Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

dobolan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: dobolan »

Nem is szándékoztam ilyen kategóriájú hangfalakat hajtani a kis denonommal csak pusztán kiváncsiságból érdeklődöm. Ezeket a dalikat ha tudom majd meghallgatom mindenképp MM-be ha már mindenki ennyire dícséri őket. És más gyártók? Mert van még sok pl Rubicon, Magnat, Heco, Celestion meg mittom én még mi, ezekben melyek azok amiket össze lehetne vetni a dalikal meg jamoval(árban, érdemes meghallgatni)? Valakitől olvastam még annó (csak egy ember véleménye nyílván nem szentírás de azért mindenképp érdekes) itt a fórumon hogy hallgatta a dali C6-ost meg a jamo S 606-ost és nála a jamo nyert azt is vette. Na most ha ebből indulok ki akkor nem feltétlenül írnám le a C8-al szemben az E 770-est mert kinézete ellenére becsapós (csak 3 hangszórós, csak 16-os mély) állítólag könnyedén lenyom sok más komolyabbnak tűnő hangfalat dupla 20 cm-es méllyel. De mint mondtam ez csak az én okfejtegetésem, lehet semmi valóságalapja nincs, és az mindenképp igaz hogy hallgatni kell. Meg is teszem ami tőlem telik!

Nekem Celestion szettem van, kb. egy árkategória. Sokat hallgattam havernál a Jamo 606 5.0 szettjét. Komolyan nem elfogultságból írom, de nekem a sajátom jobban bejövős. És ezt kihallom mind zenében, mind moziban. Számomra könnyedebb megszólalást produkálnak a celik, a terük jóval nagyobb. Havernak h/k 235-öse van, így igazán az erősítő sem szólhat bele a dologba. A magas sávban egyértelműen veri a Jamót, középsávban is szvsz tisztábban szólal meg. Persze ez szubjektív. Egy topikban olvastam, hogy van aki komolyzenét hallgat az S606-al. Lehet, hogy jobban járt volna mással.
Egyedüli "gyengébb" oldala a jamoval szemben, az a mély. Alsóbb szegmensben elvérzik a celF30 a S606-al szemben, hangnyomás tekintetében mindenképp. Ez mondjuk nem is csoda a 13cm mélyközepével.

| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Szvsz a paraméterek nézegetése helyett hallgasd meg ezt a kettőt egymás mellett.
Így igaz, mindenképpen fülelni kell. A paramétereket csak amiatt említettem, hogy pl. a Jamotól vagy a C6-tól ne várjunk olyan mélyet, mint a C8-tól. Meg aztán nem mindegy mi hajtja, mekkora térben. Szvsz a Denon 1306 kevés a Concept8-hoz.

Nem is szándékoztam ilyen kategóriájú hangfalakat hajtani a kis denonommal csak pusztán kiváncsiságból érdeklődöm. Ezeket a dalikat ha tudom majd meghallgatom mindenképp MM-be ha már mindenki ennyire dícséri őket. És más gyártók? Mert van még sok pl Rubicon, Magnat, Heco, Celestion meg mittom én még mi, ezekben melyek azok amiket össze lehetne vetni a dalikal meg jamoval(árban, érdemes meghallgatni)? Valakitől olvastam még annó (csak egy ember véleménye nyílván nem szentírás de azért mindenképp érdekes) itt a fórumon hogy hallgatta a dali C6-ost meg a jamo S 606-ost és nála a jamo nyert azt is vette. Na most ha ebből indulok ki akkor nem feltétlenül írnám le a C8-al szemben az E 770-est mert kinézete ellenére becsapós (csak 3 hangszórós, csak 16-os mély) állítólag könnyedén lenyom sok más komolyabbnak tűnő hangfalat dupla 20 cm-es méllyel. De mint mondtam ez csak az én okfejtegetésem, lehet semmi valóságalapja nincs, és az mindenképp igaz hogy hallgatni kell. Meg is teszem ami tőlem telik!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Felajánlottak nekem egy ilyen hangfalathttp://www.vm-soundtechnik.de/produkte/
de nem tudok róla semmit, ismeri valaki?
Esetleg érdekel valakit?

eléggé komolynak "néz" ki, 2.500 euro-ért.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Felajánlottak nekem egy ilyen hangfalat
http://www.vm-soundtechnik.de/produkte/
de nem tudok róla semmit, ismeri valaki?
Esetleg érdekel valakit?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

Szvsz a paraméterek nézegetése helyett hallgasd meg ezt a kettőt egymás mellett.
Így igaz, mindenképpen fülelni kell. A paramétereket csak amiatt említettem, hogy pl. a Jamotól vagy a C6-tól ne várjunk olyan mélyet, mint a C8-tól. Meg aztán nem mindegy mi hajtja, mekkora térben. Szvsz a Denon 1306 kevés a Concept8-hoz.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Dali Concept 6 vagy 8. 100e- ill. 150e-Ft/pár. Paraméterek alapján a Jamo inkább Concept6-os léptékű, de mivel árban közeli a C8, szerintem az a jobb vétel.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Akkor megkérdezem máshogy! Az E 770-en 66000 Ft-ba kerül darabja vagyis egy pár 132000. Ebben az árkategóriában milyen álló hangfalak vannak más gyártóktól amiket ajánlatos meghallgatni?
Dali Concept 6 vagy 8. 100e- ill. 150e-Ft/pár. Paraméterek alapján a Jamo inkább Concept6-os léptékű, de mivel árban közeli a C8, szerintem az a jobb vétel.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!A jamo E 7-es szériával melyik más gyártó hangfalai vannak egy kategóriában hangzásban amik tudnak ilyen szépen szólni? Melyikeket lehet egy kategóriába sorolni ezekkel a jamokkal?

Szerintem erre lehetetlen válaszolni. A legtöbb gyártónak (a Jamo-tól eltérően) nincs kéttucat különböző sorozata, ahol az ember azt sem tudja, hogy melyik miben különbözik.
Ráadásul a sorozatok különböző dobozai is eltérően szólalnak meg: jellemzően az olcsóbbaknál a kisdobozok jobbak az állóknál. Vagyis akár egy álló, drága E7-esnél egy feleannyiba kerülő bookshelf, mondjuk Kef vagy Polk vagy Tannoy még jobb is lehet.

Akkor megkérdezem máshogy! Az E 770-en 66000 Ft-ba kerül darabja vagyis egy pár 132000. Ebben az árkategóriában milyen álló hangfalak vannak más gyártóktól amiket ajánlatos meghallgatni?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Sziasztok!A jamo E 7-es szériával melyik más gyártó hangfalai vannak egy kategóriában hangzásban amik tudnak ilyen szépen szólni? Melyikeket lehet egy kategóriába sorolni ezekkel a jamokkal?

Szerintem erre lehetetlen válaszolni. A legtöbb gyártónak (a Jamo-tól eltérően) nincs kéttucat különböző sorozata, ahol az ember azt sem tudja, hogy melyik miben különbözik.
Ráadásul a sorozatok különböző dobozai is eltérően szólalnak meg: jellemzően az olcsóbbaknál a kisdobozok jobbak az állóknál. Vagyis akár egy álló, drága E7-esnél egy feleannyiba kerülő bookshelf, mondjuk Kef vagy Polk vagy Tannoy még jobb is lehet.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Skacok ezt néztem ki mozira meg zenére: JBL Northridge E90.  
Egy Denon 1906 osról lenne hajtva

Mit szóltok hozzá?

Az E 60 -ban vagy 80-ban gondolkodtam én is de lebeszéltek róla mert tényleg kicsit doboz hangja van, bár azért a StudioL880 vagy 890-re kiváncsi lennék, de állítólag amennyibe kerül az sem ér annyit.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!
A jamo E 7-es szériával melyik más gyártó hangfalai vannak egy kategóriában hangzásban amik tudnak ilyen szépen szólni? Melyikeket lehet egy kategóriába sorolni ezekkel a jamokkal?

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: daniba »

Skacok ezt néztem ki mozira meg zenére: JBL Northridge E90.

Egy Denon 1906 osról lenne hajtva

Mit szóltok hozzá?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Amúgy épp azért nem tartom a HK7000-et soknak 18 nm-re,mert pont azért szerettem belé hogy alacsony hangerőn is szeretek vele mozizni mert nem vész el a dinamikája mint a kisebb kategóriás AV erősítőknek, ugynakkor ha emelem a hangerőt számomra akkor sem keményedik fel a hangja ugyanolyan egyenletességgel nyugodtsággal tud szólni igaz azért erőteljesebben de a kontrolláltsága megmarad, és épp ezért az 5x100W rms-t úgy tudja magából kiadni mikor egy Japán Nissan Skyline eléri a 180 km/h-át és ott meg is áll mert le van szabályozva a törvények miatt közbe meg tudjuk hogy 250-et is simán megfutná.
Lehet kicsit rossz a hasonlat
Persze számolgattam kb hány watton mozizok, még ha dinamikai csúcsok is bejönnek és olyan max 5x10-20W max, egyébként ha a 200mv szinuszjelet venném figyelembe akkor csak 5x0,05W rms.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A HK 7000-hez lehet vennék komolyabb hangsugárzókat, mivel lehet a yamit elviszik.Ezt gondoltam Full 18 nm-re(ami azt jelenti ez csak moziszoba lesz)
-KEF 2xIQ7 , 2xIQ3,1xIQ center
-Monitor Audio 2xBR5vagy BR6 , 2xBR2, 1x BRcenter
-DALI 2xConcept 6 , 2xconcept2, 1xConcept center
-Polkaudio 2xRTI8 vagy RTI10, 2xRTI6, 1xRTI center

Szerintem érdemes Dali Conceptet meghallgatni, 18 nm-re elég a 6-os front, de az erősítő a 8-assal hozná ki a maximumot. Ára ~2/3-a KEF ill.Polknak, de a lényeg: a hangja

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

ellenben 18nm-re nem vennék batár nagy dobozokat
Én sem.
Kérdés, mit jelent a batár nagy doboz. Mondjuk én a H/K 7000est is sokallom picit, VISZONT megértem...

Clarus Callisto II van, mind a 6 dobozom álló (7.1), nekem is csak moziszoba lesz a 18nm-es nappalim. Csak már kész lenne...
Szvsz keves a Callisto Light a 7000-hez...

szerintem nem sok a HK7000 18 nm re az más dolog hogy 50-60nm is megállja a helyét.
Viszont meg hátulra lehet nem érdemes frontokat állítanom(Clarus CallistoII)
De a Clarus Callisto frontokat hallottam már marantzal sztereóval szépen muzsikált még mp3-al is de audio cd-vel mindjárt más volt a helyzet.
Azokat a Monitor audio Bronze széríát hallottam dicsérni, azt jövő héten meg is hallgatom itt debrecenben mert hivatalos forgalmazója itt van.
Még amik izgatnak de nagyon a Kef-ek és a Polkaudiok RTI sorozata.
Igazándiból a HK7000 AR status 40 és 50 el hallottam 18 nm-en, azzal valami tökéletes volt számomra.
CSak az a gond AR kiment magyarországról, AR status szettet pedig használtan nehéz kapni.

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: BitStream »

... csak attól tartok a DC1-ek frontnak kevés lesz mármint nem igazán állíthatom a HK-nál large-ra mivel 40Hz-et -6dB vel adja le.Bár igaz hallani kéne, de azért köszönönöm a véleményedet.

Ez pont egy olyan technikai paraméter, amit nem kell figyelembe venni, főleg, ha X.1 csatornában gondolkodsz. Az, hogy te large-ra állítod a dobozt, az azt jelenti, hogy nem fog a hm receiver minden csatornán Y Hz alatt vágni és a sub-ra átküldeni a jelet. Na de hol van olyan műsor, ahol az extra mély hangok a front/center/rear sugárzókra vannak "keverve", miközben sok csatornán vannak megszólaltatva? Sehol :-)
Nálam a Malac sr7500-on mindenki large, mégsincs hiányérzetem... Amennyiben meg kaka a keverés, akkor ott a sok dsp program, lehet tekergetni a technikákat, bár ugye "várat építeni" abból már nem érdemes. Azért próbáltalak a kisebb dobozok felé "terelni", mert jómagam is kipróbáltam anno a kis helységben nagy doboz című műsort, és hát ugyan bontotta a lakást, nem ért semmit a dolog, ha a tér meg elveszett közben. A Sensys DC1 a méreteihez képest meglepően tud megnyilvánulni, érdemes meghallgatni... Az a bizonyos 40Hz eléggé ritka a front csatornán...

sok sikert a válogatáshoz!
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Kiten »

ellenben 18nm-re nem vennék batár nagy dobozokat
Én sem.
Kérdés, mit jelent a batár nagy doboz. Mondjuk én a H/K 7000est is sokallom picit, VISZONT megértem...

Clarus Callisto II van, mind a 6 dobozom álló (7.1), nekem is csak moziszoba lesz a 18nm-es nappalim. Csak már kész lenne...
Szvsz keves a Callisto Light a 7000-hez...

TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

... csak attól tartok a DC1-ek frontnak kevés lesz mármint nem igazán állíthatom a HK-nál large-ra mivel 40Hz-et -6dB vel adja le.
Bár igaz hallani kéne, de azért köszönönöm a véleményedet.

BitStream
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: BitStream »

A HK 7000-hez lehet vennék komolyabb hangsugárzókat, mivel lehet a yamit elviszik.Ezt gondoltam Full 18 nm-re(ami azt jelenti ez csak moziszoba lesz)
-Clarus Callisto 5.0 light szett
-Rubicon RP36 szett
-Wharfedale Diamond 2x9.5,2x 9.3, 1x 9.xx center
-Tannoy Sensys 2xDC2, 2xDC1, 1xDCcenter
-Polkaudio Monitor40 5db amit csak párba lehet kapni:( (teljes mozi homogenitás miatt)
-JBL Northedge vagy StudioL szériát már meg se említem
-Vagy valami használt szettet???

A hangfalak közül az lenne a számomra a fontos amelyik a mozisabb, de akkor lehet nem is kell ennyire drága típusokat néznem?
De a HK7000-hez rendes hangfalszettet akarok nem csöbörbűl vödörbe menni...

Tudom némelyik szett nem egy kategória...
De azért javaslatot szivesen várok, mert mint nekem is a legtöbb embernek nincs időm se meg lehetőségem se hogy végighallgassam őket amit nagyon jól tudok hogy pedig kellene

Én, mint Tannoy fan, a Sensys DC-ket csak ajánlani tudom, ellenben 18nm-re nem vennék batár nagy dobozokat (mint pl. a DC2). Előre DC1 és DCC, hátra a supertweeter nélküli Sensys 1. Valami jóféle szubot alájuk, és kész.
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

A HK 7000-hez lehet vennék komolyabb hangsugárzókat, mivel lehet a yamit elviszik.
Ezt gondoltam Full 18 nm-re(ami azt jelenti ez csak moziszoba lesz)
-Clarus Callisto 5.0 light szett
-Rubicon RP36 szett
-Wharfedale Diamond 2x9.5,2x 9.3, 1x 9.xx center
-Tannoy Sensys 2xDC2, 2xDC1, 1xDCcenter
-Polkaudio Monitor40 5db amit csak párba lehet kapni:( (teljes mozi homogenitás miatt)
-JBL Northedge vagy StudioL szériát már meg se említem
-Vagy valami használt szettet???

A hangfalak közül az lenne a számomra a fontos amelyik a mozisabb, de akkor lehet nem is kell ennyire drága típusokat néznem?
De a HK7000-hez rendes hangfalszettet akarok nem csöbörbűl vödörbe menni...

Tudom némelyik szett nem egy kategória...
De azért javaslatot szivesen várok, mert mint nekem is a legtöbb embernek nincs időm se meg lehetőségem se hogy végighallgassam őket amit nagyon jól tudok hogy pedig kellene

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na elmúlt egyenlőre, nemtom pontosan mi volt. Digitálisan a hangkártya és az erősítő van összekötve.
Földhurok volt szerintem.. PC-nél igen gyakori...

fradi81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: fradi81 »

Na elmúlt egyenlőre, nemtom pontosan mi volt. Digitálisan a hangkártya és az erősítő van összekötve.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

HelloMa észrevettem hogy zúgnak a hangfalak. A magas sistereg, a mélyből olyan búgó hang jön mint mikor összeérnek a vezetékek. Ha digitálisan van összekötve a géppel akkor kicsit hangosabban mint mikor analóggal. Most a hangfallal lehet a gond(nincs egy éves Clarus Callisto), vagy valami más lehet?

Sok a kábel a hangfal mellett zsúfolva, megmozgattam a mélyből aztán eltűnt a zugás. De a magas még sistereg.

Nem Nordost kábelek véletlenül?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ma észrevettem hogy zúgnak a hangfalak. A magas sistereg, a mélyből olyan búgó hang jön mint mikor összeérnek a vezetékek. Ha digitálisan van összekötve a géppel akkor kicsit hangosabban mint mikor analóggal. Most a hangfallal lehet a gond(nincs egy éves Clarus Callisto), vagy valami más lehet?
Mi van digitálisan összekötve mivel? Gondolom, nem a hangdobozok.

A hangfalkábelben olyan nagyszintű jel mászkál, hogy az nem nagyon tud zavart összeszedni. Nézz körül az összekötő kábeleknél és a tápvezetékeknél! Ne legyen a közelükben zavarforrás, pl. trafó, lámpa, nagyfeszültségű kábel, stb. ... sok oka lehet.

fradi81
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: fradi81 »

HelloMa észrevettem hogy zúgnak a hangfalak. A magas sistereg, a mélyből olyan búgó hang jön mint mikor összeérnek a vezetékek. Ha digitálisan van összekötve a géppel akkor kicsit hangosabban mint mikor analóggal. Most a hangfallal lehet a gond(nincs egy éves Clarus Callisto), vagy valami más lehet?

Sok a kábel a hangfal mellett zsúfolva, megmozgattam a mélyből aztán eltűnt a zugás. De a magas még sistereg.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”