Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
No, kíváncsivá tettél a Naim rendszerek iránt
Ha komoly,szólj!Vakkantok az ügy érdekében valamit.
Üdv!Az egyik ismerősöm Nad rendszert hallgat Mordaunt-Short 906-osakkal, Harmonic Technology kábelekkel, és tényleg nagyon jól szól. Hangzása az árát messze felülmúlja. Sajnos a wharfedale hangfalakról nincs jó véleményem, saját tapasztalatokból. sztem a Nadhoz végképp nem illik, dehát ízlés kérdése is.
köszönöm.
lehet benne vmi, mert én denon rendszerrel hallottam mordaunt és az tetszett. aztán CA-val a wárfedélt is, akkor az tünt jobbnak. talán a denon "elkentebb" hangjához a "keményebb" mordaunt volt jobb. nyilván rendszerfüggő a hangfal stílusa is. leendő NAD rendszerhez ismerkedem a lehetőségekkel, mármint, h. mit érdemes egyáltalán kipróbálni.
...Mellékesen a Naim rendszertől nem dobtam hátast, sőt, ha nem volt befordítva a szobaakusztika javító micsoda, akkor vmi pocsékul szólt, azzal már hallgathatóbb volt.
Szvsz. a naim rendszerek(legalábbis az a kettő amit hallottam) pont arról híresek,hogy nem kell tőlük "hátast dobni".Hanem csak zenélnek-zenélnek...A hátas dobására valóban alkalmasabbak pl.: a clarusok.Kinek melyik,szabad a vásár.
Nos erről van szó. Az egyik zenél, a másik meg bumm-bumm-ci-cin. De ez utóbbira is van jelentkező, mert hisz mást keresünk a dologban.
Egyébként a high end lényege éppen nem a bumm-bumm..
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
A hátasdobást félreértelmezted, roszul fogalm aztam eszerint. Tudom hogy a Naim "olcsó" rendszere volt kint, de sztem unalmasan és kissé laposan szólalt meg, és mélyhiánnyal küszködött. Nem volt rossz, de azért high-end sem.
Naim-ZU
...Mellékesen a Naim rendszertől nem dobtam hátast, sőt, ha nem volt befordítva a szobaakusztika javító micsoda, akkor vmi pocsékul szólt, azzal már hallgathatóbb volt.
Szvsz. a naim rendszerek(legalábbis az a kettő amit hallottam) pont arról híresek,hogy nem kell tőlük "hátast dobni".Hanem csak zenélnek-zenélnek...A hátas dobására valóban alkalmasabbak pl.: a clarusok.Kinek melyik,szabad a vásár.
No, kíváncsivá tettél a Naim rendszerek iránt
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Epos ESL3-ról mik a tapasztalatok? Mennyibe kerül egy ilyen mini-csoda? És az ezüst ST35 állvány hozzá mennyibe fáj (az nincs más színbe?)?
ui: ez olyan kevesett hallottunk róla, de jó márka, vagy olyan mint az olcsó magyar clarus csak külföldibe hangfal?
Newman, most te kis dobozokba gondolkodsz?
5,1 már a múlté, stereot akarsz kiépíteni (bár ha jól látom a 235 megmarad), vagy mozi 2 fronttal és centerrel?
Epost Blaki naon dícsérte a revoxnál létrejött találkozón.
Én is hallottam kis eposokat egy ismerősnél, nekem is nagyon teccettek.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Üdv!
A Clarus mellett állnék ki, nekem is az van itthon, hangfalak, erősítő, kábelek, és nagyon jól tud szólni. Mellékesen a Naim sztereórendszerét összehasonlítani egy dvd-ről küldött mozirendszerrel kissé érdekes, abszolút értemetlen. Esetleg a sztereókat hasonlítsuk egymáshoz, s a mozikat szintén egymáshoz.
Mellékesen a Naim rendszertől nem dobtam hátast, sőt, ha nem volt befordítva a szobaakusztika javító micsoda, akkor vmi pocsékul szólt, azzal már hallgathatóbb volt.
Naim-ZU
Epos ESL3-ról mik a tapasztalatok? Mennyibe kerül egy ilyen mini-csoda? És az ezüst ST35 állvány hozzá mennyibe fáj (az nincs más színbe?)?
ui: ez olyan kevesett hallottunk róla, de jó márka, vagy olyan mint az olcsó magyar clarus csak külföldibe hangfal?
Kersdd meg 'blaki' fórumtársat, ő ha jól láttam éppen egy ilyennl bírkózik! De az ő véleményétől függetlenül is kiváló kis dobozka az ELS3!!! Clarust tavaly hallottam a hifisón, az vali szörnyűség. Az olyan rossz volt, hogy messze nem lehet a kiállítási körülményeknek betudni, egyébként is a Naim kis lánca tudott jól szólni tehát nem a szoba volt a hibás. Az Epos egész más világ, lehet vele zenét hallgatni. Az ára olyan 80 ezer körül van.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Üdv!
Az egyik ismerősöm Nad rendszert hallgat Mordaunt-Short 906-osakkal, Harmonic Technology kábelekkel, és tényleg nagyon jól szól. Hangzása az árát messze felülmúlja. Sajnos a wharfedale hangfalakról nincs jó véleményem, saját tapasztalatokból. sztem a Nadhoz végképp nem illik, dehát ízlés kérdése is.
Naim-ZU
Vitas 600 vagy 700 sztereóra kéne nekem. NAD-dal használ ilyet vki? Wárfedéllel is kacérkodom, illetve Mourdant shorttal is. Tapasztalat?
Lenne viszont még 1 kérdésem:Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni és mennyiért Acoustic Research hangfalakat?
Elég jókat olvastam róla, és kíváncsi lennék a hangjukra
Az a rossz hírem, hogy mintha nem lenne forgalmazója idehaza.
Ha jól rémlik akkor a Weszprodukt volt a forgalmazója, de ott megszűnt, és azóta angy a csend. Annó én is nézegettem mert tetszett, annyira, hogy a nagyobbik centerüket meg is vettem de most... még a google sem ad normális magyar találatot...
Ez szerintem ár/érték arányban verhetetlen (most lett még 5e-rel olcsóbb ): Mordaunt Short AV4 Házimozi Hangsugárzó Szett (MS-902/905C/908)
Köszi, de mint mondtam, hallgattam már MS falat, igaz az ha jól emlékszem az eggyel kisebb álló front volt, de nekem túl zártnak tűnt a hangja. Valahogy nem volt olyan teres, dinamikus, és tiszta mint a tőle olcsóbb Celestion F30
Lenne viszont még 1 kérdésem:
Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni és mennyiért Acoustic Research hangfalakat?
Elég jókat olvastam róla, és kíváncsi lennék a hangjukra
Sziasztok!Hangfal kérdésem lenne. Sajnos meghallgatni egy helyen az általam kinézett márkákat szinte biztos, hogy lehetetlen, ezért kérdezek...
Egy Yamaha RX-V659-nek szeretnék egy szépen szóló hangfalat.
Amiket eddig kinéztem (természetesen 5.0-ás szettben, de most csak a frontok érdekelnének)
Celestion F30 (ezt hallgattam sok mással együtt: Tannoy, Mordaunt Short, Wharfedale Diamond 9.3, stb., és ez tetszett a legjobban Marantz erősítő/Denon DVD-vel)
....
Ez szerintem ár/érték arányban verhetetlen (most lett még 5e-rel olcsóbb ): Mordaunt Short AV4 Házimozi Hangsugárzó Szett (MS-902/905C/908)
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Na ez az!Én is jelenleg lakásra gyűjtök(3, vagy 4 szobás) ahol a legnagyobb szoba csak házimozi szoba. A lakók meg jobb ha majd megszokják vagy majd megszöknek. Remélem 1 év múlva már beszámolhatok róla.
Hát igen, ez tök jó!!! Nekem is lesz talán egyszer, ha megérem
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Szekrénysor (és a benne levő kacatok) kukába (kacat=minden ami nem házimozi, vagy nem létfontosságú) . Helyére a tévé és a front. Számítógép asztal máshova, helyére a fotelek, vagy az ágy és akkor fotel is kuka. Asszony az öledbe . És máris kész a moziszoba. Nálam is igy történt, barátnőm meg nem tudott mást csinálni, mint elfogadni, hogy az egyik szoba csak a házimozié
Na ez az!
Én is jelenleg lakásra gyűjtök(3, vagy 4 szobás) ahol a legnagyobb szoba csak házimozi szoba. A lakók meg jobb ha majd megszokják vagy majd megszöknek. Remélem 1 év múlva már beszámolhatok róla.
Én is így akarok építkezni, először egy minőségi front, ami mélyekben is ütős, aztán a többi ugyanabból a családból, egyelőre (de lehet, hogy a panel átka miatt egyálltalán) szub nélkül.
Én is a frontokkal kezdtem, aztán vadásztam hozzá a többit, de elég nehéz volt színben is passzolni (igen a szín a mindenem ). Ha nem találtam volna meg használtban a kiszemelt cuccsoskat (jó adag mázlival) akkor bizony sokkal többe lett volna a szettem, mint az egybe-akciós ár. Így persze jól jöttem ki, de fél évig tartott míg összeállt a rendszer
Igaz, igy minden alkatrésznek külön örültem
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
sztereo hallgatáshoz mit ajánlotok?két monitort és egy szubot, vagy két állót? azt szokták mondani a monitorokban kevesebb a mély. én a drágább (200/pár fölötti) monitorokban hallottam csak igazán "teres" levegős hangzású és "alapokkal" bíró hangfalat. ezért gondolkodom a fenti összeállításokban.
Két állványost, sub nélkül
Szekrénysor (és a benne levő kacatok) kukába (kacat=minden ami nem házimozi, vagy nem létfontosságú) . Helyére a tévé és a front. Számítógép asztal máshova, helyére a fotelek, vagy az ágy és akkor fotel is kuka. Asszony az öledbe . És máris kész a moziszoba. Nálam is igy történt, barátnőm meg nem tudott mást csinálni, mint elfogadni, hogy az egyik szoba csak a házimozié
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
Ülj az ágy elé a fotelba, én úgy szoktam filmet nézni
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Szerintem nem olyan kicsi ez a szoba, de az biztos én a hallgatási pozíciót nem az ágyon képzelném el(kivéve ha csajjal lennék ), mert túl mesze lennék a frontokhoz a sztereó kép miatt.
Na ez már hasznos segítség volt, köszi!
Gondolkozom azon is, hogy visszarendezzem a szobám a régi módira; ahol most az ágy van oda tenném vissza a számítógép asztalt, és a szekrénnyel szembe az ágyat. Csak úgy még kevesebb lenne a helyem, így meg a fotelok aggatnak de nagyon
Szerintem nem olyan kicsi ez a szoba, de az biztos én a hallgatási pozíciót nem az ágyon képzelném el(kivéve ha csajjal lennék ), mert túl mesze lennék a frontokhoz a sztereó kép miatt.
Mintha a saját szobánkat látnám, csak az ablak, meg az erkélyajtó fordítva van
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
Miért kell árnyékolt doboz frontnak?
Azért, mert tv mellett lesz (mivel front, ezért a képernyő mellett a helye) használva, és ha nem árnyékolt, akkor másik lakás is kellene hozzá (most egy panel lakás "nagy" szobályában van a cucc, és a tv mellett van kb. 20-20cm helyem)
olyan közel, tudod tenni csak?
nem lesz tered....
Sajnos igen, tudod a panel átka...
Igaz, a két hangfal között van 1,5-1,8méter távolság, de sajnos több helyem nincs
A szoba 3,5mX6m alapterületű, ebból lejön szélességben a szekrénysor, a radiátor, és még kell hely is, hogy az erkélyajtóhoz odaférjek...
(a képen a fekete sötét téglalapok a radiátorokat akarják jelölni)