Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jamo06 »

A high end létező kategória, szerintem sokkal konkrétabb, mint a gyorsautó. De mindegy.

Szerintem meg nem. Azt hogy egy autó gyors-e talán könyebb meghatározni. A sebessége mérhető, míg a rendszered minősége nem. A sebességnél meghúzhatsz egy határt, hogy x km/h felett van a gyors kategória, de hol van a high-end? Mi egyáltalán a high-end? Ki dönti el, hogy mi számítson annak? stb.

Meggyőztetek. Gyors autó létezik. High end pedig nem. Csak drága cucc.Ok.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Nem vagyok gazdasági szakember, de szerintem a high end legalább annyira szól az exkúlzívitásról, mint a minôségi megszólalásról. Ezt igényli a vevôréteg, aki inkább szereti magának tudni a kézzel gyártott, lakáson, bejelentkezésre demozó cég termékeit, mint a Media Marktot.
(Mennyire sértve érezné magát a high end világ, ha az Auchanban a kosárban a lekvár és a darálthús mellé ugyan olyan hangú hifit is lehetne pakolni, mint mondjuk egy mark levinson termék).

Az egy ügyes üzletpolitika, ha egy cég mindkét területen -tehát a kommersz vonalon is- jelen van, pl a jmlab szereti megjelentetni azokat a fotókat, amelyeken akár a minôségi hangszereket, asztalos bácsika faragja az utópia dobozokat a m?helyében (gondos kezek, csak Neked készítik, kiemelt minôségben, sok évtizedes tapasztalattal. Egy számítógép vezérelt gyártósor biztosan nem tud mm pontosan levágni egy deszkát. Azt persze nem kommunikálhatja a cég, hogy az olcsóbb termékek jobban szólnak a költséghatékonyságról, a megmunkálás a lehetôségekhez képest ott is precíz, csak hát ugye a költségek, a felhasznált anyagok, a technológiai innováció az nem ugyanaz. Ezért talán egyszer?bb a minôséget az "egyedi" jelzôvel kiemelni, és az asztalos bácsival reklámozni), és emelett ott a chorus sorozat is (ugyan ez a b&w nautilus-600 sorozat).

Nyilván a bevétel nagyobb részét az olcsóbb termék hozza, a volkswagen is a polóból és a golfból adja el a forgalma jelentôs részét, nem a phaetonból.
Egyébként pont ezt nem könny? beadni a finnyás (sznob?!) vásárlórétegnek: kell-e nekik egy olyan márka terméke, ami a tömeg számára is elérhetô?

Maradva az autós hasonlatnál, vajon melyik a "jobb kocsi": egy hibátlanul m?ködô, de gépsoron gyártott japán lexus a minôségi termék vagy egy részben kézzel készített olasz maserati? Pedig azt, hogy a két autós márka között melyik a "high end" azt gondolom mindenki hasonlóan látja. Kézi munka, gyorsaság, ez az igazi extravagancia, elsôre nem a megbízhatóság, a kényelem jut az eszünkbe.

Mondjuk a chordnak vagy a wadiának nem nagyon van olcsó terméke. Meg is lehet nézni, hogy a wadia az elmúlt pár évben hányszor állt a csôd szélén, mit beszélek, egy idôre be is zárta a kapuit a cég.

Kicsit elkanyarodtam, de a hosszúra font mondandómnak azt szántam a lényegének, hogy a "bebiztosítottabb" jövô, a nagyobb profit érdekében mindenképpen logikus a popularitás felé való nyitás, illetve a tömegtermelés, de (szerintem) szinte biztos, hogy a márka veszít valamelyest a "high end" igény? vevôkörébôl, vagy legalábbis nehezebben tartja meg ôket.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

A high end létező kategória, szerintem sokkal konkrétabb, mint a gyorsautó. De mindegy.

Szerintem meg nem. Azt hogy egy autó gyors-e talán könyebb meghatározni. A sebessége mérhető, míg a rendszered minősége nem. A sebességnél meghúzhatsz egy határt, hogy x km/h felett van a gyors kategória, de hol van a high-end? Mi egyáltalán a high-end? Ki dönti el, hogy mi számítson annak? stb.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

A disztribúció pedig üzletpolitikai döntés, melyről mi itt fecseghetünk, de ettől ez még így van. Minden gyártó legjobb tudása szerint eldöntheti, szerinte neki
mi a legjobb. És akkor ez úgy van. Pont.

Remélem, hogy inkább beszélgetünk, mint fecsegünk. És attól, hogy "Ez úgy van. Pont.", még nem biztos, hogy az úgy van jól. És miért ne lehetne azt kétségbe vonni, vagy egy kicsit polemizálni a téma kapcsán?

Nem azt mondtam, hogy minden gyártó helyesen dönt termékeinek forgalmazásáról. Pusztán azt, hogy Ő dönti el, mit talál a maga számára megfelelőnek.
Aztán, ha életben marad, jól döntött. Ha nem, hát nem.
De nem hiszem, hogy ezt itt mi el tudjuk dönteni bárki helyett.
A high end létező kategória, szerintem sokkal konkrétabb, mint a gyors
autó. De mindegy.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: phazer »

Két vita közt: ma megvettem életem első B&W hangfalát, egy 602 S3-at Nekem tecccik:)Köszönet az Aymarás fiúknak.

(eegen, a digitalkoban olcsóbb a weblap szerint, de miután kérdeztem van-é azt mondtak, talán karácsonyra.... szal holnaptól nálam is lehet X5-ös bömöst venni 1 milkóért, jah ha nincs épp készlet? majd érdeklődjetek húsvét fele.....

Meghalgattuk a CM1-et is... elösször is gyönyörű világos szinben, aztán a hangja is gyönyörű... de talán túlzottan is kristálytiszta, ha mozira nem kéne azt veszem meg, de igy maradt a 602s3.

Nem rossz kis fal nekem is volt tényleg jó! Sok sikert hozzá! üdv
Under Construction

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Két vita közt: ma megvettem életem első B&W hangfalát, egy 602 S3-at Nekem tecccik:)Köszönet az Aymarás fiúknak.

(eegen, a digitalkoban olcsóbb a weblap szerint, de miután kérdeztem van-é azt mondtak, talán karácsonyra.... szal holnaptól nálam is lehet X5-ös bömöst venni 1 milkóért, jah ha nincs épp készlet? majd érdeklődjetek húsvét fele.....

Meghalgattuk a CM1-et is... elösször is gyönyörű világos szinben, aztán a hangja is gyönyörű... de talán túlzottan is kristálytiszta, ha mozira nem kéne azt veszem meg, de igy maradt a 602s3.

Grat a hangfalhoz!

Azt a témát meg már kiveséztük, hogy miért nem tudnak ezek a cégek szállítani. Amúgy ha 1 éve kérdezted voltna meg, akkor valszleg azt mondja, hogy rendeléstől számítva max 1-2 hét.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Két vita közt: ma megvettem életem első B&W hangfalát, egy 602 S3-at Nekem tecccik:)
Köszönet az Aymarás fiúknak.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: 21st »

A disztribúció pedig üzletpolitikai döntés, melyről mi itt fecseghetünk, de ettől ez még így van. Minden gyártó legjobb tudása szerint eldöntheti, szerinte neki

Remélem, hogy inkább beszélgetünk, mint fecsegünk. És attól, hogy "Ez úgy van. Pont.", még nem biztos, hogy az úgy van jól. És miért ne lehetne azt kétségbe vonni, vagy egy kicsit polemizálni a téma kapcsán?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

biztos, hogy a világ legnagyobb high-end gyártója az N800-as sorozattal.

Azért ez egy erősen vitatható állítás, lévén hogy a "high end" fogalma nem értelmezhető a közgazdaságtan szempontjából.

Akkor ezek szerint a high endet gyártó cégek közgazdaságilag nem értelmezhetőek, azaz nem léteznek. Pechük van.

Semmi értelme nics annak, amit írtál.

Hogy maradjunk az autós hasonlatnál: azt állítani, hogy a B&W a legnagyobb "high end" gyártó, kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a BMW a legnagyobb "gyors autó" gyártó a világon. Ilyet állítani komolytalan.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

A B&W szerintem sehol nem piacvezető a forgalmat tekintve
Én úgy tudom, hogy világ szinten ők az elsők, de lehet, hogy tévedek.

Tévedsz.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Pedig tényszerű, amit a forgalmazásról írtam.Igaz az egész világra.Pont ettől működik a branding. Hogyan lehetne másképp Nautilus-t meg 800-as sorozatot eladni? Mellesleg honnan ismernék az emberek? Országos flyer-ekből?

Szerintem abban nem lenne semmi kivetnivaló, ha az alsó szériás B&W hangfalak elérhetőek lennének a domináns műszaki áruházláncokban. Nem gondolom, hogy ez önmagában image romboló hatású lenne, illetve nem jobban, mint ezen modellek létezése (amelyek hangja elég messze van attól, amit "high end-nek" lehet nevezni).

Nem értem, miért romboló hatású. Ha ugyanazt tudná, mint a 800-as , miért kerülne a huszadába, harmincadába. Mellékesen ezekben is nagyságrendileg több a technológiai tartalom, mint néhány márka teljes kínálatában együttvéve.
A disztribúció pedig üzletpolitikai döntés, melyről mi itt fecseghetünk, de ettől
ez még így van. Minden gyártó legjobb tudása szerint eldöntheti, szerinte neki

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

A Mercedes és a BMW pedig nem réteg márka.
Szerintem meg az, de ezen nem veszünk össze

szerintem meg a Lambo meg a Ferko rétegmárka, ezek nem. De azért tényleg nem veszünk össze.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Nem tudom, hogy volt e már róla szó, így megkérdezem: 
Tud valaki, valamit, mikor jelenik meg a 600 sorozat legújabb verziója? Az s1-s2-s3 megjelenések között eltelt idôbôl következtetve lassan idôszer? lenne már.

állítólag jövőre

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Azért ez egy erősen vitatható állítás, lévén hogy a "high end" fogalma nem értelmezhető a közgazdaságtan szempontjából.

Akkor ezek szerint a high endet gyártó cégek közgazdaságilag nem értelmezhetőek, azaz nem léteznek. Pechük van.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Nem tudom, hogy volt e már róla szó, így megkérdezem:

Tud valaki, valamit, mikor jelenik meg a 600 sorozat legújabb verziója? Az s1-s2-s3 megjelenések között eltelt idôbôl következtetve lassan idôszer? lenne már.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Szerintem meg az, de ezen nem veszünk össze

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Pedig tényszerű, amit a forgalmazásról írtam.Igaz az egész világra.Pont ettől működik a branding. Hogyan lehetne másképp Nautilus-t meg 800-as sorozatot eladni? Mellesleg honnan ismernék az emberek? Országos flyer-ekből?

Szerintem abban nem lenne semmi kivetnivaló, ha az alsó szériás B&W hangfalak elérhetőek lennének a domináns műszaki áruházláncokban. Nem gondolom, hogy ez önmagában image romboló hatású lenne, illetve nem jobban, mint ezen modellek létezése (amelyek hangja elég messze van attól, amit "high end-nek" lehet nevezni).

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

A B&W szerintem sehol nem piacvezető a forgalmat tekintve
Én úgy tudom, hogy világ szinten ők az elsők, de lehet, hogy tévedek.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Az 1-es BMW, az A Merci amiről írsz, pont az olcsóbb árkategóriát jelenti külföldön.Olyan új vevőket céloz, akiknek a brand fontos lenne, de nem tudnak/akarnak annyit fizetni, amibe a nagyobbak kerülnek. Ólcsó Rolex nincs? Mihez képest?
A Swatch-hoz vagy Önmagához? A legolcsóbb és egy komolyabb un.ékszeróra
között simán van 30x -os árkülönbség a Rolexnél. Ez a hangfalbizniszben mitől lenne másként?

BMW, Mercedes, Rolex - réteg termékek, amelyek sohasem lesznek piacvezetők, de nem is céljuk. Ezzel szemben a B&W piacvezető, ami teljesen más szemléletet feltételez, mint az említett prémium gyártók esetében.

Ha ragaszkodunk az autós hasonlathoz, akkor inkább a VW-vel vonnék párhuzamot, ahol a paletta a kis Lupo-val indúl, és a Phaetonnal ér véget.

A B&W szerintem sehol nem piacvezető a forgalmat tekintve, viszont
Nem is lehet reális célja a piacvezető státusz, ha nem árul olcsó cuccokat
nagyáruházakban, inkább profitot termel a szakkereskedőivel együtt.

jamo06
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Köszönöm a levezetést. Elméletben tökéletes.Sajna ebben az igencsak gyengélkedő országban nem működik.
Nem is piacvezető a B&W ebben az "igencsak gyengélkedő országban".

( ...és nem is lesz a jelenlegi disztribúciós politikájával )

Ezt állította valaki? Szerinted egyébként ki a piacvezető?
S aki az, az a minősége miatt az, vagy az ára miatt?

Szerintem a piacvezető talán a Magnat lehet, vagy valami hasonló, széles körben elérhető márka.

Megint csak az árat és a minőséget emlegeted, mintha csak ettől a két dologtól függne egy termék piaci szereplése. Holott a már említett elérhetőség legalább ennyire fontos, no meg a brand image-e, ismertsége. És itt térek vissza arra, hogy szvsz a B&W nem lett volna képes világ szinten piacvezető pozícióra szert tenni, ha csak az általad említett szaküzletek forgalmaznák.

Pedig tényszerű, amit a forgalmazásról írtam.Igaz az egész világra.
Pont ettől működik a branding. Hogyan lehetne másképp Nautilus-t meg 800-as sorozatot eladni? Mellesleg honnan ismernék az emberek? Országos flyer-ekből?

Vendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy téged mi érdekel az itt folyó diskurzusból, és mi nem, az a te problémád, de ne akard már megmondani, hogy miről kellene beszélgetnünk. Szerintem érdekes téma a hifis kereskedelem, sokkal érdekesebb, mint a már ezerszer lerágott "ki hallotta már ezt a hanfalat?" típusú kérdések sorozata. Ha téged hidegen hagy, akkor ugord át ezeket a hozzászólásokat, és kész.

21st:

egyetértünk. Magam is nagy érdeklődéssel olvasom a kereskedelmi, meg a piac működésével kapcsolatos hozzászólásokat.

kf

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

A bölcs ember keveset beszél, ha pedig igen akkor értelmeseket igyekszik mondani:)

Te csak tudod....

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Szerintem teljesen felesleges vitatkozni most ilyen dolgokon... 
A fórum témája a B&W hangfalak s nem az hogy egy-egy embernek( aki mindent jobban tud mindenkinél, s kapásból reflektál még az atomfizikára is) mekkora a tudása( s nem az intelligenciája!).

A bölcs ember keveset beszél, ha pedig igen akkor értelmeseket igyekszik mondani:)

Súlyozott disztribúció miegymás, ez ugyan marhára nem érdekel, de például az érdekelne hogy ki hallotta a CM 7-est?

21st tán nem hifiboltod van?

Hogy téged mi érdekel az itt folyó diskurzusból, és mi nem, az a te problémád, de ne akard már megmondani, hogy miről kellene beszélgetnünk. Szerintem érdekes téma a hifis kereskedelem, sokkal érdekesebb, mint a már ezerszer lerágott "ki hallotta már ezt a hanfalat?" típusú kérdések sorozata. Ha téged hidegen hagy, akkor ugord át ezeket a hozzászólásokat, és kész.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Az 1-es BMW, az A Merci amiről írsz, pont az olcsóbb árkategóriát jelenti külföldön.Olyan új vevőket céloz, akiknek a brand fontos lenne, de nem tudnak/akarnak annyit fizetni, amibe a nagyobbak kerülnek. Ólcsó Rolex nincs? Mihez képest?
A Swatch-hoz vagy Önmagához? A legolcsóbb és egy komolyabb un.ékszeróra
között simán van 30x -os árkülönbség a Rolexnél. Ez a hangfalbizniszben mitől lenne másként?

BMW, Mercedes, Rolex - réteg termékek, amelyek sohasem lesznek piacvezetők, de nem is céljuk. Ezzel szemben a B&W piacvezető, ami teljesen más szemléletet feltételez, mint az említett prémium gyártók esetében.

Ha ragaszkodunk az autós hasonlathoz, akkor inkább a VW-vel vonnék párhuzamot, ahol a paletta a kis Lupo-val indúl, és a Phaetonnal ér véget.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”