Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hő Leo !Én maradnék vmelyik Kefnél inkább, mert korábban hallottam a Phonart, és nem volt vmi nagyon jó. A doboz nem nagyon van merevítve, csillapítva, így eléggé kong, meg döng is, tehát mélykiemelése van, a magasai sem szárnyalank igazán. A Kef sose gyártott rossz cuccokat, sajnos Cresta-t még nem hallottam, de bizt jó. a Satsystemnél a Cresta 3 58 ezer.
Köszönöm jótanácsaidat a Phonárral kapcsolatban.1ébként én is a satsystem akciójára találtam rá.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Hő Leo !
Én maradnék vmelyik Kefnél inkább, mert korábban hallottam a Phonart, és nem volt vmi nagyon jó. A doboz nem nagyon van merevítve, csillapítva, így eléggé kong, meg döng is, tehát mélykiemelése van, a magasai sem szárnyalank igazán. A Kef sose gyártott rossz cuccokat, sajnos Cresta-t még nem hallottam, de bizt jó. a Satsystemnél a Cresta 3 58 ezer.
Naim-ZU
CD-t nem hallgatok, inkább mp3-at, vagy lossless zenéket bár abból nincs nagy választék. Meg ott a rádió, ahhoz nem kell járatni a gépet
OK! Ez esetben építsél egy jó kis halk PC-t
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Sziasztok.Hangfalvásárlás előtt állok.Kef Cresta 30-as hangfalakat néztem ki,de megakadtam, mivel találtam a neten Cresta 3-at akcióban sokkal olcsóbban.A technikai adataik alapján megegyeznek tudásban, de küllemre a két hangfalban van nem kevés eltérés Pl.:a mély és magas hangsugárzókat felcserélték,a hátsó reflexnyílás az egyiken sima kör alakú a másikon lóversenypálya szerű.Azt tudom ,hogy a Cresta 3 a régebbi, de vajon melyik a jobb?Sajnos elég sokat kellene utaznom,hogy meghallgathassam a Cresta 3-ast.Tehát tudna-e valaki segíteni vagy információval szolgálni nekem(Esetleg hallotta már mindkettőt szólni)És ,hogy teljes legyen a káosz találtam még Phonar Volume 2-őt is (90000ft a pár akcióba),de ezekhez a hangfalakhoz is utaznom kellene és 10000Ft-al drágábbak a Cresta 30-nál...Ha valaki ismeri ezeket a hangfalakat légyszi segítsen.Eddig a Cresta 30-at hallottam és nagyon tetszett,talán kicsit kevés benne a mély,bár a mélysugárzó se túl nagy benne.Segítségetetket előre is köszönöm!
Nemtudsz vkitől kölcsönkérni egy cd vagy dvd játszót és megpróbálni mitt tud úgy a cucc?
Ha zenét is akarsz hallgatni (CD-ről), akkor feltétlenül vegyél egy alap CD játékost, mert nagyon kedvező árakon lehet kapni (akár itt a fórumon) és hangminőségben messze felülmúlja a hangkártya+DVD író meghajtó szintjét. Nem utolsó sorban a gépet sem kell járatnod ha zenélni akarsz
Én is csak ezért tartok a PC mellett egy olcsó Philips-et.
(Ha Hi-Fizni akarsz 30k körül már nagyon jó CD pörgetőket is ki lehet fogni használtan, de a határ a csillagos ég!)
Jó szórakozást az új cuccoshoz!
Kösz. CD-t nem hallgatok, inkább mp3-at, vagy lossless zenéket bár abból nincs nagy választék. Meg ott a rádió, ahhoz nem kell járatni a gépet
Elhelyeztem a hangfalakat de csak úgy tudtam megoldani hogy egyiket a sarokba a másikat meg csak a fal elé. Így balról inkább jön a magas de azért nem rossz.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
Nemtudsz vkitől kölcsönkérni egy cd vagy dvd játszót és megpróbálni mitt tud úgy a cucc?
Ha zenét is akarsz hallgatni (CD-ről), akkor feltétlenül vegyél egy alap CD játékost, mert nagyon kedvező árakon lehet kapni (akár itt a fórumon) és hangminőségben messze felülmúlja a hangkártya+DVD író meghajtó szintjét. Nem utolsó sorban a gépet sem kell járatnod ha zenélni akarsz
Én is csak ezért tartok a PC mellett egy olcsó Philips-et.
(Ha Hi-Fizni akarsz 30k körül már nagyon jó CD pörgetőket is ki lehet fogni használtan, de a határ a csillagos ég!)
Jó szórakozást az új cuccoshoz!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Szóval így hogy átállítottam az erősítőt 2ch stereora már király Örülök!
Naim-ZU
a és gyűjtök mélyládára
Ne kapkodj, van, vagy lesz annak mélye ha a hangfalkábelt jól dugtad össze, ha az stimmel, akkor a hangkártya nem a tuti, vagy az azzal való összekötés. a zúgás sztem azért lehet, mert rca-val kötötted össze a gépet az erősítővel, és az összeszedi azjt neked.
nálam és más helyeken is falat bont a Callisto ha kell.
Egyszerre.. Szóval így hogy átállítottam az erősítőt 2ch stereora már király
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Úgy néz ki megvan a hiba oka, az erősítő Movie Dramatic hangzásra volt állítva, átállítottam alapra és így már jó. Olvasd át alaposan a leírását, mert nem annyira egyszerű masina az. Nekekm is beletelt 1 kis időbe mindig, mikor másik hm-erősítőm lett.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
a és gyűjtök mélyládára Ne kapkodj, van, vagy lesz annak mélye ha a hangfalkábelt jól dugtad össze, ha az stimmel, akkor a hangkártya nem a tuti, vagy az azzal való összekötés. a zúgás sztem azért lehet, mert rca-val kötötted össze a gépet az erősítővel, és az összeszedi azjt neked.
nálam és más helyeken is falat bont a Callisto ha kell.
Naim-ZU
Úgy néz ki megvan a hiba oka, az erősítő Movie Dramatic hangzásra volt állítva, átállítottam alapra és így már jó.
fogja magát a zene és elhalkul, aztán egyszer csak megugrik, mintha állítgatnám a hangerőt.
tesztelem... a magasak mintha sisteregnének kicsit, van egy alapzaja, ha odarakom a fülem 0 hangerőnél is. Ja és ami feltünő hogy úgy eltűnnek a hangok, mintha a szél elfújná,hullámzik, fura. Ez lehet azért mert nincs megfelelő minőségben rákötve, vagy még a bejáratlanság miatt? ja és gyűjtök mélyládára
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Az újabb erősítőt mindegyikén kell, hogy legyen sztem. Tévedtem ezen nincsen banándugót fogadó aljzat, így ahogy fapaci írta le kell venni róla a banándugót és úgy rákötni az erősítőre.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tehát a hangfalba így megy: bal felső- hosszúfekete, bal alsó rövid piros, jobb felső hosszú piros, jobb alsó rövid fekete? Az erősítőn tényleg nincsen banándugó mint a hangfalon sehol A hangfalba biztos tudsz csatlakoztatni banándugót, s a két hosszú megy felülre, ahngfalon találsz + és - jelzést. A pluaz a piros, alulra a rövidebbek, felülre a hosszabbak.
az erősítődön is kell, hogy legyen banándugót fogadó aljzat, van leírásod hozzá? mert abban le van írva, hogy kell csatlakoztatni, ha lehet. Az újabb erősítőt mindegyikén kell, hogy legyen sztem.
Naim-ZU
ózsi HELP
na most értem haza, segítek.
A kábel egyik végén csak két banándugó van, ezt kell rádugni az erősítőre, piros-piros, fekete-fekete. Az erősítőd sztem alkalmas a banándugó fogadására, csak ha még nem volt ilyen beledugva, akkor úgymond le van zárva, ha kissé erősebben nyomod a dugót az erősítő aljzatába, akkor az ott lévő vékony műanyag átszakad, ez így oké, szándékosan van így gyártva az erősítő, nekem is van yamahám, azon is így volt.
na a másik végén valóban 4 dugó van, a rövidebb megy a mélyágra, ott is piros-p, stb, a hosszabbik pedig a magas ágra kerül, tehát a hangfalon a fenti részekbe, tehát két külön vezeték megy a magas és mély ágra, csak egyben szerelve.
ha nem érted kérdezz, most már vagyok, figyelek. Vagy ha nagyobb problémád akad, akkor jelezd és felhívlak telefonon este 7 után, mert akkor nekem szinte ingyen van.
Tehát a hangfalba így megy: bal felső- hosszúfekete, bal alsó rövid piros, jobb felső hosszú piros, jobb alsó rövid fekete? Az erősítőn tényleg nincsen banándugó mint a hangfalon sehol.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
ózsi HELP na most értem haza, segítek.
A kábel egyik végén csak két banándugó van, ezt kell rádugni az erősítőre, piros-piros, fekete-fekete. Az erősítőd sztem alkalmas a banándugó fogadására, csak ha még nem volt ilyen beledugva, akkor úgymond le van zárva, ha kissé erősebben nyomod a dugót az erősítő aljzatába, akkor az ott lévő vékony műanyag átszakad, ez így oké, szándékosan van így gyártva az erősítő, nekem is van yamahám, azon is így volt.
na a másik végén valóban 4 dugó van, a rövidebb megy a mélyágra, ott is piros-p, stb, a hosszabbik pedig a magas ágra kerül, tehát a hangfalon a fenti részekbe, tehát két külön vezeték megy a magas és mély ágra, csak egyben szerelve.
ha nem érted kérdezz, most már vagyok, figyelek. Vagy ha nagyobb problémád akad, akkor jelezd és felhívlak telefonon este 7 után, mert akkor nekem szinte ingyen van.
Naim-ZU
Tehát a hangkártya kék csatlakozójába dugjam bele, a baj csak az hogy oda megy a tvtuner kártya is Tvzésnek lőttek.
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Oké kösz, így fogok tenni.
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
Igen
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep1.jpg
Yamaha rx-v359
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Józsi HELP
csak két hangfal van, igen bikábelezhető. tehát akkor blankolás lesz. Előtte szbaátrendezés Egy kábelben 4 vezeték megy, akkor 2 blankolt vezeték megy egy dugaszba, azt úgy lehet?
Megjöttek a kábelek, most azt kérdezném hogy a hangkártyából kijövő rca-t hova dugjam az erősítőbe:
Attól függ, melyik forráshoz kívánod rendelni a számítógépet. Kipróbálhatod a Multi Channel inn-en (front) vagy a CD-inn en. (De a hangkártyának a Line Out-jára kössed, ne a füles vagy erősített kimenetre!)
Különben sztereo rca-ról van szó, vagy 5.1-et akarsz bekötögetni? (ez utóbbi esetben talán használj inkább digit coaxot, biztos van a hangkártyán)
A Hangfalkábelt se tudom ide bedugni
A banándugó eszerint nem volt jó választás: a csupasz kábelt kell beszorítanod a megfelelő színű csavar segítségevel. (piros a pirosba, fekete a feketébe.)
És a kábel másik végén lévő 4 csatlakozót hogy dugjam be a hangfalba. Gondolom a felső kettőbe piros és fekete, meg az alsó 2-be szintén így. Előre is kösz.
??? A képen csak két csatlakozó van. A másik végén elvileg ugyanez van, nem? Ha a hangfal bikábelezhető beköthetsz dupla kábelt...