Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zebo »

Hamarosan bővítem az állványomat, 1-2 hét és nálam is elférne  
Nekem is újra van mire spórolnom.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

Vendég

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az már biztos! Na meg az Exposure páros   
Hamarosan bővítem az állványomat, 1-2 hét és nálam is elférne  

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

Akkor látom nem volt hiábavaló az utazás.
( az élet fintora, hogy én pedig a Rega erősítőmért mentem le Szolnokra)

Az már biztos! Na meg az Exposure páros   
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

Mindenből egy picit többet! Gratulálok a dobozhoz, most akkor Édenben vagy?
Mondhatni!
MDA kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Sziasztok!

Mától nálam is ZENÉL két kis EDEN,hihetetlen milyen zenei kis dobozok. Ha ez ilyen jó,mit tudhat egy Sintra???

Mindenből egy picit többet! Gratulálok a dobozhoz, most akkor Édenben vagy?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vendég

Royd hangsugárzók

Jól bizony!
Akkor látom nem volt hiábavaló az utazás.
( az élet fintora, hogy én pedig a Rega erősítőmért mentem le Szolnokra)

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

( Jól látom, hogy  a Linn Kan állványon csücsül? )

Jól bizony!
MDA kábelezés

Vendég

Royd hangsugárzók

Sziasztok!

Mától nálam is ZENÉL két kis EDEN,hihetetlen milyen zenei kis dobozok. Ha ez ilyen jó,mit tudhat egy Sintra???

Köszönöm az infókat és Bábos fórum társunknak,hogy segített,az üzlet lére jöttében.

( Jól látom, hogy  a Linn Kan állványon csücsül? )

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

Sziasztok!

Köszönöm az infókat és Bábos fórum társunknak,hogy segített,az üzlet lére jöttében.

MDA kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Hétvégén a Bartókon Berlioz Fantasztikus szimfóniája volt műsoron, nagyon meglepő, amit a Sintra művel komolyzenén. Nem esett szét egy kicsit sem, érzelmesen tolmácsolta ezt a nagyzenekari művet (is). Kevés ekkorka doboz tudná ezt utána csinálni... 

Vendég

Royd hangsugárzók

Ja, és itt az említett kép a váltóról is
Most jön majd a "tüske": mi kerül ebben a dobozban ennyibe a váltót és a kábelezést látva 

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Ja, és itt az említett kép a váltóról is

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Itt mellékelem Zoli reakcióját a problémára (bár mint látom, neked is elküdte)
"Mindkettőtöknek mk1-es Sintrája van különböző színben elvileg teljesen egyformák. Hangilag lehet némi eltérés, mert két azonosan szóló dobozt én még nem halottam sem Royd-ot sem mást.
Ami általánosan elmondható az az, hogy az összes kis Royd doboznak a külső mérete azonos (kivétel az A14 esetleg az A7X volt még említve az még nem fordult meg a kezeim között).

A belső kialakításuk is nagyon hasonló nincs bennük semmi belső elválasztás csak csillapító anyag ill a Sinta, Eden és Sorcerer típusok belső oldalain kb. 8mm-es acéllemez darabok vannak beragasztva.
A váltók igen egyszerűek egy-egy kis tekercs van általában bennük egy-két ellenállásféle egy kis fa papundeklire vagy a doboz hatúljára ragasztva ahol a hangfal csatik is vannak.
A Sintra és gondolom Sorcerer tartalmazhat egy-egy komolyabb kondit lásd a képen a Sintra mk1 belsejét. Súlyra ez a három modell minimálisan tér el (gyakorlatilag azonos kb. 9 kilo /db és a Royd oldalon megadottakkal ellentétben a Sintra mk1 és mk2 között sincs semmilyen súly különbség (nem is indokolt, hiszen ugyanaz van bennük nagyjából).  Ezenkívül a dobozok abban különböznek még, hogy némelyikben alu csővel (A14, Coniston) másokban pedig egy speciális gumi anyagból készített reflex cső van ( Eden, Sintra, Sapphire, Sorcerer ) a mélyközép  hátuljának tolva.

Véleményem szerint a mélyközép sugárzók is csak látszólag egyformák, de nem azonosak pl. egy Sappire ill. Sintra esetében (legalábbis meglepne a hangjuk alapján) esetleg az Eden – Sintra lehet azonos, de ezt mérni kéne."

Azt meg tudom erősíetni, hogy az egyes darabok között is van hangilag eltérés.
Az enyém az, amelyik itt látható.
http://zsoltaudio.blogspot.hu/2008/08/mank-tnca.html
(Ezek szerint 2008 ban került hozzám, m,ert Zsolt ezt adta oda, ami a cikkben szerepel.)

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Ez világos, nem is ezt akartam kérdezni, csak nem voltam pontos. Csak magát a dobozt kérdezem, tehát a hangszóróktól, váltótól, reflexcsőtől stb eltekintve. A méretük mintha mind azonos lenne, és mintha mindegyik olyan böhöm nehéz is volna. (meg kellene nézni a royd oldalon). Nekem egy sintra 1 van, még 2006-ban vettem, ha jól rémlik. Esztétikailag nem egy tökély, de a hangja nagyon jó.
A Sorcerer a legnehezebb, utána jön a Sintra. Nem tudom hogy a külsőre egyforma méretűek milyen belső átalakításokat tartalmaznak. Az említett kettőnek ólomlemez a csillapítása. Küldenél pár képet a Sintrádról? Nekem a sorozat elejéből van egy pár, egész szép állapotban...

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Sajnos nem tudok a kérdésedre teljes értékű választ adni, mert nem hallottam az összes Royd monitort. Azt leszűrtem, hogy nincs két egyforma Royd doboz és ez több mint meglepő. Látszólag egyforma az összes 5"-os mélyközép, de Akroyd típustól függően kezelte a membránokat, felfüggesztéseket vagy hangolta a reflexkamrákat, csöveket. Neked milyen Sintrád van?
Ez világos, nem is ezt akartam kérdezni, csak nem voltam pontos. Csak magát a dobozt kérdezem, tehát a hangszóróktól, váltótól, reflexcsőtől stb eltekintve. A méretük mintha mind azonos lenne, és mintha mindegyik olyan böhöm nehéz is volna. (meg kellene nézni a royd oldalon). Nekem egy sintra 1 van, még 2006-ban vettem, ha jól rémlik. Esztétikailag nem egy tökély, de a hangja nagyon jó.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Azt nem tudod véletlenül, hogy a többi kis doboz az tök ugyanolyan is, vagy csak úgy néz ki?
Sajnos nem tudok a kérdésedre teljes értékű választ adni, mert nem hallottam az összes Royd monitort. Azt leszűrtem, hogy nincs két egyforma Royd doboz és ez több mint meglepő. Látszólag egyforma az összes 5"-os mélyközép, de Akroyd típustól függően kezelte a membránokat, felfüggesztéseket vagy hangolta a reflexkamrákat, csöveket. Neked milyen Sintrád van?

Vendég

Royd hangsugárzók

Bábos, szép az új állvány!
Köszönöm, bár elődje esztétikailag közelebb áll hozzám, de mint korábban említettem Akroyd bácsi alkotásaival találkozva ez sokadik szemponttá degradálódik.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Ez nem egészen így van, mert az alsó képen az A14-es pl. nagyobb mint a Sintra.  Az A7X-is, de telán ennyi az összes kivétel... 
Azt nem tudod véletlenül, hogy a többi kis doboz az tök ugyanolyan is, vagy csak úgy néz ki?

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 387

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Egy lényeges momentum lemaradt: a páros " egymásra találásában" Indy-nek elévülhetetlen érdemei vannak

Indynek egyre több az elévülhetetlen érdeme!

Bábos, szép az új állvány!

Vendég

Royd hangsugárzók

Jóban vannak: A14, SF7
rr.jpg

Egy lényeges momentum lemaradt:  a páros " egymásra találásában" Indy-nek elévülhetetlen érdemei vannak.
Neki külön köszönet 

( " Roydos"  témában forduljatok hozzá bizalommal   )

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Nálam szól egy sintra (ami méretre - mint minden royd polcsugárzó az rr3 előttről - ugyanakkora mint az Eden) 20 nm-en, teljesen jó.
Ez nem egészen így van, mert az alsó képen az A14-es pl. nagyobb mint a Sintra.  Az A7X-is, de telán ennyi az összes kivétel... 

Vendég

Royd hangsugárzók

Jóban vannak: A14, SF7

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Köszönöm a jellemzést. 16m2-re eléglenne a teljesítménye?  Az Eden nagyobb?
Nálam szól egy sintra (ami méretre - mint minden royd polcsugárzó az rr3 előttről - ugyanakkora mint az Eden) 20 nm-en, teljesen jó.

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

A "bármilyen furcsa első pillantásra" alatt azt értettem, hogy az Eden egy monitor, míg az Apex, mint azt bizonyára már tudod, egy TL álló. Az Eden pont akkora mint a Sintra és bár nem ismerem a szobádat, de a 16 nm még pont jó hozzá. Ha lehet, told rá a falra, ha megveszed. Az eladó rendes, megbízható srác.
!!      
  Holnap utána járok!
MDA kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Köszönöm a jellemzést. 16m2-re eléglenne a teljesítménye?  Az Eden nagyobb?
A "bármilyen furcsa első pillantásra" alatt azt értettem, hogy az Eden egy monitor, míg az Apex, mint azt bizonyára már tudod, egy TL álló. Az Eden pont akkora mint a Sintra és bár nem ismerem a szobádat, de a 16 nm még pont jó hozzá. Ha lehet, told rá a falra, ha megveszed. Az eladó rendes, megbízható srác.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”