Ajánlottam másik 3 jóval olcsóbb típust is. Ez nálad valami becsípődés, hogy egy kereskedő alapból inkorrekt?Quetz írta: ↑2021.10.10., vas. 20:15Ezek már rég megcáfolt téveszmék: Subwoofer Bass Myths. Igaz, ezt nem kereskedő írja, hanem olyasvalaki, aki évtizedek óta mér/tesztel mélynyomókat.alto írta: ↑2021.10.10., vas. 16:09Egyébként nem állítottam, hogy bassreflex működési elven ne lehetne elég jó mélyládát készíteni. Ehhez a megfelelő paraméterekkel rendelkező, jó minőségű (ezért tipikusan drága) mélyhangszóró, és pontos tervezés kell. Feszes, pontos basszust jóval könnyebb zárt konstrukcióval elérni, hátránya, hogy ezzel meg nehezebb a legmélyebb tartományt elérni.
De beszélgethetünk még Hoffman's iron law-járól is, ami szerint egy hangsugárzó
- Mehet mélyre
- Lehet kicsi
- Lehet jó érzékenységű
Ebből háromból választhatsz kettőt.
Sokkal korrekteb lenne leírnod, hogy azért ajánlasz egy általad árult mélynyomót 650K-ért, mert neked megéri.
Belinkeltél egy cikket, amely felsorol állításokat, majd különösebb magyarázat, és főleg a fizikai törvényekre való hivatkozások gondos kerülésével közli hogy nem igazak. Rendkívűl meggyőző érvelés tényleg. A cikket amit én ajánlottam viszont nem sikerült megértened.
Kereskedőként énmagam is hosszú évek óta tesztelek, és mérek is mélynyomókat. Valószínűleg egy nagyságrenddel többet, mint amit az itt hozzászólók többsége valaha is látott. Sőt, mivel villamosmérnökként ez a szakmám, korábban számos hangsugárzót is terveztem.
Palm a vevőm, vásárolt már nálam, pusztán segíteni szerettem volna neki, de majd te megmondod neki a tutit, én ebből kiszálltam. További jó okoskodást kívánok.