Az, hogy kinek mi a ZENE az egy elég szubjektív dolog, nincs is evvel gond. Szerintem 703-asoknak van egyfajta középtartomány-színezete ami könnyen rabul tud ejteni, hogy most éppen valami különlegeset hall az ember, de véleményem szerint ez becsapós tud lenni hosszú távon.
Egy barátomnak vannak 703-asai, jópárszor hallottam őket több kollégával egyetemben. A hallottakat alátámasztja az alábbi mérés, amin jól látszik például a nem éppen mintaszerű frekvenciamenet. Ez csöves erősítőnél erősen változhat az erősítő magas kimeneti impedanciája miatt, ezért is szólhat mondjuk jobban csövessel.
Egyébként tényleg nem rossz hangfal, de szerintem elég háklis a környezetére és rákötött elektronikákra.
Egyetértek veled, én is így gondolom.
A B&W 703-as nem "a" tökéletes hangfal, főleg nem ennyi pénzért. Én csupán a magam szubjektív benyomását írtam le, hátha segítek ezzel is valakinek a zenehallgatás kiépítése közben.
Még csak azt sem gondolnám, hogy különleges hangzása van. Sok olcsóbb rendszerben biztosan nem. Azzal a csövessel viszont sok hangfalalt, erősítőt tényleg megaláz. Hallottam. :) Írom ezt úgy, hogy a gyártó nevek engem teljesen hidegen hagynak. Az a fontos, amit hallok. Hogy a B&W 703-on lehet ZENÉT hallgatni, az biztos.
Azt a frekvenciamenetet, sőt az elemzést is olvastam. Biztosan úgy is van. De megint csak azzal érvelek, amikor az ember leül, és hallgatni kezdi, onnantól kezdve már nem a hertzek, a decibelek, esetleg bizonyos sáv színezése lesz a fontos. Hanem a zene lelke, ami vagy átjön egy rendszeren, vagy nem.
Nekem a 703-on keresztül átjött. A zenehallgatás viszont ettől szép, hogy talán mind mást keresünk bennem. S ha megvan, onnantól csak a miénk. Az az öt perc, esetleg egy óra zene.
De őszintén kíváncsi lennék, hogy 400 ezerért mi szól legalább így, vagy még jobban. Én nem vagyok járatos az audiofil hangzásban, rendszerekben, éppen ezért minden javaslatot szívesen veszek, s ha lehet, ki is próbálok.