Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
Jbl
Dehogyis. Marketing. Sokkal könnyebben eladsz egy hangsugárzót egy laikusnak azért mert a nagyobb szám biztos jobb, egy félig hozzáértőnek meg azért, mert első blikkre érzékenyebb, könnyebben hajtható....
Bármi lehet. Amúgy a könnyen hajthatóság és az érzékenység nem azonos jellemző, de egyre többen keverik őket.
Jbl
Passzív stúdiómonitoroknál régebben ilyen távolságra adták meg az érzékenységet (bár ennél a doboznál valóban meglepő). Nem annyira idétlen dolog ez, hiszen jellemzően ilyen távolságból hallgatták őket, szóval az 1 méterre megadott adat idétlenebb.
Dehogyis. Marketing. Sokkal könnyebben eladsz egy hangsugárzót egy laikusnak azért mert a nagyobb szám biztos jobb, egy félig hozzáértőnek meg azért, mert első blikkre érzékenyebb, könnyebben hajtható....
Jbl
mínuszhattal jobban kijön a matek...
en is ugy szamolom:
dupla tavon 6 dB az 20 * log(2)
ha 15 labra, azaz 4.57m-re 76 dB, akkor 1m-re 76+20 * log(4.57/1) = 89.2 dB
ha dupla tavon 3dB, akkor az 10 * log(2), avval 1m-re 76+10 * log(4.57/1) = 82.6 dB
persze ez csak jatek a szamokkal. környezete valogatja, hogy a valosag (melyik frekin) mennyi
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Jbl
Nem volt baj az Urei 6260-assal sem. És az megvan 150 alatt. Csak az előfok a kérdés. Meg hogy esztétikailag megtűri-e az ember, mert stúdióban, moziban, ahová szánva volt, nem gond, hogy olyan, amilyen. De egy szobában már csücskös.
Ezeket a stúdió végfokokat én meghagyom másnak, köszönettel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Valóban -6dB, ha .... a hanghullám minden irányban végtelen hosszon akadálymentesen terjedhet. Háááát, ez nem egy hifis szoba legfőbb ismérve talán.
Szobára megadni pontosan nem lehet, a -3dB részemről egy általános méretű és átlagos akusztikai tulajdonságokkal rendelkező szobára megközelítőleg, tapasztalati úton saccolt érték. Kéretik nem figyelembe venni!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Jbl
Valóban -6dB, ha .... a hanghullám minden irányban végtelen hosszon akadálymentesen terjedhet. Háááát, ez nem egy hifis szoba legfőbb ismérve talán.
Szobára megadni pontosan nem lehet, a -3dB részemről egy általános méretű és átlagos akusztikai tulajdonságokkal rendelkező szobára megközelítőleg, tapasztalati úton saccolt érték. Kéretik nem figyelembe venni!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Jbl
Az 15feet, azaz 4,5méterre lett megadva, ez valami idétlen amerikai specifikáció.
Passzív stúdiómonitoroknál régebben ilyen távolságra adták meg az érzékenységet (bár ennél a doboznál valóban meglepő). Nem annyira idétlen dolog ez, hiszen jellemzően ilyen távolságból hallgatták őket, szóval az 1 méterre megadott adat idétlenebb.
Jbl
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Az 15feet, azaz 4,5méterre lett megadva, ez valami idétlen amerikai specifikáció.
Az l65A esetén, már 89db van megadva 1Watt 1méter méréssel.
Így van. 89 dB-s. Én is úgy tudtam.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Jbl
3dB a távolság dupláján.
Elméletben -6dB, de ez csak szabadtéren igaz, szobában kevesebb.
Ahha akkor ott lesz az eltérés... De ennyit esne az érték 3,5 méteren...?
3dB a távolság dupláján.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7571
Jbl
3dB a távolság dupláján.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Jbl
- sssxxx
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
Jbl
http://www.epanorama.net/sff/Audio/Prod ... _Jubal.PDF
ez itten azt mondja, hogy 77 dB... Benézek valamit?
Szerk.: bocsánat, hülye vagyok. 76 dB....
Jbl
Bocsánat hogy beleszólok, de az l65-nek 89db az érzékenysége a specifikáció szerint, ez annyira nem kevés.
http://www.epanorama.net/sff/Audio/Prod ... _Jubal.PDF
ez itten azt mondja, hogy 77 dB... Benézek valamit?
Szerk.: bocsánat, hülye vagyok. 76 dB....
- sssxxx
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
Jbl
Az már igaz, hogy egy tranyhóssal is lehetne/érdemes lenne próbát tenni. Viszont biztos, hogy a JBL-hez (általában) könnyű erősítőt illeszteni? Néztem az említett L65-ös specifikációját, ott egy 77 dB körüli érzékenységi érték szerénykedett. Ha egy Dyno 85dB-jével megszenved az ember, akkor azt gondolom, ezek sem lehetnek könnyű esetek.
Bocsánat hogy beleszólok, de az l65-nek 89db az érzékenysége a specifikáció szerint, ez annyira nem kevés.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Nem, nem az volt. Illetve mondom még egyszer, ha a gazdája nem hallgat ilyesmit, akkor nem is hiba. Nem tudom, hogy a sógornál hogyan muzsikál ezekkel a volt erősítőd, lassan meg kéne nyúzni ilyesmivel is, bár az ő elmondása szerint rosszul. Most akkor a Bladi, vagy a Proac rossz?
...ja vagy az ő elmondása szerint a felvétel. De könyörgöm. MINDEN felvétel? Amúgy meg rövidre zárta, mert nem hallgat és sosem hallgatott effélét.
Ez itt végkép off.
Jbl
Nem hinném, hogy a JBL hibaja volt ám...
Nem, nem az volt. Illetve mondom még egyszer, ha a gazdája nem hallgat ilyesmit, akkor nem is hiba. Nem tudom, hogy a sógornál hogyan muzsikál ezekkel a volt erősítőd, lassan meg kéne nyúzni ilyesmivel is, bár az ő elmondása szerint rosszul. Most akkor a Bladi, vagy a Proac rossz?
...ja vagy az ő elmondása szerint a felvétel. De könyörgöm. MINDEN felvétel? Amúgy meg rövidre zárta, mert nem hallgat és sosem hallgatott effélét.
Jbl
Nem a dB csak a kérdés a dynonal, de ez itt off.
Az L65- re sem érdemes akármit rákötni. Én csöves mekivel próbálkoznék, nem lenne ott baj!
Nem volt baj az Urei 6260-assal sem. És az megvan 150 alatt. Csak az előfok a kérdés. Meg hogy esztétikailag megtűri-e az ember, mert stúdióban, moziban, ahová szánva volt, nem gond, hogy olyan, amilyen. De egy szobában már csücskös.
Jbl
Ezt nekem akartad írni?
Öööö...nem kellett volna...?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Igen, néha ez rákfenéje a Dynoknak: mire megkapja a neki tetsző kiszolgálást, már rég túllépted azt a határt (akár többszörösen is), amivel ugyanazt a színvonalat megkapod egy másik összeállításból.
Persze igaz ez a komolyabb JBL-ekre is: ott sem mindegy, mi van előtte. Ahogy avl kolléga is említette, valóban nem muzsikált fület melengetően rockzenén. Ez egy rockzenét hallgató számára lehet baj, de ha a tulaj alapvetően nem hallgat Metallicát és Dream Theatert, akkor őt ez a kérdéskör nem érinti, és boldogan elvan azokkal a zenékkel, amivel viszont a csöves erősítő is elboldogul.
Nem hinném, hogy a JBL hibaja volt ám...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Én hozzá is tettem, hogy ott abban a rendszerben, de hidd el sokféle erősítővel kipróbáltam a Dynokat (már az enyémeket), de nem győztek meg, hogy bármiben jobbak lennének, mint jó pár régi monitor dobozom. Természetesen van élet a JBL-en kívül is, nem vagyok márka fan, ha valamilyen összeállítás tetszik akkor nekem mindegy, hogy mi van ráírva. Nekem ez egy kicsit szórakozás is, hogy régi cuccokból össze állítok magamnak, szerintem hallgatható rendszereket, ha valamilyen összeállítás nagyon tetszik azt fel is szoktam írogatni magamnak, mi mivel és hogyan. Ez amit tegnap hallgattunk rajta van listámon.
Nekem volt ez is, az is. Azt azért tegyük hozzá, hogy tök rendben lévő hangzást lehet kapni ezekkel az öregebb jbl dobozokkal, de azért csak egy szintig. Illetve utána is, csak ott az arcédulán egy 0-val általaban több van...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Az már igaz, hogy egy tranyhóssal is lehetne/érdemes lenne próbát tenni. Viszont biztos, hogy a JBL-hez (általában) könnyű erősítőt illeszteni? Néztem az említett L65-ös specifikációját, ott egy 77 dB körüli érzékenységi érték szerénykedett. Ha egy Dyno 85dB-jével megszenved az ember, akkor azt gondolom, ezek sem lehetnek könnyű esetek.
Nem a dB csak a kérdés a dynonal, de ez itt off.
Az L65- re sem érdemes akármit rákötni. Én csöves mekivel próbálkoznék, nem lenne ott baj!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Ezt tényleg ne, de azt, hogy a dynohoz szinte semmi nem jó, azt azért igen. Nem értem miért szívatja magát valaki egy kezelhetetlen dobozzal, persze vannak mazochista típusú emberek is. Dyno helyett inkább vegyetek Morel hangszórókkal épített dobozt, a hang még jobb is, és az erősítő kérdés sem egy végtelen , soha be nem fejezett történet lesz. Az izraeliek megoldották azt, amit a halszagú dánok nem tudnak, nevezetesen azt, hogy a hangszóróik könnyen hajthatóak.
Ez itt totál off, de
Van jó erősítő is dynohoz! Én hasznaltam és hallottam többet is. Az, hogy (tisztelet a kivételnek) drágan, az egy más kérdés.
Jbl
Igen, néha ez rákfenéje a Dynoknak: mire megkapja a neki tetsző kiszolgálást, már rég túllépted azt a határt (akár többszörösen is), amivel ugyanazt a színvonalat megkapod egy másik összeállításból.
Persze igaz ez a komolyabb JBL-ekre is: ott sem mindegy, mi van előtte. Ahogy avl kolléga is említette, valóban nem muzsikált fület melengetően rockzenén. Ez egy rockzenét hallgató számára lehet baj, de ha a tulaj alapvetően nem hallgat Metallicát és Dream Theatert, akkor őt ez a kérdéskör nem érinti, és boldogan elvan azokkal a zenékkel, amivel viszont a csöves erősítő is elboldogul.
Na csak elő kellett volna bányásznom a 4311B-ket, az lehet,hogy jobban bejött volna a kemény rockon szerintem.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Jbl
Alapvetően egyetértek, egy dologban fűznék csak kis kiegészítést a véleményedhez, mégpedig azt, hogy vannak olyan csövesek is szép számmal, amiknek kifejezetten jól áll a rockzene is.
Igen, utólag már éreztem, hogy ezt hozzá kellett volna tenni, hiszen a mindmáig non plus ultra szintet képviselő Wall Of Sound is csövesekkel épült (meg persze JBL-ekkel, természetesen)
Jbl
Hát, ha pesti vagy és elhozod, össze tudjuk lőni a Dynonak tetsző, csatornánként uszkve 300W-tal egy Krellen Contour I ellenében.
Nekem nem úgy jött le a teszt célja, hogy fikázzuk a JBL topikban a Dynokat... pont fordítva volt, ha jól emlékszem. A "sima" 52-es Dynora azt hallották az ott levők, hogy a JBL abban a rendszerben jobban teljesített. Erre jött az, hogy egy 52SE biztos máshogy nézett volna ki. Megszületett az újabb 52 SE vs. JBL L110 teszt. És az ott jelenlévők az 52SE-nél is jobbnak hallották a JBL-t.
Szerintem itt ebben semmi nem szól a Dyno-k ellen és a JBL mellett.
Azt hozzáteszem, én is emiatt vettem most egy régebbi JBL modellt, mert ugyanolyancsöves Pointém van mint amin a teszt részben zajlott és kiválóan teljesített a JBL-ekkel (pedig a számok és alapadatok nem feltétlenül tükröznék ezt előzetesen).
Persze ezután el lehet vinni egy jól működő Dyno-s tranyós rendszerbe a JBL-eket, ott meg lehet a Dyno-k sziporkáznak, a JBL meg elhasal... de hát ez egy ilyen műfaj. Szerintem fölösleges a Dyno-barátok "bunda" érzése. Szó sincs/volt ilyenről szvsz.
SZERK: amit vettem 1 hete L86-ot mivel szembejött egy olyan lehetőség amit nem hagynék ki, eladom ha valakit érdekel írjon privit. Ha nem kel el a héten, megy a furnérozó műhelybe, teljesen rendbehozatom és megmarad