supravox írta: ↑2022.09.30., pén. 14:33
wittao írta: ↑2022.09.30., pén. 13:56
tottyi írta: ↑2022.09.30., pén. 13:32
Nekem mindig tetszettek a ezek a 40-es Harbeth-ek, olyan szep letisztult formalyuk van.
Majdnem be is szerezte egyet.
Szerezz be! (komolyan)
Ne már...
A 150ASL helyett??
Szerintem egy Harbeth topikban akarmi helyett Harbeth-et ajanlani nem kellene, hogy furcsa legyen :)
Szamomra mindegyik doboz tud valami jot nyujtani es mindegyiknek van valami problemaja. Az ATC-nel konkretan nehez kideriteni, hogy a belso vegfokaival van-e problemam, mivel nem tudtam egymas mellett meghallgatni az aktiv es a passziv valtozatait.
Engem a 150-es 38-as lavorja nem terit le a labamrol, a Harbeth-ek 30-asa boven elegendo, sajat magam altal kivalasztott hajtassal.
Tudom, hogy az ATC praktikus is, es koltseghatekony, mivel 18.000€ kornyeken a vegfokok is az arban vannak, es nem kell hangfalkabel. Tapkabelben nincs kulonbseg, az analog osszekoto felara all szemben a hangfalkabel hianyaval, egy bizonyos szegmensben mar annyira nem szamottevo.
Egy 500-600W koruli erositoteljesitmennyel (tobbel is hallgattam) a Harbeth-ek hangja nekem inkabb volt szeretheto. Mindketto gyarto hires a kozeptartomany megszolaltatasaert felelos driver-eirol, velhetoen nekem a Harbeth-e inkabb kozelebb all. A melytartomanyban lehet kulonbseg, hiszen a fizika az fizika. Ennek ellenere hiszem azt, hogy sok 40.1-40.2-40.3 tulajdonos meg sohasem hallotta igazan jol szolni a hangfalparjait, kelloen jo tranzisztoros meghajtas hianyaban! Ezaltal sokan ugy is hallottak oket akik latogatoban voltak ilyen rendszereknel, bizony langyosviz tud lenni egy ATC100-150-hez kepest. Van, aki olyan bator volt, hogy kis teljesitmenyu csovessel dadogtatta oket, es a vegen meg a Harbeth volt szar… persze ehhez az kell, hogy valakinek lehetosege legyen nagyon sok erositovel, kabelezessel meghallgatnia az adott dobozt, ugy lehet vegervenyesen eldonteni magunknak melyik tetszik.
Nem az ATC ellen beszeltem, hanem a Harbeth mellett :)
Egyebkent meg Tottyinak az ATC150 teljesen hasonlo kategoriaban virgonckodik, mont a 40.2 Limited- 40.3XD, nem ertem miert tunik szentsegtoresnek a gyarto sajat topikjaban egy hasonlo arkategoriaju hangsugarzot ajanlani? A melysugarzo mereten kivul melyik az a parameter, ami miatt szegyenkeznie kellene akarmelyiknek a masik mellett?
(jah, a Harbeth melle a Tontrager allvanyok szinte korelezoek, az plusz… de az ATC-ket sem illik a foldre ledobni, az is koltseg, tehat itt egalba szamoltam ezt a tetelt).