Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SOL Kolibri fan club

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: revox »

Biztos hogy létezik, de gondolom elég hozzá minden nap hangokkal dolgozni 10-12 órát. 
Régebben én is hangokat hasonlítgattam egymáshoz, de mindig bementem vele a málnásba, igaz én sosem hetekig, csak max napokig. Ha valami újat engedek be a szobába már nem hasonlítom, csak megkeresem a helyét és csak az érdekel, mennyire szívesen hallgatom, mennyire esik jól. Szinte biztos hogy nem vagyok halló.

Pedig Te csinálod jól. Nem hasonlítgatni kell,hanem vagy jó,vagy nem.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Pénteken megyek Egerbe mint kiderült ma. Ha esetleg még érdekel   ez az ANT dolog értesíts
Nem éri a környékbelieket kényeztetni. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Én hangsugárzó csere előtt amikor megtehettem mindig egymás mellett "teszteltem" a kettőt itthon akár hetekig is. (Persze ehhez többnyire meg kellett vennem mindkettőt. )
Olyan hogy hangzásmemória szerintem nemigazán létezik. Az ember többnyire érzelmekhez köti azt amit hallott és így tárolja. Ráadásul ez az emlék idővel ahogy "változik"/kopik egyre sarkosabb lesz. 
Én ilyen téren abszolút nem bízok meg a fülemben. 

Biztos hogy létezik, de gondolom elég hozzá minden nap hangokkal dolgozni 10-12 órát. 
Régebben én is hangokat hasonlítgattam egymáshoz, de mindig bementem vele a málnásba, igaz én sosem hetekig, csak max napokig. Ha valami újat engedek be a szobába már nem hasonlítom, csak megkeresem a helyét és csak az érdekel, mennyire szívesen hallgatom, mennyire esik jól. Szinte biztos hogy nem vagyok halló.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 199

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: TMP »

Pénteken megyek Egerbe mint kiderült ma. Ha esetleg még érdekel   ez az ANT dolog értesíts

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Én hangsugárzó csere előtt amikor megtehettem mindig egymás mellett "teszteltem" a kettőt itthon akár hetekig is. (Persze ehhez többnyire meg kellett vennem mindkettőt. )
Olyan hogy hangzásmemória szerintem nemigazán létezik. Az ember többnyire érzelmekhez köti azt amit hallott és így tárolja. Ráadásul ez az emlék idővel ahogy "változik"/kopik egyre sarkosabb lesz.
A hang az egyik dolog,amit nagyon rövid ideig tudunk memorizálni.Nagyon be tud csapni bennünket.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Hát mondjuk így jó 4 hónap különbséggel két különböző helyszínen, más berendezésekkel hallgatva.... Elég jó hangzásmemóriád lehet, nekem biztosan nincs ilyen .

PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Most értem haza nemrég 
Az András amit írt az úgy is van, nekem a Kobra részletezőbbnek tünt, de lehet süket vagyok 

Nagyon jó mind a 2Ő 

A Panthert azt a TMP-vel hallotuk a Kobrát az Enyémmel, kicsit dicsekedjek 

A szeánszon Debrecenbe sokmindenkinek kinyílt a szeme mikor bekötöttem, még András is bólogatott 

Főleg mikor a hangfal drótot is kicseréltem, sokkal szebb lett a közép és a mags 

Én abból azt olvasom ki, hogy Te Kobra vásárló leszel hamarosan.
A  Kobrát ugye nem hallottam, de a Panthernek a felbontásával nincs gond, az biztos, de én a gyorsaságában se találtam kivetni valót. Nah, ha pl rock lenne nálam a fő csapás, az eddig hallottak közül, biztos őt választanám. És aki sok rockot hallgat az tisztában van vele, hogy egy komolyabb rock nótát úgy megszólaltatni, hogy ne egy katyvasz legye feltekerve, nem egyszerű feladat. Ennek nehezített változata a rock szimfonikus kísérettel. Szerintem egy megfelelő erősítővel a Panther erre is alkalmas. Még a Kobrát egyszer meg kell hallgatnom. 

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Most értem haza nemrég 
Az András amit írt az úgy is van, nekem a Kobra részletezőbbnek tünt, de lehet süket vagyok 

Nagyon jó mind a 2Ő 

A Panthert azt a TMP-vel hallotuk a Kobrát az Enyémmel, kicsit dicsekedjek 

A szeánszon Debrecenbe sokmindenkinek kinyílt a szeme mikor bekötöttem, még András is bólogatott 

Főleg mikor a hangfal drótot is kicseréltem, sokkal szebb lett a közép és a mags 
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Ez most nem nekem szól, de én (is) válaszolok... A Panther egy testesebb, "dögösebb" hangzású doboz, fürgeségben talán picit elmarad a Kobrától, de ezért bőven kárpótol a mélytartományban. Azt tényleg hallani kell amit 150-200W-nál elő tudnak bányászni az alsó oktávokból....  Alapvetően azonos hangzásvilágot képviselnek, (dobozméret, magassugárzó azonos) a különbségek az említetten kívül technikaiak:
A Panther 8 ohmos 84 dB/W érzékenységgel, az elé komoly vas kell, ha valaki hallani szeretné mit tud. A kobra is 8 ohmos, de 87 dB-s, az már egy 30-40W-os (minőségi) erősítővel is vígan elzenél, alapvetően könnyebb hajtani.

Köszönöm szépen az infokat! Én "csak" a Párducokat hallottam anno, így léptem rá a "Sárkány útjára". Ja nem, az Bruce Lee.
És úgy jött a Nyurga majd a Kolibri. Én a Panthert egy nagyon univerzális, műfajfüggetlen, kiegyenlített doboznak hallottam, nagyon mélyre megy, de az tény hogy ennek kontrolljához vas is kell. Nem is feltétlen teljesítmény csak, hanem kapcsolás. Az a "kis" Kenwood pórázra vágta rendesen a párducot és lazán vezette bármerre, tehát nem lehetetlen a küldetés és nem feltétlen drága erősítő kell hozzá.  Kíváncsi leszek, ki fogadja be végre...

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SOL Kolibri fan club

Bár ha az igazolásról volt szó a múltkor akkor ezt nevezhetném kötelező olvasmánynak is

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SOL Kolibri fan club

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Anrdástól vittem PH. nak a tuningolt Denont Pestre és áthozta hozzánk a kolibrit, meghallgattuk sok "fajta" zenével, még metal zenével is,  nagyon egységes hangot adott tetszett mindenkinek aki ott volt 

Ügyes kis dobozka 

Volt szerencsém a Párduchoz is, a Kobrához is, nekem a Kobra jön be komoly hangok jönnek ki belőle, pedig csak egy D class küldte rá a zenét 

Én a Kobrát nem hallottam. Te milyen különbséget véltél felfedezni a Kobra és a Panther közt?

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Anrdástól vittem PH. nak a tuningolt Denont Pestre és áthozta hozzánk a kolibrit, meghallgattuk sok "fajta" zenével, még metal zenével is,  nagyon egységes hangot adott tetszett mindenkinek aki ott volt 

Ügyes kis dobozka 

Volt szerencsém a Párduchoz is, a Kobrához is, nekem a Kobra jön be komoly hangok jönnek ki belőle, pedig csak egy D class küldte rá a zenét 
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tul »

Szerencsésnek érezhetem magam, mert nem szeretem a rock, metál és egyéb, zúzós zenéket. (Kolibri vonatkozásában értelmezendő a szerencse, hisz így nem kell olyan energiákat megmozgatni nálam.)
Újabban magyar előadókat, leginkább klasszikus és folklór irányban kutatok. Legyen az akár Csík Zenekar, Horváth Kornél, vagy Edvin Marton.. Különben az említett műfajokon kívül valóban mindenevő vagyok, egyértelműen a hangulat határozza meg, hogy valami monumentális filmzene, vagy kevéshangszeres romantika..
A baba miatt mostanság elég sokat mennek klasszikusok. Fura mód kezdek komoly (!) vonzódást érezni irántuk én is. Pl. a trombitát évekig el sem bírtam viselni, most meg már van, hogy kifejezetten élvezem De azért egy nagyzenekaros vonós előadás még mindig viszi a prímet.

Jogos!
Nálad egyébként mi a fő csapásirány, mi szól a Kolibriken javarészt?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Szia

Meg sem goldoltam hogy rossz helyen van, de akár lehetne itt nállam is, itt is jó helye lenne 

Reggel hirtelen felindulásból letöltöttem egy albumuk és azzal a lendülettel le is töröltem, rettenet volt nekem 

A szélsőségek már csak ilyenek.  
Kolibrit meg tessék venni!

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Ne sajnáld őket!
Hidd el, jó helyük van itt.
Paul Mazurkiewicz meg az egyik legjobb dobos a világon a saját és a határműfajokban. Van egy-két "mainstreamebb" daluk is, amit jól ad a Kolibri is, pl a Hammer smashed face. Próba, cseresznye. Nem lehet mindig Levente Péter: Tágas égen andalog....

Szia

Meg sem goldoltam hogy rossz helyen van, de akár lehetne itt nállam is, itt is jó helye lenne 

Reggel hirtelen felindulásból letöltöttem egy albumuk és azzal a lendülettel le is töröltem, rettenet volt nekem 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Ahh, részemről meg kell várjam a hétvégét, mert ilyenkor konzolon vannak a hangsugárzók. Nem hiszem, hogy ilyen finomságok kijönnek ezen mostoha körülmények között Munka után már nem borzolom a kedélyeket otthon azzal, hogy átrendezek, hurcolászok..
Jogos!
Nálad egyébként mi a fő csapásirány, mi szól a Kolibriken javarészt?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ahh, részemről meg kell várjam a hétvégét, mert ilyenkor konzolon vannak a hangsugárzók. Nem hiszem, hogy ilyen finomságok kijönnek ezen mostoha körülmények között Munka után már nem borzolom a kedélyeket otthon azzal, hogy átrendezek, hurcolászok..

Jut eszembe, ma este szeplősítem a dobozkákat. Tul?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Ne sajnáld őket!
Paul Mazurkiewicz meg az egyik legjobb dobos a világon a saját és a határműfajokban. Van egy-két "mainstreamebb" daluk is, amit jól ad a Kolibri is, pl a Hammer smashed face. Próba, cseresznye. Nem lehet mindig Levente Péter: Tágas égen andalog....

Jut eszembe, ma este szeplősítem a dobozkákat. Tul?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Szegény Kolibrik
Ne sajnáld őket!

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

A Cannibal Corpsos zúzást el tudtam engedni a Kolibrikkel ( abban a nyurga azért jobb ),

Szegény Kolibrik 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

nem nem

Csak éppen dolgozok, a megrendelt cuccok elkészítésén, beállításán.

Akkor hiányzásod igazolom. 

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SOL Kolibri fan club

Tamás telítésbe ment péntek este?
  nem nem

Csak éppen dolgozok, a megrendelt cuccok elkészítésén, beállításán.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Értem. A Regák alatt, hogy vált be?
Minden elektronika alatt bevált eddig kivétel nélkül, főleg a vékonyabb grafit pogácsás. Ez már woodoonak számít? 1 készülék alól kiveszik, azt még nem, de az összes alól, azt 100% találom el, hogy ott van vagy sem. Szóval van még mit fejlődnöm.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Értem. A Regák alatt, hogy vált be?

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”