Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
-
Vendég
ha közelről hallgatja nem.
Hali Fiatalok!
Kis segítségre lenne szükségem. Költözés miatt kissé újra kell gondolnom audio cuccaimat. Szóval a helyzet az, hogy uszkve 40 m2-es helyiségbe kellene a (feleségem igényeit is figyelembe vevő ) kis helyigényű hangfal megoldás sztereó zenehallgatásra (ami jól szól akkor is, ha közel van a falhoz, esetleg éppen rajta van). A költségkeretem 200-220 k. A méret az 25*35*35 (SZ*MAG*MÉLY)lehet max. Amúgy mindenevők vagyunk zeneileg (rock, pop, komoly, stb).
Igazából ötleteket szeretnék, hogy mit menjek el feltétlenül meghallgatni.
40 m2-en egy ekkora állványos doboz lehet, hogy kicsi lesz.
De javasolom az Epost, a 12.2-t, kicsivel nagyobb a megadott paramétereknél.+az állvány!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
Vendég
Hali Fiatalok!
Kis segítségre lenne szükségem. Költözés miatt kissé újra kell gondolnom audio cuccaimat. Szóval a helyzet az, hogy uszkve 40 m2-es helyiségbe kellene a (feleségem igényeit is figyelembe vevő ) kis helyigényű hangfal megoldás sztereó zenehallgatásra (ami jól szól akkor is, ha közel van a falhoz, esetleg éppen rajta van). A költségkeretem 200-220 k. A méret az 25*35*35 (SZ*MAG*MÉLY)lehet max. Amúgy mindenevők vagyunk zeneileg (rock, pop, komoly, stb).
Próbálj meg egy Epost, meg egy Dynaudiot is szerintem.
- menyuslight
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
B&W 600 sorozatból valami kisebbet ajánlanék.Esetleg 705-öst
Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000 Vászon:Screenline: 21:9 microperforált Tápszűrő: Torus Power Front: Rear: Atmos :
Sub: SVS 4000
Sub: SVS 4000
Hali Fiatalok!
- Marci,az eb
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
...Tannoyoknák olcsóbb megoldás is megfelel, főleg, hogy csak azokból rendszert kiépíteni pénzem sem lenne.
Példul:
2007-03-13 06:55:00 | Andersen | 06702575965 | Budapest
Tannoy Mx1-m állványos hangfalpár hibátlan, 3 éves eladó. Tiszta, színzetlen hangzás. Cseresznye (cherry) szín. Fix 25000 Ft.
Centert is láttam nemrég kicsi pénzért. Kis türelem, meg bújni kell a hirdetéseket. Mégse Wharfödél vagy mi...
-
Vendég
Az onkyo sztereó erősítők hangja sem túl jó, akkor mit várjon az ember mozierősítőtől?
Van/lesz sztereó erősítőd?
Van: Rotel RA 820BX4
Megnézem majd, hogy a leendő Onkyo-nak megfelel-e majd a hangja sztereoban is, ha igen, akkor a Rotelt eladom. (Nem vagyok audiofil, tehát kiemelkedő igényeim nincsenek)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Van/lesz sztereó erősítőd?
Dorian!Mekkora szobában használnád a rendszert, illetve csak filmnézésre?
Kb. 25 m2, amerikaikonyhás nappali egyben.
Zenét is fogok hallgatni, többet is, mint filmet, de azt sztereóban a Tannoyokon. Tul. a plusz hangfalak csak házimozira kellenek, ezért is gondoltam, hogy erre a célra egy Tannoyoknák olcsóbb megoldás is megfelel, főleg, hogy csak azokból rendszert kiépíteni pénzem sem lenne.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 161
Tannoy-t javasolnám kiegészítésre.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Dorian!
Mekkora szobában használnád a rendszert, illetve csak filmnézésre?
Naim-ZU
Hello!
Most állítom össze a házimozihoz a hozzávalókat és elérkeztem a hangfalakhoz...
Szóval az erősítő Onkyo TX SR504E lesz, a fronthangfalak a már meglévő Tannoy M3-ak és ezt kéne még kiegészíteni.
Két variációt néztem:
Wharfedale WH-2 hátterek és center ~32000 ...mert mélyládára úgy gondolom igazából nincs szükségem
vagy
JBL SCS178 szett ~65000 ...mert talán mégis kell a sub, a maradék hangfalpár meg jó lesz a másik szobába
Nem tudom a Tannoyokhoz melyik illik inkább, és hogy valóban kell-e a mélyláda...
Hali
Tecsóba van HAMA optikai kábel 1900-ért 1,5M. Érdemes azzal összekötni a hangkártyát
az erősítővel vagy valami márkásabbat keressek?
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
-
Vendég
Az jó, csak egy baj van, nem férnek el, max 15 cm van ahova tehetném, falra nem tehetem. Meg van kötve a kezem és csak ezért elmélkedtem ezeken a kis szetteken.
Mekkora lehet a max mérete a leendő surround doboznak? Szé * Ma * Mé
Az jó, csak egy baj van, nem férnek el, max 15 cm van ahova tehetném, falra nem tehetem. Meg van kötve a kezem és csak ezért elmélkedtem ezeken a kis szetteken.
Nos, köszönöm a hozzászolásokat, elégedett vagyok a dobozaimmal, csak gondoltam, hogy 15e-ért kapnék egy használt szettet és ebbôl kialakítanám a mozit. A kis méretek azért lennének jók, mert azokat el tudnám helyezni, a nagyobbakat már nem. Szóval még mindig az a kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jó, a yami vagy a sony. Ha egyik sem akkor most nem fogok bôviteni.
Wharfedale WH-2 surround?
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Nos, köszönöm a hozzászolásokat, elégedett vagyok a dobozaimmal, csak gondoltam, hogy 15e-ért kapnék egy használt szettet és ebbôl kialakítanám a mozit. A kis méretek azért lennének jók, mert azokat el tudnám helyezni, a nagyobbakat már nem. Szóval még mindig az a kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jó, a yami vagy a sony. Ha egyik sem akkor most nem fogok bôviteni.
Igen, miért nem jó?
Ha az aláírásodat nézzük, akkor kell egy pár surround doboz és egy sub. Ha nem szettekben gondolkoznál, hanem célirányosan ezeket keresnéd...
vagy megelégednél 2 király dobozzal...
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
Igen, miért nem jó?
Ha az aláírásodat nézzük, akkor kell egy pár surround doboz és egy sub. Ha nem szettekben gondolkoznál, hanem célirányosan ezeket keresnéd...
Igen, miért nem jó?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Akkor mit kéne választanom surroundnak?
hoppá:tehát a 2 fronttal szeretnéd kiegészíteni 7.1-re.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Akkor mit kéne választanom surroundnak?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
én a harmanhoz helyedben nem ilyen kis szappantartókat néznék, de ez az én véleményem
hát ez igaz
egy nagyon jó erösítőt "lealázni"
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
én a harmanhoz helyedben nem ilyen kis szappantartókat néznék, de ez az én véleményem