Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 539

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Epsilon írta:
2024.09.23., hétf. 08:11
Köszi a választ. Nem, nem azért akarok HD600-ast meghallgatni, mert a vásárlását tervezném. Egyszerűen hajt a kíváncsiság, mert sok helyen olvastam, hogy ez az etalon a hi-fi fejhallgatók között, minden fejhallgatós hi-fi-stának kell lennie belőle a készlete között. Sok zene/készülék kritikus jegyzi meg a kritikája elején vagy végén, hogy ezt a fejhallgatót (is) használta a kritikai meghallgatása során. És akkor találkozik az ember olyan bejegyzésekkel is, hogy álmosító, szirupos, erőtlenek a mélyek, stb. Ezért szeretnék én is saját véleményt formálni, (és megnyugodni, hogy az én Beyer-em jobban hangzik) ugyanazon az erősítőn (ugyanazokkal a csövekkel).
A Grado-ról is sokat olvastam - többek szerint a Vali 2 (vagy az új Vali 3) erősítőn nagyon jól szól, de nem hiszem, hogy a fülre simuló szivacs konstrukciója bevállna nálam. De azért azt is meghallgatnám, hogy megintcsak személyes tapasztalatom legyen a Grado hangzásról.
Hát itt is csak egyéni véleményeket kaphatsz : szerintem a Te Beyer DT990Pro-d egy sokkal jobb hangú füles mint a HD600-as. De mint írtam nekem a Sennheiserek nem jönnek be. Bár természetesen nekem is volt pár darab. (Szerencsére már csak volt ... :D )

Epsilon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Epsilon »

Snipi írta:
2024.09.23., hétf. 07:17
Szerintem ez így nem túl szerencsés kérdés. Mindenki a saját ízlése szerint fogja preferálni a termékeket. Nekem pl. a HD600-as egyáltalán nem tetszik. (És igazából nagyon egyik Sennheiser se, még a HD800 vagy 800S se, talán még a HD700-as ami úgy ahogy). Ez leginkább a barátom által is beidézett táblázatban található "semleges, kiegyensúlyozott" hangkép miatt van. Ez tényleg így van. Csak sajna egy az én olvasatomban "unalmas, egysíkú, vérszegény és élettelen"-t jelent. MIndenkinek más. A DT990 nekem túl "mosott". Olyan mintha hypóval kitisztítottak volna a hangból minden "koszt."
Nekem a Beyerek közül a DT831, és DT931 ami nagyon tetszik. (Természetesen csak pár évig gyártották, és már sehol sem elérhető, ami nekem van 1-1 darab, azt meg hülye lennék eladni.) Azok olyan nagyon természetesen szólnak. Azokban is megvan az erőteljes mély és a - nekem - szép csilingelő magas, de semmiképp sem harsány.
Aztán egy másik valaki, meg pont az ellenkezőjét mondaná. Ha még nem dőlt el a HD600-as sorsa (gondolom ezért van a kérdés, mert más különben nem sok értelmét látom) akkor mindenképp hallgass még egy - ha nem számít a külcsín, és elbírod a kis kényelmetlenségeket - egy Grado SR-225-ös vagy 325-öt. (MIndegy hogy I, E vagy X széria). Kb. ugyanabban az árban egy nagyságrendekkel jobb hangot hallhatnál szerintem.
Köszi a választ. Nem, nem azért akarok HD600-ast meghallgatni, mert a vásárlását tervezném. Egyszerűen hajt a kíváncsiság, mert sok helyen olvastam, hogy ez az etalon a hi-fi fejhallgatók között, minden fejhallgatós hi-fi-stának kell lennie belőle a készlete között. Sok zene/készülék kritikus jegyzi meg a kritikája elején vagy végén, hogy ezt a fejhallgatót (is) használta a kritikai meghallgatása során. És akkor találkozik az ember olyan bejegyzésekkel is, hogy álmosító, szirupos, erőtlenek a mélyek, stb. Ezért szeretnék én is saját véleményt formálni, (és megnyugodni, hogy az én Beyer-em jobban hangzik) ugyanazon az erősítőn (ugyanazokkal a csövekkel).
A Grado-ról is sokat olvastam - többek szerint a Vali 2 (vagy az új Vali 3) erősítőn nagyon jól szól, de nem hiszem, hogy a fülre simuló szivacs konstrukciója bevállna nálam. De azért azt is meghallgatnám, hogy megintcsak személyes tapasztalatom legyen a Grado hangzásról.
Lampizator Atlantic TRP -> Schiit Vali 2++ -> Hifiman Ananda Stealth V3
Marantz NA6005 -> Little Dot MKIII -> Beyerdynamic DT990 Pro
Marantz SA-14S1 SE -> AKG K612 Pro

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem ez így nem túl szerencsés kérdés. Mindenki a saját ízlése szerint fogja preferálni a termékeket. Nekem pl. a HD600-as egyáltalán nem tetszik. (És igazából nagyon egyik Sennheiser se, még a HD800 vagy 800S se, talán még a HD700-as ami úgy ahogy). Ez leginkább a barátom által is beidézett táblázatban található "semleges, kiegyensúlyozott" hangkép miatt van. Ez tényleg így van. Csak sajna egy az én olvasatomban "unalmas, egysíkú, vérszegény és élettelen"-t jelent. MIndenkinek más. A DT990 nekem túl "mosott". Olyan mintha hypóval kitisztítottak volna a hangból minden "koszt."
Nekem a Beyerek közül a DT831, és DT931 ami nagyon tetszik. (Természetesen csak pár évig gyártották, és már sehol sem elérhető, ami nekem van 1-1 darab, azt meg hülye lennék eladni.) Azok olyan nagyon természetesen szólnak. Azokban is megvan az erőteljes mély és a - nekem - szép csilingelő magas, de semmiképp sem harsány.
Aztán egy másik valaki, meg pont az ellenkezőjét mondaná. Ha még nem dőlt el a HD600-as sorsa (gondolom ezért van a kérdés, mert más különben nem sok értelmét látom) akkor mindenképp hallgass még egy - ha nem számít a külcsín, és elbírod a kis kényelmetlenségeket - egy Grado SR-225-ös vagy 325-öt. (MIndegy hogy I, E vagy X széria). Kb. ugyanabban az árban egy nagyságrendekkel jobb hangot hallhatnál szerintem.

Epsilon

Voyager írta:
2024.09.21., szomb. 15:08
Epsilon írta:
2024.09.21., szomb. 13:30
Sziasztok!
Ma regisztráltam, most vagyok itt először (talán nagyon régen volt már regisztrációm csöves erősítő miatt, de lehet, hogy csak olvasgattam vendégként).
Szeretném kérdezni, hogy van-e valaki Nyíregyházaról vagy környékéről, aki rendelkezik Sennheiser HD600-as fejhallgatóval, és hajlandó lenne talalkozni, hogy összehasonlítsam/-suk a Beyer DT990 Pro (250 ohm) fülesemmel OTL csöves erősítőmön. A Beyer hangja csodás, de kíváncsi vagyok milyen a Senn, még soha nem volt hozzá szerencsém.
Üdv a fórumon!

Biztosan tisztában vagy azzal, hogy a két fejhallgató eltérő hangzásvilágot és kategóriát képvisel. Nem is olyan rég, egy barátomnak segítettem fejhallgatót választani, és több modellt is meghallgattattam vele. Mielőtt döntöttünk volna, összeállítottunk több táblázatot, hogy könnyebben átláthassuk a különböző lehetőségeket.

Bár most közvetlenül nem segítek Neked a válaszommal, de csatolom erről a két fejhallgatóról összeállított adatainkat.

Képkivágás.PNG
A táblazatban lévő adatokkal tisztában vagyok. Mivel olyan sokan használnak HD600-ast, és egy OTL erősítő ahhoz is jól passzol, gondoltam szívesen meghallgatnám ugyanazon az erősítőn.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Epsilon írta:
2024.09.21., szomb. 13:30
Sziasztok!
Ma regisztráltam, most vagyok itt először (talán nagyon régen volt már regisztrációm csöves erősítő miatt, de lehet, hogy csak olvasgattam vendégként).
Szeretném kérdezni, hogy van-e valaki Nyíregyházaról vagy környékéről, aki rendelkezik Sennheiser HD600-as fejhallgatóval, és hajlandó lenne talalkozni, hogy összehasonlítsam/-suk a Beyer DT990 Pro (250 ohm) fülesemmel OTL csöves erősítőmön. A Beyer hangja csodás, de kíváncsi vagyok milyen a Senn, még soha nem volt hozzá szerencsém.
Üdv a fórumon!

Biztosan tisztában vagy azzal, hogy a két fejhallgató eltérő hangzásvilágot és kategóriát képvisel. Nem is olyan rég, egy barátomnak segítettem fejhallgatót választani, és több modellt is meghallgattattam vele. Mielőtt döntöttünk volna, összeállítottunk több táblázatot, hogy könnyebben átláthassuk a különböző lehetőségeket.

Bár most közvetlenül nem segítek Neked a válaszommal, de csatolom erről a két fejhallgatóról összeállított adatainkat.

Képkivágás.PNG
Képkivágás.PNG (31.03 KiB) Megtekintve 1901 alkalommal
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Epsilon

Sziasztok!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

MrCollector írta:
2024.08.13., kedd 11:28
Az erősítésre relatív mindegyik "érzékeny". Az nem mindegy milyen formában. Egy dolog az, ha hangolni akarod a fejhallgatót, mert nem tetszik a hangja. Ennek szerintem nincs sok értelme. Olyat kell venni ami mindenen tetszik és a megfelelő erősítő kiválasztásával ki tudod hozni belőle a maximumot. Egy másik eset mikor egy fejhallgatónak kell a "kraft" és akármi nem tudja rendesen megszólaltatni (HEDDphone, Susvara stb.). Minél jobb egy fejhallgató, annál jobb láncra van szüksége, a képességeinek megmutatásához.
A W5000 teljesen más hangzású, mint az ADX5000. Ha neked az tetszett akkor most nagyon rossz irányba keresgélsz.
Teljesen egyetértek azzal - amit írsz - hogy hangolni egy fejhallgatót (hangsugárzót stb.) mert nem tetszik a hangja (bármivel is) botorság. Akkor el kell felejteni azt, és más fele keresgélni.
Amit a W5000-ről és ADX5000-ről írsz valahol sejtettem. Akkor részemről az ADX5000 is felejtős.
Mivel - szerencsére - nagyjából tisztában vagyok magammal (csak ezzel a rengeteg féle-fajta termékkel amivel eláraszt a piac nem) és tudom, hogy mit szeretnék ezért egyre inkább hajlok a Grado felé. Tudom, hogy fapados meg kényelmetlen, de legalább jól szól. (Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk. :D )

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Snipi írta:
2024.08.13., kedd 11:03
alto írta:
2024.08.13., kedd 10:48
Snipi írta:
2024.08.13., kedd 09:19
Ja igen! Régebben hallottam egy AT W-5000-et is. Asszem ez volt a típusszáma. No attól is lecsüccsentem, nagyon tetszett. Nem tudom az utódja (abban is van asszem 5000-es szám) milyen lehet.
Az Audio-Technica ATH-ADX5000 az egyik legjobb nyitott fejhallgató szerintem, de kissé borsos az ára 900ezer körül.

Én szeretem a beyer T1-et is, kétségtelen extra érzékeny az erősítésre, egy nem hozzá passzoló túlzottan hideg, analítikus erősítővel valóban el tud mozdulni a hangja ilyen fémes, idegesítő irányba. Viszont jó erősítővel részletes, transzparens, szellős, és szép teres hangja van, ellentétben a T5-el, ami összegyúrja zenét egy gombócba, és beteszi az agyad közepére.

A Focal Clear MG sem egy rossz alternatíva, kétségtelenül alapból nyugodtabb hang mint a T1.

Én a Hifimant sem írnám le, a HE1000 SE például egy kiváló fejhallgató.
Köszi szépen. Amúgy ha egy füles érzékeny az erősítésre az már jó jel. Legalább is a tapasztalataim szerint. Az azt jelenti, hogy azzal az erősítéssel amivel jó, azzal k...va jó. :D Nekem egy kifejezetten meleg hangú csöves füles erősítőm van. A Gradoim (van belőle pár, igaz nem a GS kategória) imádják, ezért is ez az egyes számú kiszemeltem. A W-5000 emlékeim szerint zárt füles volt mégpedig valamilyen fából volt. Szóval az valszeg. tök más mint az ADX-5000. Persze biztos az is nagyon jó. Én akkor rosszul emlékeztem, mert én valami fa házas fülesre emlékeztem, de az már nincs. Valami Rafinieto vagy mi volt a neve. De néztem, azt már sajnos nem gyárcsák ....
Az általam kiszemelt Grado GS-3000x is kb. 900ezer forint körül van. Én kezdek ausztriai beszerzésben gondolkodni ... Még közelebb is van nekem mint Bp. :D És élek a gyanúperrel, hogy ott kevesebb ejróba kerül mint itt átszámítolva pengőre ...
Az erősítésre relatív mindegyik "érzékeny". Az nem mindegy milyen formában. Egy dolog az, ha hangolni akarod a fejhallgatót, mert nem tetszik a hangja. Ennek szerintem nincs sok értelme. Olyat kell venni ami mindenen tetszik és a megfelelő erősítő kiválasztásával ki tudod hozni belőle a maximumot. Egy másik eset mikor egy fejhallgatónak kell a "kraft" és akármi nem tudja rendesen megszólaltatni (HEDDphone, Susvara stb.). Minél jobb egy fejhallgató, annál jobb láncra van szüksége, a képességeinek megmutatásához.
A W5000 teljesen más hangzású, mint az ADX5000. Ha neked az tetszett akkor most nagyon rossz irányba keresgélsz.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2024.08.13., kedd 10:48
Snipi írta:
Ja igen! Régebben hallottam egy AT W-5000-et is. Asszem ez volt a típusszáma. No attól is lecsüccsentem, nagyon tetszett. Nem tudom az utódja (abban is van asszem 5000-es szám) milyen lehet.
Az Audio-Technica ATH-ADX5000 az egyik legjobb nyitott fejhallgató szerintem, de kissé borsos az ára 900ezer körül.

Én szeretem a beyer T1-et is, kétségtelen extra érzékeny az erősítésre, egy nem hozzá passzoló túlzottan hideg, analítikus erősítővel valóban el tud mozdulni a hangja ilyen fémes, idegesítő irányba. Viszont jó erősítővel részletes, transzparens, szellős, és szép teres hangja van, ellentétben a T5-el, ami összegyúrja zenét egy gombócba, és beteszi az agyad közepére.

A Focal Clear MG sem egy rossz alternatíva, kétségtelenül alapból nyugodtabb hang mint a T1.

Köszi szépen. Amúgy ha egy füles érzékeny az erősítésre az már jó jel. Legalább is a tapasztalataim szerint. Az azt jelenti, hogy azzal az erősítéssel amivel jó, azzal k...va jó. :D Nekem egy kifejezetten meleg hangú csöves füles erősítőm van. A Gradoim (van belőle pár, igaz nem a GS kategória) imádják, ezért is ez az egyes számú kiszemeltem. A W-5000 emlékeim szerint zárt füles volt mégpedig valamilyen fából volt. Szóval az valszeg. tök más mint az ADX-5000. Persze biztos az is nagyon jó. Én akkor rosszul emlékeztem, mert én valami fa házas fülesre emlékeztem, de az már nincs. Valami Rafinieto vagy mi volt a neve. De néztem, azt már sajnos nem gyárcsák ....
Az általam kiszemelt Grado GS-3000x is kb. 900ezer forint körül van. Én kezdek ausztriai beszerzésben gondolkodni ... Még közelebb is van nekem mint Bp. :D És élek a gyanúperrel, hogy ott kevesebb ejróba kerül mint itt átszámítolva pengőre ...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

KopaszKutya írta:
2024.08.12., hétf. 21:27
Snipi írta:
2024.08.12., hétf. 08:38
Hallott már valaki Beyerdynamic T1-es és T5-ös fejhallgatót? Mi lehet a kettő között a különbség? Árban ugyanannyi a kettő. Különösen (esetleges) hangzásbéli különbség érdekelne.
Minden áron ilyesmi fejest akarsz? Hallottál már ezek közül egyet is?

A Tesla hangszórós fejesek analitikus hangúak (is lehetnek), ami lehet akár hideg, fémes is, bár biztos van az az erősítő, amivel ellensúlyozható, de nálam már a DT990 Pro is ilyen jellegű volt, főleg miután hallottam mellette másik fejest is. Persze nem mindenki érzékeny erre, főleg ha már kellően idősek és süketek vagyunk hozzá. :D

Kérdés, hogy munkára vagy zene hallgatásra akarod és milyen hangzást keresel.

Tudom, hogy senki sem kérdezte, de ahogy fentebb is írtam a DT990 Pro mellett, nekem a Quad Era-1, Hifiman XS is már zavaróan "nem elég meleg" hangú fejes, hogy finoman fogalmazzak, míg egy Focal Clear vagy Hifiman HE1000 V2 inkább kellemesebb élményt ad, ha már zenét hallgatok és nem munkára kell.
Nagyon köszönöm, pont ilyenekre lettem volna kíváncsi. T1-est már hallottam, igaz nem a mostani 3. generációsat, és nem túl jó körülmények között. Vagyis azok még jók lettek volna, de a tulajnak csak ilyen borzalmas (számomra az) elektronikus zenéi voltak, így nem tudtam messzemenő következtetéseket levonni. Ha hideg és fémes, ahogy írod, akkor már shiftelek is tovább ... Nem szeretem a hideg analitikus hangú fejeseket. Meg hangsugárzókat se meg semmit se. Pont a meleg érzelmes hangzást szeretem.
A Beyer azért van (volt) képben mert van két régebbi DT-831 és DT-931 fejesem, azok fantasztikusak. Az egyik zárt a másik nyitott, és mindkettőnek vannak emiatt sajátosságai és nem tudnám eldönteni melyiket imádom jobban. Ezért is bátorkodtam a T1 vs. T5 kérdést feltenni. (A DT-880, 990 nem tetszik, most nem mennék bele jobban.)
Amúgy eredetileg egy Grado GS-3000x-et szeretnék, de az most jelenleg Magyarországon nincs forgalomban, és bár ígéretem van rá, hogy majd lesz, de hogy mikor, és ez tényleg így lesz-e nem tudom. Lehet a vége az lesz, hogy elindulok a másik irányba (mondjuk Bécsbe) és ott megveszem azt a fránya Gradot majd talán a télen ...
Ja, és mindenkitől elnézést biztos én vagyok a hülye vagy vaskalapos (így 60 évesen már megtehetem) de engem ezek ma egekig hájpolt fülesek nem nagyon érdekelnek. Lehet az én bajom, nem baj, együtt tudok élni ezzel a hülyeségemmel. (Hifiman, Meze és társaira gondolok ...)

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Snipi írta:
2024.08.12., hétf. 08:38
Hallott már valaki Beyerdynamic T1-es és T5-ös fejhallgatót? Mi lehet a kettő között a különbség? Árban ugyanannyi a kettő. Különösen (esetleges) hangzásbéli különbség érdekelne.
Minden áron ilyesmi fejest akarsz? Hallottál már ezek közül egyet is?

A Tesla hangszórós fejesek analitikus hangúak (is lehetnek), ami lehet akár hideg, fémes is, bár biztos van az az erősítő, amivel ellensúlyozható, de nálam már a DT990 Pro is ilyen jellegű volt, főleg miután hallottam mellette másik fejest is. Persze nem mindenki érzékeny erre, főleg ha már kellően idősek és süketek vagyunk hozzá. :D

Kérdés, hogy munkára vagy zene hallgatásra akarod és milyen hangzást keresel.

Tudom, hogy senki sem kérdezte, de ahogy fentebb is írtam a DT990 Pro mellett, nekem a Quad Era-1, Hifiman XS is már zavaróan "nem elég meleg" hangú fejes, hogy finoman fogalmazzak, míg egy Focal Clear vagy Hifiman HE1000 V2 inkább kellemesebb élményt ad, ha már zenét hallgatok és nem munkára kell.
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Mielőtt további felesleges privát üzeneteket kapnék : TUDOM, hogy a T5-ös zárt a T1-es pedig nyitott. Meghallgatásra sajnos nincs lehetőség. Az üzletben NINCS demó példány, és nem is szándékoznak demó darabot biztosítani, gondolom az árára való tekintettel. Arra lettem volna kíváncsi (ezek szerint naivitás volt részemről) hogyha valaki hallott-e ilyet akkor mik a benyomásai a kettő közötti különbségről. Megvásárolni mindkettőt, és összehasonlítani nem szeretném, gondolom ez érthető.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Tisztelt egybegyűltek!
Vàsárlási tanácsot kérek.
Fülhallgatót keresek 60-70 ezres sávban.
Kiegyenlített analógos, meleg de dinamikus hangot keresek.
Bluetooth, vagy kábeles mindegy.
Zajszűrés, stb nem szempont.
Előre is köszönöm.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 396

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Tredqill írta:
2024.08.01., csüt. 11:34
Ha vásárlás útján jutok erősítőhöz, akkor nagyságrendileg mennyit kellene költeni rá, hogy jól meghajtson egy fejhallgatót?
Kérdés, hogy milyen fejhallgató lesz majd.
Azért egy 50-70-100 ezer forintot biztos kell költeni majd szerintem.....

Például:

https://www.jofogas.hu/csongrad/Fejhall ... 159953.htm

https://hardverapro.hu/apro/elado_drop_ ... _1-50.html

Én vennék valamelyik mellé aliról egy Hifiman HE400SE-t 25-30 ezerért kezdésnek....
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

Ha vásárlás útján jutok erősítőhöz, akkor nagyságrendileg mennyit kellene költeni rá, hogy jól meghajtson egy fejhallgatót?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Tredqill írta:
2024.07.30., kedd 15:48
Sziasztok!

Fejhallgató vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Nincs tapasztalatom hifi fejhallgatókkal, eddig hangfalak örvendeztették a hallószerveimet.
80-120 ezer forintot szánnék fejhallgató vásárlásra.

Mindenféle zenét hallgatok, a füleimnek tetszik, ha egy kicsivel több a mély, de ez nem feltétlenül szempont, talán fejhallgatóval máshogy tetszik majd a zene.
Sok fejhallgatót találtam a piacon, de még nem tudom merre lenne érdemes elindulni.

Arra lennék kíváncsi, hogy hangminőség/ár arányában melyek a legjobb modellek a fentebb említett ársávban.

Köszönöm hogy elolvastad!
Szia!
Azt nehezen fogjuk kitalálni, neked melyik fejhallgató fog tetszeni.
Viszont, rendszerben érdemes gondolkozni, mert a fejhallgató tudásából annyit fogsz hallani, amennyit átenged a rendszer leggyengébb láncszeme. Es egy használtan 120 ezerbe kerülő fejes nagyon komoly hangot tud kiadni az árához képest, ha jól ki van szolgálva. Forrás, dac, erősítő.
Ha gyenge akár a dac, akár a fejes erősítő, akkor a tudásának a töredékét fogod csak hallani. Ami nem feltétlen baj, ha tetszik a hangja, csak ha azt kérdezed, merre indulj el, akkor meg kell hallgatni párat:
zártat is, nyitottat is, dinamikust, planárt. Utána már lesz egy benyomásod, kb. melyik irányvonal tetszik.

Mellesleg nem értek egyet azzal, hogy egy 120 ezer körüli fejes az belépő kategória, mert nem mindegy, mihez hasonlítjuk. Van fejhallgató 10 ezerért vagy 30 ezerért is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2024.07.31., szer. 21:25
Tredqill írta:
2024.07.31., szer. 14:39
MrCollector írta:
2024.07.31., szer. 07:13

Miről lesz hajtva?
Zárt vagy nyitott érdekel?
Mik azok amik neked első körben szimpatikusak?
Ebben az ársávban sokan a HD600/650/660 szériát preferálják a nyitottak közül.
Hogy miről lesz hajtva, azt még nem tudom.
Eleinte hangkártyáról, aztán majd veszek vagy építek neki egy erősítőt.
Nem tudom hogy hangzásban mi a különbség zárt és nyitott között.
Ha jól tudom, akkor azonos árkategóriában általában a nyitottak jobban szólnak, mint a zártak. Ez igaz?
Nekem nem baj ha nyitott és ezáltal bejön a külső zaj, mert nem is igazán lesz környezeti zaj.
Ha a nyitottból jobb hanzásút lehet venni a megadott árban, akkor inkább nyitottat vennék.
Hogy nekem mik szimpatikusak?
Erre nincsen válasz, mert nem ismerem a fejhallgatókat.
A nyitottak, felépítésükből adódóan, kiegyenlítettebb hangzást mutatnak (általában). Gyengeségük lehet pont a basszus.
A zártaknál fordított a helyzet, a basszus általában testesebb, cserébe gombócosabb lehet a hang. Én a magam részéről kedvelem őket a hibáikkal együtt.
Mindkettőnél előfordulhatnak durva kilengések a frekvenciamenetben.
Azért jó lenne, ha kipróbálnál 1-2 darabot mielőtt döntesz. A kényelem is egy elég fontos szempont már csak azért is.
Planárt csak akkor vegyél, ha lesz normális fejhallgató erősítőd is hozzá.
Eddig azt sem tudtam mi az a planár, csak most jártam utána a témának.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Tredqill írta:
2024.07.31., szer. 14:39
MrCollector írta:
Tredqill írta:
Sziasztok!

Nincs tapasztalatom hifi fejhallgatókkal, eddig hangfalak örvendeztették a hallószerveimet.

Mindenféle zenét hallgatok, a füleimnek tetszik, ha egy kicsivel több a mély, de ez nem feltétlenül szempont, talán fejhallgatóval máshogy tetszik majd a zene.
Sok fejhallgatót találtam a piacon, de még nem tudom merre lenne érdemes elindulni.

Arra lennék kíváncsi, hogy hangminőség/ár arányában melyek a legjobb modellek a fentebb említett ársávban.

Miről lesz hajtva?
Ha jól tudom, akkor azonos árkategóriában általában a nyitottak jobban szólnak, mint a zártak. Ez igaz?
Nekem nem baj ha nyitott és ezáltal bejön a külső zaj, mert nem is igazán lesz környezeti zaj.
Ha a nyitottból jobb hanzásút lehet venni a megadott árban, akkor inkább nyitottat vennék.
A nyitottak, felépítésükből adódóan, kiegyenlítettebb hangzást mutatnak (általában). Gyengeségük lehet pont a basszus.
A zártaknál fordított a helyzet, a basszus általában testesebb, cserébe gombócosabb lehet a hang. Én a magam részéről kedvelem őket a hibáikkal együtt.
Mindkettőnél előfordulhatnak durva kilengések a frekvenciamenetben.
Azért jó lenne, ha kipróbálnál 1-2 darabot mielőtt döntesz. A kényelem is egy elég fontos szempont már csak azért is.
Planárt csak akkor vegyél, ha lesz normális fejhallgató erősítőd is hozzá.

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
Tredqill írta:
Sziasztok!

Miről lesz hajtva?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tredqill írta:
Sziasztok!

Grado SR-325X.Újonnan is belefér. A hangja kb. két kategóriával feljebb van. Ami kompromisszum : a puritán kialakítás miatt nem túl kényelmes, de lehet hozzá kapni kiegészítőként kényelmesebb (ez már tuning :D) gyári fejpárnákat.
Szerintem ebben az árszegmensben a legjobb füles. (Amúgy nem csak szerintem.)
A régebbi SR-325E-t használtban is tudom ajánlani. Talán még kicsit jobb is.
Mélyben sincs hiány. Nem az a mindent elsöprő bummbelebazmeg, de ami van az piszok jó, és nem kevés. Valahogy olyan, hogy van basszus dögivel, de mégse az ahol már sok, vagy bántó vagy idegesítő. Olyan füles is létezik, de nem írom le melyiket hallottam olyannak, mert még megsértődnek a románok. :D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Tredqill írta:
Sziasztok!

Miről lesz hajtva?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2024.07.30., kedd 18:54
Hát lényegében semmilyen, én ki nem állhatom a zárt fejhallgatók hangját! :D
Ebben akkor hasonlítunk, de a fórumtárs sok basszust szeretne, van egy érzésem (de ez csak érzés, persze), hogy talán a zárt hangzás jobban tetszene neki. Lehet, hogy tévedek. (na most majd jól megkapom hogy nem attól függ a basszus mennyisége, hogy zárt vagy nyitott...)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”