Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SOL Kolibri fan club
Asebestyen próbáltad már a Soundgraphokat a Kolibrik alatt?
Nem. Alacsony lenne a hallgatási pozícióhoz sajnos. Illetve félnék, hogy lebillen. Az IsoAcoustics alul - felül "tapad".
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7667
SOL Kolibri fan club
Nem. Alacsony lenne a hallgatási pozícióhoz sajnos. Illetve félnék, hogy lebillen. Az IsoAcoustics alul - felül "tapad".
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
SOL Kolibri fan club
Azért itt ne egy Samsung ( vagy XYZ) minihifi 2x9W-jára gondolj....
Abban nem találsz 60 VA-es Noratel toroidtrafót, 16000 uF-nyi Mundorf elkó-t meg csatolókondikat, a többi finomságról nem is beszélve.
Tamás utólagos engedelmével egy kép a lelkivilágáról:
Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ilyesmihez hasonlítsam.
Majd alkalom adtán én is meghallgatnám, ha lehet valami úton módon. Én bizony oda szoktam tekerni a vasaknak napi rendszerességel bevallom, tehát itt koncert élménynek össze kell jönni, nincs mese. Ha ezt tudja, akkor oké. A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ), de ennyi. Meg ugye az a fránya lustaság... (távirányító)
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Azért itt ne egy Samsung ( vagy XYZ) minihifi 2x9W-jára gondolj....
Abban nem találsz 60 VA-es Noratel toroidtrafót, 16000 uF-nyi Mundorf elkó-t meg csatolókondikat, a többi finomságról nem is beszélve.
Tamás utólagos engedelmével egy kép a lelkivilágáról:
Meg sem fordult a fejemben, hogy bármi ilyesmihez hasonlítsam.
Majd alkalom adtán én is meghallgatnám, ha lehet valami úton módon. Én bizony oda szoktam tekerni a vasaknak napi rendszerességel bevallom, tehát itt koncert élménynek össze kell jönni, nincs mese. Ha ezt tudja, akkor oké. A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ), de ennyi. Meg ugye az a fránya lustaság... (távirányító)
Nagyon várom, hogy kipróbálhassam a Kolibrikkel.
DSC_4321.JPG
Kiváncsi leszek a beszámolódra! A hangja biztos nagyon jó, semmi kétségem, csak hogy a 2 x 9W mire elég....
Tamás telítésbe ment péntek este?
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
DSC_4321.JPG
Kiváncsi leszek a beszámolódra! A hangja biztos nagyon jó, semmi kétségem, csak hogy a 2 x 9W mire elég....
Tamás telítésbe ment péntek este?
SOL Kolibri fan club
SOL Kolibri fan club
Nálam 1-1 tömör réz kábel, 0 szigeteléssel, ritkán alátámasztva, illetve távtartózva hozta a legjobb eredményt. Csak annyira körülményes volt megcsinálni, na meg veszélyes használni (az erősítőre nézve a zárlat miatt), hogy pár nap után az első portörlést, porszívózást követően kikötöttem.
Ami nagyon érdekes volt, hogy készüléken belüli tápvezetéknek is ez a felállás vált be legjobban. Mondani sem kell, egy körültekintő próbát leszámítva azonnal szigeteltre cseréltem, mert ott nem csak a készülékre nézve volt veszélyes a megoldás.
Szigetelés. Ez a legfontosabb. A kábelek bevonata, köpenye, a szálak elrendezésének geometriája van a legnagyobb hatással a hangzásra, -ismét hangsúlyozom- tapasztalataink szerint.
Annyit azért elárulok, hogy a legjobb eredményeket kétvezetős (1 db +, 1db - szál) többeres vékonyan ezüstözött teflon szigetelésű kábelekkel értünk el.
Még egyszer -röviden- arról, miért nem vállalkozom szívesen a "woodoo" témákban történő elmélyedésre.
Jó pár évvel ezelőtt hosszú -túl hosszú- időn át foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, mondhatni felemás eredménnyel.
Folyt. köv. délután.....
Jól megdolgoztatunk ezekkel a kérésekkel/kérdésekkel, de fizetést sajnos nem tudunk adni.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Még egyszer -röviden- arról, miért nem vállalkozom szívesen a "woodoo" témákban történő elmélyedésre.
Jó pár évvel ezelőtt hosszú -túl hosszú- időn át foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, mondhatni felemás eredménnyel.
Folyt. köv. délután.....
Jól megdolgoztatunk ezekkel a kérésekkel/kérdésekkel, de fizetést sajnos nem tudunk adni.
Az.
Egyébként a Kolibri magasán történt bármi módosítás, a váltóba igényel bármi extra kompenzációt vagy alapból ilyen rohadt jó? Mert volt pár 19mm-es dóm nálam, de egyik se volt ilyen jó. A Naim SBL-t is nagyon szerettem, de ez a magas jobb annál, mint ami abban van ( talán SS D2008? ). Pedig azt más jóféle dobozokban is használták, tán Proac meg talán rogersben is?
Ennek az SB-nek meg nagyon jó a tere, a magas felbontása és úgy, hogy nincs túl tolva, mint az "szokás". Nagyon finom hang, semmi él vagy durvaság és érdekes módon a fém cineket is nagyon jól hozza, pedig abban általában a fém dómok jobbak szoktak lenni (csak ott azt máshol meg kell megfizetni általában).
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Az.
Egyébként a Kolibri magasán történt bármi módosítás, a váltóba igényel bármi extra kompenzációt vagy alapból ilyen rohadt jó? Mert volt pár 19mm-es dóm nálam, de egyik se volt ilyen jó. A Naim SBL-t is nagyon szerettem, de ez a magas jobb annál, mint ami abban van ( talán SS D2008? ). Pedig azt más jóféle dobozokban is használták, tán Proac meg talán rogersben is?
Ennek az SB-nek meg nagyon jó a tere, a magas felbontása és úgy, hogy nincs túl tolva, mint az "szokás". Nagyon finom hang, semmi él vagy durvaság és érdekes módon a fém cineket is nagyon jól hozza, pedig abban általában a fém dómok jobbak szoktak lenni (csak ott azt máshol meg kell megfizetni általában).
Nos... újabb vándorló kolibri nem lesz, az félreértés-írás volt.
EAR fórumtársunknál lesz hamarosan egy pár az ANT erősítő társaságában, a BP környékén lakók ott meghallgathatják.
A jelenleg rendelkezésre álló dobozok a következők:
1 pár dió (ex-körte:))
2 pár fehér kőris
2 pár natúr, azok festve lesznek, lehet rá színt kérni.
További színválaszték a beszerezhető furnérok alapján lesz, keressük a forrást, de nem egyszerű....
Akkor tényleg félreértettem. Többen otthon akarták meghallgatni, ha jól értettem... lehet ebből gondoltam.
EAR fórumtársnál mekkora helyiséget kell berepülniük a madárkáknak? Az előző alkalommal, mikor EAR-nél járt a Kolibri, az arról született bejegyzésből ez nem derült ki számomra (de lehet csak nem voltam elég figyelmes? ).
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Nos... újabb vándorló kolibri nem lesz, az félreértés-írás volt.
EAR fórumtársunknál lesz hamarosan egy pár az ANT erősítő társaságában, a BP környékén lakók ott meghallgathatják.
A jelenleg rendelkezésre álló dobozok a következők:
1 pár dió (ex-körte:))
2 pár fehér kőris
2 pár natúr, azok festve lesznek, lehet rá színt kérni.
További színválaszték a beszerezhető furnérok alapján lesz, keressük a forrást, de nem egyszerű....
Akkor tényleg félreértettem. Többen otthon akarták meghallgatni, ha jól értettem... lehet ebből gondoltam.
EAR fórumtársnál mekkora helyiséget kell berepülniük a madárkáknak? Az előző alkalommal, mikor EAR-nél járt a Kolibri, az arról született bejegyzésből ez nem derült ki számomra (de lehet csak nem voltam elég figyelmes? ).
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
SOL Kolibri fan club
A Kolibriben milyen tweeter van? Ránézésre SB acoustics-nek tűnik...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
SOL Kolibri fan club
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is.
Amúgy ez a Totem "Kolibri-je", az egyik legnépszerűbb típusuk, sokban hasonlít a madárkákra.
(Azért a Kolibri szebb.... )
Ennek mi a hangszóró készlete, azt tudod esetleg ? Just out of curiosity...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
András! Az új vándor is festett fehér lesz? Szériában pontosan mely színek /lesznek/ elérhetők? Úgy értem raktárról, amire nem kell várni.
SOL Kolibri fan club
Szerintem pihentessük ezt a témát....
Örömmel látom, hogy mindenki frissen, kipihenten, ötletekkel tele vág neki az új napnak.
Maradjunk a "földön", elég ha a szobába jól Muzsikál
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
SOL Kolibri fan club
Jó hogy nem ilyet akartok ?
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
SOL Kolibri fan club
Miért? Beteszel egy sámlit hátulra, ajtót magadra zárod, sofőr vezet.....De nyitott ajtónál jobb a térérzet nem? Akkor inkább kerekeket a sámli alá! Látod van mit fejleszteni még!
SOL Kolibri fan club
Igen, valami hasonló konstrukción töprengek....Nekem tetszik,de menet közben kicsit nehéz így hallgatni nem?
Csinálhatnátok a Kolibriből ilyen, autóba való verziót is
Az új kocsiban hátborzongatóan rossz lesz a zene..
https://www.google.hu/search?client=ms- ... s3_2lk3sFM:
És mehetne az előlapja az autóhoz. jah, és bólogatós SOL kutya.
Mit kutya? Kolibri. csipegetné a kalaptartót.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
És mehetne az előlapja az autóhoz. jah, és bólogatós SOL kutya.
Mit kutya? Kolibri. csipegetné a kalaptartót.
SOL Kolibri fan club
SOL Kolibri fan club
Azért majd ne feledj az általad megtapasztalt érdekességekről írni, ha már megkezdtem a sort
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is. )
Általában a képen látható helyen, a dóm felső részén középen működnek legjobban, de meg lehet próbálni az alsó peremnél is.
Amúgy ez a Totem "Kolibri-je", az egyik legnépszerűbb típusuk, sokban hasonlít a madárkákra.
Gondolom a színhőmérséklettel, hullámhosszal, frekvenciával függ össze ez a pötty szín, ha a piros nem jó, a zöldtől kezd javulni a kéken át a liláig.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Gondolom a színhőmérséklettel, hullámhosszal, frekvenciával függ össze ez a pötty szín, ha a piros nem jó, a zöldtől kezd javulni a kéken át a liláig.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Úgy néz ki, hogy nyitnom kell, el kell engednem a "woodoo" tagadást. Nah erre se sokan tudnának rávenni és még nem biztos, hogy sikerülni fog. De a színes pöttyöket kipróbálom. Van pontos helye, ahova ragasztani kell?
SOL Kolibri fan club
Ahh, sajnos Quadralban nem vagyok otthon. De amióta az Elac ennyire betört a piacra a csodaribbonjával, valahogy el is ment a kedvem az egésztől.
Erről jut eszembe.. Otthon, vakteszten, feleségem segédkezésével az IC kábel irányát 10-ből 8-szor stabilan megmondom.
Egy barátomnál, aki szkeptikus (mellesleg Elac tulaj ), még a 100eFt-os és 1000Ft-os IC között sem hallunk különbséget. Nemhogy az iránya.. A rendszer nagyon jó (Elac 249BE, Primare SPA22HD), de az a kétkedő hozzáállás és a bizonyítási kényszer valahogy lenullázza mindennek a hatását. Egy 10eFt-os kínai multimédiás csoda és a CA CXU digitális kimenete között sem volt hallható semmi különbség. A hozzáállás tényleg meghatározó, ráadásul ragadós és másokra is hat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2115248
Ez nem Fountek, annál egy lépcsővel feljebb: Aurum Cantus, a G2-es ribbonnal szerelt Leisure 2 MkII.
Mellesleg: útálom a digitális fotózást, ez a doboz élőben lélegzetelállítóan szép.....
Itt talán jobban látszik:
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Más. Tul! Azonnal igényelj a dobozkáid elejére SOL Kolibri feliratot! Most látom, a Tiéden még nincs, pedig az kötelező tartozék!
Gergő! Baromi jó volt a beszámoló! Ebből is látszik, hogy nem az ész nélküli hype és a hifis pógárok megtévesztése a cél és pont ezért hívtuk életre ezt a topicot, hogy minden infot megosszunk, amit csak lehet. Nagyon tanulságos volt tényleg, köszi!
A woodoo témához nem tudok hozzászólni, én nem voltam érzékeny ezekre sosem, sőt igyekeztem magamtól még a gondolatot is elhessegetni. Én csak annyit tudok, hogy ott, ahol jól érzem magam, ott a zene is jobban esik, jobban szól. Képes vagyok a végletekig keresni a hangsugárzók helyét és megfelelő hallgatási pozíciót. Régebben mikrofonnal a kezemben, ma már sosem, csak az érzéseimre figyelek. Ha összeáll a dolog, azon változtatni tilos.
IsoAcoustics állványok: ugyanazt hallom, mint amik a leírásokban szerepelnek, illetve a YouTube-on is demonstrálja a konstruktőr. Középtartomány tisztul, felbontása nől, felsőbasszus csökken, az egész mélytartomány finomodik. Élőbb a megszólalás. másik, hogy nekem a készülékekkel egy bútoron van, és az állványokon lévő dobozok nem rázzák a bútort. De külön állvány tetején is tudja ugyanezt.
Első perctől azt próbálom én is hangsúlyozni, hogy ezek a dobozok nem igényelnek, mitöbb, nem tesz nekik jót a "hifizés". Semmi extra nem kell, se ezüst kábel, se 2KW végfok, se SE csöves, se 10m Ft-os Kondó kábel. Magában tudja azt, ami a zenehallgatást élménnyé teszi, nem kell semmit elnyomni vagy kiemelni rajta, hagyni kell muzsikálni megfelelő méretű térben.
Úgy gondolom, ha valakinek van egy nagy komoly rendszere a nappaliban, és épít egy Kolibrist másodrendszernek, gyakran fog bejárni a kisszobába! És lesz nem 1 v 2 felvétel, amit inkább ott fog hallgatni, mert ez a dobozka tud valami olyat, amit pénzen nem lehet megvenni.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Gergő! Baromi jó volt a beszámoló! Ebből is látszik, hogy nem az ész nélküli hype és a hifis pógárok megtévesztése a cél és pont ezért hívtuk életre ezt a topicot, hogy minden infot megosszunk, amit csak lehet. Nagyon tanulságos volt tényleg, köszi!
A woodoo témához nem tudok hozzászólni, én nem voltam érzékeny ezekre sosem, sőt igyekeztem magamtól még a gondolatot is elhessegetni. Én csak annyit tudok, hogy ott, ahol jól érzem magam, ott a zene is jobban esik, jobban szól. Képes vagyok a végletekig keresni a hangsugárzók helyét és megfelelő hallgatási pozíciót. Régebben mikrofonnal a kezemben, ma már sosem, csak az érzéseimre figyelek. Ha összeáll a dolog, azon változtatni tilos.
IsoAcoustics állványok: ugyanazt hallom, mint amik a leírásokban szerepelnek, illetve a YouTube-on is demonstrálja a konstruktőr. Középtartomány tisztul, felbontása nől, felsőbasszus csökken, az egész mélytartomány finomodik. Élőbb a megszólalás. másik, hogy nekem a készülékekkel egy bútoron van, és az állványokon lévő dobozok nem rázzák a bútort. De külön állvány tetején is tudja ugyanezt.
Első perctől azt próbálom én is hangsúlyozni, hogy ezek a dobozok nem igényelnek, mitöbb, nem tesz nekik jót a "hifizés". Semmi extra nem kell, se ezüst kábel, se 2KW végfok, se SE csöves, se 10m Ft-os Kondó kábel. Magában tudja azt, ami a zenehallgatást élménnyé teszi, nem kell semmit elnyomni vagy kiemelni rajta, hagyni kell muzsikálni megfelelő méretű térben.
Úgy gondolom, ha valakinek van egy nagy komoly rendszere a nappaliban, és épít egy Kolibrist másodrendszernek, gyakran fog bejárni a kisszobába! És lesz nem 1 v 2 felvétel, amit inkább ott fog hallgatni, mert ez a dobozka tud valami olyat, amit pénzen nem lehet megvenni.
SOL Kolibri fan club
Mennyire szerettem régen (az említett észlelések idején) a Fountek ribbonos hangsugárzóimat..
Még a C ponthoz.... most éppen ezt hallgatom.