Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A jobb felső kis kijelzőjén 25 és 30 között használtam eddig a jazztől a rockig. Így halkan és hangosabban hallgatva is szép és kellemes a hangja. Tökéletes!
Nem tudom, hogy a hangerő ilyenkor lineárisan változik-e, de a lényeg, hogy kb. 30%-on hajtom.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Hát csak gyorsba összeraktam, hogy mindene rendben van-e...

Már most kész vagyok tőle, gigantikus! 28-as hangerőn...

Bocs, de mi az a "28-as hangerő"? dB? Watt? kiloWatt? Vagy mi?

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: William »

Kérünk képeket is!
NAD T778

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Hát csak gyorsba összeraktam, hogy mindene rendben van-e...

Már most kész vagyok tőle, gigantikus! 28-as hangerőn...
Szép, finom mély, kellemes! Pedig csak a mikrofonnal hipp-hopp belőttem...

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Sziasztok!

Na végre úton van a Velodyne CHT-8Q

Egy kisseb tesztet majd irhatnal rola
NAD T778

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Pár kép még róla.

Készült hozzá kocsiba egy nettó 55literes full MDF reflex láda is, aminek a előlapja dupla, a többi oldala 19mm-es vastagságú. A portcső 10-es, mindkét végén kerekített és 27cm hosszú. Ezzel már hangosabb volt kocsiban, de kevés hozzá a 2csatis erősítőm. Mivel azt meg nem akarom cserélni így bent kötött ki a nyomó, a zárt ládában.

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Üdv mkinek!
Újabb subot "gyötrök" a (20m2-es) szobámban, egy Radical Audio RA12W4-et: 30cm, 4ohm, 15-200Hz, 84.9dB, 113oz Stroncium-Ferrit mágnessel, 500/700W RMS/max., 9.6kg. Egykoron 93eFt-ért mérték.
Eddigi subjaim közül ez tetszik a legjobban hangra (zenén és mozin is) és erőre is. Az őt hajtó erősítő továbbra is egy Reckhorn A-1000-es digitális, mono végfok.
A nyomó ládája egy nettó 35literes térfogatú zárt, full MDF láda, eredetileg kocsiba lett csinálva, ezért 45fokban döntve van a láda hátulja. De kocsiba nem tudtam rendesen meghajtani egy A-osztályú Signat 2csatornás erősítő hídba kötésével (1x441W RMS 4ohm-on, 13.5V-nál), valószínűleg a kis érzékenysége miatt is. Ezért került bent a szobában kipróbálásra, egy Phoenix Gold XS124-es nyomót váltott le ami szintén autós zárt ládában ténykedett.
Szóval, a Radical Audio ládája elöl 40mm falvastagságú, a többi oldala pedig "csak" 30mm vastag. Így kb. üresen a láda is van vagy 12-15kg.
A képen őkegyelme látható.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!

Na végre úton van a Velodyne CHT-8Q

Szerintetek sztereó rendszerben (erősítőn A+B kimenet) mennyi különbség van az alábbi két bekötés között?

1. Erősítő "A" kimenet megy sub "speaker level input"-ba és erősítő "B" kimenet megy a frontokra
2. Erősítő "A" kimenet megy sub "speaker level input"-ba és a sub "speaker level output" megy tovább a frontokra

Mielőtt mindkét verzióval elszórakozom és várom a különbséget, kíváncsi lennék az általános benyomásokra...

üdv!

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Értem. Köszi. És a JBL Digital 10 subról mi a vélemény? Itt avx-en hirdetnek egyet.

Szemely szerint nem vagyok JBL rajongo SEM. 70e-ig inkabb REL-t vennek, az szokott lenni elado.
Elsosorban zart sub-ban gondolkodnek min 25cm-es hangszoroval.
NAD T778

KisTücsök
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KisTücsök »

Értem. Köszi. És a JBL Digital 10 subról mi a vélemény? Itt avx-en hirdetnek egyet.

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Üdv!

Wharfedale power cube 8+-ról valakinek van véleménye? Egy 22-24 nm2-es szobába kellene, belépő hm erősítő meg hangfalak mellé.

25 cm-es hangszoro meret alatt nem gondolkodnek sub vasarlasban a helyedben meg 20 m2-en sem.
NAD T778

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Üdv!

Wharfedale power cube 8+-ról valakinek van véleménye? Egy 22-24 nm2-es szobába kellene, belépő hm erősítő meg hangfalak mellé.

25 cm-es hangszoro meret alatt nem gondolkodnek sub vasarlasban a helyedben meg 20 m2-en sem.
NAD T778

KisTücsök
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KisTücsök »

Üdv!

betyarr
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: betyarr »

üdv!

cav f250-es (esetleg f150-es) subbal van valakinek tapasztalata?

betyár

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én a Jamo szervízzel próbálkoznék először, mielőtt belenyúlnék...

Egyetértek, mindenképpen ez lenne a biztos megoldás.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Udv.
Eladom a Sub-omat (Heco Vitas 25A).
Szeretnek egy szintel jobbat helyette, hasznaltan.
Szoba :20m2, csak filmre, max 70 van ra.
Olyanokat mondjatok amelyek a minosegibb "lakossagi sz@r" kategoriaba
tartoznak, es leteznek, elerhetoek olykor - olykor a hirdetesekben.
Kiindulasnak szerintem jo lehet a Proson R10, ez ala nem szeretnek menni bar, a
Heco utan ez is elore lepes szerintem.

Használtan néha elérhető egy nagyon jó kis sub.
Jamo E7sub! Próbálj meg ilyet szerezni. Zárt, nem "puffogós" - tuti vétel!
45-50 ezer között elérhető.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én a Jamo szervízzel próbálkoznék először, mielőtt belenyúlnék...

szabozsolt
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabozsolt »

Szia!

A tápegység környékén kellene keresni a hibát. Nem lehetetlen, hogy kiszáradt egy, vagy akár több kondi, de ez csak egy kis okoskodás, meg kell nézni.

Végül is sikerült szétszednem. kiszedtem a hangszórót majd belülről kinyomtam a hátsó panelt, mert ragasztva volt. Majd kimértem a tápot és befelé még jön a 220, de a trafó után semmi, gatya az egész. Szóval tuti valamiért elszállt benne.
A kérdés csak az, hogy honnan szedjek én ilyet. Ennyi van ráírva: 500165 Rev.0 TWI 0741

Valakinek valami ötlete?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Hello Srácok,

Olyan problémába ütköztem, hogy valamilyen oknál fogva nem szól a JAMO SUB 200-am. Van egy kék LED az elején aminek kéken kellene világítani, de a-a nem akar. Eddig működött hozzá sem nyúltam, szét sem hajtottam, mert csak filmeknél használtam. Viszont az elmúlt pár hétben a kis LED-em már csak halványan világított. Ezek a SUB-ok tartalmaznak biztosítékot vagy kiment belőle egy kondi? Műszakilag nem értek hozzá. Próbáltam leszedni a hátsó panelt, de nem sikerült nem akartam összebarmolni.

Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket.

Szia!

A tápegység környékén kellene keresni a hibát. Nem lehetetlen, hogy kiszáradt egy, vagy akár több kondi, de ez csak egy kis okoskodás, meg kell nézni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

szabozsolt
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabozsolt »

Hello Srácok,

Olyan problémába ütköztem, hogy valamilyen oknál fogva nem szól a JAMO SUB 200-am. Van egy kék LED az elején aminek kéken kellene világítani, de a-a nem akar. Eddig működött hozzá sem nyúltam, szét sem hajtottam, mert csak filmeknél használtam. Viszont az elmúlt pár hétben a kis LED-em már csak halványan világított. Ezek a SUB-ok tartalmaznak biztosítékot vagy kiment belőle egy kondi? Műszakilag nem értek hozzá. Próbáltam leszedni a hátsó panelt, de nem sikerült nem akartam összebarmolni.

Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ez a nehezebb eset, mert a szoba nagyságától is függ.
Keress nagy dobozt, benne legalább 30 cm-es hangszóróval szerintem.

Eddig 20nm-es panel szobában zenéltem, a hangfalak a sarkok közelében voltak, maximálisan jó volt az összhang. Most egy másik lakásban vagyok már, ami 28nm és az egyéb bútorok miatt nem tudom a sarkok felé rakni a hangfalakat. A +8nm és a sarkok hiánya összeadódhatott. Nagyon jó a tere a hangnak, sőt ez a nagy Akai erősítő majd mégegyszer jobb hangú, mint az Onkyo előd. Úgy tűnik, hogy alul kevés a mély. Nem durván, de sok cd-nél kijön.

Sok olvasgatás után én is inkább az aktív sub-ot tartom megfelelőbbnek a célra...
Ha esetleg van ötlet, szívesen fogadom. Lényeg, hogy az erősítő hangfal kimenetei jöhetnek csak szóba meghajtásként. Mondjuk első körben max. 60-80-at szánnék rá, már ha létezik ennyiért valami átlag feletti cucc...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Átgondoltam, inkább mégis az a gondom, hogy nem megy elég mélyre...
Ötlet?

Ez a nehezebb eset, mert a szoba nagyságától is függ.
Keress nagy dobozt, benne legalább 30 cm-es hangszóróval szerintem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Húúúúúú, az első kérdésed megfogott
Inkább a mennyiségre gondolok...

Ez könnyen orvosolható, köss be egy subot.

Az erősítő tud hajtani A+B-t elég rendesen. Tehát azt mondod, hogy pl. a hangfalak menjenek az A-ra, a passzív sub meg a B-re? Ennyi?

Szerintem igen. Próbáld ki. 

És akkor a sub kimeneteivel mi van? Vagy az nem jó ötlet, hogy a hangfalak a sub-on keresztül vannak meghajtva?

Akkor aktív sub kell.Ha a sub hangváltója jobb, mint ami a hangfaladban van, akkor jó. Fordított esetben ront a hangképen.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Az erősítő tud hajtani A+B-t elég rendesen. Tehát azt mondod, hogy pl. a hangfalak menjenek az A-ra, a passzív sub meg a B-re? Ennyi?

És akkor a sub kimeneteivel mi van? Vagy az nem jó ötlet, hogy a hangfalak a sub-on keresztül vannak meghajtva?

Átgondoltam, inkább mégis az a gondom, hogy nem megy elég mélyre...
Ötlet?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A mélyhangok mennyiségét kevesled, vagy azt, hogy nem megy le elég mélyre?

Az erősítőd, ha jól látom, tud hajtani két pár hangfalat egyszerre, A+B állásban. Ha látsz jó passzív subot, egyszerűen rákötöd a másik kimenetre, és kész.
Ezt például hallottam szólni, lehet érdemes lenne kipróbálnod neked is, hogy tetszik.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eres-zart/

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”