Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Linner »

bitrograde írta:
2020.01.30., csüt. 10:28
Ha az AT és a középkategóriás Sennheiserek köré akarsz rendszert építeni, akkor érdemes lehet megfontolni egy külön DAC és erősítő beszerzését, mivel nagy impedanciás fejesek (470 & 300, ill. 150 Ohm) lévén mindnyájan szeretik, ha van alattuk izmosabb fejes vas. Így én azt javasolnám, hogy szerezz be egy különálló DAC-ot (komolyabb HRT vagy Bladelius, melyek felbontása bőven megfelelő, ha nem dedikált PC-ről, felskálázva hallgatsz zenét, hangjuk pedig remek), és vegyél egy combosabb erősítőt, pl. egy OTL-t. A Sennheiserek ráadásul meghálálják a szimmetrikus meghajtást is. Nagyon.
És ha esetleg felvennél még egy fejest a meghallgatási listádra, az egy HD540 legyen, lehetőleg a headfi-n megénekelt csoda kínai párnával. Nem azért, mert az feltétlenül a legjobb, hanem mert - mint a hifiben mindenhol - ez ízlés kérdése is. Ha fontos a nyitottság, de nem áldoznád fel a részleteket, és nem jönne be az újabb Sennheiserek lekerekítettsége, hanem nyers prezentációra, hatalmas térre és sok részletre, a mellkasodban muzsikáló csellókra vágynál, és a komoly, dzsessz és popműfajok mellett néha feltennél egy kis progrockot vagy metált (az előbb Faith No More-t hallgattam, besza-behu), akkor egy HD540&OTL kombó nagyon megfelelhet neked.
Persze döntened, választanod neked kell.
Szia!
Köszönöm.
Nincs márka definícióIgen egy fejes erősítőt mindenképp szeretnék, épp itt alább érdeklődtem az Aune iránt mint példa. A Bladeliusról nem tudtam hogy gyárt fejes erősítőt, de majd utánanézek, a HRT-ről meg nem is hallottam.... Viszont azt gyanítom, hogy a Bladelius túl fog nyúlni az általam gondolt ~150khuf határon, amit reálisnak tartanék egy hasonló árú fejeshez. Vagy nem az??
Az alapkoncepció az, hogy az otthoni hifiről hallgatnék zenét a fülessel, és az előfok monitor kimenetéről menne a fejes erősítő (hálózati lejátszóról és analóg lemezjátszóról zenélek), ide nem kellene beépített DAC.
Viszont felmerült bennem, hogy ha hosszabb időre elutazom, vagy néha melóhelyen az irodába is használnám, akkor ott telóról v laptopról hajtanám, oda jobb lenne ha lenne benne dac. De lehet célszerűbb a kettőt szétválasztani, és az utóbbi felhasználásra venni egy usb dac-ot.
Mi ez a csoda kínai párna? Tudsz esetleg valami linket küldeni? Van nálam egy AT R70x ami így elsőre eléggé tetszik, de nekem nem elég mély a párnázat, a fülem hozzáér a füleshez, és egy idő után nagyon zavaró. Lehet hogy egy ilyennel meg tudnám oldani??
Az OTL az a trafó mentes csöves? tudsz esetleg konkrét típust ajánlani?
Előre is kösz!
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tul írta:
2020.01.30., csüt. 10:07
Az XLR kimenet össze sem mérhető a jack-kel, ezért ha ilyet szeretnél, mindenképp szimmetrikus kábelben gondolkodj.
Köszönöm a rövid Aune jellemzést!
Minden fülest lehet szimmetrikus csatlakozóból hajtani?? Az eddig favoritként kinézett AT ATH R70x fejhallgatóhoz gyárilag csak jack verziós kábelt adnak, és a fejhallgató oldali oldali csatlakozója valamilyen bayonett rendszerű, nem sima jack. Ilyen csatlakozóval is lehet találni XLR kábelt?
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2020.01.30., csüt. 09:22
Szia! Köszönöm a bizalmat!
Az R70x egy stúdió monitor, de szerintem zenehallgatásra is kiváló. Részletteli, semleges ............
Ezer köszönet!
Kölcsön kaptam egy ilyen R70x fülest meghallgatásra. Jelezték, hogy még nincs bejáratva, nem tudom ez mennyit befolyásol, de ők azt mondják kellene neki 40-50 óra, hát annyit nem fogok tudni itt egy-két nap alatt belehajtani. Egyenlőre csak az integrált erősítő és egy ipad fejhallgató kimenteivel tudtam meghallgatni, de így is pozitív a benyomás a hangját tekintve.
Talán holnap v jövő héten lesz alkalmam elmenni az audiocentrum-ba, ott állítólag több fülest és erősítőt is meg lehet hallgatni.
Viszont sajnos a kényelem vonalon van bajom, mert ugyan átmérőre kicsi a fülem, viszont elég porcos és a párnázás nem elég mély, így hozzáér a fülemhez, és kb 30 perc után ez már kényelmetlen :-(. (hasonló bajaim vannak bukósisak választásnál is).
Ez pedig sajna nem ok, mert nehéz úgy a zenét élvezni, ha fáj a fül... AT oldalán nem látom, hogy ajánlanának hozzá más párnát, meg azt sem látom hogy le lehet-e rajta cserélni egyáltalán. Ebben van esetleg tapasztalatod?
Említetted a térábrázolást. Én ebben is a fejemben hallom a zenét, még sosem hallottam fejhallgatóval olyat mintha előttem lenne a színpad. Létezik olyan? Ez javulhat ha dedikált fejhallgató erősítővel hajtom meg?

Lumberjack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Lumberjack »

Sziasztok. Aki tud ajánlani olyan embert innen avx ről, vagy más oldalról , Konkrét weboldalról ,aki készít fejhallgato kábelt , kérem keressen meg privátban Köszönöm .

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ha az AT és a középkategóriás Sennheiserek köré akarsz rendszert építeni, akkor érdemes lehet megfontolni egy külön DAC és erősítő beszerzését, mivel nagy impedanciás fejesek (470 & 300, ill. 150 Ohm) lévén mindnyájan szeretik, ha van alattuk izmosabb fejes vas. Így én azt javasolnám, hogy szerezz be egy különálló DAC-ot (komolyabb HRT vagy Bladelius, melyek felbontása bőven megfelelő, ha nem dedikált PC-ről, felskálázva hallgatsz zenét, hangjuk pedig remek), és vegyél egy combosabb erősítőt, pl. egy OTL-t. A Sennheiserek ráadásul meghálálják a szimmetrikus meghajtást is. Nagyon.
És ha esetleg felvennél még egy fejest a meghallgatási listádra, az egy HD540 legyen, lehetőleg a headfi-n megénekelt csoda kínai párnával. Nem azért, mert az feltétlenül a legjobb, hanem mert - mint a hifiben mindenhol - ez ízlés kérdése is. Ha fontos a nyitottság, de nem áldoznád fel a részleteket, és nem jönne be az újabb Sennheiserek lekerekítettsége, hanem nyers prezentációra, hatalmas térre és sok részletre, a mellkasodban muzsikáló csellókra vágynál, és a komoly, dzsessz és popműfajok mellett néha feltennél egy kis progrockot vagy metált (az előbb Faith No More-t hallgattam, besza-behu), akkor egy HD540&OTL kombó nagyon megfelelhet neked.
Persze döntened, választanod neked kell.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

Hozzászólás Szerző: Tul »

Elég alapszintű fejhallgatóval használom (HD58X), ezért komolyabb értékelésbe nem bocsátkoznék, de nagyon elégedett vagyok a hangjával. Az XLR kimenet össze sem mérhető a jack-kel, ezért ha ilyet szeretnél, mindenképp szimmetrikus kábelben gondolkodj.

Nagyon fura, de hosszabb távon kifejezetten kellemes, hogy rengeteget kell forgani a hangerőtárcsán, hogy jelentős jelszintnövekedés adódjon - de ebből az fakad, hogy nagyon precízen és kis léptékekben tudod szabályozni az erősséget. Itt-ott némi szerelési igénytelenség adódik (az említett tárcsa nem áll valami feszesen és néha bele tud sőrölni a furatába), viszont összességében masszív készülék.

Úgy gondolom, hogy a használt árát tekintve, figyelembe véve a tudását (felbontás és formátumok kezelése), kiemelkedő alternatíva.
Linner írta:
2020.01.28., kedd 23:30
Üdv! Otthoni zenehallgatáshoz szeretnék fejhallgatózni, ehhez szeretnék dedikált erősítőt is. Az Aune-ról jókat lehet olvasni, de nem volt még lehetőségen meghallgatni. Elmondanád a véleményed?
Kösz előre is! András

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Linner írta:
2020.01.28., kedd 23:19
MrCollector írta:
2020.01.15., szer. 10:28
Nem alapmodellnek tekintem, azért a HD600-as sorozatra hivatkozok mert jelenleg ez kapható. A HD58x is nagy valószínűséggel egy új meghajtót kapott, hiszen a HD580 300ohm-os volt ez pedig 150. Én egyébként az Audio-Technica R70x-et sokkal jobbnak tartom ebben az árkategóriában, van is egy itthon.
Üdv. Most szeretnék belevágni a fejhallgatózásba, alapvetően mert este lenne időm zenét hallgatni, de akkor már a család miatt csendben kellene...a nyitott konstrukció elvileg nem probléma, mert az emeleten vannak a hálók.
Az AT ATH R70x-et ajánlották nekem is. Visszaolvasva a topicot úgy látom van tapasztalatod. Jellemeznéd ezt a típust?
Érdekelne az is hogy árban nagyságrendileg hozzáillő erősítőt mit ajánlanál hozzá.
Előre is köszönöm, ha szánsz rá energiát!
Üdv, András
Szia! Köszönöm a bizalmat!
Az R70x egy stúdió monitor, de szerintem zenehallgatásra is kiváló. Részletteli, semleges mégis élvezhető a hangja. A közép és a magas tiszta, egyáltalán nem tolakodó és hosszabb távon sem "fárasztó". A basszus megfelelő mennyiségű és minőségű. Közel sem vérszegény, de nem is dünnyögő, részlettelen, mosott. A hangja, ellentétben jó néhány nyitott társával, "nyitottnak" is hangzik. Vannak levegősebb, nagyobb térábrázolással, dinamikával rendelkező fejhallgatók, az árának a többszöröséért. Ilyen például az Audio-Technica ATH-ADX5000 ami nekem a jelenlegi favorit.
A megépítése elég puritán, de tartós. Nagyon könnyű, hosszú távon sem kényelmetlen. A fülpárnán lévő kerek nyílás a nagyobb fülűeknek esetleg minimális kényelmetlenséget okozhat.
Véleményem szerint az egyik (ha nem a) legjobb a kategóriájában, legalább is azok közül amiket én hallottam.
Ha kérdésed van: 20/3383456

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tul írta:
2020.01.15., szer. 01:06
Unalmamban elkezdtem DAC-ot keresni az aktív stúdió remdszeremhez (normál esetben hobbi mixelésre használom). Lett egy Aune S6-om. ...
Üdv! Otthoni zenehallgatáshoz szeretnék fejhallgatózni, ehhez szeretnék dedikált erősítőt is. Az Aune-ról jókat lehet olvasni, de nem volt még lehetőségen meghallgatni. Elmondanád a véleményed?
Kösz előre is! András

Linner
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2020.01.15., szer. 10:28
Nem alapmodellnek tekintem, azért a HD600-as sorozatra hivatkozok mert jelenleg ez kapható. A HD58x is nagy valószínűséggel egy új meghajtót kapott, hiszen a HD580 300ohm-os volt ez pedig 150. Én egyébként az Audio-Technica R70x-et sokkal jobbnak tartom ebben az árkategóriában, van is egy itthon.
Üdv. Most szeretnék belevágni a fejhallgatózásba, alapvetően mert este lenne időm zenét hallgatni, de akkor már a család miatt csendben kellene...a nyitott konstrukció elvileg nem probléma, mert az emeleten vannak a hálók.
Az AT ATH R70x-et ajánlották nekem is. Visszaolvasva a topicot úgy látom van tapasztalatod. Jellemeznéd ezt a típust?
Érdekelne az is hogy árban nagyságrendileg hozzáillő erősítőt mit ajánlanál hozzá.
Előre is köszönöm, ha szánsz rá energiát!
Üdv, András

kocsonya
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kocsonya »

Tanácsot szeretnék kérni bluetoothos fejhallgató vásárlásához.
Jelenleg
Airpods 2 - szerintem korrekt hangja van, de időnként hiányzik egy kis elszigetelődés a külső zajoktól, amit nálam már egy zajszűrés nélküli on ear és over the ear fejhallgató is tud teljesíteni, nem szeretem a néma csendet, mint "alapzajt"
és egy
JBL C45BT - igazából ehelyett gondolok venni másikat, mert bár kifejezetten rossz hangja nincs, de kicsit vérszegénynek tűnik az Airpodshoz képest, amihez tudok viszonyítani.
Sajnos nincs lehetőségem az alábbiakat meghallgatni, kipróbálni.
Mindegyik a ~30e Ft ár körül érhető el, a zajcsökkentés nem prioritás, a legfontosabb talán az lenne, hogy a lehető legjobb minőségben szóljon ehhez a kategóriához mérten.

A 4 kiszemelt:
Audio-Technica ATH-SR30BT - tesztek szerint korrekt hangja van, sbc és aac, bt 5.0
JBL E65 BT NC - erre is azt mondják, hogy jó hangja van, de összehasonlításban mégis alul marad általában
Sennheiser HD 4.40 BT - általánosan dicsérik
Sony WH-CH700N - gyenge mélyén kívül nagyon nem húzzák le, nekem a kodek támogatás (sbc, aac, aptx hd) miatt tetszik elsősorban

A nagyon sok mélyet nem igazán szeretem, ha csak brummog az ember feje, inkább a kiegyensúlyozott vagy tiszta hangképet preferálom.
Más javaslatokat szívesen fogadok! Köszönöm!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Tul írta:
2020.01.27., hétf. 11:16
EPI? Nekem (igaz, német szerveren át bonyolított adatforgalomnál, céges gépen) csak EPC-4-et talált a google.
Honnan szerezted be? Engem nagyon érdekelne - ha esetleg van belőle nálad több, vagy tudsz adni magyar elérhetőséget (a szállítás miatt), nagyon hálás lennék :smile29:
bitrograde írta:
2020.01.27., hétf. 10:51
Ha valaki kábel-faragáson töri a fejét, akkor bátran ajánlom a Viablue EPI-4-et alapanyagnak. Remek darab.
Elnézést, valóban EPC. Én ebayről rendeltem Németországból, mert a magyar Viablue forgalmazó kínálatában nem találtam. Egy nagyobb rendelés része volt tőlük (nagyon meg vagyok velük elégedve, sokadik rendelés volt onnan). Most az EPC-2-t fogjuk szerelőkábelnek kipróbálni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

Hozzászólás Szerző: Tul »

EPI? Nekem (igaz, német szerveren át bonyolított adatforgalomnál, céges gépen) csak EPC-4-et talált a google.
Honnan szerezted be? Engem nagyon érdekelne - ha esetleg van belőle nálad több, vagy tudsz adni magyar elérhetőséget (a szállítás miatt), nagyon hálás lennék :smile29:
bitrograde írta:
2020.01.27., hétf. 10:51
Ha valaki kábel-faragáson töri a fejét, akkor bátran ajánlom a Viablue EPI-4-et alapanyagnak. Remek darab.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Bécó írta:
2020.01.23., csüt. 21:36
Én nem hasonlítottam össze semmivel mivel még nagyon frissek. De valószínű nem is fogom. Majd akit érdekel megteszi. A gyártó összehasonlította az Orpheus-sal meg a legnagyobb Stax-al. A Minima:1490 eur a 3D:2090eur és a nagy Euridiche 2590eut. Ezek bruttó árak.
Az erősítőjükkel együtt ennyi?

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Bécó írta:
2020.01.23., csüt. 16:35
Soltanus Euridiche: A termékek több éves mérnöki kutatás-fejlesztés eredményei. Az Euridiche szériában találkozik a legújabb high-tech számítógép vezérelt 3D nyomtatási technológia a teljes mértékben öko-barát, bio-lebomló ( növényi alapú ) műanyag alkatrészek formájában az ősi jól bevált természetes kézzel varrt bőrrel. A 3D nyomtatási technológia lehetővé tesz olyan bonyolult alkatrészek létrehozását, amit más, hagyományos technológia nem. Ez is hozzájárult a más fülhallgatókban nem használt teljesen új megoldások alkalmazhatóságához.
Szem előtt tartva a legmagasabb szitű, eddig nem tapasztalt hangélményt, a maximális ergonómiai követelményekkel.
A természetes anyagok lehetővé teszik a több órás zavartalan zenehallgatást ( izzadás nélkül).
Négy új találmány van felhasználva az Euridiche szériában:
Osztott kétutas sztátor felépítés a fokozott térhatás elérésére.
A magas szekció a membrán elülső felén van, a közép-basszus a membrán középső és hátsó felén. Az osztás hangváltó nélkül történi, minden fázistorzítás nélkül, mint a világszerte értékelt, jól bevált Soltanus Virtuoso elektrosztatikus hangsugárzóknál.
Így a hangkép nem középről jön mint a többi fülesnél, hanem bizonyos szögben elölről, hasonlóan mint a hangfalak a szobában. Így a színpad nem csak középen jobbra-balra van, hanem előttünk is, mint a koncereten.
Szabályozható frekvenciamenet 3 lépésben a fülhallgatón magán, kéznél van. A magastartomány szabályozható 2 dB-es lépésekben a felvétel, erősítő, felszerelés, ÍZLÉS függvényében.
Nagy nyitottsági százalékkal, az AERO döntött szegmensekből felépített irányított sztátor ami fokozza a térhatást. A szegmensek a légáramlást elölről hátra irányítják szög alatt. A hang a fülre szög alatt érkezik, nem teljesen oldalról. A 2 nagy modellben a fülkagyló is teljesen besegít a térélmény létrehozásában, mert teljesen belefér a párna belsejébe.
Könnyen, a felhasználó által cserélhető membrán kapszula-betét. Az egyetlen dolog ami az évtizedek alatt elhasználódik az iszonyúan vékony 2 mikrométeres Mylar fólia. Minden megvásárolt füles-meghajtó-kábel szetthez a dobozban jár egy pár membrán betét.
A csere forrasztás nélkül néhány csavar oldásával bárki által elvégezhető. ( ilyen nincs más a világon) Egyébként minden alkatrész beszerezhető, cserélhető.
Köszönöm a választ! Természetesen leírtad, mint forgalmazó, a gyári marketing szöveget. Engem inkább az érdekelne, hogy pl. egy HD800-al összehasonlítva (de lehet akár a Stax 009 is) mit produkál hangban. Az árát is megemlítheted, ha publikus.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Tulku1 írta:
2020.01.23., csüt. 09:00
MrCollector írta:
2020.01.19., vas. 12:02
Nekem ezekkel a mérésekkel egy problémám van. Amikor ezt csinálják 1 frekvencia megy egy pillanatban a fejhallgatóba (hangszóróra). Viszont zenehallgatáskor egy pillanatban sok különböző frekvenciatartományt kell egyszerre lesugároznia. A magam részéről nehezen bírom elképzelni, hogy ezt ilyen formán a mérésekben szereplő azonos paraméterekkel meg tudná oldani egy hangszóró.
A fej és fülhallgatók mérése egy elég bonyolult procedúra, ha megfelelően akarjuk csinálni.
Nyilván nem a mérőprogram megléte a szúk keresztmetszet, sőt egy kis kimenő impedanciás hangkártya beszerzése sem támaszt messzemenő anyagi terheket. (nekem személy szerint a focusrite solo 3 generációja teljesít, ami kisebb mi t 1 ohm)
A speciális mérő mikrofon, mikrofon elő és végerősítő viszont eléggé fontos. Fejeseknél alapvetés sajnos a süketszoba és a mérőfej (torso simulator), amiben a mikrofon található, sajnos enélkül pontatlan eredmény születik.
Fülesekhez értek, ott egy un IEC711 couplerrel kell a fülhallgatók csatlakozását megoldani a mérő mikrofonhoz, tehát ez elengedhetetlen. A mikrofonnak (mint rájöttem illetve rámutattak) pressure field felépítésűnek kell lennie, füleseknél ugyanis a kis légmennyiség miatt a free field mikrofonok pontatlan értékeket produkálhatnak 3 kHz felett. A mikrofon rendszert és speciel Bruel&Kjaer cég termékeivel oldottam meg, a régi mérési eredményeket pedig törölnöm kellett, annyival más lett minden. Itt a referencia sík (reference plane) megtalalálása a fő feladat, ajánlott minden mérésünket ehhez közelítve elvégeznünk.

Abszolút professzionális mérő berendezése van a Head-Fi tulajdonosának, Jude-nak...de az milliós tétel....sok milliós..
Ezzel így minden rendben is van. De én nem ezt írtam problémaként. Meg kell nézni azoknak a fejhallgatóknak a frekvenciagörbéjét amikkel rendelkezik valaki és ez alapján eldönteni fülre fedheti-e a valóságot. Nyilvánvalóan az a legjobb mikor több is van és össze is lehet hasonlítani őket. Na akkor lehetnek igazán érdekes megtapasztalások.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

MrCollector írta:
Nekem ezekkel a mérésekkel egy problémám van. Amikor ezt csinálják 1 frekvencia megy egy pillanatban a fejhallgatóba (hangszóróra). Viszont zenehallgatáskor egy pillanatban sok különböző frekvenciatartományt kell egyszerre lesugároznia. A magam részéről nehezen bírom elképzelni, hogy ezt ilyen formán a mérésekben szereplő azonos paraméterekkel meg tudná oldani egy hangszóró.
A fej és fülhallgatók mérése egy elég bonyolult procedúra, ha megfelelően akarjuk csinálni.
Nyilván nem a mérőprogram megléte a szúk keresztmetszet, sőt egy kis kimenő impedanciás hangkártya beszerzése sem támaszt messzemenő anyagi terheket. (nekem személy szerint a focusrite solo 3 generációja teljesít, ami kisebb mi t 1 ohm)
A speciális mérő mikrofon, mikrofon elő és végerősítő viszont eléggé fontos. Fejeseknél alapvetés sajnos a süketszoba és a mérőfej (torso simulator), amiben a mikrofon található, sajnos enélkül pontatlan eredmény születik.
Fülesekhez értek, ott egy un IEC711 couplerrel kell a fülhallgatók csatlakozását megoldani a mérő mikrofonhoz, tehát ez elengedhetetlen. A mikrofonnak (mint rájöttem illetve rámutattak) pressure field felépítésűnek kell lennie, füleseknél ugyanis a kis légmennyiség miatt a free field mikrofonok pontatlan értékeket produkálhatnak 3 kHz felett. A mikrofon rendszert és speciel Bruel&Kjaer cég termékeivel oldottam meg, a régi mérési eredményeket pedig törölnöm kellett, annyival más lett minden. Itt a referencia sík (reference plane) megtalalálása a fő feladat, ajánlott minden mérésünket ehhez közelítve elvégeznünk.

Abszolút professzionális mérő berendezése van a Head-Fi tulajdonosának, Jude-nak...de az milliós tétel....sok milliós..

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

MrCollector írta:
2020.01.20., hétf. 11:14
Mit érdemes tudni róluk?
Hát ez nem sok... :rolleyes:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Mit érdemes tudni róluk?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Egy alapszintű fejhallgatók rendszert( a másodrendszerem), szeretném fejleszteni, egy fejhallgató erősítővel.
Ez az egyszerű rendszer egy Pioneer PD-S 505 cd-játszóból, és egy olcsó, de nagyon kényelmes, és elfogadható hangú Philips fejhallgatóból áll.
Ebbe a rendszerbe vennék egy erősítőt, amire maximum 30e Ft-ot szánnék.
Egyik kérdésem, hogy mi jöhet szóba ennyiért? A másik, hogy "csak" fejeserősítő, vagy beépített dac-os fejeserősítő legyen? Egyáltalán ez utóbbi belefér-e a keretbe, ha igen, akkor ezek az olcsó dac-fejhallgató erősítők mennyire vehetők komolyan?
Köszönöm előre is!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Én jó pár fejhallgatót hallottam már és megnéztem a mérési diagrammjukat. Sokszor hihetetlennek tűntek számomra.
Tessék lehet nézelődni:
https://www.innerfidelity.com/headphone-measurements

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: marconi »

MrCollector írta:
Létezik fehér zajos mérés is, az is elég hasonló eredményt szokott adni.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5266

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez egy régi HD650 mérése, kis kimenő impedanciás (0,1Ohm) meghajtás, mérő mikrofon a saját fülemben, ha kézzel kicsit jobban rászorítjuk a fejünkre a fülest, akkor valamivel mélyebbre megy, meg megfájdul egy idő után a kezünk meg a fejünk :D
Csatolmányok
SennheiserHD650átvitel.png
SennheiserHD650átvitel.png (16.2 KiB) Megtekintve 2788 alkalommal

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3291
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

svan írta:
2020.01.14., kedd 15:05
svan írta:
2019.11.06., szer. 09:28
Van bárkinek infója az új Sennheiser HD650-ről ? Más a színe, ott van a logó ahol a 660S-en, na de milyen a hangja?
A HifiShow-n az Audiopartner azt erősítette meg, hogy a 650-et kivonták a forgalomból, azt nem hogy jön a ráncfelvarrott változat. gondolkodik.gif

Az új verzió a Thomann-on: https://www.thomannmusic.com/sennheiser ... n_2019.htm
A hangjukról továbbra sem tudok semmit.. Az új HD650-et Romániában gyártják (Írország helyett), illetve már csak egy mezei kartondobozban érkezik. A HD600 műanyagelemei pedig leheletnyit modernebb formavilágot kaptak. A nagy Sennheiser logó a fejpánt közepéről oldalra került valamivel szerényebb méretben (mint a 660S-en).
Már megérkezett a hazai disztribútorhoz is az új HD650. Valóban egyszerűbb a csomagolás, kicsit modernebb a formavilág, de a beltartalom elvileg változatlan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”