Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Deenee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Deenee »

Nem igazán vágtam mi volt az első kérdés...Az alap DVD lejátszók nem igazán alkalmasak zenélésre...Persze ugye itt felvetődik a kérdés milyen zenéket hallgatsz és mik az elvárásaid.Van aki boldogan hallgat zenét 20 ezer ft-os DVD lejátszóval is...

Elnézést, ha nem fogalmaztam érthetően. A lényege a kérdésemnek: Azt gondolom, ha lemondok az 5.0-ás szettről, és inkább sztereo rendszert építek, akkor a 200-250 ezres ársávban egy sokkal zeneibb hangzást kapok, mint ha házimozit építenék.
Ebben ugye nincs is semmi újdonság, de én most gondoltam bele, hogy filmet 2.0-ban is élmény nézni. Csak arra akartam rákérdezni, hogy a fent említett ársávban, ha a hangszeres zene a fontosabb számomra, akkor szerintetek is érdemesebb 2.0-ban gondolkodnom.
Erősítő: NAD C370, Rega Brio. Forrás: Wiim Pro, NAD T531 DVD/CD, Rega P3. DAC: S.M.S.L. SU-1. Hangsugárzó: Tannoy Revolution XT8F. Sub: SVS SB-2000.

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Most olvasom, hogy mik történtek, mióta nem jártam "erre".  :foto:

Mekkora mázlista, aki annyiért hozzájutott a hangfalakhoz...!

Már csak az ilyen akciók miatt megérné Pestre költözni.

Más: Egyre inkább hajlok a sztereo felé. Jártam a hétvégén Pécsett, benéztem az Electro World-be. Egy 120 ezres Jamo hangfalpár volt egy Marantz sztereo erősítőre kötve és erről ment a film. Nem hallgattam sokáig az összeállítást, de arra rájöttem, hogy így is sokkal nagyobb élmény filmet nézni(TV hangszóróhoz képest). És az 5.0 árán vehetek nagyobb, illetve komolyabb hangszórókat, vagy ha maradnék a c6-nál, akkor egy komolyabb sztereo erősítőt.
Tudom, hogy ez nem teljesen Dali-téma, inkább 5.0 kontra sztereo. De szerintetek megér 50 ezer pluszt, illetve gyengébb zenei megszólalást(a házimozierősítő miatt) az 5.0 c6 szett?

Még egy kérdés: Az alapabb Pioneer DVD playerek mennyire alkalmasak jó minőségű zenelejátszásra? Mindenképpen érdemes külön CD-lejátszót beszerezni?

A válaszokat előre is köszönöm.

Nem igazán vágtam mi volt az első kérdés...Az alap DVD lejátszók nem igazán alkalmasak zenélésre...Persze ugye itt felvetődik a kérdés milyen zenéket hallgatsz és mik az elvárásaid.Van aki boldogan hallgat zenét 20 ezer ft-os DVD lejátszóval is...

Deenee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Deenee »

Sziasztok!

Most olvasom, hogy mik történtek, mióta nem jártam "erre". :foto:

Mekkora mázlista, aki annyiért hozzájutott a hangfalakhoz...!

Már csak az ilyen akciók miatt megérné Pestre költözni.

Más: Egyre inkább hajlok a sztereo felé. Jártam a hétvégén Pécsett, benéztem az Electro World-be. Egy 120 ezres Jamo hangfalpár volt egy Marantz sztereo erősítőre kötve és erről ment a film. Nem hallgattam sokáig az összeállítást, de arra rájöttem, hogy így is sokkal nagyobb élmény filmet nézni(TV hangszóróhoz képest). És az 5.0 árán vehetek nagyobb, illetve komolyabb hangszórókat, vagy ha maradnék a c6-nál, akkor egy komolyabb sztereo erősítőt.
Tudom, hogy ez nem teljesen Dali-téma, inkább 5.0 kontra sztereo. De szerintetek megér 50 ezer pluszt, illetve gyengébb zenei megszólalást(a házimozierősítő miatt) az 5.0 c6 szett?

Még egy kérdés: Az alapabb Pioneer DVD playerek mennyire alkalmasak jó minőségű zenelejátszásra? Mindenképpen érdemes külön CD-lejátszót beszerezni?

A válaszokat előre is köszönöm.
Erősítő: NAD C370, Rega Brio. Forrás: Wiim Pro, NAD T531 DVD/CD, Rega P3. DAC: S.M.S.L. SU-1. Hangsugárzó: Tannoy Revolution XT8F. Sub: SVS SB-2000.

Vendég

Dali hangsugárzók

Mi vidékiek ezekről sajnos mindig lemaradunk, itt még MM sincs, h ha van valami akció akkor tudjunk vásárolni...Pestiek előnyben , meg a nagyvárosban élők ahol van MM legalább....

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: underattack »

a szívem szakad meg...miért nem láttam én azt a beírást...én tuti nem adnám el, ha tudnék venni egyet ennyiért...
lehet sűrűbben kéne járnom ilyen helyekre :S

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tagliavini »

Igen, én. Gondoltam, ha az enyém nem lehet, legyen másé itt a fórumról. Sajnálom, hogy olyan vette meg, aki azonnal meghirdette a duplájáért. (Bár ehhez minden joga megvan, ezt nem vonom kétségbe). És ettől persze még hallgathatja megelégedéssel, amellett, hogy szép haszonnal túl akar adni rajta.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

A Dali Ikon 6 80-ért volt nemrég a Széna téri Saturnban. Én nem tudtam megvenni, mert nem volt tőkém, ezért beírtam ide a fúrumba, hogy csapjon le rá, aki teheti. El is vitte valaki pár napon belül. Most hirdeti 159.000 Ft-os irányáron a Hificity-n meg a Hifipiacon...
Akkor Te írtad be, az árra is rosszul emlékeztem, de azt tudom lekéstem róla, mivel csak jóval később olvastam írásod.

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: orionr »

Először én is gyanakodtam, aztán megkérdeztem az eladót. Azt mondta, pár ár. Ott állt már évek óta. párszor demózták, ennyi. Néha kiszórják az öreg árut.

Nagy lúzer vagyok, hogy akkor nem vettem meg 80-ért az Ikon 6-t, két hónappal később 85-ért vettem Lektor 2-t. Igaz, az nem bemutató darab volt. Azzal vigasztalom magam, hogy az Ikon 6 túl nagy lett volna a szobámba.

basszus.... arra én is összekapartam volna annyit. :foto:

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Először én is gyanakodtam, aztán megkérdeztem az eladót.
Azt mondta, pár ár. Ott állt már évek óta. párszor demózták, ennyi. Néha kiszórják az öreg árut.

Nagy lúzer vagyok, hogy akkor nem vettem meg 80-ért az Ikon 6-t, két hónappal később 85-ért vettem Lektor 2-t. Igaz, az nem bemutató darab volt. Azzal vigasztalom magam, hogy az Ikon 6 túl nagy lett volna a szobámba.

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: orionr »

A Dali Ikon 6 80-ért volt nemrég a Széna téri Saturnban. Én nem tudtam megvenni, mert nem volt tőkém, ezért beírtam ide a fúrumba, hogy csapjon le rá, aki teheti. El is vitte valaki pár napon belül. Most hirdeti 159.000 Ft-os irányáron a Hificity-n meg a Hifipiacon...
Az nem darab ár volt?

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Vendég

Dali hangsugárzók

Igen néha kilehet fogni ilyen vételeket...

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Öcsém most vett újonnan bruttó 55ért c6-ot. Csak ki kell fogni. (asszem a mediamarkt)
ez érdekelne engem is, melyikben ?

West-endben. de az általam írt "most" 3hete volt.
Csak bement nézelődni, és meglátta, megvette.
Itt olvastam a fórumon korábban, Dali Ikon6 volt bemutató darab a Saturn-ben asszem 100ért...

Ati007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ati007 »

Öcsém most vett újonnan bruttó 55ért c6-ot. Csak ki kell fogni. (asszem a mediamarkt)
ez érdekelne engem is, melyikben ?
TV: SAMSUNG UE55D6500 ,FORRÁS: MAC MINI(2011) ,STEREO ERŐSÍTŐ: NAIM NAIT XS ,DAC: M2TECH YOUNG ,HANGFAL: MONITOR AUDIO RX8 ,ELOSZTÓ: S&M BLACKNOISE6

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

lehet például az ikon6 on is tuc tuc zenét hallgatni csak nem olyan mint egy jbl-en inkább kultúráltabban adja elő. :foto:
Pontosan így van, ahogy írtad. VISZONT: a tuc-tuc-hoz, metálhoz nem illik a finomkodás, (legalábbis az én ízlésvilágom szerint) ezért írtam, hogy alkalmatlan.
DE: a maradék stílusban csúcs (szerintem)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

lehet például az ikon6 on is tuc tuc zenét hallgatni csak nem olyan mint egy jbl-en inkább kultúráltabban adja elő. :foto:

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Sziasztok, 
A Dali Blue-t ismeri valaki?
A közeljövőben hangfalat kell vegyek és eddig a Concept 6-ban gondolkoztam, de most láttam ezt a Blue 8008-at...
Esetleg van valaki, aki mindkettőt ismeri?
Vélemények?

Köszi előre is!

Szia én régen már valahol hallottam ezt a Dalit de nem tetszett, sok mély inkább olyan tucc-tucc zenére való döngetős fajta...Nem is mai darab, felbontásban is elmarad a mostaniaktól...A C6 van nekem, csak jót tudok mondani erről a dobozról ennyi pénzért.

Nekem 6006 van, és tuc-tuc zenére alkalmatlan.
1ébként a c6 fölé volt márkán belül pozicionálva, árban is. És hidd el jobban szól a blue, csak megszüntették a gyártását.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

köszi a válaszokat! van most 75-ért egy a vaterán, de akkor inkább már újat veszek
bár még nem döntöttem... :foto:

Vendég

Dali hangsugárzók

köszi...és szerintetek mi a reális ár egy használt c6-ért?
Használtan 70 körül mentek...De most a Lurdiban akciós, 92 ezer a párja...150 pedig szettben...

Vendég

Dali hangsugárzók

Egy pár C6-ot nem nagyon ad el senki. :foto:
Esetleg rendszer cserénél. 85000 újan a MM-ban akcióban a világos tölgy színű.
(és Tigris mindig jól mondta... ennyi pénzért eszement jó hangja van.... nekem van még vagy 3 hét a bejáratás végéig, de már most is milyen... te atyaég )

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

köszi...és szerintetek mi a reális ár egy használt c6-ért?

Vendég

Dali hangsugárzók

Sziasztok, 
A közeljövőben hangfalat kell vegyek és eddig a Concept 6-ban gondolkoztam, de most láttam ezt a Blue 8008-at...
Vélemények?

Köszi előre is!

Szia én régen már valahol hallottam ezt a Dalit de nem tetszett, sok mély inkább olyan tucc-tucc zenére való döngetős fajta...Nem is mai darab, felbontásban is elmarad a mostaniaktól...A C6 van nekem, csak jót tudok mondani erről a dobozról ennyi pénzért.

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Sziasztok,

Vélemények?

Köszi előre is!

tagliavini
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Tényleg teljesen más, mint a Concept. De annyival drágább is, ahogy az lenni szokott. Viszont az Ikon és a Lektor között már jóval kisebb a differencia, mint a Concept és a Lektor között. Talán csak a ribbon sugárzó...

Érdemes a Dali honlapján nézelődni, majd' minden képen NAD gépekkel ábrázolják a hangfalakat. Állítólag nem véletlenül.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”