Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Klang »

Igy!
Én ezt javaslom ! A rajz méretarányos,és amint látod minden megvan amit terveztél! Azt olvastam hogy a felállításnál lehetőleg be kell,tartani az un.sztereoháromszöget, vagyis a hallgató és a két front között lehessen felállítani egy agyenlőoldalu háromszöget( kivételesen lehet egyenlőszárú is de 40 fok középponti szög alá nem illik menni,nagyobb mint 60fok pdig nem ajánlatos)
A rajzon ez most 1,6m es egyenlő oldalú vagyis ideális!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Az attól függ, nekem a régi padlás helyén lesz egy 11x6m-es 2,3m magas szobácskám ahova viszem magammal a hangfalakat az asszony meg könyöröghet, hogy vigyem magammal.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Be lehet oda tenni egy karos állólámpát, nagyobb szobannövényt. A kanapé leválasztja a mögötte lévő sarkot ahol elfér az íróasztal. A kanapé lehet egy szétnyitható ágy.
Ezt majd eldönti az asszony,a hangfalak meg menjenek a padlásra
Ez már csak így van.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Na meg a feng-sui (amihez nem értek, még abban sem vagyok biztos, hogy így írják)

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Be lehet oda tenni egy karos állólámpát, nagyobb szobannövényt. A kanapé leválasztja a mögötte lévő sarkot ahol elfér az íróasztal. A kanapé lehet egy szétnyitható ágy.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hát ez nem valami feleség barát elrendezés.A másik gond pedig a tv mögötti nagy üres terület,ami semmire sem jó.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Igy!
Kösz Felder.
Én a kanapét egy kicsit talán közelebb tenném kb 1,5 m-el a stereó hallgatás miatt,de így sem rossz.A hátsó falra egy könyves polcot tennék,ami segítene az akusztikán egy kicsit.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nos, mivel a napokban telepítettem új wint, csak paint állt rendelkezésemre, abból ennyit tudtam kihozni. A nagy része gondolom magáért beszél, a szürke terület gyakorlatilag kihasználhatatlan egy ott lévő fűtőtest miatt, emellett azon a bal oldali falon van két nagyobb ablak is.

Sajnos nincs túl sok szoba a lakásban, így a mozi mellett még alvásra, munkára is kellene a berendezés, tehát egy ágy (2x1,6) és egy íróasztal is el kellene, hogy férjen benne valahogy. A már említett, bennem eddig felmerülő egyetlen valamennyire kivitelezhető megoldás az lenne, hogy a kisebb ajtó melletti 2,35-ös felrész mentén helyezkedne el a tv (egy 50"-es fullhd pio-t tervezek), illetve a frontoldali hangfalak, és attól kb 3 méterre kerülne egy kanapé mellette a rearekkel. Személy szerint nem vagyok kibékülve ezzel az elrendezéssel, de más megoldható még nem jutott eszembe. Valami ötlet?

Szerintem nincs ezzel semmi gond.
A két hátsót állványra teszed és odarakod a kanapé mellé és kész.
A frontok és a tv jól elférnek.A Subot is teheted több helyre is.

daesu
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: daesu »

Nos, mivel a napokban telepítettem új wint, csak paint állt rendelkezésemre, abból ennyit tudtam kihozni. A nagy része gondolom magáért beszél, a szürke terület gyakorlatilag kihasználhatatlan egy ott lévő fűtőtest miatt, emellett azon a bal oldali falon van két nagyobb ablak is.

Sajnos nincs túl sok szoba a lakásban, így a mozi mellett még alvásra, munkára is kellene a berendezés, tehát egy ágy (2x1,6) és egy íróasztal is el kellene, hogy férjen benne valahogy. A már említett, bennem eddig felmerülő egyetlen valamennyire kivitelezhető megoldás az lenne, hogy a kisebb ajtó melletti 2,35-ös felrész mentén helyezkedne el a tv (egy 50"-es fullhd pio-t tervezek), illetve a frontoldali hangfalak, és attól kb 3 méterre kerülne egy kanapé mellette a rearekkel. Személy szerint nem vagyok kibékülve ezzel az elrendezéssel, de más megoldható még nem jutott eszembe. Valami ötlet?

daesu

Ajándékozd el a kanapét.     
Még meg sincs
Csak hát valahonnan nézni kell majd a filmeket

Szerintem csinálj egy rajzot a szobádról és rakd fel ide.
Így sokkal jobban lehetne neked segíteni.

Azt hiszem igazad van, össze is dobtam valamit, mindjárt feltöltöm.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Falat kell bontani!

Majd adunk kölcsön egy pár olyan hangfalat,amivel ez is megoldható.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ajándékozd el a kanapét.     
Még meg sincs

Falat kell bontani!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ajándékozd el a kanapét.     
Még meg sincs

Szerintem csinálj egy rajzot a szobádról és rakd fel ide.
Így sokkal jobban lehetne neked segíteni.

daesu

Ajándékozd el a kanapét.     
Még meg sincs

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az elképzelés egy kényszerhelyzet eredménye - ajtók, ablakok, minden elképzelhető dolog a lehető legrosszabb helyeken találhatóak a szoba falain, ez az egyetlen olyan rész, ahova elhelyezhető a rendszer úgy, hogy más dolgoknak is jusson hely. Ha rajtam múlna, inkább szűkösebbre húznám a közlekedőteret, és kétszer ekkora helyet csinálnék a mozinak, de hát a család kedvéért kompromisszumokat kell kötni

Falba építhető hangszórók?

Nem a hangszórók elhelyezésével van a gond, a kanapé jelenti az igazi problémát - az elmúlt egy hétben végigvettem az összes lehetőséget, és szerintem sajnos nincs más megoldás.

Ajándékozd el a kanapét.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

daesu

Az elképzelés egy kényszerhelyzet eredménye - ajtók, ablakok, minden elképzelhető dolog a lehető legrosszabb helyeken találhatóak a szoba falain, ez az egyetlen olyan rész, ahova elhelyezhető a rendszer úgy, hogy más dolgoknak is jusson hely. Ha rajtam múlna, inkább szűkösebbre húznám a közlekedőteret, és kétszer ekkora helyet csinálnék a mozinak, de hát a család kedvéért kompromisszumokat kell kötni

Nem a hangszórók elhelyezésével van a gond, a kanapé jelenti az igazi problémát - az elmúlt egy hétben végigvettem az összes lehetőséget, és szerintem sajnos nincs más megoldás.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes ez az elképzelés. Olyan mint egy demószőnyeg a Show-n vagy az MM-ben. a négy sarkán hangfalakkal. Az egyik végén egy plazma vagy LCD TV a másik végén kétférőhelyes kanapéval. 

Bemutatóterem

ATC Webáruház

daesu

Érdekes ez az elképzelés. Olyan mint egy demószőnyeg a Show-n vagy az MM-ben. a négy sarkán hangfalakkal. Az egyik végén egy plazma vagy LCD TV a másik végén kétférőhelyes kanapéval. 

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Swans T700F
Teljesítmény: 10-120W, Magasság: 1218mm, Impedancia: 6 Ohm, 28,7Kg/db
249 000 Ft
Swans T600C-II
Teljesítmény: 10-120W, Impedancia: 4 Ohm, 10,3Kg (T700F-hez)
49 000 Ft
Swans T200
Teljesítmény: 10-60W, Magasság: 382mm, Impedancia: 8 Ohm, (T700F-hez)
69 000 Ft
Esetleg subbal kiegészítve
Swans SUB 200A
Mélynyomó, Teljesítmény: 100W
89 000 Ft

Bemutatóterem

ATC Webáruház

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Új 5.1-es rendszert tervezek venni, mely egy 25 m2-es szoba 3*2,5-ös szegletében kapna helyet. A hangfalakra lenne akár max. 350-400ezrem, de nem tudom, milyen teljesítményűeket kellene vennem, ami még nagy hangerőn is rendesen szól, de azért nem túl sok erre a kis helyre. Szerintetek?
Igazából megköszönném, ha pontos típusokról is tudnátok tapasztalatot mondani (mivel már hd-formátumokra tervezek, ezért erősítőnek a denon 3808-ast néztem, használat szempontjából pedig 80%ban mozi, a maradék 20ban mindenféle stílusú - de legtöbbször rock - zene hallgatására kellene), mert nem nagyon lenne időm 2-3 márkánál többet meghallgatni.
Előre is nagyon köszönöm!

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Itt most egyet kell értenem Felderrel. Ne alkalmazkodj mindenáron az állványhoz! A biam pedig valóban két különálló végfok esetén számít, főleg akkor ha a keresztváltó is a készülékben van. De ez nagyon ritka. A minimum az, hogy két különálló végfok legyen, mert egyéb esetben legfeljebb bi-wire-ről beszélünk.
Csatlakozom.
Ja és meglepődök.
FELDER mi történt veled?

Szóval valóban "Gombhoz a kabátot?", szerintem ne.
A tv meg simán el fér a center tetején.
Azért ehez a vashoz dobozok kellenek.
A spanomnak Pio. AX-3 van Titan Pro-Rhea falakkal és túl jó.
Sima Reha volt neki és nagyon tuti volt már akkor is.
De neked kell dönteni.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Itt most egyet kell értenem Felderrel. Ne alkalmazkodj mindenáron az állványhoz! A biam pedig valóban két különálló végfok esetén számít, főleg akkor ha a keresztváltó is a készülékben van. De ez nagyon ritka. A minimum az, hogy két különálló végfok legyen, mert egyéb esetben legfeljebb bi-wire-ről beszélünk.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A CAV 870 szett tetszik csak az a baj kicsit nagy a center és az lehet nem fér be A Celestion-t megnézem.
A Clarus Callistot hallgattam már de csak a frontot és nem volt rossz de annak is a centere elég nagy.
A Mission vagy Tannoy ban gondolkodok még, meg állítólag a polk jó még a pio-hoz.

Mint mondtam elsősorban a mozi a lényeg és a saltól tuti hogy mindegyik nagyobb változást hozna mert soknak rossz a tapasztalata vele.

Mint mondtam a biamp a mozierősítő maximális végfok kihasználtsága miatt fontos mondjuk ha zenében sztereózok, jó tudom nem lesz olyan mint egy sztereó erősítő de akkor is.
A másik hogy a centerem ne legyen magasabb 17 cm-nél mert ha jól tudom ekkora fér be a TV állványba.
Most is igaz a sal center a plazma előtt van de kicsit fars a center hangja valahogy nem stimmel.
A szettből egyébként a center hangjával nem vagyok megelégedve a többi árához képest elmegy, de abban igaztok van ez az erősítő egy komolyabb szettet érdemelne és nem kellene a BMW-t trabant kereken hajtani.

Ez megint olyan,hogy gombhoz a kabátot!Szerintem ne foglalkozz az állványal azt le lehet cserélni!Ne ahhoz válasz hangfalat!A Biamp-ot is elfelejtheted mert lényegtelen!Az AVR-be épitett végfok attól nem lesz jóbb csak akkor érvényesülne ha két különálló végfokról hajtanád!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”