Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szétszerelt hangsugárzókról készült képek

Glider
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Glider »

* Kellnerművek: maradjunk annyiban, h kb tiszta oxid az a sarú felületileg...

Vagy inkább abban maradjunk, hogy szerinted...
A jó Hi-Fi...az varázslat.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: TFG »

Nyugi fémből vannak, csak a mobilom kamerája nem épp toppos! Amúgy elég szépen szólnak, csak még pár dolog kell a váltóhoz, ami után én nagyon feljebb már nem igen szándékszom merészkedni, mert kb értelmetlen is lenne!

+ Ha belegondolok, hogy 135k-s vételről beszélünk / pár, akkor az árukat még így is bőven megérték szvsz!

Te tudod.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Mindenesetre a fröccsentett műanyag előlap zavarba ejtő. 

Nyugi fémből vannak, csak a mobilom kamerája nem épp toppos! Amúgy elég szépen szólnak, csak még pár dolog kell a váltóhoz, ami után én nagyon feljebb már nem igen szándékszom merészkedni, mert kb értelmetlen is lenne!

+ Ha belegondolok, hogy 135k-s vételről beszélünk / pár, akkor az árukat még így is bőven megérték szvsz!

TFG
V.I.P.
V.I.P.

A driverek jók, a doboz se kutya, egyedül a váltó + kábelezése kérdőjel számomra, de szerintetek mi egyéb gond volna velük, csak nem az, h Wharfiék gyártatják?!
Nem tudom, hogyan teljesítenek a hangszórók. 
Mindenesetre a fröccsentett műanyag előlap zavarba ejtő. A csipogót meg két csavarral rögzítették hozzá, mikor elég lett volna egy is (gúny). 

Aki gyártatja:
http://www.iaggroup.com/brands/

Persze mindettől függetlenül szólhat jól. 

TFG
V.I.P.
V.I.P.

per hangszóró...
...membrán...

Glider
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Glider »

300eFt alatt mind az 
per hangszóró...
A jó Hi-Fi...az varázslat.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 559

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Ipari hulladék ez is - legalábbis szerintem.

Szeptember 11-én írogattam erről itt a topicban, sajnos ezek szerint már nem csak a kommersz züllött le a silány megvalósítás szintjére. Akkor csak reméltem, hogy a felsőbb kategóriában talán nem qurvultak el. Ezek szerint - de !

Talán ezért is vagyok inkább az old school híve, kevesebb a meglepetés, igényesebb a kivitel, még a kommerszben is.

Anno megemlítettem a gyártás és technológiai fegyelem be, vagy be nem tartását, mint minőségi paramétert.

Egy szép példát had mutassak be Nektek , képekben.

Tettem fel nem is olyan régen képeket egy Revox Forum B -ről. Most azért, hogy be tudjam mutatni,mivel van egy másik pár is,  azokat is szétkaptam.

A lényeg : 1. pár /amit bemutattam / Doboz No 10204  Mély hangszóró No 10254
                 2. pár                                Doboz No  2191   Mély hangszóró No  1906

Több , mint 8000 legyártott darab van közöttük. Fogalmam sincs , ez hány év . Na ezt nevezem én gyártási fegyelemnek . Nekem valahol itt kezdődik a hiteles márka, hiteles gyártás, hiteles minőség.

A képek legvégére betettem a mély hangszóróhoz vezető kábel saruját, a 2191. sorszámúét, a régebbi gyártásból,  mert ez sarus megoldás, na de milyen. A saru , vagy forrasztás dilemmához. Néhány évtized távlatából hol látsz ezen korróziót, oxidálódást, felrakódást ?

Csak akarni kell jól csinálni !

Képek

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

A driverek jók, a doboz se kutya, egyedül a váltó + kábelezése kérdőjel számomra, de szerintetek mi egyéb gond volna velük, csak nem az, h Wharfiék gyártatják?!

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

300eFt alatt mind az 

TFG
V.I.P.
V.I.P.

Ciki vagy nem, de még egy Wharfedale JADE szériában is ilyet mertek elkövetni, csak ott végig is vitték a fosadék alu kábelüket, a közép + mély viszont ugyan csak kétfajta kábel (egyik ér OFC réz, másik tán ónozott, vagy ezüst) egyvelege, a váltóikra pakolt 2-db elkoról már nem is beszélve / doboz, igaz azért a többi mint P.P szóval szerencséjük van!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Sry...

3-db ELKO / doboz-t akartam írni, csak közben lejárt a szerkesztési időm!

* Kérdés:

Ezek a Ph cementált ellenállások mennyire számítanak vállalhatónak, mert szemmel láthatólag nagyon nem sajnálták bele?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Itt találtam meg.
Ez a kábelezés elég vicces.
Nem volt elég hosszú a kábel,így megtoldották?

Már a kínaiak is spórolnak.

Ciki vagy nem, de még egy Wharfedale JADE szériában is ilyet mertek elkövetni, csak ott végig is vitték a fosadék alu kábelüket, a közép + mély viszont ugyan csak kétfajta kábel (egyik ér OFC réz, másik tán ónozott, vagy ezüst) egyvelege, a váltóikra pakolt 2-db elkoról már nem is beszélve / doboz, igaz azért a többi mint P.P szóval szerencséjük van!

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó

Lőke_604_8G_crossover(1).jpg

Altec hangváltó bekötése "hozzáértő" tuningmester által.

Melyik volt ez az állat, aki még az ónt is sajnálta? 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...A sarut meg a kedvedért legközelebb megkérdezem Alan Shawtól....

kivancsi vagyok mit mond.  plane: hibalehetöseg es bizalom kapcsan.  

forrasztasnal meg elöjöhetne a +anyag, mas összetetel (korrozio ? mikroaramok ?...), milyen forraszanyag, ....

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... A sarukon leginkább a hibalehetőség kizárása és a nagyobb bizalom múlik egy ilyen top termék esetében...

hibalehetöseg ?  hogy tenyleg szetcsuszik, vagy oxidalodas miatt megnö az atmeneti ellenallas ?

(bizalom ?  vajon a Harbeth vevök hany %-a nezi, hogy sarus-e ? ...en nem vagyok Harbeth tulaj, de nem valtozna a bizalmam a sarusság miatt. ...nincsenek illuzioim, nincs "tökeletes termék" sehol)

gondolom saru es saru (mint kenyer es kenyer, alma es alma, csavar es csavar, csavarhuzo es csavarhuzo, ...) között is van különbseg.

gyakran - a saru eseten fogalmam sincs ! - nem maga a cucc, hanem a kivitelezese a problema (igen sokunknak lehet "profi szaki" kivitelezese kapcsan rettenetes peldaja, es van ahol sikerül megoldani)

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Valaki megkérdőjelezte ezt? Szerintem nem. De megértem, hogy ennyire véded a márkát,
Nem a markat vedem. Volt az elmult 4 evben vagy 6 par hangsugarzom mindegyik mas marka de egyiknel sem gondolkodtam azon, hogy forrasztva vagy saruzva vannak a hangsugarzok.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e?

Valaki megkérdőjelezte ezt? Szerintem nem. De megértem, hogy ennyire véded a márkát, én is hasonlóan gondolkoz(ok)tam, csak másik márkával kapcsolatban. Ott ehhez képest negyedárú dobozoknál is csúszósaru van sajnos és azok is (ennél sokkal keményebben) lettek támadva anno.  Egyébként neten nem egy írást lehet olvasni a saru okozta rossz kontakt miatt, azt hiszem még valamikor ezen a fórumon is volt ilyen panasz.

Hasonló kategóriájú hangsugárzók bele, így is lehet csinálni. Dyno, Piega.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!

Ez nem kérdés és írtam is korábban, de valszeg ezt a mondatod figyelmen kívül hagytad. Nem csak erre a márkára vonatkozott ez a megjegyzés.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3016

Hozzászólás Szerző: earforce »

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!A hifishock erről szól, érdemes szétnézni:http://www.hifishock.org/gallery/speake ... -1-chario/
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2819

Hozzászólás Szerző: supravox »

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e? Legalább ki tudnak bontakozni a tuningolók is!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Es hanyan hallgatjak oket nagy megelegedessel nem azon filozva, hogy forrasztva vagy saruzva vannak-e?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10197

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Még mennyi nagy presztízsű márka dobozába ha belepillantanánk biztos hogy érne minket meglepetés!!!!
Erre mérget lehet venni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Zsolti szellel szemben pisilsz. Mondd ki! Ha forrasztanad a magasadat akkor kategoriakat lepnel;)

A kommersz alusarutól valóban jobb egy minőségi forrasztás. Gondoljuk át. Külső csati esetében igényeljük a jó minőségű, oxid ellenáló, "kontact precíz" megoldásokat, kicsit 'beljebb' nemde hasonlóan fontos? Ezzel nem az ominózus doboz hangbéli erényeit vitatom, az előttem szólók sem gondolnám, hogy ezt vitatták volna.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Zsolti szellel szemben pisilsz. Mondd ki! Ha forrasztanad a magasadat akkor kategoriakat lepnel;)

Nem nem! Nem lépne kategóriát, hanem a kategóriájának megfelelően (illetve elvártan) lenne kivitelezve.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”