Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Acoustic Energy
Acoustic Energy
Igen az akusztikában vettem. Esposure 3010-es intergrált erősítővel és 3010-es cd-vel hajtom.
Acoustic Energy
Geski: milyen erősítővel teszteltétek?
Acoustic Energy
Kedden hallgattam AE-ket.
Kezdésként az AELITE-ek voltak frontba kötve. Gladiátort néztük, és igen csak jól szóltak.
Tisztán, részletezőn, szub nélkül is elegendő méllyel. Apró részleteket is kiválóan lehetett hallani, ami mondjuk az erősítőnek is köszönhető volt. Az arénába érve a fantasztikus térélmény tetszett. Mintha én is a helyszínen izgultam volna a harcosokért. Figyelembe véve, hogy jó 300 ezres hangfalpárról van szó, azért ez el is várható. AELITE centerrel, és háttérrel igen kielégítő volt a hangzás, bár koncerteknél a hátsó hangfal néha bezizegett.
Aztán áttértünk az EVO-kra (hátterek kivételével). Fordítva kellett volna, de erősítőt is teszteltünk, amit ki kellett próbálni nagyobb cuccon. A tér beszűkült, kicsit öblösebb lett a hang, a magasak nem voltak olyan szépen pozícionáltak, de a részletesség nem múlt el. Ha belevesszük, hogy a frontok több mint 100 ezerrel olcsóbbak az AELITE-nél, akkor nincs szégyenkeznivalójuk.
Zenei DVD-t is hallgattunk. A Depeche Mode videoklip válogatása nagyon gyengén szólt, és nem tudtam, hogy az erősítő miatt, vagy a hangfalak miatt van-e ez. Amúgy a lemez minősége is tehetett róla, nemtom. Aztán Santana vendégekkel teletűzdelt koncija jött. Itt gyanakodni kezdtem, hogy az erősítőben nincs elég szusz, de figyelembe kell venni, hogy 130 ezres erősítő volt hajtva, még bejáratatlanul. Én a nagyobbat vártam, de csak ez érkezett. Viszont, ahogy egyre tovább hallgattuk, úgy lett egyre élvezhetőbb. A U2 koncerthez érve, már egészen koncert közeli élményem volt.
Sztereóban is meg kellett hallgatni, mert nálam ez a fontosabb. Így már csak az EVO-kat hallgattuk, és meg kell mondjam, itt sem csalódtam. Finom száraz sztereót kaptam, ami egy házimozi erősítőtől szokatlan volt elsőre. A hangfalak nagyon finoman közvetítették a muzsikát. Nagyon élveztem. Több, mint fél órán át hallgattam saját teszt CD-vel, amin minden stílus megtalálható. A jazz olyan finom volt, és pontos, hogy csak na.
Én még megyek vissza a nagyobb erősítőt meghallgatni, ha megérkezik, de ezek a hangfalak is felkerültek a lehetséges megoldások közé.
Érdemes meghallgatni. Ha ajánlhatom az AELITE után ne hallgassátok, mert azért az a 100 ezer nagyon hallatszik, de önmagában nagyon meggyőző az EVO. Nem az a földbedöngölős típus (erre rátett az erősítő ugyanezen jellemzője is), inkább az apróságokra figyel.
Az igazság az, hogy nekem még hiányzik az EVO-ból valami, de nemtom mi. Lehet, hogy a nagyobb erősítő kihozza belőle…
AELITE már közelebb állt hozzám, de ott meg a pénzmag bántóbb...
Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Acoustic Energy
Ja, és még valami. A kidolgozása is kifogástalan, pontosan van illesztve mindenhol. Valódi faborítású.
nagyon szép/igényes, mint lentebb írtam!
akusztikában vetted?
s milyen stere erölködövel hajtod?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Acoustic Energy
Ja, és még valami. A kidolgozása is kifogástalan, pontosan van illesztve mindenhol. Valódi faborítású.
Acoustic Energy
Nekem Aelite3 van, sztereora és mozihoz is használom. Elsősorban sztereora vettem. Az AV erősítő preout-ja van a sztereo erősítőbe bekötve. A hangja csodálatos, eszméletlen tiszta magasak, kontrolált mélyek. 28nm-es szobát gyönyörűen magáévá teszi Házimozihoz meg fogom venni a centert meg a háttérsugárzóit, mert most durva a kontraszt a frontok és cerwin-vega centerem között, pedig az sem egy utlosó darab. A frontokon most a légyfingot is hallani kb. Hallgattam a komplett szettet is valami böszme denon AV-vel szólni, hát mit mondjak kiváló volt. Nagyon részletező, es kiegyensúlyozott volt.
Acoustic Energy
richies: köszi a választ!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Acoustic Energy
richies: köszi a választ!
Acoustic Energy
árához képest elég jókat írnak róla.. sajna nem hallgattam még..
csak az aeliteket..
Mesélj!
háát, sztem denonnal nagyon szépen szólt (szebben mint a denon-dyno páros), több mély, szép magas-közép, ott volt minden!
szóval AV erölködőhöz nagyon jól megy sztem!
nagyon szép, és nagyon igényes"kis" hangfal!
ha nem tudtam volna dynot olcsóbban szerezni, tuti megvettem volna!
Acoustic Energy
Helló !
Van valakinek otthon Aegis EVO szett?
Vélemény?
Köszi.
főleg mozira lenne?
arra elvileg nagyon jó
A két front inkább zenére ("sztereózni szeretek"), oda az EVO 3-at gondoltam, hátra meg az EVO 1-et.
Jövő héten meghallgatom . . . majd beszámolok.
Acoustic Energy
csak az aeliteket..
Mesélj!
Acoustic Energy
főleg mozira lenne?
arra elvileg nagyon jó
Miért? Zenén nem annyira jó?
csak az aeliteket..
Acoustic Energy
főleg mozira lenne?
arra elvileg nagyon jó
Miért? Zenén nem annyira jó?
Acoustic Energy
Helló !
Vélemény?
Köszi.
főleg mozira lenne?
arra elvileg nagyon jó
Acoustic Energy
Helló !
Vélemény?
Köszi.
Acoustic Energy
Richies:Csak kíváncsiságból érdekelne, mennyibe kerül az a szett, amit a képen látunk?
1700 font...
Acoustic Energy
Richies:
Csak kíváncsiságból érdekelne, mennyibe kerül az a szett, amit a képen látunk?
Acoustic Energy
hát igen, miután meghallgattam, kérném másoktól is a tapasztalatokat!
Minek más tapasztalata, ha egyszer hallottad?
u.i.: az aelite 2-es qrva jó volt erával...
era?
azért, mert nagyon kezdő vagyok ,s meghallgatok mindenkit
na meg kíváncsi is
azééééé
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Acoustic Energy
Acoustic Energy
szépek így együtt:)
mellesleg a What hifi -nél 5 csillagot kapott, mind az 5.1-es szett,
mint az AELITE3-as..
márha ez számít vmit
Acoustic Energy
Én régebben hallgattam egy Energy nevű hangfalat vhol az Electro worldben, nem tudom, ez az volt-e. Elég jól szólt, de persze olyan körülmények között nem sokat lehet megállapítani. Ára horror.
Az nem az volt. Az csak simán Energy, ez meg Acoustic Energy.
- piskóta
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Acoustic Energy
Én régebben hallgattam egy Energy nevű hangfalat vhol az Electro worldben, nem tudom, ez az volt-e. Elég jól szólt, de persze olyan körülmények között nem sokat lehet megállapítani. Ára horror.
Acoustic Energy