Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Már megint egy hangszórótemető... :smile19:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Ez a részban új szett! Nagyon jól szól !!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Baján is meg lehet halgatni egy szép kis összeálítást: Front: Clarus Titan Pro, center-háttér-subb: Reha, előerösítő :Pioneer AX3, vég: Helios 2 . Szintén Baján Charon 5.1 és 2.0. Ha valakit érdekel mélban megbeszélhetjük. Ha valaki tud segíteni hogy dts cd-t hogy tudok ki írni ugy hogy vigye az asztali lejátszo is. Próbáltam ki írni Nero-val, ECDA Exactorral de nem jó. Convertálni nem akarom mert az lenne a lényeg hogy maradjon a minőség!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Hali. Ha van rá lehetőséged egyszer halgasd meg a Clarus dobozait. Nem tudom hol laksz de most már sok helyen van az országban. Nem bemutató terem hanem civilek akik valószínüleg nem zárkóznak a halgatózás előll. Nézd meg a Clarus-os topicot ha érdekel. Halgattam én is pár dolgot de az ár nálam sokat számít mert én nem a nevet akarom megfizetni hanem a minőséget. De mielőtt veszel valamit ki kell próbálni valami hasonló környezetben mint ahol használni fogod.
Miskolcon bárkit szívesen látok 1 meghallgatásra Clarus ügyben.
Naim-ZU
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hali. Ha van rá lehetőséged egyszer halgasd meg a Clarus dobozait. Nem tudom hol laksz de most már sok helyen van az országban. Nem bemutató terem hanem civilek akik valószínüleg nem zárkóznak a halgatózás előll. Nézd meg a Clarus-os topicot ha érdekel. Halgattam én is pár dolgot de az ár nálam sokat számít mert én nem a nevet akarom megfizetni hanem a minőséget. De mielőtt veszel valamit ki kell próbálni valami hasonló környezetben mint ahol használni fogod.
Rövid ideig láttam a MM-ban Dali C6-ost, de akkor nem foglalkoztam vele. A Yami családot meg tudom hallgatni, illetve azokat, amit a MM-ban árulnak (JBL Northridge E60/90/100, Magnat, SAL , System Fidelity) meg még néhányat.
Üdvözlettel: Lex
Sajnos majd' 200 km-re vagyok a shoptól, így innen nem tudok hallgatózni.
Pedig 1 napot érdemes rászánni mindenkép és se lakok túl közel (100km) de néha el kell menni fülelni Meg úgy legalább el tudod dönteni ,mert így nehéz (mindenkinek más jön be) választani. De a közeledbe nincs rá mód meghallgatni?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Sajnos majd' 200 km-re vagyok a shoptól, így innen nem tudok hallgatózni.
Köszönöm, már megtaláltam: Link
Igen erre gondoltam, jó hallgatózást...
Ha tényleg csak mozira akkor ezért az árért ok.Zenére nem ok.(dali C6 toshiba shopban akcióban,egy fülelést?)
Van ennek a shopnak weboldala? Mennyi az az akció?
...
Köszönöm, már megtaláltam: Link
Naota hamar feladta.
Összeszedve elég rosszul hangzott, hogy rossz akusztika mellé kellene egy kompromisszumoktól hemzsegő rendszer... o_O Az új tervekkel viszont csak az lesz a kérdés, hogy jól szóljon-e, vagy több pénzért még jobban. ^_^
És inkább vásárlás előtt jöjjek rá, hogy rossz ötlet, mint utána. >_<
Mozira nagyon jó a yamaha szett. Elég szép mélyeket produkál, a magasa is tiszta, nem bántó, a középtartomány kicsit elmosódott, nem elég részletes. Mozihoz szvsz kiváló, és zenénél sem vall szégyent.
A mélyei számomra erősen túlzóak voltak (talán ettől tűnik olyan dinamikusnak) , de ez sokaknál nem hátrány mondjuk. Nekem a magasa se jött be....
Sziasztok!
Naota hamar feladta.
Akkor az én bajom, hátha ezen lehet segíteni: tudom, hogy hangdobozban nem nagy név a Yamaha, de hátha próbálgatta valaki.
Az "új" NS-333, NS-C444, NS-555
széria érdekelne, hogy aki hallotta, mit szól hozzá?
Egy RX-V550-es erölkődőre tudom rákötni és elsődlegesen házimozira kellene.
Ez az erősítő kategória nekem megfelelő, így hangfalban is hozzávaló minőséget keresek, ami nem rontja az összképet, de nem is kell fizetnem olyan minőségért, amit nem tudok kihasználni ezzel a rendszerrel. A jelforrás egy Denon-1920, Technics SL-PG-460.
Ha tényleg csak mozira akkor ezért az árért ok.Zenére nem ok.(dali C6 toshiba shopban akcióban,egy fülelést?)
Sziasztok!
Naota hamar feladta.
Akkor az én bajom, hátha ezen lehet segíteni: tudom, hogy hangdobozban nem nagy név a Yamaha, de hátha próbálgatta valaki.
Ez az erősítő kategória nekem megfelelő, így hangfalban is hozzávaló minőséget keresek, ami nem rontja az összképet, de nem is kell fizetnem olyan minőségért, amit nem tudok kihasználni ezzel a rendszerrel. A jelforrás egy Denon-1920, Technics SL-PG-460.
Mozira nagyon jó a yamaha szett. Elég szép mélyeket produkál, a magasa is tiszta, nem bántó, a középtartomány kicsit elmosódott, nem elég részletes. Mozihoz szvsz kiváló, és zenénél sem vall szégyent.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Sziasztok!
Naota hamar feladta.
Na jó, végiggondoltam. Sztorno. Megyek a Hivox meg a füles topicokba. ^_^
Ergo!
És mennyi ez a Connest és ez most interconnect?
Mi a pontos típusa?
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ekkora szobában semmi sem fog jól szólni.
A mostani PC-s borzalomnál szerintem azért jobb lesz. ^_^ Meg ahogy nézegettem az árakat, ennyiért belépőszintet kapok csak.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
A szoba, amiben használnám egy panellakás kicsi (3*2m-es) szobája, ezért nem szólna hangosan. Sőt, tulajdonképpen a legfőbb szempont az lenne, hogy halkan is jól szóljon, ha éppen nem tekerhetem fel a hangerőt.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ekkora szobában semmi sem fog jól szólni.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
állítólag a JBL Studio L széria majdnem hogy szarabbul szól mint a northedge széria.
A kettő különbözetét inkább költsd kábelezésre.
állítólag
igaz nem hallottam, de azért legalább 100.000.- - tal drágább a stúdió L széria (állókat összehasonlítva )
vagy ez ?
JBL CinemaSound CST55
kábelezés:
biztos sokat dobna rajta a "rendes" hangfalkábel is...
(írtam a "házimozi+zene" ill. a "kábelezzünk" topikokba: nem gondoltam, volna, hogy egy minőségi kábel, milyen nagyott tud(ott) dobni a rendszer(em) hangján...)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
állítólag a JBL Studio L széria majdnem hogy szarabbul szól mint a northedge széria.Polkba meg azért gondolkodtam frontnak RTI10 ben mivel abban már van rendes mélysugárzó is és ha sztereóznék akkor kellő méylre menne nem úgy mint az RTI8
Ezt a marhaságot hol olvastad?
Javaslom, hogy ha lehetőséged engedi menj el hallgatózni, mert így nagyon mellé fogsz lőni.
Az rti8 20 nm-re bőven elegendő. Megfelelő erősítővel és kábelezéssel olyan mélyeket produkál, hogy igencsak meglepődnél.
rti10 20 nm-re túlzás, hátsóknak a 6-os szintén, habár inkább úgy mondanám felesleges.
Köszi!
Megpróbálom meghallgatni RTI8-at RTi 4-el.
Meg még a Monitor Audio-t is mert az acousticban mindkettő van ha jól tudom.
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Életemben nem volt még hangrendszerem, de most szeretnék beruházni valamibe, viszont nem igazán tudom, hogy a hatalmas kínálatból egyáltalán mi az, amit érdemes lenne egyáltalán meghallgatni. Olvasom a topicokat sorra, de jó lenne valami kiindulópont. Leírom, hogy hogyan használnám. Aztán ha valakinek lenne valami segítő ötlete hozzá, ne tartsa magában. ^_^
Az erősítő kérdés még, de az ugye nem ide tartozik.De gondolom ezt sem árt tudnotok, hogy segíthessetek. Valamilyen AV receiver lesz a 100k alatti árketegóriából.
A szoba, amiben használnám egy panellakás kicsi (3*2m-es) szobája, ezért nem szólna hangosan. Sőt, tulajdonképpen a legfőbb szempont az lenne, hogy halkan is jól szóljon, ha éppen nem tekerhetem fel a hangerőt.
Részenként szeretném kibővíteni 5.0-ás rendszerré. Subot nem szeretnék, mert zavaró lenne ilyen falak mellett a család többi tagja számára. Először csak két front hangfalat szeretnék venni, olyan 50 ezer körüli értékben.
Egyaránt fontos lenne, hogy zenében és moziban is jó legyen, de a zenei gyengeségek jobban zavarnának, mint a mozisak. Hangzásban olyat szeretnék, ami hosszú ideig hallgatva sem fárasztó. Legyen kellemes összhatása és kiegyenlített hangzása. Sokféle zenét hallgatnék rajta, de kihúzhatjuk a komoly- és elektronikus zenét a sorból.
állítólag a JBL Studio L széria majdnem hogy szarabbul szól mint a northedge széria.Polkba meg azért gondolkodtam frontnak RTI10 ben mivel abban már van rendes mélysugárzó is és ha sztereóznék akkor kellő méylre menne nem úgy mint az RTI8
Ezt a marhaságot hol olvastad?
Javaslom, hogy ha lehetőséged engedi menj el hallgatózni, mert így nagyon mellé fogsz lőni.
Az rti8 20 nm-re bőven elegendő. Megfelelő erősítővel és kábelezéssel olyan mélyeket produkál, hogy igencsak meglepődnél.
rti10 20 nm-re túlzás, hátsóknak a 6-os szintén, habár inkább úgy mondanám felesleges.
állítólag a JBL Studio L széria majdnem hogy szarabbul szól mint a northedge széria.
Polkba meg azért gondolkodtam frontnak RTI10 ben mivel abban már van rendes mélysugárzó is és ha sztereóznék akkor kellő méylre menne nem úgy mint az RTI8
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
-KEF IQ 7 ,IQ3,IQ6C szett-Polkaudio RTI 10, RTi6, RTICenter szett
-Monitor Audio BR5, BR2, BRCenter szett
-JBL StudioL880, 830, LC2 szett
-DALI Concept 8, concept2 , concept center szett.
A JBL - H/K párosítás valóban jó hangú,főleg ha azt nézzük ,hogy az avr már megvan...Monitor audiót + kefet nem hallottam. Polkaudio - dali két teljesen más hangzásvilág valakinek ez jön be valakinek az... Az általad felsorolt zenei stílusokat részesítem én is előnyben ezért -->polk.Ha mondjuk jazz+komoly egyértelműen dali.De 20 nm-re nagy a concept 8 az RTI10-es is éphogy beférne.Hátsónak az RTI6-os szintén túlzás.Ha az avr-edet nézzük jbl?
jazznél a jbl is jó választás lehet, komolyzenénél már kevésbe.
H/k-jbl, valóban egy jó párosítás, de igazából a régebbi hangfalaival, igaz a studió L hangfalait nem hallottam még szólni.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ