Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
-
Vendég
Dali hangsugárzók
nem hallottam én sem a lektort, de állítólag teljesen más mint a concept és az ikon magyarul állítólag olyan bulizós hangfal.
Én is hallottam valami ilyeneket róla...De nem nagyon szoktam a szóbeszédben hinni, inkább a saját fülemre hagyatkozom :foto:
Dali hangsugárzók
nem hallottam én sem a lektort, de állítólag teljesen más mint a concept és az ikon magyarul állítólag olyan bulizós hangfal.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Nálam a Lektor 2-es a Pio-kkal már kicsit sok, gondolkodom, hogyan finomíthatnék a hangján.
Nem ismerem a Lektor hangját, de kábelekkel sokat lehet alakítani....
- tagliavini
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Dali hangsugárzók
Nálam a Lektor 2-es a Pio-kkal már kicsit sok, gondolkodom, hogyan finomíthatnék a hangján.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Nekem onkyoval egyátalán nem tolakodó vagy kemény a dali, pedig tudjuk az onkyo nem a puhányságáról híres.
Valóban nem, de nem egy agresszív hangkarakter, csak bika... :foto:
Dali hangsugárzók
Nekem onkyoval egyátalán nem tolakodó vagy kemény a dali, pedig tudjuk az onkyo nem a puhányságáról híres. :foto:
- tagliavini
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Dali hangsugárzók
Tegnap láttam 134-ért Concept 6 szettet, újonnan. Igaz, Pesten. De sokszor van használtam 1-es, 6-os, néha center is, így olcsóbban is össze lehet hozni.
(Használtam 75 körül van a 6-os, 20 körül a center és kb. ennyi az 1-es is - én is ennyiért vettem egyet nemrég.)
Szerintem, mint minden Dali, inkább a nyugodtabb hangú gépekkel szól jól, kemény hangúakkal, mint pl. a H/K, kicsit tolakodó lesz a hangzás. Én a NAD-ot javaslom ezekhez a Dalikhoz, esetleg a Denont. 30 nm-es nappaliba, lehet, hogy ez is elég lesz, persze függően attól, mennyire van bebútorozva.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Szia...Zenén és mozin is ezt hallgatom, de nekem csak a frontjaim a dalik az a C6....Zeneileg pont azt a műfajt kedveli a legjobban amiket felsoroltál.De nem egy válogatós doboz, nagyon sokat kilehet belőle hozni.30 négyzetméter felett már érdemes a C8-at megfontolni.De a legjobb ha meghallgatod a 2 doboz közt a különbséget, és te döntesz a hallottak alapján.Én a C6 mellett döntöttem.
Korában írtad, hogy CA 540-el nem tetszett. Megkérdezhetem, hogy mi volt az ok?
A CA 540 egy válogatós erősítő, cincogott vele a doboz...
Dali hangsugárzók
Szia...Zenén és mozin is ezt hallgatom, de nekem csak a frontjaim a dalik az a C6....Zeneileg pont azt a műfajt kedveli a legjobban amiket felsoroltál.De nem egy válogatós doboz, nagyon sokat kilehet belőle hozni.30 négyzetméter felett már érdemes a C8-at megfontolni.De a legjobb ha meghallgatod a 2 doboz közt a különbséget, és te döntesz a hallottak alapján.Én a C6 mellett döntöttem.
Korában írtad, hogy CA 540-el nem tetszett. Megkérdezhetem, hogy mi volt az ok?
Erősítő: NAD C370, Rega Brio. Forrás: Wiim Pro, NAD T531 DVD/CD, Rega P3. DAC: S.M.S.L. SU-1. Hangsugárzó: Tannoy Revolution XT8F. Sub: SVS SB-2000.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Én nem ajánlom a C8-at...Meghallgattam én is, és a C6 mellett maradtam.Számomra zenén sokkal határozottabb, egységesebb hangja van mint a nagy tesónak.A Nagyobbak inkább valami 40 négyzetméter alapterületű szobába tudom elképzelni.Nálam a C6 23 négyzetméteren van, és bőven elég.Ugyan a C8 dinamikusabb és a mélye3 is több, de a C6 mégis jobb valamiért.
Nehéz azt megmondani milyen erősítővel szól jól, mert ez leginkább ízlés kérdése is.Hm erősítők közül simán alkalmazkodik a Denon, Marantz, Yamaha , Harman , és még az Onkyokhoz is.Cambridge Audio 540 erősítővel nem tetszett,...
Sztereón már még jobb a helyzet.Nem egy válogatós doboz.Mekkora térbe és milyen zenékhez használnád a mozin kívül?
Szia Tigris!
Köszönöm a választ!
Nos, a szobám nekem is 23 m2 körüli. A nappali pedig picit több, mint 30 m2. Mivel a tv a nappaliban van, ezért ha 5.1 felállás valósul meg, akkor a 30 m2-t kellene betölteni. Ha sztereo lesz csak a szett, akkor 23-at.
Véleményem szerint 5.1 esetén biztosan elég a 6-os a subláda miatt.
A két verzió oka, hogy még nem döntöttem a két felállás között. Ha picit többért lehetne filmet is nézni jó hangminőséggel, akkor nekem megérne árban valamivel többet. De csak akkor, ha a sztereo-mód is jól szól. Neked 6-os szetted van, vagy sztereoként hallgatod a 6-ost?
És hogy milyen zene szólna rajta? Nem egyszerű a dolog, mert több stílus is szóba jön. A klasszikus zenét illetően annyit, hogy szeretem hallgatni alkalmanként, de nem ez a mérvadó. Amit a legtöbbet hallgatok, az a hangszeres zene: big band, funky, jazz és a jazz elektonikus zenével, pl.: St. German, Kyoto Jazz Massive, továbbá néha egy kis elektronikus, pl. Faithless
Tehát az elvárás összetett. Amit szeretnék: természetes középhangok, kellemes énekhang, "dögös" mélyek, hosszú távon is hallgatható magasak. Tudom, nincs sok értelme ennek a leírásnak, mert meg kellene hallgatni, de sajnos a fővárostól 220 km-re lakom(Zala megye). Viszont azt gondolom, hogy vannak olyan hangfalak, erősítők, ill. párosítások, amelyekkel nem fog mellé az ember.
Dénes
Erősítő: NAD C370, Rega Brio. Forrás: Wiim Pro, NAD T531 DVD/CD, Rega P3. DAC: S.M.S.L. SU-1. Hangsugárzó: Tannoy Revolution XT8F. Sub: SVS SB-2000.
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Én teljes laikus vagyok hifi témában. Még sztereo rendszerem sem volt. Pár hónapja kezdtem komolyabban érdeklődni a témában. (Házimozi/sztereo)
Szeretnék egy hangrendszert építeni a közeljövőben. Hogy mikor, még nem határoztam el. Akkor fogok vásárolni, ha úgy érzem megtaláltam a megfelelő összeállítást.
A Dali hangszórók egyelőre nagyon szimpatikusak. Sajnos csak a Concept széria tűnik elérhetőnek számomra. Szívesen veszek tapasztalatokat, pl. milyen erősítővel szól jól?
Jó lenne egy 5.0-ás szettet építeni, bár 0 tapasztalattal ez még elég nagy falatnak tűnik.(Az árak miatt is.) De a Concept 6 szett 149 000-ért kapható. Ez még talán beleférne. Főleg, ha sikerülne jó áron találni hozzá házimozi erősítőt.
Ez az egyik elképzelésem. A másik lehetőség egy sztereo rendszer. Így viszont a Concept 8-ra szavaznék.
Minden tanácsot szívesen fogadok.
Üdvözlök minden fórumozót! :foto:
Én nem ajánlom a C8-at...Meghallgattam én is, és a C6 mellett maradtam.Számomra zenén sokkal határozottabb, egységesebb hangja van mint a nagy tesónak.A Nagyobbak inkább valami 40 négyzetméter alapterületű szobába tudom elképzelni.Nálam a C6 23 négyzetméteren van, és bőven elég.Ugyan a C8 dinamikusabb és a mélye3 is több, de a C6 mégis jobb valamiért.
Nehéz azt megmondani milyen erősítővel szól jól, mert ez leginkább ízlés kérdése is.Hm erősítők közül simán alkalmazkodik a Denon, Marantz, Yamaha , Harman , és még az Onkyokhoz is.Cambridge Audio 540 erősítővel nem tetszett,...
Sztereón már még jobb a helyzet.Nem egy válogatós doboz.Mekkora térbe és milyen zenékhez használnád a mozin kívül?
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Én teljes laikus vagyok hifi témában. Még sztereo rendszerem sem volt. Pár hónapja kezdtem komolyabban érdeklődni a témában. (Házimozi/sztereo)
Szeretnék egy hangrendszert építeni a közeljövőben. Hogy mikor, még nem határoztam el. Akkor fogok vásárolni, ha úgy érzem megtaláltam a megfelelő összeállítást.
A Dali hangszórók egyelőre nagyon szimpatikusak. Sajnos csak a Concept széria tűnik elérhetőnek számomra. Szívesen veszek tapasztalatokat, pl. milyen erősítővel szól jól?
Jó lenne egy 5.0-ás szettet építeni, bár 0 tapasztalattal ez még elég nagy falatnak tűnik.(Az árak miatt is.) De a Concept 6 szett 149 000-ért kapható. Ez még talán beleférne. Főleg, ha sikerülne jó áron találni hozzá házimozi erősítőt.
Ez az egyik elképzelésem. A másik lehetőség egy sztereo rendszer. Így viszont a Concept 8-ra szavaznék.
Minden tanácsot szívesen fogadok.
Üdvözlök minden fórumozót! :foto:
-
Vendég
Dali hangsugárzók
Aki dali fan az tekintse meg(ha még nem látta volna):
DALI Factory
Ez a video, nagyon jó, köszi érte! :kiraly:
Dali hangsugárzók
Még 1 kérdés: a Velodyne hogy illeszkedik a rendszerbe? Hány m2-es szobában van a cuccod? Most 1 Quadral subom van, amit a későbbiekben le akarok cserélni. Viszont nem tudom melyik lenne a jobb választás: Dali concept sub, vagy a Velo.És a másik veloból bőven elég a 10 es , ez még 30nm is megálja helyét.
Jelenleg nekem a hangereje 25 re van állítva a 100ból movie eq ra van belőve(a lehető legmélyebre menjen) és 0 fázis.
a szobám 5,3mx3,5 m
Keresztben mozizok, és most így sokkal jobb mint hosszában.
Jobb a színpad, és ami a legfontosab hátam mögött fal van de mégis érzékelek hátsó teret mert attól féltem hogy nem lesz hátsó tér érzetem.
A szub úgy illeszkedik a dalihoz hogy észre sem veszed , csak akkor ha kikapcsolom.
Szerintem jobb minta conszept szub.
A veloban ént azt szeretem hogy nem háklis az elhelyezésre.
Lássuk be szinte ahogy aképeken is látszik full fall az egész szoba egy kis ülőgarnitúrával, mégsem visszhangzik vagy túlbúrjánozna a mély
Dali hangsugárzók
Gratulálok hozzá, a Dalikkal is nagyon jól jártál, ez a másik kedvenc hangfal márkám. Gyönyörűen szólnak. Hogy az égbe tudod, a panelban kihasználni a tudását? :kiraly:
Megmondom őszintén nehezen, de valahogy mégsem érzem úgy hogy túlbúrjánzana a mély.
Valszeg elég lett volna az ikon2 is forntnak sőt biztos, de mint mondtam lehet 5-10 év múlva nagyobb lakás/nappali lesz sőt annyi mint most 18nm és addigra bejáratódik és valszeg még szebb lesz a hangja.
Mondom amit imádok hogy pure audioban kiváló a zene, nem száraz élettelen hanem kellemes lágy de mégis van benne valami élet.
Ilyet azelőtt nem tapasztaltam persze a yami ns50 és sal 3610 nem lehet összehasonlítási alap.
Dali hangsugárzók
Gratulálok hozzá, a Dalikkal is nagyon jól jártál, ez a másik kedvenc hangfal márkám. Gyönyörűen szólnak. Hogy az égbe tudod, a panelban kihasználni a tudását? :kiraly:
Bár nekem nem az ilkon sorozat van, de a blue is elég érzékeny doboz, ami kisebb hangerőn is kifutja magát. Nem kell üvöltetni, hogy kijöjjön belőle a hang...
Dali hangsugárzók
Még 1 kérdés: a Velodyne hogy illeszkedik a rendszerbe? Hány m2-es szobában van a cuccod? Most 1 Quadral subom van, amit a későbbiekben le akarok cserélni. Viszont nem tudom melyik lenne a jobb választás: Dali concept sub, vagy a Velo.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
...most már finomabb muzsikákat hallgatok, Dire Straits Eagles, Diana Krall , Celine Dion, Toni Braxton , Madonna, Sting, Joe Cocker, Santana, stb...
Én is így vagyok vele, nagyjából "mindenevő" vagyok, de jó pár éve nálam is eltolódott a hangsúly az általad is preferált előadók/irányzat felé. Van egy régebbi rendszerem is, azon hallgatom a Metallicát és társait. Kemény rocknál szvsz jót tesz egy kis torzítás, loudness, ami a másik rendszeremen nincs.
Dali hangsugárzók
Én épp most járatom az ikonokat. :kiraly:
Látom, annyira azért nem állt be a gazdasági válság!? :kiraly:
Igen, a cégnél bejelentették hogy leépítés nem lesz már ebben az évben, meg egy kis plusszt is kaptunk így tudtam megvenni.
...így most az lépett nálam érvénybe amit ma megvehetsz, azt ne halaszd holnapra.
Ez engem is meglepett nagyon.
Azért is vettem ezt a MA br2 helyett, mert igaz hogy nagyon jó a monitor audio br2, de úgy éreztem kicsit az onkyonak kevés lenne, hosszab távon valszeg lecseréltem volna és én már nem akarom a rendszert cserélgetni.
Tudom hülyén hangzik, de tényleg nem szeretnék már több pénzt beleölni akárhogy is imádom a HIFI/Házimozit.
Na jó a későbbi tervekben benne van még egy proji persze ahhoz nagyobb lakás/nappali kell előbb.
Még csak annyi ez volt az a max összeg amit rászántam hangfalra.
Gondolkodtam a MA RS6 silverben, ami külsőleg jobban tetszik és valszeg picivel jobb is mint az ikon6 szett, de az már 500 felett lett volna és az sehogy se ment volna.
Az ikon6 külsejével kezdek megbarátkozni.
Az onkyo 876 külsejével is íg voltam most meg egyszerűen imádom.
Dali hangsugárzók
Zsír új. 400E ft volt.
zúzzós zenéket és tuc tuct nem csipázza az igaz de azt is hozzáértő módón tudja még azt is tolmácsolni. De ezeket már keveset hallgatok.
Régen House rajongó voltam, most már finomabb muzsikákat hallgatok, Dire Straits Eagles, Diana Krall , Celine Dion, Toni Braxton , Madonna, Sting, Joe Cocker, Santana, stb.
Az első benyomás az hogy nagyon aprólékos részletes olyan hangokat hallok amint korábban eddig nem, és mindezt finoman kultúráltan teszi, de ha kell mozinál rendesen a levesbe tud csapni, nem hagy el semmit , úgy érzem nem tesz hozzá és nem is vesz el semmit, tényleg azt adja vissza amit rögzítettek a lemezen.
Amit eddig nem tapasztaltam az az atmoszféra ahogy a mozit is adja, úgy kínálja elém hogy a már ezerszer látott filmet is újra meg kell vele néznem mert egyszerűen azt veszem észre mindig egy tesztelésnél, hogy már nem a részletekre figyelek hanem nézem a filmet mert élvezem minden pillanatát.
Úgy érzem végre révbe értem és nem is kívánok fejleszteni rajta, csak még max hangfalkábelbe ha a tűzállótól van jobb ár/érték arányú.
De bizony érezhető hogy a center és a frontok arról mennek a szurroundok pedig csak sima SAL 2,5mm2 OFC réz.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Dali hangsugárzók
Látom, annyira azért nem állt be a gazdasági válság!?
Dali hangsugárzók
Gratula hozzá. Mennyiért vetted? Használt/új? Első benyomások? Nekem blue6006 van, amit évek óta használok, és szerintem marad is. Zúzós és a tuc-tuc zenét nem csipázza, de az összes többin remekel...(szerintem)
Dali hangsugárzók