Szia!bitrograde írta: ↑2020.01.30., csüt. 10:28Ha az AT és a középkategóriás Sennheiserek köré akarsz rendszert építeni, akkor érdemes lehet megfontolni egy külön DAC és erősítő beszerzését, mivel nagy impedanciás fejesek (470 & 300, ill. 150 Ohm) lévén mindnyájan szeretik, ha van alattuk izmosabb fejes vas. Így én azt javasolnám, hogy szerezz be egy különálló DAC-ot (komolyabb HRT vagy Bladelius, melyek felbontása bőven megfelelő, ha nem dedikált PC-ről, felskálázva hallgatsz zenét, hangjuk pedig remek), és vegyél egy combosabb erősítőt, pl. egy OTL-t. A Sennheiserek ráadásul meghálálják a szimmetrikus meghajtást is. Nagyon.
És ha esetleg felvennél még egy fejest a meghallgatási listádra, az egy HD540 legyen, lehetőleg a headfi-n megénekelt csoda kínai párnával. Nem azért, mert az feltétlenül a legjobb, hanem mert - mint a hifiben mindenhol - ez ízlés kérdése is. Ha fontos a nyitottság, de nem áldoznád fel a részleteket, és nem jönne be az újabb Sennheiserek lekerekítettsége, hanem nyers prezentációra, hatalmas térre és sok részletre, a mellkasodban muzsikáló csellókra vágynál, és a komoly, dzsessz és popműfajok mellett néha feltennél egy kis progrockot vagy metált (az előbb Faith No More-t hallgattam, besza-behu), akkor egy HD540&OTL kombó nagyon megfelelhet neked.
Persze döntened, választanod neked kell.
Köszönöm.
Nincs márka definícióIgen egy fejes erősítőt mindenképp szeretnék, épp itt alább érdeklődtem az Aune iránt mint példa. A Bladeliusról nem tudtam hogy gyárt fejes erősítőt, de majd utánanézek, a HRT-ről meg nem is hallottam.... Viszont azt gyanítom, hogy a Bladelius túl fog nyúlni az általam gondolt ~150khuf határon, amit reálisnak tartanék egy hasonló árú fejeshez. Vagy nem az??
Az alapkoncepció az, hogy az otthoni hifiről hallgatnék zenét a fülessel, és az előfok monitor kimenetéről menne a fejes erősítő (hálózati lejátszóról és analóg lemezjátszóról zenélek), ide nem kellene beépített DAC.
Viszont felmerült bennem, hogy ha hosszabb időre elutazom, vagy néha melóhelyen az irodába is használnám, akkor ott telóról v laptopról hajtanám, oda jobb lenne ha lenne benne dac. De lehet célszerűbb a kettőt szétválasztani, és az utóbbi felhasználásra venni egy usb dac-ot.
Mi ez a csoda kínai párna? Tudsz esetleg valami linket küldeni? Van nálam egy AT R70x ami így elsőre eléggé tetszik, de nekem nem elég mély a párnázat, a fülem hozzáér a füleshez, és egy idő után nagyon zavaró. Lehet hogy egy ilyennel meg tudnám oldani??
Az OTL az a trafó mentes csöves? tudsz esetleg konkrét típust ajánlani?
Előre is kösz!