Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Re: Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: denesdr »

tottyi írta:
2022.11.08., kedd 15:21
BLX írta:
2022.11.08., kedd 14:59
tottyi írta:
2022.11.08., kedd 14:26

Es mit tortenik a hangal ha alacsonyabb allvanyra helyezed a hangfalat?
Olvasd el az ATC manual-ját és olyan magasra rakd, amit ott ajánlanak. Ez valószínűleg azzal fog összefüggeni, hogy te milyen magasan ülsz, milyen magasan van kb. a füled.

Ha a füled pozíciójához képest túl magasan vagy alacsonyan helyezed el, az nem lesz ideális. A részletek benne lesznek a manualban... :drum:
A manualban mint mindig a kozepsugarzo legyen a ful magassagban es ha nem vagyunk megelegedve a kapott hangal akkor hivjunk egy akusztikus mernokot vagy tologassak addig amig jo nem lesz. :rolleyes:
En kivancsi vagyok masok velemenyere is, tudom ezt az ATC tulajok nem jo szemmel nezik es nagyon nehezen beszelnek a tapasztalataikrol. :D
Nem véletlenül írja így a manual, mert ha nem szól jól úgy, ahogy ők ajánlják, akkor nagy valószínűséggel akusztikai problémák vannak a szobában.
Ha kíváncsi vagy milyen lenne más magasságban, akkor először érdemes lehet pl könyveket rakni a dobozok alá, mielőtt súlyos összegeket kifizetsz egy állványért.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

BLX írta:
2022.11.08., kedd 14:59
tottyi írta:
wittao írta:
2022.11.08., kedd 13:16

Celszeru a Harbeth-ekhez a Tontrager allvanyait megnezni milyen magasak.
Olvasd el az ATC manual-ját és olyan magasra rakd, amit ott ajánlanak. Ez valószínűleg azzal fog összefüggeni, hogy te milyen magasan ülsz, milyen magasan van kb. a füled.

Ha a füled pozíciójához képest túl magasan vagy alacsonyan helyezed el, az nem lesz ideális. A részletek benne lesznek a manualban... :drum:
A manualban mint mindig a kozepsugarzo legyen a ful magassagban es ha nem vagyunk megelegedve a kapott hangal akkor hivjunk egy akusztikus mernokot vagy tologassak addig amig jo nem lesz. :rolleyes:
En kivancsi vagyok masok velemenyere is, tudom ezt az ATC tulajok nem jo szemmel nezik es nagyon nehezen beszelnek a tapasztalataikrol. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

tottyi írta:
wittao írta:
tottyi írta:
2022.11.08., kedd 11:17

Szia, neked mi a tapasztalatod az ilyen magas hangfalallvanyokkal? Probaltad alacsonyabbal is?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
tottyi írta:
szigony írta:
2022.10.25., kedd 22:34
2012 Harbeth M30.1 35th
2022 Harbeth M30.2 40th
Az egyik számomra kedves kép a 10 éves jubileum alkalmából.
IMG_6835 (1).jpg
Szia, neked mi a tapasztalatod az ilyen magas hangfalallvanyokkal? Probaltad alacsonyabbal is?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2059

Hozzászólás Szerző: wittao »

tottyi írta:
szigony írta:
2012 Harbeth M30.1 35th
2022 Harbeth M30.2 40th
IMG_6835 (1).jpg
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

szigony írta:
2012 Harbeth M30.1 35th
2022 Harbeth M30.2 40th
IMG_6835 (1).jpg

dekanyz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: dekanyz »

A Hifi Show-n hallottam... Annyira nem győzött meg!

hotspace
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: hotspace »

Nálam kötött ki ez a gyönyörűség. M30xd-t váltott.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1396

Hozzászólás Szerző: szigony »

2012 Harbeth M30.1 35th
2022 Harbeth M30.2 40th
IMG_6835 (1).jpg
IMG_6835 (1).jpg (273.07 KiB) Megtekintve 2471 alkalommal

szigony
V.I.P.
V.I.P.

A kiállításáról szóló beszámolókat olvasva volt akinek nagyon tetszett a Harbeth. Ezzel a mai napig én is így vagyok. Egyik kedves fórumtársunknál jártam ahol egy igazán kivételes vérbeli high-end rendszert volt lehetőségem meghallgatni. Kétség kívül az egyik legkomolyabb rendszer amit eddig hallottam. Ezúton is köszönöm a lehetőséget :smile53: Igazán nagy élmény volt. Több ponton egyértelműen túlszárnyalta a Harbethet, de a számomra fontos paramétereket (emberi hang, ének, természetes megszólalás) figyelembe véve én továbbra is csak Harbeth dobozokból építenék sztereó rendszert. Ezzel tudom "kényelmesen" jólesően befogadni a zenét és esetenként meditatív állapotba kerülni. Mindenből pont annyi van és úgy van tálalva ahogy nekem igazán tetszik. Ettől még elismerem a másik rendszer felsőbbrendűségét és azt, hogy miben tud többet. Most volt a 10 éves jubileum, hogy Harbetekkel hallgatok zenét. Ami a jelek szerint már nem is fog változni.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1067

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Zsolti klassz az alatet bar nekem ez a feluletkezeles kicsit a magasba beleszur es a teret sem rajzolja ki ugy, ahogy kene.

A dulux jobban passzolna hozza…

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth M30.2 40th fa állványon. Asztalos barátomtól kaptam ajándékba. Nagyon tetszik. Felületkezelés Auro Nr.117 es Nr.160-00
Csatolmányok
20221013_073115.jpg
20221013_073115.jpg (3.01 MiB) Megtekintve 2311 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2022.10.07., pén. 14:50
Veletlen raneztem, hogy mennyibe kerulnek a Harbeth 40.3 es azert elkepedtem, hogy 22 ezer euro korul mennek. Ha jol emlekszem a 40-es szeria ugy 7 ezer euro korul volt meg par eve mikor meg erosen gondolkodtam rajta. gondolkodik.gif
Huhh, akkor valoban elszalltak.
40.2 Limited 18.000€ korul ment.
Nagyon gondolkodtam, hogy osszehozhatom valahogy akkoriban.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Veletlen raneztem, hogy mennyibe kerulnek a Harbeth 40.3 es azert elkepedtem, hogy 22 ezer euro korul mennek. Ha jol emlekszem a 40-es szeria ugy 7 ezer euro korul volt meg par eve mikor meg erosen gondolkodtam rajta. gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Sok helyen fontos ez, sok helyen meg nem.
Az aktiv rendszerek kontra passziv rendszerek dolgat szerintem nem erdemes itt feszegetni, mert nem tudjuk milyen lenne a full aktiv Harbeth (70 evig elvoltak igy is a studiokban gond nelkul).
Ezek a verziok kifejezetten otthoni felhasznalasra vannak, az ATC-k pedig kifejezetten studios felhasznalasra, csak van, aki otthonra teszi be.
Meg mindig nem ertem, hogy az miert furcsa egyeseknek, hogy a masik ember egy hangsugarzo osszkepe jobban tetszik a masik professzionalis studio monitor hangjanal. Az sem “igazibb”. Foleg nem szamara. A studiomonitorok (amik elvileg ilyen, meg olyan elvek menten, meg szabvanyok stb. keszulnek) olyan hatalmas hangzasbeli elteresek vannak, mintha a szamegyenes egyik, meg masik vegen lennenek. Tomegaranyok meg egyebekkel egyutt. Hallgass meg egy aktiv Yamahat, Dynaudiot, ATC-t es meg sorolhatnam, es mind kivetel nelkul total mashogy szol. Ha az ATC lenne a szent gral kozottuk, mert ilyen vagy olyan a tobbihez kepest a kozeptaetomanya, akkor azt vennek es nem a veluk egy arba kerulo Dynokat vagy Yamahakat. Mivel munkaeszkoz, fontos, hogy jo legyen a produktum. De nincs ilyen, a hangmernok aki dolgozik veluk, annak vannak preferenciai, hangzasidealja es annak megfelelo kornyezetben dolgozik.

Azon tul az aktiv hajtast vegzo belso erosito fokozatok, meg aktiv DSP es egyebek van aki szamara mindenen felul van. Masik meg 3 percig hallgatni nem birja. A mindenek feletti muszaki parameterek itt ugyanolyan sulyozasban vannak, mint a csoda SINAD ertekek a dac-oknal. Pont leszarom, ha egy Amir merte kinai csoda dacnak a SINAD-ja uj rekordot dontott, kozben ha beteszem a rendszerembe 2 perc mulva tokostol vagnam ki az ablakon annyira tre. Ugyanez igaz az aktiv dobozokra is: nem erdekelnek a csoda muszaki parameterei, ha a hangja nem tetszik, ez ilyen egyszeru. Mondjuk pont az emlitett ATC-ket eppen kedvelem, de ez most mas teszta.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7655

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wittao írta:
2022.10.01., szomb. 09:47

Szerintem egy Harbeth topikban akarmi helyett Harbeth-et ajanlani nem kellene, hogy furcsa legyen :)
Szamomra mindegyik doboz tud valami jot nyujtani es mindegyiknek van valami problemaja. Az ATC-nel konkretan nehez kideriteni, hogy a belso vegfokaival van-e problemam, mivel nem tudtam egymas mellett meghallgatni az aktiv es a passziv valtozatait.
Engem a 150-es 38-as lavorja nem terit le a labamrol, a Harbeth-ek 30-asa boven elegendo, sajat magam altal kivalasztott hajtassal.
Tudom, hogy az ATC praktikus is, es koltseghatekony, mivel 18.000€ kornyeken a vegfokok is az arban vannak, es nem kell hangfalkabel. Tapkabelben nincs kulonbseg, az analog osszekoto felara all szemben a hangfalkabel hianyaval, egy bizonyos szegmensben mar annyira nem szamottevo.

Egy 500-600W koruli erositoteljesitmennyel (tobbel is hallgattam) a Harbeth-ek hangja nekem inkabb volt szeretheto. Mindketto gyarto hires a kozeptartomany megszolaltatasaert felelos driver-eirol, velhetoen nekem a Harbeth-e inkabb kozelebb all. A melytartomanyban lehet kulonbseg, hiszen a fizika az fizika. Ennek ellenere hiszem azt, hogy sok 40.1-40.2-40.3 tulajdonos meg sohasem hallotta igazan jol szolni a hangfalparjait, kelloen jo tranzisztoros meghajtas hianyaban! Ezaltal sokan ugy is hallottak oket akik latogatoban voltak ilyen rendszereknel, bizony langyosviz tud lenni egy ATC100-150-hez kepest. Van, aki olyan bator volt, hogy kis teljesitmenyu csovessel dadogtatta oket, es a vegen meg a Harbeth volt szar… persze ehhez az kell, hogy valakinek lehetosege legyen nagyon sok erositovel, kabelezessel meghallgatnia az adott dobozt, ugy lehet vegervenyesen eldonteni magunknak melyik tetszik.
Nem az ATC ellen beszeltem, hanem a Harbeth mellett :)
Egyebkent meg Tottyinak az ATC150 teljesen hasonlo kategoriaban virgonckodik, mont a 40.2 Limited- 40.3XD, nem ertem miert tunik szentsegtoresnek a gyarto sajat topikjaban egy hasonlo arkategoriaju hangsugarzot ajanlani? A melysugarzo mereten kivul melyik az a parameter, ami miatt szegyenkeznie kellene akarmelyiknek a masik mellett?
(jah, a Harbeth melle a Tontrager allvanyok szinte korelezoek, az plusz… de az ATC-ket sem illik a foldre ledobni, az is koltseg, tehat itt egalba szamoltam ezt a tetelt).
Nem azon fog múlni egy átlag lakószobában (de igazából máshol se) a mélyátvitel, hogy 30 vagy 38 cm-es "lavór" van a dobozban.
A középtartományban összehasonlíthatatlan a kettő. Érdemes megnézni a membrán tömeg - motorerő viszonyt, az impulzusválaszt, vagy megnézni pl a 40.1 spektrális bomlási diagramját a középtartományban. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az aktívban közvetlenül kapja a hajtást minden hangszóró, ami egy összetett zenei jelnél hatalmas előny, nagy teljesítményen kiváltképp.
Műszaki értelemben nincs is értelme hasonlítgatni egy aktív meg egy passzív dobozt. Az igazi ATC aktív.
Az ATC egy műszer a Harbethez képest legyen az bármilyen erősítőre kötve. De hogy egy hajtós nap után a kedvenc foteljéből borospohárral a kezében valaki szívesebben hallgat egy Harbethet, azt könnyedén el tudom fogadni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2022.09.30., pén. 14:33
wittao írta:
2022.09.30., pén. 13:56
tottyi írta:
2022.09.30., pén. 13:32
Nekem mindig tetszettek a ezek a 40-es Harbeth-ek, olyan szep letisztult formalyuk van. :tutiok:
Majdnem be is szerezte egyet. :rolleyes:
Szerezz be! (komolyan)
Ne már...
A 150ASL helyett?? bocs.gif
Szerintem egy Harbeth topikban akarmi helyett Harbeth-et ajanlani nem kellene, hogy furcsa legyen :)
Szamomra mindegyik doboz tud valami jot nyujtani es mindegyiknek van valami problemaja. Az ATC-nel konkretan nehez kideriteni, hogy a belso vegfokaival van-e problemam, mivel nem tudtam egymas mellett meghallgatni az aktiv es a passziv valtozatait.
Engem a 150-es 38-as lavorja nem terit le a labamrol, a Harbeth-ek 30-asa boven elegendo, sajat magam altal kivalasztott hajtassal.
Tudom, hogy az ATC praktikus is, es koltseghatekony, mivel 18.000€ kornyeken a vegfokok is az arban vannak, es nem kell hangfalkabel. Tapkabelben nincs kulonbseg, az analog osszekoto felara all szemben a hangfalkabel hianyaval, egy bizonyos szegmensben mar annyira nem szamottevo.

Egy 500-600W koruli erositoteljesitmennyel (tobbel is hallgattam) a Harbeth-ek hangja nekem inkabb volt szeretheto. Mindketto gyarto hires a kozeptartomany megszolaltatasaert felelos driver-eirol, velhetoen nekem a Harbeth-e inkabb kozelebb all. A melytartomanyban lehet kulonbseg, hiszen a fizika az fizika. Ennek ellenere hiszem azt, hogy sok 40.1-40.2-40.3 tulajdonos meg sohasem hallotta igazan jol szolni a hangfalparjait, kelloen jo tranzisztoros meghajtas hianyaban! Ezaltal sokan ugy is hallottak oket akik latogatoban voltak ilyen rendszereknel, bizony langyosviz tud lenni egy ATC100-150-hez kepest. Van, aki olyan bator volt, hogy kis teljesitmenyu csovessel dadogtatta oket, es a vegen meg a Harbeth volt szar… persze ehhez az kell, hogy valakinek lehetosege legyen nagyon sok erositovel, kabelezessel meghallgatnia az adott dobozt, ugy lehet vegervenyesen eldonteni magunknak melyik tetszik.
Nem az ATC ellen beszeltem, hanem a Harbeth mellett :)
Egyebkent meg Tottyinak az ATC150 teljesen hasonlo kategoriaban virgonckodik, mont a 40.2 Limited- 40.3XD, nem ertem miert tunik szentsegtoresnek a gyarto sajat topikjaban egy hasonlo arkategoriaju hangsugarzot ajanlani? A melysugarzo mereten kivul melyik az a parameter, ami miatt szegyenkeznie kellene akarmelyiknek a masik mellett?
(jah, a Harbeth melle a Tontrager allvanyok szinte korelezoek, az plusz… de az ATC-ket sem illik a foldre ledobni, az is koltseg, tehat itt egalba szamoltam ezt a tetelt).

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9087

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tottyi írta:
2022.10.01., szomb. 08:58
Vinkler inkabb vegyel Te, uygis mindig hangfalakat linkelsz es subwoofer utan sovarogsz.
Rendszereket postolok a megfelelő témába. Sóvárgooook? Azért az túlzás, de tény, hogy el tudnék képzelni egy JL Audio Gothem-et itthonra.
Végül, hogy ON is legyek, a Harbeth nem az én lelkivilágom, nem valószínű, higy valaha is veszek, de megértem, aki ezt választja.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler inkabb vegyel Te, uygis mindig hangfalakat linkelsz es subwoofer utan sovarogsz.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2612

Hozzászólás Szerző: supravox »

wittao írta:
tottyi írta:
Nekem mindig tetszettek a ezek a 40-es Harbeth-ek, olyan szep letisztult formalyuk van. :tutiok:
Szerezz be! (komolyan)
Ne már...
A 150ASL helyett?? bocs.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
tottyi írta:
Szerezz be! (komolyan)
En nagyon meg vagyok elegedve a mostani hangfalammal. Sokat hallgatok elektronikus zenet es bizonyos parameterek nem estek bele abba a kriteriumba amik az en szempontombol fontosak voltak.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

M40.3 Pro studio valtozat nem keszul?

Annyira tetszik a szurke szine az M40.2-nek

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Szerezz be! (komolyan)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth M40.3 xd
Akinek nem tetszene a rózsafa.
FB_IMG_1664531350127.jpg
FB_IMG_1664531350127.jpg (66.28 KiB) Megtekintve 2376 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”