KopaszKutya írta: ↑2024.08.12., hétf. 21:27
Snipi írta: ↑2024.08.12., hétf. 08:38
Hallott már valaki Beyerdynamic T1-es
és T5-ös fejhallgatót? Mi lehet a kettő között a különbség? Árban ugyanannyi a kettő. Különösen (esetleges) hangzásbéli különbség érdekelne.
Minden áron ilyesmi fejest akarsz? Hallottál már ezek közül egyet is?
A Tesla hangszórós fejesek analitikus hangúak (is lehetnek), ami lehet akár hideg, fémes is, bár biztos van az az erősítő, amivel ellensúlyozható, de nálam már a DT990 Pro is ilyen jellegű volt, főleg miután hallottam mellette másik fejest is. Persze nem mindenki érzékeny erre, főleg ha már kellően idősek és süketek vagyunk hozzá.
Kérdés, hogy munkára vagy zene hallgatásra akarod és milyen hangzást keresel.
Tudom, hogy senki sem kérdezte, de ahogy fentebb is írtam a DT990 Pro mellett, nekem a Quad Era-1, Hifiman XS is már zavaróan "nem elég meleg" hangú fejes, hogy finoman fogalmazzak, míg egy Focal Clear vagy Hifiman HE1000 V2 inkább kellemesebb élményt ad, ha már zenét hallgatok és nem munkára kell.
Nagyon köszönöm, pont ilyenekre lettem volna kíváncsi. T1-est már hallottam, igaz nem a mostani 3. generációsat, és nem túl jó körülmények között. Vagyis azok még jók lettek volna, de a tulajnak csak ilyen borzalmas (számomra az) elektronikus zenéi voltak, így nem tudtam messzemenő következtetéseket levonni. Ha hideg és fémes, ahogy írod, akkor már shiftelek is tovább ... Nem szeretem a hideg analitikus hangú fejeseket. Meg hangsugárzókat se meg semmit se. Pont a meleg érzelmes hangzást szeretem.
A Beyer azért van (volt) képben mert van két régebbi DT-831 és DT-931 fejesem, azok fantasztikusak. Az egyik zárt a másik nyitott, és mindkettőnek vannak emiatt sajátosságai és nem tudnám eldönteni melyiket imádom jobban. Ezért is bátorkodtam a T1 vs. T5 kérdést feltenni. (A DT-880, 990 nem tetszik, most nem mennék bele jobban.)
Amúgy eredetileg egy Grado GS-3000x-et szeretnék, de az most jelenleg Magyarországon nincs forgalomban, és bár ígéretem van rá, hogy majd lesz, de hogy mikor, és ez tényleg így lesz-e nem tudom. Lehet a vége az lesz, hogy elindulok a másik irányba (mondjuk Bécsbe) és ott megveszem azt a fránya Gradot majd talán a télen ...
Ja, és mindenkitől elnézést biztos én vagyok a hülye vagy vaskalapos (így 60 évesen már megtehetem) de engem ezek ma egekig hájpolt fülesek nem nagyon érdekelnek. Lehet az én bajom, nem baj, együtt tudok élni ezzel a hülyeségemmel. (Hifiman, Meze és társaira gondolok ...)