Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2883

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Úgy egyébként azt gondolom, hogy ennek a témának inkább lenne helye a "retro" részben, lévén ősidők óta nem létező produktum(ok)ról beszélünk. Az utolsó gyártott Royd is több mint egy évtizedes, de a közkézen forgó darabok javarészt elmúltak 20 évesek...

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Mint a néhai Royd cég tudtommal valaha volt egyetlen hazai képviselője (szintén néhai, természetesen), szívesen nyújtok támogatást és infót a termékekkel kapcsolatban, már amennyit ennyi idő távlatából egyáltalán realisztikusan lehet.
A hétvégi szülinapi bulin egyébkén lesz Royd doboz is, ha esetleg valakit érdekel!

Köszönjük szépen!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2883

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Mint a néhai Royd cég tudtommal valaha volt egyetlen hazai képviselője (szintén néhai, természetesen), szívesen nyújtok támogatást és infót a termékekkel kapcsolatban, már amennyit ennyi idő távlatából egyáltalán realisztikusan lehet.
A hétvégi szülinapi bulin egyébkén lesz Royd doboz is, ha esetleg valakit érdekel!

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Egy fülelést majd összehozhatnánk!

Sorozatszámok egyformák?

Természetesen vendégem vagy egy kis hallgatózásra. Az időpontot összeegyeztetjük.
A sorozatszámok egymást követők.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Egy fülelést majd összehozhatnánk!

Sorozatszámok egyformák?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Tegnap óta én is beléptem a Royd tulajdonosok táborába. Ennek apropójából engedjétek meg, hogy megosszam az első tapasztalataimat.
A szóban forgó hangfalpár a Royd Coniston R amit itt a fórumon vásároltam grandfunk forumtársunktól. Annyit mindjárt az elején le kell szögeznem, hogy soha korábban nem hallottam Royd-ot. Ennek tükrében nagy kíváncsisággal és várakozással vártam a próbát. A meghallgatás Ion erősítővel és Naim cd lejátszóval, majd az én Musical Fidelity erősítőmmel zajlott. Ahogy az első hangok felcsendültek mindjárt magával ragadtak a hallottak. Hihetetlen, hogy ezekből az alig 7 literes kis dobozokból milyen varázslatos hangok bújnak elő. Csak megerősíteni tudom a leírtakat: hihetetlen tisztaság, tér, sztereó színpad, részletek, transzparencia, valósághű megszólalás. Ha mindezt egy szóval szeretném kifejezni akkor talán a hanghűség lenne a legmegfelelőbb. A dobozok méretéből adódóan a mély tartomány korlátozott, de ami van az nagyon szépen megfogott és tiszta. Meghálálja a hátsó falak közelségét. Akroyd mester ezt a távolságot nagyon rövidre kalibrálta: 2-15 cm között. A hangfalak különleges reflexport-tal rendelkeznek. A mély közép mágnesének van nekivezetve egy alumínium cső, 90 Hz felett vág azalatt a mélyek érintetlenek.
Az ismerkedés a hangfallal azóta is folyamatos és úgy látom, hogy egy hosszútávú barátság kezd kialakulóban lenni...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ilyen is legyen.

Legyen bizony.

A Royd Audio rövid története.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ilyen is legyen.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”