghallgattuk az ATC studiómonitort, és az pl. annyira durván jó volt, hogy a steril és száraz szavak utoljára jutnának eszembe (inkább a "beszarás de jó" lehet adekvát).
(Mondjuk a hallgatás inkább a kis sonido kétutasra koncetrálódott, az is mókás egy fal. Olyan zenei mindenevő, nagyon jó konstrukció.)
Nem tudom, hogy mért él egyesekben, hogy angol = steril szar.. Nőjjétek már ezt ki.
Másrészt pont az előbb ecseteltük végig, hogy mért is olyan jó egy házimozi erősítő második rendszerbe.. Most őszintén ki az aki a második rendszerébe is dacok, erősítők, meg ilyenek variálásval akar tökölni, és csomó pénzt elkölteni.. Egy jó hm erősítő pont megfelel pl. egy pc mellé.