Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
LFE-be egy szálon összekötött sub az erősítővel és csesz.....ted, h a subon tekergesd a tekerentyűt. Utánna csak erősítőn tudsz piszkerálni.
Line in
Az erösitö kettö db line out sub kimenetére van rádugva 2db sub
crossover50-120
Miért ne lehetne álitani?
Bocs, de Te az LFE bekötésre reagáltál és ott tényleg hiába tekered a freki szabályzót.
Annál a bekötésnél, amit használsz ott működik.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
B&W hangsugárzók
Ezt nem gondoltad komolyan!!
OFFTOPIC:
Nem ismerek jó vicceket, amit írtam fent se vedd annak.
LFE-be egy szálon összekötött sub az erősítővel és csesz.....ted, h a subon tekergesd a tekerentyűt. Utánna csak erősítőn tudsz piszkerálni.
Nálam nem igy müködik erösitő kábel sub és simán álitom a frekit.
Édesapámnál is igy müködik.
De nem is értem miért ne lehtene álitani!
dobj egy fotót, arról hogy hová van bekötve a sub-ba a kábel!
Valami ott nem stimmel!
Biztos LFE?
Vagy a freki nálad mást jelent?
Hello
Line in
Az erösitö kettö db line out kimenetére van rádugva 2db sub
crossover50-120
De ez a fórum a B&W-röl szol
Csak azért irtam mert nekem is az van.
Bocs a sub-os erösitös maszlagért
B&W hangsugárzók
OFFTOPIC:
Valami ott nem stimmel!
Biztos LFE?
Hello
Line in
Az erösitö kettö db line out sub kimenetére van rádugva 2db sub
crossover50-120
- cristian79
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
B&W hangsugárzók
helo criss vagyok ha tudna valaki segiteni aban a kerdesben ;nem reg be servaltam magamnak egy hazi mozit;jamo hangfallak 2front sugarzo 1 center ;2 hacso sugarzo es az erosito jamo avr 690 de mej sugarzo ne kaptam hoza kene egy par tip a mi utan el indulhatnek elore is koszonom
B&W hangsugárzók
OFFTOPIC:
Valami ott nem stimmel!
Biztos LFE?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
B&W hangsugárzók
OFFTOPIC:
B&W hangsugárzók
OFFTOPIC:
B&W hangsugárzók
a center+hátsók smallban (80hz-nél tudom megvágni) ehhez az rw10-en a frekivágást ugyancsak 80hzre.
Ha egy szál kábellel LFE van bekötve, mind1 hova tekered a subon a freki vágást, mert ilyenkor az számít, amit az erősítőn beállítasz. Subon inaktív.
Sziasztok
Nem lehet álitani a frekit?
B&W hangsugárzók
(mélynyomós fórumot láttad?)
(ahham, köszike. holnap ha lesz időm -nem leszek itthon- megvizsgálom..)
B&W hangsugárzók
Hmm valóban, én a frontokra értettem.
A háttér hangszórókat magasabbra kell tenni.
Erről van valami doksi, hogy mi az ajánlás?
(mélynyomós fórumot láttad?)
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
B&W hangsugárzók
...olyan magasra kell tenni a hangfalat, hogya magassugárzó középtengelye egyvonalban legyen a füleddel.
Ha a surroundokról van szó, akkor szvsz ez így nem egészen helytálló.
B&W hangsugárzók
Helló
Az ajánlásokban olyan magasra kell tenni a hangfalat, hogy
a magassugárzó középtengelye egyvonalban legyen a füleddel.
Én gyarkolatilag 1 méterre tettem Inkább a hangfalak
forgatása a döntő, meg hogy mennyire toljuk rá a falakra.
Ezzel el lehet játszani egy darabig az tuti.
Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
B&W hangsugárzók
hangban mennyit számít, ha veszek egy rendes állványt nekik? vagy valami falra szerelhető tartó elég?
Attól függ most hol van. :box: Állvány meg nem elég magas. Tedd fel a falra. Fültől 60-90cm-re kb. Akkor jó lesz.
most a sarokban a földön, és kábel sincs még hozzá
szóval ennél csak jobb lehet
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
B&W hangsugárzók
hangban mennyit számít, ha veszek egy rendes állványt nekik? vagy valami falra szerelhető tartó elég?
Attól függ most hol van. Állvány meg nem elég magas. Tedd fel a falra. Fültől 60-90cm-re kb. Akkor jó lesz.
B&W hangsugárzók
na végül egy kipróbálás után szerintem elég jó áron megvettem a korábban említett cuccokat (4 db 602S3, sub, center, erősítő). kaptam hozzájuk ajándékba 1 pár söund arts állványt, meg némi kábelt.
gyorsan beraktam szobámba a 603S2-esek helyére állvánnyal 1 pár 602S3-at, sokkal jobb lett, hiába, kicsi a szoba, ez való ide.
utána még a kábelt is kicseréltem (eddigi neotech KS-1226-ról az új Van den Hul cs122 kábelekre), ez is jobban tetszik.
így most élvezem a szobámban a sztereót.
a házimozit még sajnos nem tudtam összerakni, kábelem sincs sok, sőt kifejezetten kevés.
egyelőre frontnak bekötöttem a neotech-kel a 603S2-eseket, volt 1 rövid VdH, azzal a centert. a subot meg valami hosszú izével, ezt találtam itthon
most kell vennem valami rendes kábelt a subnak, meg a hátsó surround 602S3-aknak, meg azoknak valami állvány/polc is kéne.
kábel lehet hogy fonott CAT5 utp kábel lesz, sőt lehet frontokét is arra cserélem majd. ki kéne próbálni...
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
B&W hangsugárzók
Downgrade? mire gondolsz? vagy a downgrade a mostani szettem lenne?
Mi? Nem. :box:
Downgrade = rosszabb hangfalakra cseréled a mostanit. Elvégre hirdeted a szettet vagy tévedek?
Hirdetem de ugy látom megmarad nekem! Nem nagy érdeklődés övezi a topicom (sajna) ha nemtom eladni nem lesz downgrade de upgrade sem.
Under Construction
B&W hangsugárzók
Mi? Nem.
Downgrade = rosszabb hangfalakra cseréled a mostanit. Elvégre hirdeted a szettet vagy tévedek?
B&W hangsugárzók
Ohh ezt nemtudtam!
Próbáld csak ki: tekerd le minimumra és fel maximumra, nem lesz változás. :box: Egy fejfájással kevesebb, h nem aggódsz majd, jól beállítottam a seggét?!
Persze egy uj erősítőt elbírna a szervezetem
Meg a hangfalaid is. Főleg az újak, hiszen nem downgradelni akarsz.
Cosmo:
Ezt nem igazán értem. Hiszen attól függetlenül, h a subon fél hangerőnél többet állítasz, erősítőn 0db-t, az nem egyenlő azzal, h a subon félhangerő+kis fröccs az erölködőn? Ennek nem ugyanannyi sub terhelésnek kellene lennie?
Nekem a sub kerek fél hangerőn van (20 kattanás). Erősítőn 0dB.
Under Construction
B&W hangsugárzók
Én az rw10-et 14-es állásban használom az erősítőn pedig 0dB-en. Azt hittem ez korrekt igy!
Te nem szereted a mélyeket, nem szégyen az.
B&W hangsugárzók
Ohh ezt nemtudtam!
Próbáld csak ki: tekerd le minimumra és fel maximumra, nem lesz változás. Egy fejfájással kevesebb, h nem aggódsz majd, jól beállítottam a seggét?! :punk:
Cosmo:
Ezt nem igazán értem. Hiszen attól függetlenül, h a subon fél hangerőnél többet állítasz, erősítőn 0db-t, az nem egyenlő azzal, h a subon félhangerő+kis fröccs az erölködőn? Ennek nem ugyanannyi sub terhelésnek kellene lennie?
Én az rw10-et 14-es állásban használom az erősítőn pedig 0dB-en. Azt hittem ez korrekt igy! :box:
Under Construction
B&W hangsugárzók
Ohh ezt nemtudtam!
Próbáld csak ki: tekerd le minimumra és fel maximumra, nem lesz változás. :box: Egy fejfájással kevesebb, h nem aggódsz majd, jól beállítottam a seggét?!
Cosmo:
B&W hangsugárzók
Áruljátok már el nekem, az erősítőn miért nem hagyjátok a subot 0dB-en? És ezt már csomó embernél láttam... :box: Ott van rajta a hangerőszabályzó! Ezért nem értem.
Hogy maradjon tartalék a szubban. András is ezt ajánlotta az XMS-ben. Félhangerőn hajtsam a szubot és inkább az erősítőn tekerjek rá.
B&W hangsugárzók
a center+hátsók smallban (80hz-nél tudom megvágni) ehhez az rw10-en a frekivágást ugyancsak 80hzre.
Ha egy szál kábellel LFE van bekötve, mind1 hova tekered a subon a freki vágást, mert ilyenkor az számít, amit az erősítőn beállítasz. Subon inaktív.
Ohh ezt nemtudtam! Lfe módban használom igen. Nem tanulmányoztam ugyhogy vannak hiányosságok. Amugy hallgatóztam nekem valahogy jobban tetszik large beálltással. Ellenkező esetben mintha picit kilógna a frontok melől. Persze nem volt ez olyan nagy teszt csak csak most figyeltem rá filmnézés közben meg állítgattam is.
Under Construction
B&W hangsugárzók
B&W hangsugárzók
Newman ötlete megfontolandó! Bár egyenlőre csak ugy lehet hogy a frontokat largeban hagyom (full frekit visz) a center+hátsók smallban (80hz-nél tudom megvágni) ehhez az rw10-en a frekivágást ugyancsak 80hzre. Erősítőn a szub 0dB és main vagy normál beállítás. Ezzel elbíbelődöm most sakcok. Kösz az ötleteket. Várom még! Majd én is irom. Üdv Phazer
Under Construction