Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAV hangfalak
CAV hangfalak
Csak érdekesség képpen írom,hogy a CAV is kifejlesztett egy csúcs hangfalat,amiben 2 nagy Morel mély 1 Audax közép és 1 Audax ribbon lesz.
Év végén érkezik.Majd teszek fel képet róla.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
CAV hangfalak
Természetesen lehet mondani, hogy a kef q nagyon szar volt és azért jó a cav, de én ezt nem hiszem. Szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú dobozról van szó, ami erősen meg tudja szorítani a 300-400e közötti szettek árát.
Sikerült eladnod a Kef-éket?
Sikerült!
CAV hangfalak
Természetesen lehet mondani, hogy a kef q nagyon szar volt és azért jó a cav, de én ezt nem hiszem. Szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú dobozról van szó, ami erősen meg tudja szorítani a 300-400e közötti szettek árát.
Sikerült eladnod a Kef-eket?
Webáruház:
CAV hangfalak
Hát a CAV termékei körül nem volt akkora érdeklődés, mint a HIVI iránt, de én ott találtam magamnak egy hangfalszettet.
Szóval az egész dolog onnan indult, hogy amióta füles rendzsert építettem ki magamnak elkezdtem gondolkodni azon, hogy "házimozisabb" hangfalakat akarok vásárolni, mert a régi kef Q szett centere elég kicsi volt és mindenképp egy méretesebb centerrel rendelkezőt akartam.
Amikor Szegeden ott voltam az ATC találkozón, akkor egyből megtetszett a CAV DP hangfalai. Valódi fafurnér borítás, külön lábazat, egyedi hanszórótakaró megoldás. Amikor meghallgattam kiderült, hogy a hangja is a legjobban tetszik ott szinte mind közül. A célom csupán annyi volt, hogy kapjak egy nagyobb centert, jobb színvilágot és legalább olyan jó hangot, mint a kef-ek. Na ezt a célt alaposan sikerült túlszárnyalni.
Eleinte a DP880 front + DC88 center + DS88 surr volt a cél, de elmentem fülelni egy ATC VIP taghoz, aki viszonylag kis szobában hajtotta a hangfalakat és ott oda sokalltam. Végül a kisebb testvérrel vettem meg a szettet, a DP870-essel. Jól tettem.
Amikor hazavittem a szettet, bár ugye mozira volt szánva, de nem bírtam megállni, hogy ne próbáljam ki zenével is. Leesett az állam, mert a "vacak" pioneer HD-DVD lejátszóval, ami a yamaha AVR-re volt kötve, soha nem hallott minőségben szólt a cucc. A kef hozzá képest egy olcsó doboz benyomását keltette, dobozos mélyekkel és harsány nyers hangképpel. A feleségem meg is jegyezte, hogy milyen jól szól, néha hallgathatnánk zenét is. Na ez zene volt füleimnek és be is lelkesedtem. Bizonytalan voltam abban, hogy mit is vegyek. A vége az lett, hogy egy slimdevices squezeebox-ot vettem, ami egy wireless hálózati zenelejátszó. Burr Brown DAC, reclock található benne és nem is csalódtam még egyel feljebb tette a mércét. Innen két tuning mutatkozott egy olcsó, hogy mivel a medialejátszó tud hangerőszabályzást közvetlenül a végfokra kötöm egy előfokkapcsoló beiktatásával és egy jó dac beszerzése. Ez előbbit kipróbáltam és mivel jelentős javulást tapasztaltam és nem drága megléptem. A dac vásárlást későbbre hagytam, mert meg akartam várni, hogy vajon mennyire fogom használni a füles mellett és ennek függvényében költök még rá.
Már két hete ki volt kötve a kef amikor jöttek meghallgatni és megkérték, hogy kössem vissza. Hát komolyan angyon rosszul éreztem magam, mert olyan rosszul szólt a cav-hoz képest, hogy szégyeltem magam. Szerencsére azt nem hallották előtte.
A mozi terén eleinte csalódás volt, mert a frontok be voltak járatva, míg a többi hangfal közvetlenül a dobozból került a helyére és eleinte nagyon tompán fedetten szól, de kb. két hét alatt nagyon kinyilt a hangja és egyre jobban szólnak. Szóval nagyon kell neki a bejáratás.
Esküszöm nem akarom hypolni a dolgot, de a CAV szett ára:
DC88+DS88 89000,-
DP870 front 139000,-
Összesen: 228000,-
A kef szettem ára újonnan kb. 350e körül volt, ha nem több. Ehhez képest a CAV jóval olcsóbb és sokkal, de sokkal jobb. Ha még hozzávesszül a 20% ATC kulub kedvezményt is, akkor az ár 182000,-re adódik ami szerintem baromi jó vétel.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W