Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Dynaudio hangsugárzók
Mit hall az ember, ha kevés a hely? A Tiha-féle puffogást, ami miatt most hirdeti a Contourját? Vagy hangsugárzója válogatja, hogyan juttatja tudomásra a nemtetszését?
Szerintem mindkettő. Egy kicsit összefügg a dolog, de van pár hangsugi, ami jobban viseli a közelseget. Ilyen volt az én 72se-m is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Dynaudio hangsugárzók
Én meghallgattam pár setupot, mert terveztem, hogy veszek C2-t. 20 nm-es panelbe nem ajánlanám, de 25 négyzetméteres regebbi nagy belmagasságú tegla lakásban hallottam jól szólni. Ott az egész szobat megkapta, mert sajnos ígényli a teret oldalt és hátul is.
Meghajtásnal nem feltétlen csak a méret a lényeg, ezt számtalanszor kiveséztük.
A dyno monitorok nem rosszak mélyben egyébként, siman tudnak hozni pár álló hangsugárzó dinamikáját, vagy mélyeit, sőt. Itt megint hangsúlyos a meghalytás, hogy mivel es azt vettem észre, hogy a kábelezes itt elég fontos. Arra a 20 nm-re simán jó Kell legyen egy monitor is, kérdes melyik, mert szerintem a C1-hez is kell körbe tér bőven és az 1.4-hez is. De vannak itt ilyen tulajok, majd ők megmondják.
Mit hall az ember, ha kevés a hely? A Tiha-féle puffogást, ami miatt most hirdeti a Contourját? Vagy hangsugárzója válogatja, hogyan juttatja tudomásra a nemtetszését?
Dynaudio hangsugárzók
Egy utolsó - nem új - gondolat az állványokhoz: a töltöttségnél nemcsak az anyag, hanem a mennyiség is jelentős változást hozhat.
A c1 fellélegzett, amikor visszavettem a töltottséget 2/3-ra, a morgások jelentős részének sikerült búcsút mondani, játékosság és könnyedség érkezett helyette.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Dynaudio hangsugárzók
Amit leírtál, a tipikusan elhelyezési problémából adódó anomalia.
Igen ebben igazad van azert is irtam, hogy sajnos keresztben tudtam csak elhelyezni a hangfalakat mert nagyon el kell huzni a faltol ezeket a Dynaudiokat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Dynaudio hangsugárzók
Nekem a DC300-as volt az meg 2x300 wattos 4 ohm-on az eleg volt neki.
Ja igaz, én 8 ohmra mondtam a 2x150-et, tényleg.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Dynaudio hangsugárzók
És a Crown 150W-ja elég volt nekik? Alacsony hangerőn is megvolt a mély energiája, vagy hajtani kellett hozzá?
Nekem a DC300-as volt az meg 2x300 wattos 4 ohm-on az eleg volt neki.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Vinkler
- Adminisztrátor
Dynaudio hangsugárzók
És a Crown 150W-ja elég volt nekik? Alacsony hangerőn is megvolt a mély energiája, vagy hajtani kellett hozzá?
Alacsony hangerőn is dinamikus megszólaláshoz én álló 2 melyközéppel rendelkező dobozt ajánlanék, ha el tudod húzni a hátsó faltól, vagy egy 52 se-t, ha nem annyira.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Dynaudio hangsugárzók
Nekem volt Contour 1.8 MKII-es egy 21 nm-es szobaban kerszteben (sajnos) es nemtudtam ugy elhelyezni, hogy a hangfalrol levaljon a zene, ha csak picit arreb tettem a fejem a hallgatasi poziciotal mar szetesett a ter es csak a hangszorokbol szolt a zene de viszont ha megtekerted akkor nem fogy el az ereje, ezeket a hangfalakat inkabb hangosabban kell hallgatni mindhogy egy meghitt halk zenehallgatast tolteni vele. De a meghajtasahoz tenyleg eros vasat kell ele tenni, hogy megfogja a hangszorokat es akkor eleg gyors lesz es kozvetlen.
Amit leírtál, a tipikusan elhelyezési problémából adódó anomalia.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Dynaudio hangsugárzók
Félek, le kell mondanom róla, mielőtt még komolyan fontolóra venném, egy 20 nm alatti panel nappaliban nem tartom valószínűnek, hogy jól érezné magát... :/
Hajtásra mondjuk talán meg merném próbálni a Krellt, mert a specifikáció szerint közepes helyiségve 150, nagy helyiségbe 200W fölötti teljesítményt ajánlanak, ez meg bőven fölötte van a 300W-jával. De félek tőle, úgy járnék, mint tiha kolléga, hogy csak puffog.
A Contour 1 előtt mondjuk állóim voltak, azoknak több mélye volt, mint a monitoroknak, de azok nem Dynok voltak...
Én meghallgattam pár setupot, mert terveztem, hogy veszek C2-t. 20 nm-es panelbe nem ajánlanám, de 25 négyzetméteres regebbi nagy belmagasságú tegla lakásban hallottam jól szólni. Ott az egész szobat megkapta, mert sajnos ígényli a teret oldalt és hátul is.
Meghajtásnal nem feltétlen csak a méret a lényeg, ezt számtalanszor kiveséztük.
A dyno monitorok nem rosszak mélyben egyébként, siman tudnak hozni pár álló hangsugárzó dinamikáját, vagy mélyeit, sőt. Itt megint hangsúlyos a meghalytás, hogy mivel es azt vettem észre, hogy a kábelezes itt elég fontos. Arra a 20 nm-re simán jó Kell legyen egy monitor is, kérdes melyik, mert szerintem a C1-hez is kell körbe tér bőven és az 1.4-hez is. De vannak itt ilyen tulajok, majd ők megmondják.
Dynaudio hangsugárzók
Nekem volt Contour 1.8 MKII-es egy 21 nm-es szobaban kerszteben (sajnos) es nemtudtam ugy elhelyezni, hogy a hangfalrol levaljon a zene, ha csak picit arreb tettem a fejem a hallgatasi poziciotal mar szetesett a ter es csak a hangszorokbol szolt a zene de viszont ha megtekerted akkor nem fogy el az ereje, ezeket a hangfalakat inkabb hangosabban kell hallgatni mindhogy egy meghitt halk zenehallgatast tolteni vele. De a meghajtasahoz tenyleg eros vasat kell ele tenni, hogy megfogja a hangszorokat es akkor eleg gyors lesz es kozvetlen.
Dynaudio hangsugárzók
Szerintem kell neki a hely, nem feltétlen a nm, a légtér is. Karakterre szerintem hozza a monitor gyorsaságot, de van benne egy brutál testesség, amit a monitorok egy idő után csak izzadnak, itt ennek nyoma sincs. A hajtás viszont kulcsfontosságú! Ami elsőre akár owerkillnek tünhet, na az lesz a jó. Szóval a ksizolgálása nem olcsó mulatság.
Félek, le kell mondanom róla, mielőtt még komolyan fontolóra venném, egy 20 nm alatti panel nappaliban nem tartom valószínűnek, hogy jól érezné magát... :/
Hajtásra mondjuk talán meg merném próbálni a Krellt, mert a specifikáció szerint közepes helyiségve 150, nagy helyiségbe 200W fölötti teljesítményt ajánlanak, ez meg bőven fölötte van a 300W-jával. De félek tőle, úgy járnék, mint tiha kolléga, hogy csak puffog.
A Contour 1 előtt mondjuk állóim voltak, azoknak több mélye volt, mint a monitoroknak, de azok nem Dynok voltak...
- tottyi
- Hazajáró lélek
Dynaudio hangsugárzók
Mekkora helyigénye lehet egy Contour 2-es álló párosnak? Vajon az is hozza a monitor sugárzók közvetlenségét, gyorsaságát, vagy ott már kiütközik az álló mivolt?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Dynaudio hangsugárzók
Mekkora helyigénye lehet egy Contour 2-es álló párosnak? Vajon az is hozza a monitor sugárzók közvetlenségét, gyorsaságát, vagy ott már kiütközik az álló mivolt?
Szerintem kell neki a hely, nem feltétlen a nm, a légtér is. Karakterre szerintem hozza a monitor gyorsaságot, de van benne egy brutál testesség, amit a monitorok egy idő után csak izzadnak, itt ennek nyoma sincs. A hajtás viszont kulcsfontosságú! Ami elsőre akár owerkillnek tünhet, na az lesz a jó. Szóval a ksizolgálása nem olcsó mulatság.
Dynaudio hangsugárzók
Dynaudio hangsugárzók
Tegnapin felbuzdulva én is megtöltöttem a budget-diy állványom lábait. Lejátszásnál nem éreztem sok eltérést, de a lábakat kopogtatva rengeteget, előtte csengett, töltés után semmi, csak egy koppanás, mintha a hangsugárzót kopogtatnám meg. Szerintem akinek nincs töltve a kopogtatást próbálja ki
Ha kopogtatással hallod csak a különbséget,akkor kár pénzt költeni az állvány feltöltésére.
Szerintem nagy eltérés van hangban a töltés mennyisége között,és ez nem csak a Dyno dobozokra igaz.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Dynaudio hangsugárzók
Tegnapin felbuzdulva én is megtöltöttem a budget-diy állványom lábait. Lejátszásnál nem éreztem sok eltérést, de a lábakat kopogtatva rengeteget, előtte csengett, töltés után semmi, csak egy koppanás, mintha a hangsugárzót kopogtatnám meg. Szerintem akinek nincs töltve a kopogtatást próbálja ki
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Dynaudio hangsugárzók
Hát, én nemigen fogok elkezdeni ezzel játszani a jelenlegi felállásban, mivel az én (gyári) állványom gyakorlatilag egy U-profil fából...
Dynaudio hangsugárzók
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Dynaudio hangsugárzók
Nem, nálam is homokkal van töltve.
Dynaudio hangsugárzók
Köszi!
Ez az ólommal feltöltés azért elég érdekes, 2-3 kiló ólomsörét 5-10 ezer ahogy néztem, és kéne 5-10 kiló állványonként, nem olcsó
Nekem Lasselsberger folyami homok van benne, a 20 kilós zsák volt egy ezres és megmaradt a háromnegyede. Ha valakit érdekel, bármikor odaadom puszira :-))).
Szívesen részt vennék egy ilyen sörét vs. folyami homok A/B teszten. FOlyami homokkal töltött Stand4-et be tudok emelni a programba. Bodnart, Nálad sörét a játék neve?
Dynaudio hangsugárzók
Reméltem, hogy nem beszélek hülyeséget. Nem, teljesen jó úton jársz!
Dynaudio hangsugárzók
Az ólomsörét használata e célra elég régi találmány.
Reméltem, hogy nem beszélek hülyeséget.
Dynaudio hangsugárzók
Nem néztem a vidit, deee..... Tényleg ólomsörétet javasoltak? Pár hete a facebookon valamelyik állványos cikkükhöz pont ezt fűztem hozzá, hogy az ólomsörét nem lenne rossz kitöltő anyagnak, mivel puha és nem 'peng', ugyanakkor nehezebb, mint a homok.Az ólomsörét használata e célra elég régi találmány.
Dynaudio hangsugárzók
Köszi!
Ez az ólommal feltöltés azért elég érdekes, 2-3 kiló ólomsörét 5-10 ezer ahogy néztem, és kéne 5-10 kiló állványonként, nem olcsó
Nem néztem a vidit, deee..... Tényleg ólomsörétet javasoltak? Pár hete a facebookon valamelyik állványos cikkükhöz pont ezt fűztem hozzá, hogy az ólomsörét nem lenne rossz kitöltő anyagnak, mivel puha és nem 'peng', ugyanakkor nehezebb, mint a homok.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Dynaudio hangsugárzók
Ask the Expert...
Köszi!
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!