Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Dali, Polk ismerôk, véleményt kérek.Hosszú idô után úgy döntöttem, hogy a 3.1-es rendszeremet fel szeretném fejleszteni 5.1-re. A Dali concept 1-hez és centerhez szeretnék egy picit nagyobb hangfalakat, esetleg ugyanakkorát, de polcsugárzót. A hely kb 12 nm, 2.5 m-re ülôk a tv-tôl, a frontokat el tudom helyezni kb. 2.5 m-re egymástól, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi hangfalakhoz milyet vegyek? Dali concept 2, Polk RTi6 vagy még 2 db concept 1-t. Mindegyiket hallottam, de nem vegyes rendszerben, nem tudom eldönteni, hogy a polk hogy viszonyulna a dalihoz. Szerintetek jó lenne a polk a dali-k mellé? Maradjak a Dalinál? Mi legyen, segítsetek?
Köszönöm
A rendszerszinergia és az egységesebb hangzás érdekében szerintem maradj a dalinál.
Ha kevésnek érzed a concept 1-et, akkor azok mehetnek hátra, és jöhet előre a 2-es.
Ha nem kevés, akkor az egységesebb hangkép érdekében előre is vehetsz egyeseket, főleg ha nagyobb részben mozizol.
Dali, Polk ismerôk, véleményt kérek.
Hosszú idô után úgy döntöttem, hogy a 3.1-es rendszeremet fel szeretném fejleszteni 5.1-re. A Dali concept 1-hez és centerhez szeretnék egy picit nagyobb hangfalakat, esetleg ugyanakkorát, de polcsugárzót. A hely kb 12 nm, 2.5 m-re ülôk a tv-tôl, a frontokat el tudom helyezni kb. 2.5 m-re egymástól, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi hangfalakhoz milyet vegyek? Dali concept 2, Polk RTi6 vagy még 2 db concept 1-t. Mindegyiket hallottam, de nem vegyes rendszerben, nem tudom eldönteni, hogy a polk hogy viszonyulna a dalihoz. Szerintetek jó lenne a polk a dali-k mellé? Maradjak a Dalinál? Mi legyen, segítsetek?
Köszönöm
Ha van rajta mégegy szub kimenet, azt nyugodtan rákötheted a szubod másik oldali bemenetére, mert a szub eleve sztereó - tehát nem egyforma - jeleket képes fogadni a R/L bemeneteken. De nem biztos, hogy van értelme, mert a legtöbb szub hajtható egy bemeneten is. Ezt jelölni szokták, hogy melyiken.
hát merci beaucoup...
akkor minden marad a régiben...
hál istennek..
kösz mégegyszer
ami lehet magam készítek..
tanácsot és tapasztalatot szives adok át..
70/317 69 64
70/317 69 64
Ha van rajta mégegy szub kimenet, azt nyugodtan rákötheted a szubod másik oldali bemenetére, mert a szub eleve sztereó - tehát nem egyforma - jeleket képes fogadni a R/L bemeneteken. De nem biztos, hogy van értelme, mert a legtöbb szub hajtható egy bemeneten is. Ezt jelölni szokták, hogy melyiken.
Üdvözlettel: Lex
Ugyan nem láttam a 661-es hátát, de valamit keversz. Van egy szub kimenet és kész. A másik a multichanel input bemenete. Sztereóhoz se kell két szub, legfeljebb a THX-es mozihoz. A mélyhangoknak nincs irányérzetük.
stimmel tudom hogy nem kell sztereo sub, mégis az enyémen van egy olyan sub kimenet hogy split..
a manual szerint oda 2 sub-ot lehet bekötni...
a kérdés az hogy nem fog-e valami elszállni ill. jó-e ez igy ha nekem ez a split 2 rca-ja simán rá van kötve a sub-om 2 rca-jára, (mert általában az erősítő 1db rca sub kimenetére szokás a sub 2db rca ját rákötni egy Y kábellel)
70/317 69 64
70/317 69 64
Ugyan nem láttam a 661-es hátát, de valamit keversz. Van egy szub kimenet és kész. A másik a multichanel input bemenete. Sztereóhoz se kell két szub, legfeljebb a THX-es mozihoz. A mélyhangoknak nincs irányérzetük.
mégvalami..
az erősítőm hátoldalán van egy mono subwoofer kimenet és van neki egy "split" kimenete is.
én egy sima dupla rca-val kötöttem össze a split-et a sub 2 rca bemenetével..
jó ez igy, merthogy nem egészen világos hogy mit akarnak a split-tel elérni.. csak arra volna való hogy 2 sub-ot köthessek rá (így sztereo) vagy egy sub-hoz is alkalmas..?
van egy sanda gyanúm hogy ez nem jó igy ahogy nekem most be van kötve és inkább vennem kéne egy Y rca kábelt...
jól sejtem?
70/317 69 64
70/317 69 64
ennyire azért tényleg nem másztam bele a dologba hogy a tekerentyűt ha szétszedem mi történik...
mindenesetre megnézem a dolgot..
szupernagy kössz.
70/317 69 64
70/317 69 64
Bocs. Ebben a topikban volt.
jééééé, ez az én yamim! és eladó ám!
félig off: nem könnyen jön ki
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Bocs. Ebben a topikban volt.
Akkor a Yamahások klubja topikban nézd meg, hogy ki kell lyukasztani. Az EU-s szabályozás miatt van "betömve", mert a banándugót az euban be tudnád dugni a konnektorba. Az meg nem lenne jó.
dehogy titok.
yami
70/317 69 64
70/317 69 64
No még egyszer: milyen erősítő? Titok?
nem sajna, jól megnéztem és nem lehet öket kipattintani...
70/317 69 64
70/317 69 64
Milyen erősítő? Yami?
a szitu az hogy az új erősítőmön csak csavarható hangfalkábel kapcsolatok vannak...
Biztos, hogy nem lehet a csatik közepéből a zárókupakot egy kis csavarhúzóval kipattintani?
a szitu az hogy az új erősítőmön csak csavarható hangfalkábel kapcsolatok vannak...
Biztos, hogy nem lehet a csatik közepéből a zárókupakot egy kis csavarhúzóval kipattintani?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
sziasztok, a topictémát csak súroló kérdéssel fordulok hozzátok..
a régin ezeknek volt egy banán nyilásuk is..
namost a kábelemről nem nagyon akarom leszedni a banánokat mert elég jó minőségü a cucc, de valahogy mégiscsak be kéne kötni a kábelt...
arra gondoltam hogy csinálok hozzá egy áthidalást és
¤rövid jóminőségü kábelt illesztek csupaszon a csavarozható részbe és a másik végére illesztek egy banán anyát..
¤a csavarozható részt lehet hogy villás papucsokkal kéne megoldani..?
¤vagy szétbarmolom az erősítőt és rögtön a hangfalkimenethez forrasztom a hidaló kábelt... aztán azt vezetem ki az erősítőböl
szerintetek mi lenne a leg "audiofilebb" megoldás?
vagy..
hol lehetne ezt átépíttetni?
70/317 69 64
70/317 69 64
A Dali az már sok, és azt hallottam, hogy bár nagyon jó, nem elsősorban mozira lett kitalálva, nálam pedig a mozi-zene arány olyan 90-95%-5-10%.
Én tegnap hallottam a Crystal II 30-ast, és meglepődtem, hogy mennyire jól szólt 40e-es hangfal létére (igaz közel sem vagy profi a témában). A Crystal II. 40-es 5.0 szettben lenne 105e Ft, a Diamond pedig azért jött szóba, mert láttam egy régi darabokból álló, de - látszólag - igen jó ár-érték arányú ajánlatban.
http://www.muszakidepo.hu/product_info. ... 0438087f69
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Szerintem vegyél jó frontokat, meg háttér + centernek vmi használtat v. olcsó kitet (magnatnak meg yamahának van ilyesmije), azt később úgyis bővítheted.
Az összes pénzed kb ilyen arányban oszd el:
front: 75-80%
center + back: 20-25%
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
A Dali az már sok, és azt hallottam, hogy bár nagyon jó, nem elsősorban mozira lett kitalálva, nálam pedig a mozi-zene arány olyan 90-95%-5-10%.
Én tegnap hallottam a Crystal II 30-ast, és meglepődtem, hogy mennyire jól szólt 40e-es hangfal létére (igaz közel sem vagy profi a témában). A Crystal II. 40-es 5.0 szettben lenne 105e Ft, a Diamond pedig azért jött szóba, mert láttam egy régi darabokból álló, de - látszólag - igen jó ár-érték arányú ajánlatban.
Jamo S 606-os szett esetleg? MM-be 99 ezerért adják az 5.0-át! Szerintem egy hallgatást megérne! Van egy két ilyen tulaj itt a fórumon tőlük is tudsz róla kérdezgetni!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Nekem nincs túl jó fülem, de a Wharfi low end kategóriás dobozaiból hallottam a Crystal 30-ast is, meg a 9-eseket. Nem tetszett. Ha megveszi, elsőre biztos tetszik neki, aztán nagyon hamar rájön, hogy neki valami más, valami jobb kell. Ezt a hangot ennyiért drágának találtam. Persze szvsz.
Én is így gondolom.
Naim-ZU
Nekem nincs túl jó fülem, de a Wharfi low end kategóriás dobozaiból hallottam a Crystal 30-ast is, meg a 9-eseket. Nem tetszett. Ha megveszi, elsőre biztos tetszik neki, aztán nagyon hamar rájön, hogy neki valami más, valami jobb kell. Ezt a hangot ennyiért drágának találtam. Persze szvsz.
Inkább ne. Mennyi lé van rá?A Crystal II 40 100e fölött van. A 8.4-es szett is valszeg.
Jókat mondanak a Heco Vitas/Victa párosról és 75 eFt. A Dali Concept 6-os szett is jó lehet kicsit többért.
Toshiba Shop
Wharfedale Crystal 40-es szettet vettünk szubbal az egyik barátomnak nemrég (nem akarok hazudni, de asszem összesen kb. 120e volt) mozira az árkategóriájában kiváló a hangja! Igazán élvezetes szinte bármilyen filmet megnézni rajta. És még elég tűrhetően el is zenélget, ha nagyon muszáj (na, ott viszont kizárólag a könnyedebb műfajokat szereti).
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70
Inkább ne. Mennyi lé van rá?
A Crystal II 40 100e fölött van. A 8.4-es szett is valszeg.
Jókat mondanak a Heco Vitas/Victa párosról és 75 eFt. A Dali Concept 6-os szett is jó lehet kicsit többért.
Toshiba Shop
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi: érdemes-e Wharfedale hangfalszettet (elsősorban a Diamond 8.4-es és a Crystal II 40-es szériára gondolok, legalábbis ilyen frontokkal) venni, ha elsősorban mozizásra lenne használva a rendszer?
Köszönöm!