Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Jbl

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Igen
mar megint ott bujkalt am az a 2 betü (SE) a kerdesben. :-)   kivancsi lennek Nalad, Neked egy 52 vs. 52SE es a "nagy JBL" -re (plane miutan lattam, hogy fülesünk is hasonlo izlesröl tanuskodik)

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Jbl

Hozzászólás Szerző: kempi »

Igen
Tudtok esetleg 1-2 olyan dobozt ajánlani, amitől már érdemes keresgélni. Nem tudtam kiismerni, hogy mi alapján van a számozás/sorrend. Köszönöm a segítséget!

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1068

Jbl

Hozzászólás Szerző: tonya »

Sziasztok, mar egy ideje szemegzetek a regebbi “vintage” stilusu JBL hangfalakkal, kb 200.000huf os kategoriaban. A kerdesem az lenne, hogy kepesek ezek a regi hangfalak hasonlo sztereo teret letrehozni mint egy Dynaudio 52SE mondjuk? Elore is koszi a valaszokat!
Igen
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Nem.
Ez rövid, és lényegretörő válasz:)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Jbl

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok, mar egy ideje szemegzetek a regebbi “vintage” stilusu JBL hangfalakkal, kb 200.000huf os kategoriaban. A kerdesem az lenne, hogy kepesek ezek a regi hangfalak hasonlo sztereo teret letrehozni mint egy Dynaudio 52SE mondjuk? Elore is koszi a valaszokat!
Nem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szerintem nem. Másként szólnak alapvetően. Ez nem azt jelenti, hogy rosz. Halgass meg egyet, aztán el tudod dönteni, hogy mennyire zavar az a hiányosság. Engem spec nem zavart.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

Jbl

Hozzászólás Szerző: cseles3 »

Szép napot mindenkinek
Egy barátomnak szeretnék segíteni
JBL 290-est akar vásárolni.
Javasoltam neki bármit is vesz előbb hallgassa meg élőben.
Van valakinek ilyen típusú hangfala és megengedne egy órányi hallgatózást?
Budapest közelében lévő lenne a legg megfelelőbb.
Előre is köszönöm segítségetek.
Üdv.: Péter

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 419

Jbl

Hozzászólás Szerző: paler »

L96-ot még nem hallottam, de olvastam jókat róla. Egy másik tábor szerint, csak a 30 cm-es mély hangszóróval (vagy nagyobbal) szerelt dobozok a jók. Szerintem egy próbát mindenképpen megér a dolog. 
Sansui erősítőből az utóbbi kb. egy évben többféle is megfordult nálam, ezek közül nekem kettő tetszett csak, de úgy igazán csak az egyik. Én ajánlanám őket, de csak bizonyos modelleket. Szerintem itt nagyon nehéz okos tanácsot adni, ha jobban belegondolok nem is lehet. Sansuiból is létezik ezer féle modell, sok ezek közül a futottak még kategória, és vannak olyan típusok is, amik kiemelkednek a tömegből. Nekem pl. az AU-919-es egyáltalán nem tetszett, de ismerek olyan srácot is, akinek meg nagyon. Akkor kinek van igaza? Szerintem mindenkinek, meg senkinek.  

Köszi a választ.
Én Sansui-ból AU-alpha 907MR-ra gondoltam, vagy egy PMA980-as Denonra. De még csak nagyon kezdeti tervek ezek. Én alapjába véve mozis vagyok, de hogy most a haveromnak segédkezzek egy sztereó rendszert kiépíteni, és ő oda van a vintage cuccokért, most kicsit engem is megérintett ennek a szele. És mivel tetszik a JBL gyártó pro cuccainak a hangja, így most kicsit elkezdtem játszani a gondolattal, hogy mi lenne ha...na szóval érted. 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Jbl

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

A L96 mennyire ajánlott a JBL szérián belül? Sansui-t erősítők mennyire ajánlottak a JBL L-es hangfalakhoz? 
L96-ot még nem hallottam, de olvastam jókat róla. Egy másik tábor szerint, csak a 30 cm-es mély hangszóróval (vagy nagyobbal) szerelt dobozok a jók. Szerintem egy próbát mindenképpen megér a dolog. 
Sansui erősítőből az utóbbi kb. egy évben többféle is megfordult nálam, ezek közül nekem kettő tetszett csak, de úgy igazán csak az egyik. Én ajánlanám őket, de csak bizonyos modelleket. Szerintem itt nagyon nehéz okos tanácsot adni, ha jobban belegondolok nem is lehet. Sansuiból is létezik ezer féle modell, sok ezek közül a futottak még kategória, és vannak olyan típusok is, amik kiemelkednek a tömegből. Nekem pl. az AU-919-es egyáltalán nem tetszett, de ismerek olyan srácot is, akinek meg nagyon. Akkor kinek van igaza? Szerintem mindenkinek, meg senkinek.  

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 419

Jbl

Hozzászólás Szerző: paler »

A L96 mennyire ajánlott a JBL szérián belül? Sansui-t erősítők mennyire ajánlottak a JBL L-es hangfalakhoz? 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2864

Jbl

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

3-an párban 077, 075, 2402

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler.köszi,de olvastam a sorok között ,és sejtettem hogy csodák nincsenek..köszi minenesetre a felajánlást,a kérdést lezártam
Revidealnom kell az alláspontomat. 3 napja bekötöttem a nappaliba a Topping erősítőt a JBL-ekre. Mit mondjak, teljesen hallgatható!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2809

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@Vinkler:oksa,köszi..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler:az egész prodzsekt még kezdeti fázisban van,tehermentesiteni akarom a fő rendszert ahol maradna a 2 lemezjátzsó + CD lejátszó a marci PM6-son,dvd,laptop meg lenne a másodrendszer,amely nevezzük nem dedikált zenehallgatásra lenne..ennyi az egész..felesleges "égetn"i egy PM6-ost (A class) torrentek lejátszárása...mindenesetre köszi a felajánlást,ha esetleg majd eljutnék az X pontig,lehet keresleg majd
Ok.
Ha készen lesznek az ATC-k, akkor szívesen kölcsönadom a Control ONE-t is, akkor el tudod dönteni, hogy jó-e ez neked, vagy felejtős. Ahogy nézem, kb. 20 percre lakunk egymástól...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

@Vinkler:az egész prodzsekt még kezdeti fázisban van,tehermentesiteni akarom a fő rendszert ahol maradna a 2 lemezjátzsó + CD lejátszó a marci PM6-son,dvd,laptop meg lenne a másodrendszer,amely nevezzük nem dedikált zenehallgatásra lenne..ennyi az egész..felesleges "égetn"i egy PM6-ost (A class) torrentek lejátszárása...mindenesetre köszi a felajánlást,ha esetleg majd eljutnék az X pontig,lehet keresleg majd
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler.köszi,de olvastam a sorok között ,és sejtettem hogy csodák nincsenek..köszi minenesetre a felajánlást,a kérdést lezártam
Nem feltétlen felejtős, kérdés, hogy mi a cél. Lehet jobb kütyüket is venni, de azok drágábbak. Még nem hallottam, de a King Rex T20, amihez létezik külön táp azt rebegik elég jó, én is gondolkodom egyen.
Tényleg elviheted, általában csak nyáron használom, amikor kinti grillezés és buli van, meg amikor elutazunk. Ilyenkor jobbára csak pihen.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Hali urak

lenne egy kérdésem:JBL Control 1-est használ-e vlki vlmilyen modern D class erősitővel?..pl.:Alientek 8D (lásd ebay vagy aliexpress)..van benne DAC,olyan amilyen és talán tud 2x50W/8ohmon..nem vagyok nagy hive ezeknek az ultramodern csodáknak,tartalék/másodrendszernek szánom=tehermentesiteni a fő rendszert a dvd/ laptop/MP3/FLAC stb lejátszásoktol...egy vintage vlmit (integrált/receiver) jobban el tudnák képzelni hozzá,de helyszüke van,és nem szándékozom vagyonokat elkölteni erre a prodzsektre.

?

Szia!

Nekem van egy Topping TP20-as erősítőm. Az az "utazós szett" része. Ha gondolod kölcsönadom, de ne várj tőle túl sokat.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Hali urak

lenne egy kérdésem:JBL Control 1-est használ-e vlki vlmilyen modern D class erősitővel?..pl.:Alientek 8D (lásd ebay vagy aliexpress)..van benne DAC,olyan amilyen és talán tud 2x50W/8ohmon..nem vagyok nagy hive ezeknek az ultramodern csodáknak,tartalék/másodrendszernek szánom=tehermentesiteni a fő rendszert a dvd/ laptop/MP3/FLAC stb lejátszásoktol...egy vintage vlmit (integrált/receiver) jobban el tudnák képzelni hozzá,de helyszüke van,és nem szándékozom vagyonokat elkölteni erre a prodzsektre.

?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Neeeem, annál sokkal rosszabbak.... A Tiéd "új" szériás? Amúgy nem OFF-olok tovább.
Igen, a most futó széria. Létezik ettől jobb is, de tv mellé siman megteszi.
Relax át fogom pakolni a dzsíbíel topicba.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Jbl

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Ez picit más, ugyan is a subcontrol passzív. Azt kötöd az erősítőre, leveszi magának ami kell, a többit továbbítja csak a one felé, így oda kesőbb nem megy a teljes spektrum, mint egy aktív szub esetén. Ettől függetlenül lehet, hogy azzal sem lenne rossz. Az ára meg vicces, szóval ne nagyon hezitált, ezeknek a lapteveknek a hangja amúgy is olyan, hogy elsírod magad.
Neeeem, annál sokkal rosszabbak.... A Tiéd "új" szériás? Amúgy nem OFF-olok tovább.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Nekem meg a szekrény aljából lenne egy Rel T5 hozzá.
Ez picit más, ugyan is a subcontrol passzív. Azt kötöd az erősítőre, leveszi magának ami kell, a többit továbbítja csak a one felé, így oda kesőbb nem megy a teljes spektrum, mint egy aktív szub esetén. Ettől függetlenül lehet, hogy azzal sem lenne rossz. Az ára meg vicces, szóval ne nagyon hezitált, ezeknek a lapteveknek a hangja amúgy is olyan, hogy elsírod magad.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Jbl

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Én nagyon szeretem. Önmagában nem nagy szám, nekem van hozzá egy subcontrolom is, azzal hasznalom csak.
Azzal viszont “nemhiszedel”

Nekem meg a szekrény aljából lenne egy Rel T5 hozzá.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

És milyen? Bár én csak TV mellé, de régóta szemezgetek ezekkel az apróságokkal, igazság szerint nem is tudom, miért
Én nagyon szeretem. Önmagában nem nagy szám, nekem van hozzá egy subcontrolom is, azzal hasznalom csak.
Azzal viszont “nemhiszedel”

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”