Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
AS-EQ1 sub EQ nincs valakinek ilyen kütyüje ez többet tudhat mint az
Onkyo TX NR 5008-ban van EQ HT
Vagy esetleg nem tudja valaki mit használtak a Hifi shown a Jbl syntesis szobában szobaakusztika beállitásra milyen procit.Mert hangoltak valamit mielőtt beengedtek az biztos valami automata kütyüvel.
2-3-4 subot szeretnék összehangolni.
Mélysugárzók
Itt van egy teszt a Velodyne CHT szeriarol.
Mélysugárzók
Ha kimondott filmnezesre kell a sub a Velot ajanlom,ha zenere is hasznalni szeretned akkor a Rel-t.A Velodyne nagyon utos mozin,es azert zenen se olyan rossz.Probalj valahol meghallgatni egyet ,biztos nem fogsz csalodni.
Mélysugárzók
Hááát, kicsit több konkrétumra számítottam, de azért köszi
Mélysugárzók
És a többit mihez?
[/quot
kávézóasztalnak.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Mélysugárzók
Házimozihoz én a Velodyne-t ajánlanám.
És a többit mihez?
Mélysugárzók
Házimozihoz én a Velodyne-t ajánlanám.
Mélysugárzók
Üdv!
Sztereo rendszer mellé szeretnék egy házimozit is összerakni és bizony jól jönne egy kis segítség.
Dali frontjaim vannak és egy nagy HK 635-ös erősítőm elfekvőben. Igazából még semmilyen mozis tapasztalatom nincs ezért próbálnék itt egy kicsit okosodni.
A fórumot olvasva már látom, hogy kb. milyen márkájú subokat ajánlottatok már korábban, de még így is elég tanácstalan vagyok. A nappali ahová kerülne kb.25 nm, de igazából ennél nagyobb a tér, mert a helyiség galériás és az étkező felé is nyitott.
Az első ötletem egy Dali Ikon mélysugárzó volt, mert ez egy hozzám közel álló márka, meg talán elég nagy is lenne. Ilyet használtban láttam olyan 120eFt körüli áron elkelni, nekem is valahol itt van a korlát.
Abban segítsetek mári, hogy mondjuk ha az Ikont vesszük alapnak, akkor kicsivel alatta és fölötte milyen minőségbeli rangsort lehetne felállítani és hogy az ajánlott típusok piaci ára kb. milyen szintem mozog.
Az ebayen pl. viszonylag sok REL-t láttam, néhányat elég olcsón, de gőzöm sincs, hogy pl. egy REL Storm milyen kategóriát jelent.
Most kb. vasárnapig nem igen leszek net közelében, de írjatok csak bátran...
Mélysugárzók
Arra hogy nincs ilyen állítási lehetőség.Tehát csak akkor megy ki a jel a szubra ha a menüben NORM-ra állítom a frontok beállításait.A 80hz alatti frekik mennek a szubra,az ennél magasabb frekvenciákat pedig a frontokra küldi.
De ha LARGE-re állítom akkor a mélyhangokat is megkapja a front,a szub meg meg se nyikkan.
De ez az én esetemben van így
Ok igy mar, hogy szajbaragosan leirtad ertem.
Mondjuk az tenyleg jobb, hogy allithato, mivel nalam ugy jott ossze, hogy a frontnal 60 Hz es a masik 3 doboznal 80 Hz.
Koszi az infot.
Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Mélysugárzók
Olcsobb erositok eseteben az, hogy van kulon allitasi lehetoseg vagy, hogy nincs? Melyikre ertetted?
Arra hogy nincs ilyen állítási lehetőség.Tehát csak akkor megy ki a jel a szubra ha a menüben NORM-ra állítom a frontok beállításait.A 80hz alatti frekik mennek a szubra,az ennél magasabb frekvenciákat pedig a frontokra küldi.
De ha LARGE-re állítom akkor a mélyhangokat is megkapja a front,a szub meg meg se nyikkan.
De ez az én esetemben van így
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Mélysugárzók
Megtalaltam a valszt a kulfoldi AV forumon:
Azert inaktiv a CROSSOVER FREQ. mivel a speakers pattern-ban a hangszorok merete LARGE-ra van allitva. Amint atallitom SMALL-ra aktivva valik a CROSSOVER FREQ beallitas. Ekkor beallithatom kulon-kulon, hogy a frontok-center-surrondok frekvenciai hol legyenek vagva.
A kerdesem, hogy allitsam SMALL meretre a hangfalak meretet es kezzel adjam meg, hogy 60 HZ-nel vagjon, vagy hagyjam a LARGE mereten es akkor az erosito beepitett vagasi frekvenciajat hasznaljam.
Ha ez utobbi akkor aruljatok mar el, hogy gyarilag mi ez a frekvencia?
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Mélysugárzók
Az én hm erősítőmön nincs is ilyen funkció, mivel gyárilag van belőve 80hz-re.Olcsóbb erősítők esetében ez előfordul.
Olcsobb erositok eseteben az, hogy van kulon allitasi lehetoseg vagy, hogy nincs? Melyikre ertetted?
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Mélysugárzók
Rendben, akkor 60 Hz-re allitottam
Ertem en, hogy "...nem lényeges, hogy vág-e az erősítő is..." de megis miert nem aktiv az az opcio a beallitasoknal?
Amikor hasznalom az erositot ugyebar kiirja milyen hangfalak aktivak es a SW jel aktiv (+2front es center is) es kuldi is a jelet ra.
Gondolom vmi beallitas lehet meg, hogy aktivva valjon az az opcio, de mi? Otlet?
A fazist 0-ra allitottam.
Az én hm erősítőmön nincs is ilyen funkció, mivel gyárilag van belőve 80hz-re.Olcsóbb erősítők esetében ez előfordul.
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
Mélysugárzók
Ideális esetben oda kellene állítani, ameddig a frontok lemennek (-3dB). Én 60 Hz-nél biztos nem tenném magasabbra. Nem jó, ha szubból még a 100-150 Hz is kijön. Asszem a REL esetében már nem lényeges, hogy vág-e az erősítő is, elég meredek a szűrője, gondolom.
A fázissal időben el tudod tolni a hangokat. Azért lehet állítani, hogy az elhelyezéstől függetlenül is be tudd állítani, hogy ne legyen lemaradva a szub. Kérj meg valakit, hogy tekergesse, és amikor a legjobbnak érzed, hagyd úgy.
Rendben, akkor 60 Hz-re allitottam
Ertem en, hogy "...nem lényeges, hogy vág-e az erősítő is..." de megis miert nem aktiv az az opcio a beallitasoknal?
Amikor hasznalom az erositot ugyebar kiirja milyen hangfalak aktivak es a SW jel aktiv (+2front es center is) es kuldi is a jelet ra.
Gondolom vmi beallitas lehet meg, hogy aktivva valjon az az opcio, de mi? Otlet?
A fazist 0-ra allitottam.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
-
Vendég
Mélysugárzók
Jaja az MA tenyleg elegge mely. Legyen az arany kozeput 80 Hz? Viszont az erositoben is kellene allitani azt az opciot ami nem aktiv. Nem ertem, hogyan tehetnem aktivva.
Ok, de akkor hogyan kell a fazis allitani? Mivel nem ertem mi a szerepe.
Nagyon jo hir, akkor marad a jelenlegi helyen.
Ideális esetben oda kellene állítani, ameddig a frontok lemennek (-3dB). Én 60 Hz-nél biztos nem tenném magasabbra. Nem jó, ha szubból még a 100-150 Hz is kijön. Asszem a REL esetében már nem lényeges, hogy vág-e az erősítő is, elég meredek a szűrője, gondolom.
A fázissal időben el tudod tolni a hangokat. Azért lehet állítani, hogy az elhelyezéstől függetlenül is be tudd állítani, hogy ne legyen lemaradva a szub. Kérj meg valakit, hogy tekergesse, és amikor a legjobbnak érzed, hagyd úgy.
Mélysugárzók
Szerintem lejjebb is veheted a vágási frekvenciát, főleg, ha a frontok is mélyre mennek.
A fázist meg úgy kellene beállítani, hogy minél kevesebb késleltetéssel szóljanak a mélyek a zene többi részéhez képest.
Mindegy, hogy merre néz a szub, a mélyek nem irányítottak.
Jaja az MA tenyleg elegge mely. Legyen az arany kozeput 80 Hz? Viszont az erositoben is kellene allitani azt az opciot ami nem aktiv. Nem ertem, hogyan tehetnem aktivva.
Ok, de akkor hogyan kell a fazis allitani? Mivel nem ertem mi a szerepe.
Nagyon jo hir, akkor marad a jelenlegi helyen.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
-
Vendég
Mélysugárzók
Szerintem lejjebb is veheted a vágási frekvenciát, főleg, ha a frontok is mélyre mennek.
A fázist meg úgy kellene beállítani, hogy minél kevesebb késleltetéssel szóljanak a mélyek a zene többi részéhez képest.
Mindegy, hogy merre néz a szub, a mélyek nem irányítottak.
Mélysugárzók
Megerkezett az uj subwooferem REL R205.
Olyan kerdesem lenne van rajta egy olyan, hogy CROSSOVER amit beallitottam 100-ra.
Ekkor ugyebar a 100 Hz alatti hangtartomany fog a subbol szolni... am nem ertem, hogy az erosito beallitasaiban a crossover opcio miert nem aktiv, pedig a speakers patternben beallitottam, hogy jelenlegi speakerek szamat ami 3.1, mivel a ket surrondhoz nem erkezett meg a kabel.
Szoval miert nem aktiv az erosito beallitasaban a crossover? Vagy esetleg a minimum 5.1 beallitas utan lesz az?
A masik kerdesem, hogy az a 0-180 phase az mi is lenne es melyiket kell valasztani?
Az utolso kerdesem, hogy a kozep vonaltol min. 30cm-el jobbra v. balra kell elhelyezni a dobozt ezt tom, de mint a frontokat is a nezo iranyaba kell iranyitani (2 front 60 fokos szoget zarjon be) ennek megfeleloen a subot is a nezo fele kell iranyzekolni, vagy nezzen elore?
Koszonom.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Mélysugárzók
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, szeretnék építeni egy hangfalat adottak a hangsugárzók a mély 100/140 a közép 60/80 és a magas 100/150 wattos, hány wattos lenne a hangfal, ha ezeket a hangszórókat használom fel, és mennyi lenne a csúcs teljesítménye?
hogy mennyire terhelhető egy hangfal, az nagyban múlik a hangváltón is... belerakhatsz 8kilowattos hangszórókat is a dobozodba, ha a hangváltód nem bír többet száz wattnál...
de ez itt eléggé off topic. A diy fórumokat kellene olvasgatni.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Mélysugárzók
1 év arra lenne jó hogy az ember a vége felé rájönne hogy egyre több dolog van még
amit még mindig nem tud
Mélysugárzók
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, szeretnék építeni egy hangfalat adottak a hangsugárzók a mély 100/140 a közép 60/80 és a magas 100/150 wattos, hány wattos lenne a hangfal, ha ezeket a hangszórókat használom fel, és mennyi lenne a csúcs teljesítménye?
Alsó hangon is egy évet kellene intenzíven tanulásra szánni a témával kapcsolatosan, mielőtt belekezdenél. Én inkább vennék a helyedben egy hangsugárzót.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Mélysugárzók
Sziasztok!
-
Vendég
Mélysugárzók
Milyen 3 hangfal?
A képen látható szubon egy sztereó magas jelszintű bemenet, és egy kimenet van, a front sugárzóknak.
Mélysugárzók
Hát hogy hogyan oldják meg passzív elemekkel, hogy sztereo erősítővel csatlakozol lényegében 3 hangfalra.
Mélysugárzók
de mi a kérdés?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.