Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
Én meg tökéletesen nem érték egyet. Műszaki ember lévén engem ledöbbent, hogy egy ilyen drága (7000 dodó) és modern hangsugárzó belülről a nyolcvanas évek Orionjait juttatja eszembe. És itt nemcsak a műanyag használatáról van szó...
Ez nem ennek a márkának szól, hanem minden hasonló motyónak.
Ha engednék, hogy belenézz 50 ezer euros hangsugárzókba (ott is van az általad említett dolgokból) és találnál benne olyat ami neked mint műszaki embernek döbbenetet okozna, az sem jelentene semmit az ég világon. Mondhatnád, hogy ezért a pénzért nem ezt vártad. Mégis van olyan akit lenyűgöz a hangja és meg is veszi. Örök vita téma ez, nem érdemes vele foglalkozni. Jelen esetben a Harbeth pl. szerintem egy nagyon jó hangsugárzó annak ellenére, hogy tele van olyan megoldásokkal amiket a hifi világában "filléres" jelzőkkel illetnek. Nekem nem ez a márka van, de mikor meghallgattam mégis tetszett.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Én meg tökéletesen nem érték egyet. Műszaki ember lévén engem ledöbbent, hogy egy ilyen drága (7000 dodó) és modern hangsugárzó belülről a nyolcvanas évek Orionjait juttatja eszembe. És itt nemcsak a műanyag használatáról van szó...
Ez nem ennek a márkának szól, hanem minden hasonló motyónak.
Tökéletesen egyetértek. Ez is kicsit beidegződés, ami nehezen kopik ki.
(Csak hogy példát is írjak, világelső autóipari beszállítók az önindítókba műanyag fogazású bolygóműházat szerelnek, pedig az előírt indítások száma megsokszorozódott a stop-startnak köszönhetően - tehát nem igaz, hogy kevesebbet bír, sőt, sokszorosát a korábbiaknak. Márpedig ott hatnak erők..)
nem tisztem vedeni Harbeth-et (söt Belanal 6 eve hallott talan compact 7 blabla modelljük nem is nyügözött akkor es ott le - ez persze sokmindenen mulhat)
müanyagbol azert eleg sokfele lehet es van, tudjuk, hogy "müanyagot" igen sok meglehetösen komoly (mechanikailag erösen igenybe vett) helyen is hasznalnak. en ezert önmagaban a "müanyag"-ot nem erzem problemasnak.
persze: peace
Próbáltam nem savazni, de az ott műanyag öntvény kosár??
nem tisztem vedeni Harbeth-et (söt Belanal 6 eve hallott talan compact 7 blabla modelljük nem is nyügözött akkor es ott le - ez persze sokmindenen mulhat)
müanyagbol azert eleg sokfele lehet es van, tudjuk, hogy "müanyagot" igen sok meglehetösen komoly (mechanikailag erösen igenybe vett) helyen is hasznalnak. en ezert önmagaban a "müanyag"-ot nem erzem problemasnak.
persze: peace
Mennyibe is kerül egy ilyen doboz újonnan? millió fölött jóval, nem?
Harbeth P3ESR £1600-tól - Harbeth M40.2 40 Anniversary edition £14.200-ig bezárólag.
https://www.audiologica.co.uk/harbeth/h ... rsary.html
Használtan itt a fórumon ajkamici hírdet egy SHL5+ 845.000Ft-ért.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Mennyibe is kerül egy ilyen doboz újonnan? millió fölött jóval, nem?
Véletlenül se vegyetek ilyet
Eszem ágában sincs...
Vicces a többi is.
Én is szoktam nevetni miközben hallgatom . Ennyi vicces alkatrészből és megoldásból képesek voltak ilyen hangot előállítani. Na ehhez kell az igazi tudás Ilyen műanyag kosaras kacatokért képesek ennyi pénzt elkérni. Felháborító... Véletlenül se vegyetek ilyet
Zene:
Mozi:
Mozi:
Próbáltam nem savazni, de az ott műanyag öntvény kosár??
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Vicces az a magassugi...
Vicces a többi is.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9442
Vicces az a magassugi...
Vicces a többi is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Vicces az a magassugi...
Olcsó sarus csati még ezen a szinten is? A magassugi sem tűnik oroszlánnak. No de a hang a lényeg, nemigaz?
.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
hát ettől se kell hanyatt esni
Harbeth SHL5
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 548
Grundig Box MB 100
Egy kis méregzsák , méreteit meghazudtoló hang , részletesség , tér . 125x230x200 mm .
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 548
B & O Beovox S 22
Made in Denmark , japán hangszóró készlet . Egyszerű váltó , nagyon hallgatható hang .
...akkor már mutassuk meg azt is, mihez készült a "cabrio" keresztváltó.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
A középső a feng-shui miatt áll az élén vajon, míg a többi fekszik? Gondolom amik közé kötve szolgál se piskóta.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Miért? MI változik akkor?
Ha egy fórumtag szétszed egy hangfalat és azt fényképekkel illusztrálja akkor az számomra hiteles.
Javaslom, hogy lépjünk túl ezen és térjünk vissza a főtémához.
Ha a topik címe az volna: "Saját szétszerelt....", akkor volna igazán jelentősége, hogy saját képek legyenek, nem? Nekem teljesen mindegy kié...
.
Mindazonáltal én úgy tartom helyesnek, hogyha nem saját maga, ismerőse stb. követte el a szétszerelést, akkor említse meg, hogy a netről leszedett tartalom az, amit látunk.
Miért? MI változik akkor?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Én nem látom hol lenne kényszer, hogy saját szétszedett cuccról kell a képet feltenni. Én is, meg sokan mások is raktak fel netes képeket ide.
Lehet, hogy nem a legjobban fogalmaztam, javaslom lépjünk túl ezen.
Természetesen bárki betehet ide fotókat szétszerelt hangfalakról, akár a netről leszedettet is.
Mindazonáltal én úgy tartom helyesnek, hogyha nem saját maga, ismerőse stb. követte el a szétszerelést, akkor említse meg, hogy a netről leszedett tartalom az, amit látunk.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Én nem látom hol lenne kényszer, hogy saját szétszedett cuccról kell a képet feltenni. Én is, meg sokan mások is raktak fel netes képeket ide.
A netes képeknek külön topic-ja van !
Ezek a dobozok saját tulajdonomban vannak, saját készítésű felvételek , legtöbbjük ugyanazon az asztalon kerültek lencsevégre. Vízjelezve nincsenek, mert szabad felhasználásra szánom , bárki számára.
Ezeket hallgatom, véleményt alkotni, szerintem , csak arról lehet és szabad, amit ismersz. Bár mindenki igy gondolkodna.
Más tollával meg nem szoktam ékeskedni.
A netes képeknek külön topic-ja van !
Ezek a dobozok saját tulajdonomban vannak, saját készítésű felvételek , legtöbbjük ugyanazon az asztalon kerültek lencsevégre. Vízjelezve nincsenek, mert szabad felhasználásra szánom , bárki számára.
Ezeket hallgatom, véleményt alkotni, szerintem , csak arról lehet és szabad, amit ismersz. Bár mindenki igy gondolkodna.
Más tollával meg nem szoktam ékeskedni.
Egyetértek: véleményt alkotni csak arról lehet és szabad, amit ismersz.
Ennek a topiknak a témája már alapból kényszerítő erővel bír, hogy saját, aktuális fényképeket közöljél a közösség elé tárt hangsugárzóról.
Persze megértem, ha valakinek nincs digitális fényképezőgépe vagy egyéb nehézségek merülnek fel, s internetes képeket tesz közzé, ebben az esetben viszont úgy fer, ha közli, hogy a fotók netesek.