Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Note
Van pár érdekesség.
A Snell J váltóban (most az van), párhuzamos elkók, az egyik nano -s.
Rögtön beugrik két kérdés: 2 filléres elkók a kritikus helyen, a soros jelútban...???? A nano -s kondi a mikro -s hátán, ha gyorsít valamit, mint a tápoknál, akkor mit is pontosan egy hangszórónál...?
Meg mi az, hogy a tekercs konkrétan kilóg a mágnesből....?....?....?
Alapvetően kifelé dolgozik, akkor még kevesebb drót van bent.
https://www.google.hu/search?q=voice+co ... B330%3B314
A hangszóró NEM kifelé dolgozik,hanem mindkét irányban. Ahogyan az erősítő sem csak kifelé tolja a membránt....
Sokan hiszik azt,hogy a membrán alaphelyzetbe való visszatérését csak a felfüggesztése végzi....
Audio Note
Van pár érdekesség.
Rögtön beugrik két kérdés: 2 filléres elkók a kritikus helyen, a soros jelútban...???? A nano -s kondi a mikro -s hátán, ha gyorsít valamit, mint a tápoknál, akkor mit is pontosan egy hangszórónál...?
https://www.google.hu/search?q=voice+co ... B330%3B314
A hangszóró NEM kifelé dolgozik,hanem mindkét irányban. Ahogyan az erősítő sem csak kifelé tolja a membránt....
Sokan hiszik azt,hogy a membrán alaphelyzetbe való visszatérését csak a felfüggesztése végzi....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Audio Note
Na, ez az, ami színtiszta paranoia...
Képzeljétek magatokat a helyembe. Jön innen, hogy próbáld ki ezt, onnan, hogy azt; amattól elájulsz, mert lilaházas egy vékony faréteggel, egy másik meg a II.világháborús Enigmából lett kiszerelve...
Ennek vége soha nem lesz.
Egy jó hifiberendezés összeállítása egy élet munkája.
Ezt te sem fogod megúszni...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Audio Note
Na, ez az, ami színtiszta paranoia...
Képzeljétek magatokat a helyembe. Jön innen, hogy próbáld ki ezt, onnan, hogy azt; amattól elájulsz, mert lilaházas egy vékony faréteggel, egy másik meg a II.világháborús Enigmából lett kiszerelve...
Ennek vége soha nem lesz.
ugyanakkor azt értsétek már meg, hogy egy jelútban lévő kondinak nem feladata a lehető legjobb felbontást vagy basszust vagy zeneiséget produkálni, rendszerben kell gondolkodni, vagyis adott egy hangváltó, amit rég valaki kitalált, egymáshoz illesztett dolgokat, itt hihető, hogy leginkább fülre, és az úgy zenélt, most meg egy tökidegen versenyzőt odagyömöszölünk, szóval, ez az egész inkább egy pszichodráma, mint hangzáskultúra.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2760
Audio Note
Az is egy kérdés lenne, hogy milyen szinvonalú rendszerben hallgattad meg a BG.-t, és hogy ezek alapján helyesen ítélted-e meg?
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- arzachel
- V.I.P.
Audio Note
Elhiszem.
Rádumáltak, kipróbáltam egy Black Gate Rubycon kondit, a soros körbe, a magas csatoláshoz.
Érdekes helyzet adódott.
A hang rendkívül kellemesen kinyílt, óriási felbontással és dinamikával, nagyon kultúráltan zenélt.
A hifis lemezeken pazar volt.
Ugyanakkor felborította a zene organikus szerkezetét; a viola de gamba tónusa összekeveredett; kellemes, de nagyon nem valós színezet lett; az énekhangok 'felhifisedtek', az élő feeling szertefoszlott.
Az image, az az imagináció, az elképzelés, ami a valósággal, a valódi hangszerhangzással való metszéspontjaival gyönyörködtet, eltűnt.
A hifis paraméterekbe ennek ellenére nem lehetett belekötni, bárhogy erőlködtem.
Mi ebből a tanulság?, leginkább semmi, max. az, hogy óvatosnak kell lenni, van egy mögöttes zenei szövet, ami hasonlít a talán nem is létező morfogenetikus mezőhöz, amely nem úgy függ a szokásos paraméterekhez/észlelésekhez, mint ahogyan megszoktuk.
Jó ez a Black Gate cucc?, szerintem nagyon is, a megfelelő zenékkel/lemezekkel és a megfelelő célszemélyekkel harmóniában előrelépés legalább olyan valószínű, mint nálam a fellélegzés, amikor visszakerült az eredeti elkó.
Azért a teszt kicsit felszines lett,mert ez egy sima alaptípus ami még csak nem is a fekete házas verzió.
Esetleg ,ha van módod rá egy FK típust kéne meghallgatnod.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Audio Note
Elhiszem.
Rádumáltak, kipróbáltam egy Black Gate Rubycon kondit, a soros körbe, a magas csatoláshoz.
Érdekes helyzet adódott.
A hang rendkívül kellemesen kinyílt, óriási felbontással és dinamikával, nagyon kultúráltan zenélt.
Ugyanakkor felborította a zene organikus szerkezetét; a viola de gamba tónusa összekeveredett; kellemes, de nagyon nem valós színezet lett; az énekhangok 'felhifisedtek', az élő feeling szertefoszlott.
Az image, az az imagináció, az elképzelés, ami a valósággal, a valódi hangszerhangzással való metszéspontjaival gyönyörködtet, eltűnt.
A hifis paraméterekbe ennek ellenére nem lehetett belekötni, bárhogy erőlködtem.
Mi ebből a tanulság?, leginkább semmi, max. az, hogy óvatosnak kell lenni, van egy mögöttes zenei szövet, ami hasonlít a talán nem is létező morfogenetikus mezőhöz, amely nem úgy függ a szokásos paraméterekhez/észlelésekhez, mint ahogyan megszoktuk.
Jó ez a Black Gate cucc?, szerintem nagyon is, a megfelelő zenékkel/lemezekkel és a megfelelő célszemélyekkel harmóniában előrelépés legalább olyan valószínű, mint nálam a fellélegzés, amikor visszakerült az eredeti elkó.
erősen túl van misztifikálva a BG kondi csoda, miközben tudomásul kell venni az összes BG kondi elektrolit kondi, az elektrolit kategóriában a legjobb, azzal a vékony karbon réteggel a szokásos alumínium fólián. Ott érdemes használni, ahol nagy kapacitás kell kis térfogatban, ahogy a többi elkó alkalmazásra is jellemző, de mégis hasznosul a jó tulajdonsága. Én közvetlen hangjelútba biztosan nem tenném sehova, minden más helyre elfogadható, van is a csövesemben egy rakás, több féle (WKz, NH, N, Nx) még abban az időben vettem amikor még gyártották és nem rohant fel az ára, habár az akkori ára is húzós volt.
Audio Note
Elhiszem.
Érdekes helyzet adódott.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Audio Note
Van pár érdekesség.
Hidd el van jó néhány elkó ami nagyon tud zenélni.
Audio Note
Még érdekesség.
Az induktivitások, légmagosak, akkorák, mint egy gyerek-ököl, brutál, láttunk ilyet.
De az, hogy a tekerés láthatóan és szándékoltan össze-vissza (-nak tűnik), hasonlóan, mint a csöves erősítők fojtótekercsei...?
Audio Note
Van pár érdekesség.
Audio Note
Szerinted van válasz?
Miért impregnálja a gyártók 90% -a a papírt?
Miért kerestek valami jobb anyagot membránnak, mint a papír?
Miért kapható olyan kence, amelyet DIY módon fel lehet kenni a papírra?
Kevesen mernek kezeletlen papírból bevállalni.
Ugyanakkor, sok régi vintage doboz, papírmembránnal, egy kalap sz@r.
Minden igaz, meg az ellenkezője is...ez hifi...
Audio Note
az első szériás K-k mély/közép membránjai nem-impregnáltak voltak, azokban még az eredeti, a Snell által a Vifa-tól kért (felületileg) kezeletlen papír membránok voltak. a későbbi K-szériák membránjai viszont már felületileg és jól láthatóan impregnáltak mind
Ez hangban mit jelent?
Audio Note
Sziasztok.
Valaki követte az AN-K dobozok evolúcióját? Egy hifis társamnak szintén AN-k ja van de érdekes módon a membrán sokkal világisabb. Látható az anyaga is más. Az enyém sötét fekete.Miért van ez? Mikor, miért váltottak?
Ami nekem volt az nyolcszázvalahányadik pár volt. Egyértelműen világosabb szürke, papírmembrán, nem volt impregnálva, de a mostani J-nek is ugyanolyan a színe.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Audio Note
Itt a szürke.:
http://theartofsound.net/forum/showthre ... e-K-stands
ítt meg a fekete.:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... omsearch=1
Audio Note
Itt a szürke.:
http://theartofsound.net/forum/showthre ... e-K-stands
ítt meg a fekete.:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... omsearch=1
Audio Note
Szerintem a változtatások egyik része tudatos - remélhető, jó irányba, - a másik rész gyártástechnológiai dolog.
Aki dolgozott minőségbiztosításban, tudja, hogy ahhoz, hogy két sorozat teljesen egyforma legyen, akkora tőke/berendezés/szakember/stb.-erő kell, ami nem jellemzője a hifi gyártóknak; a kivétel erősen kevés, az AN véleményem szerint nem ilyen, a VIFA, mint hangszórógyár, jobb pillanataiban, talán...
Szai
Köszi a hozzászólást. Itt viszint nagy eltéresről van szó. Az egyik szürke a másik fekete. Visszanéztem pár netes képet és azon is láthatóak az eltérések. Tök más a membrán
Audio Note
Ha már a minőség szóba került...
Audio Note
Szerintem a változtatások egyik része tudatos - remélhető, jó irányba, - a másik rész gyártástechnológiai dolog.
Aki dolgozott minőségbiztosításban, tudja, hogy ahhoz, hogy két sorozat teljesen egyforma legyen, akkora tőke/berendezés/szakember/stb.-erő kell, ami nem jellemzője a hifi gyártóknak; a kivétel erősen kevés, az AN véleményem szerint nem ilyen, a VIFA, mint hangszórógyár, jobb pillanataiban, talán...
Audio Note
Sziasztok.
Valaki követte az AN-K dobozok evolúcióját? Egy hifis társamnak szintén AN-k ja van de érdekes módon a membrán sokkal világisabb. Látható az anyaga is más. Az enyém sötét fekete.Miért van ez? Mikor, miért váltottak?
Audio Note
Nálam is most indult el az E doboz; pontos DIY doboz (a la xilop);, ez megér itt egy mondatot, mert az, hogy itthon, Magyarországon, milyen színvonalon tudnak az emberek famunkát végezni, konkrétan, hangdoboz kabinetet készíteni, az simán belefér az 'elképesztő' kategóriába.
Az, hogy minden atompontos, gyári rajz szerinti, nyilván elvárható.
De az, hogy a hangszóró bemarás olyant, hogy a peremek tökéletesen síkban vannak, meg hogy a tűrés az nem a megszokott gyári 0,5-1 mm egy huszonvalahány cm -es karimánál, hanem 0, azaz nulla, vagyis a hangszóró nagyon-nagyon finoman szorul, pont ahogyan kell..., meg az, hogy az AN leírja, hogy az összeállításnál nem előlap/hátlap a keretbe, ami sima 45 fok vágású, hanem egy spec profil szerint illeszkedik minden, minimális ragasztással, de főleg így stabilabb, merevebb, másképp rezeg, na ezt az egészet elkezdtem nyökögni, hogy nem-e-lehetne-így, xilop meg lazán azt mondja, persze, ezt így szoktuk...(!)...
A furnérozás, meg amit épp kiejt az ember a száján, ha meg bőven van rávaló, akkor meg olyan felületkezelések, hogy napszemüveg viselete ajánlatos ránézni...
A hang minden várakozást felülmút.
Ez azért is meglepő, mert az AN rendszer hangja nekem soha nem volt cél, én másfelé keresgélek.
Sima, finom, nyugodt, 'nagy' hang. A felbontás, az élethűség egészen elképesztő.
Soha nem hallottam ilyen kiterjedésű basszust ebben a szobában.
Ez abszolute nem következik a konstrukcióból, mert, csak emlékeztetőül, pl. a BC-1 literre szinte ugyanekkora, a hangszóróátmérő is.
Annyira nem hasonlít semmilyen másik dobozra, hogy számomra olyan, mint a klasszikus zenében Mozart; nem besorolható sehová, külön kategória.
Lehet szidni P.Q. -t, meg az idióta árazást, meg minden egyebet, de ez az 'E' egyszerűen nagyon jól szól, ennyi.
Nekem gyári J/L dobozaim vannak. Azok is szépen muzsikálnak a kb 26nm-es szobámban. Nálam az elektronikák is a hozzáillők, de valószínüleg más (főleg csöves) elektronikákkal is megtalálják a hangot. A basszus teljesítményről hasonlóan jókat tudok mondani. A bejáratás után hidd el SOKKAL jobb lesz még. A beforgatással érdemes kisérletezni. Nálam a sarokba betolás nem, de a beforgatás működik ( két hangsugárzóból jövő hang képzeletbeli metszéspontja kb 1 méterrel a hallgató előtt kell, hogy legyen).
Előtte K dobozaim voltak hasonló felállásban. Nagyon jó volt az is, de más előnyei és hátrányai vannak. A nagy dobozok magassugárzója valóban egy kissé lekerekítettebb hangot ad, de szerintem nem hiányzik semmi alapvetően.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Audio Note
Nálam is most indult el az E doboz; pontos DIY doboz (a la xilop);, ez megér itt egy mondatot, mert az, hogy itthon, Magyarországon, milyen színvonalon tudnak az emberek famunkát végezni, konkrétan, hangdoboz kabinetet készíteni, az simán belefér az 'elképesztő' kategóriába.
Az, hogy minden atompontos, gyári rajz szerinti, nyilván elvárható.
De az, hogy a hangszóró bemarás olyant, hogy a peremek tökéletesen síkban vannak, meg hogy a tűrés az nem a megszokott gyári 0,5-1 mm egy huszonvalahány cm -es karimánál, hanem 0, azaz nulla, vagyis a hangszóró nagyon-nagyon finoman szorul, pont ahogyan kell..., meg az, hogy az AN leírja, hogy az összeállításnál nem előlap/hátlap a keretbe, ami sima 45 fok vágású, hanem egy spec profil szerint illeszkedik minden, minimális ragasztással, de főleg így stabilabb, merevebb, másképp rezeg, na ezt az egészet elkezdtem nyökögni, hogy nem-e-lehetne-így, xilop meg lazán azt mondja, persze, ezt így szoktuk...(!)...
A furnérozás, meg amit épp kiejt az ember a száján, ha meg bőven van rávaló, akkor meg olyan felületkezelések, hogy napszemüveg viselete ajánlatos ránézni...
A hang minden várakozást felülmút.
Ez azért is meglepő, mert az AN rendszer hangja nekem soha nem volt cél, én másfelé keresgélek.
Sima, finom, nyugodt, 'nagy' hang. A felbontás, az élethűség egészen elképesztő.
Soha nem hallottam ilyen kiterjedésű basszust ebben a szobában.
Ez abszolute nem következik a konstrukcióból, mert, csak emlékeztetőül, pl. a BC-1 literre szinte ugyanekkora, a hangszóróátmérő is.
Annyira nem hasonlít semmilyen másik dobozra, hogy számomra olyan, mint a klasszikus zenében Mozart; nem besorolható sehová, külön kategória.
Lehet szidni P.Q. -t, meg az idióta árazást, meg minden egyebet, de ez az 'E' egyszerűen nagyon jól szól, ennyi.
Audio Note
Érdekelne pár vélemény a J, ill. E dobozokról; lássuk, a beírni merőknek milyen tapasztalatok gyűltek.
Pl.
DIY dobozok, mert tudom, hogy sokan csináljátok/csináltátok, anyagok, eltérések a rajztól, csillapítás, mennyi/milyen, gyapjú/gyári műanyag, stb...
Meg persze a keresztváltó, meg a szétrágott csont, hogy egy 2 filléres elkó hogy szólhat jól, meg a szokásos Mundorf/egyéb-csúcskondi paranoia, stb...
Nálam az AN E kit02 muzsikál. A hangszórószettben gyakorlatilag a dobozterven kívül minden benne volt. Az új 6 csavaros mély közép hangszórók a magas sugárzókkal, bemért keresztváltók az ezüstözött banánhüvelyekkel,LX kábelek, basszreflex csövek és a belső csillapító anyag, valamint a körmös anyák a csavarokkal és a tömítő gyurma a hangszórók alá. A dobozokat Pisti80 és fakopáncs készítette rétegelt nyírből, nagyon magas minőségben. Ezúton is köszönet érte!
Míg készültek a dobozok addig is, hogy ne maradjak zene nélkül a hangszórókat és a keresztváltókat összekötöttem. Már úgy abban az állapotában is feltűnt, hogy milyen jól össze vannak hangolva. A keresztváltókat átnézettem takiszerrel. Állítása szerint korrekt alkatrészekből épült fel.(ez ügyben kérdezd Őt) Kb.5 hét múlva megérkeztek a dobozok. Nagyon korrekt módon, atom biztosan be volt külön-külön hord ládában, fóliában csomagolva. A kicsomagolásuk után, leesett az állam. A hangfalaknak a makassar furnér és magas fényű felület nagyon komoly megjelenést kölcsönöz. Mivel a szettben nem volt semmilyen leírás, ezért a net-en minden fontos infót megtaláltam az összerakást illetően.
Tudom,hogy kb. 200-300 óra szükséges a hangfalak bejáratásához, de már az első hangok is nagyon biztatóak voltak. Azon paráztam,hogy a 20nm-es szobám talán kicsi hozzá? Nem szerencsére! A Note doboz előtt Lowther egyutasom volt, melynek a hangjához nagyon hozzászoktam. Ismertem a hiányosságait és a pozitívumait is.Gyakorlatilag úgy tapasztalom, hogy hozza a Lowther előnyös tulajdonságait, precíz felbontást, dinamikát, kiegyenlítettséget megtoldva csuklóból lazán kirázott nyomatékos basszussal, meleg közepekkel. A magasai nem szúrósak és nem vékonyodnak el, kicsit lekerekítettek.
Szóval számomra, telitalálat!
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
Audio Note
Érdekelne pár vélemény a J, ill. E dobozokról; lássuk, a beírni merőknek milyen tapasztalatok gyűltek.
Pl.
DIY dobozok, mert tudom, hogy sokan csináljátok/csináltátok, anyagok, eltérések a rajztól, csillapítás, mennyi/milyen, gyapjú/gyári műanyag, stb...
Meg persze a keresztváltó, meg a szétrágott csont, hogy egy 2 filléres elkó hogy szólhat jól, meg a szokásos Mundorf/egyéb-csúcskondi paranoia, stb...
- arzachel
- V.I.P.
Audio Note
Ez eléggé hasonlít?
http://www.ankaudiokits.com/speakerkit04.html
http://www.alibaba.com/product-detail/S ... 84675.html
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Audio Note
Sziasztok!
Az E doboz belső csillapító anyagának az elhelyezéséről szeretnék információt kérni.
Köszönöm,L.
CD futómű: Jadis JD2