Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kef hangsugárzók

Vendég

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Habár, a topik címe a KEF IQ sorozató hangsugárzóiról szól, de figyelembe véve egyrészt, hogy már eddig is inkább általános KEF topikkén működött, másrészt, hogy másik KEF-ekkel foglalkozó topik nem létezik, ezért itt osztanám meg a gondolataimat azokkal, akiket érdekel ez a márka.

Hogy valaminek mennyi a valós értéke, azt általában nem az új ára, melynek kialakításánál elsősorban marketingtényezők játszanak szerepet, hanem a használtpiacai „díjtétele” határozza meg. Azaz inkább tükrözi a valódi használati érétkét, minőségét az az ár, amennyiért a használtpiacon forog, mint az, hogy az adott terméknek ezen, vagy azon a piacon (amik egymástól jelentős eltérést mutathatnak) mennyi az új ára. Gondoljunk csak bele, hogy pl. az új korában ugyanannyiba kerülő francia vagy olasz autók mennyivel olcsóbban kelnek el másodkézből, mint német társaik. És ezt nem csak a német autógyártás nimbusza okozza, hanem sokkal inkább a valós használati értékük, ritkább meghibásodásuk, szervízelhetőségük stb.
És azt gondolom, így van ez minden más termékkel is, pl. a hangsugárzókkal, azon belül természetesen „az itt megtépázott respektusú” KEF-ekkel is.
Talán jobban mutatja a valós értéküket (hangminőség, stb.), az, hogy használtan mennyit hajlandók érte adni, mint az, hogy ........... .
A legjobb mérce pedig az, amikor egy eladó nem meghatározott áron, irányáron kínálja a portékáját, hanem egy forintról, egy dollárról, esetleg egy euróról induló árverésen kínálja azt fel az érdeklődőknek, és teljesen a piac ítéletére bízza az ár, és ebből következően az adott termék értékének a meghatározását, mint pl. ennél a KEF XQ20-nál tette az eladó.
És ha az 1055 eurós (plusz szállítási költség) végső leütési árat, illetve a 33 db licitet nézzük, akkor talán érdemes elgondolkodni, hogy végső soron mit is gondoljunk a KEF-ekről, azok minőségéről, értékéről.

(A végén még lehet, hogy én is előszedem az enyémeket a dobozából, és elkezdem hallgatni. )

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Voyager »

NA, hogy mindig akad valaki kivájtfülűnek tartja magát és lényeges tapasztalatok nélkül beírogat egy fórumra olyanokat mint EISA díj. Tood mijazz teeee?
meg, hogy ez a jobb meg az meg merci meg béemvé..
hát hogyan?
minek?
teeeeee...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Kef hangsugárzók

Tree fáj az igazság, de igen őrült módon túl van árazva...Véleményem szerint hangra a 80 ezres kategóriában mozoghat valahol, bizonyos zeneéknél, még ott sem...

Tree
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tree »

Elmondanám,hogy a művezetőmnek több mint 400-ezres  hangcucca van.

Az enyém két nullával van arrébb,mégis egy nagy nulla az egész.
Ne hogy azt hidd,mindig az számít,hogy mi mennyibe kerül.
A KEF IQ9,ami 320000 ft volt,lezenélte egy 49000 Ft-os CAV.
No erre varj gombot.Mind a kettő kínai,csak a KEF-en 4 cég kaszál egymás után,de az előállítási költsége kb egyforma.A CAV annyiban másabb,hogy abba több az anyag.A KEF 16 Kg,a CAV meg kb 20.Még a dobozán is spóroltak.
KEF értékesítés:
A GP kínai elemgyár (a KEF tulajdonosa)legyártatja a dobozokat kínában.
Elküldi az európai képviseletnek,aki eladja a magyarnak,aki meg a magyar kiskereskedőknek.Mindenhol rárakodik 30-50%.No ettől ennyi az ára,de ettől még a minőség nem lett jobb.

Béla, ezt olvasni rosszul esik.
Tényleg ennyire túl van árazva?
Ez nagyon dúrva.

Tree
Értékelés: 2

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tree »

A yamaha csak öblösebb a mélye jobb de az se sokkal.A közép és magas tartománya a KEF sokkal jobb.Itt egy link amin több fajta zenét lehet meghallgatni közvetlen audióban és figyelj a füleddel!! (  http://www.stumbleaudio.com/#curium/3  )Másold és figyelj.
huhh, ez magas labda volt, nem akarja valaki lecsapni?

hallgatnám a "közvetlen audio-t" de nem jön be az oldal

szerintem nézz körül jobban egy picit, mielőtt ilyeneket írsz (csak jó tanács!)

Lehet,hogy gyenge a neted vagy próbálkozz többször.
A link jó most próbáltam.
A magas labdád nem egyszerű lecsapni!

Köszi a linket!
nem ismertem , de egész jónak tűnik

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Elmondanám,hogy a művezetőmnek több mint 400-ezres  hangcucca van.

Az enyém két nullával van arrébb,mégis egy nagy nulla az egész.
Ne hogy azt hidd,mindig az számít,hogy mi mennyibe kerül.
A KEF IQ9,ami 320000 ft volt,lezenélte egy 49000 Ft-os CAV.
No erre varj gombot.Mind a kettő kínai,csak a KEF-en 4 cég kaszál egymás után,de az előállítási költsége kb egyforma.A CAV annyiban másabb,hogy abba több az anyag.A KEF 16 Kg,a CAV meg kb 20.Még a dobozán is spóroltak.
KEF értékesítés:
A GP kínai elemgyár (a KEF tulajdonosa)legyártatja a dobozokat kínában.
Elküldi az európai képviseletnek,aki eladja a magyarnak,aki meg a magyar kiskereskedőknek.Mindenhol rárakodik 30-50%.No ettől ennyi az ára,de ettől még a minőség nem lett jobb.

Vendég

Kef hangsugárzók

De egyhete átjött hozzám és megkért ,hogy hallgassunk bele az ő cd-jébe valami Kenny Rogers cd volt (és nem cserélnék vele!!) hiába akarja!

Na akkor csak nem az ő rendszerével van baj, nem véletlen az irígység beszél belőled? Tisztában vagyok a csöves hangzással, nem az én világom, bár van ami tetszik abból is, de nem a 2-300 ezres kategória.

Vendég

Kef hangsugárzók

És a NAD hogy kerül a csöves erősítők közé? Mi az összefüggés? A gond meg nem a pénztárcával van, hanem mikor valaki hypolja magát, h mennyire vájtfül és egy NAD 315-öt tart jó terméknek, ez mellett a kijelentés mellett.
Nem figyeltél rendesen.
Igen is mullik a pénztárcán!
Igen jónak tartom a NAD-ot egy szóval nem írtam,hogy ennél jobb nincs.
De szerinted nem tény,hogy a csövesnél nincs jobb?!

Elmondanám,hogy a művezetőmnek több mint 400-ezres hangcucca van.
Naggyon jó!
De egyhete átjött hozzám és megkért ,hogy hallgassunk bele az ő cd-jébe valami Kenny Rogers cd volt (és nem cserélnék vele!!) hiába akarja!

Én figyeltem azzal kezdted, h te mennyire vájfülű vagy...Majd leírtad, h nad 315-öt használsz...Akkor nem vagy mégsem annyira vájtfülű, mert akkor mást használnál, független a pénztárcától. Nem szeretem mikor valaki a pénztárcára fog rá dolgokat, közben 30 ezret elcigizik havonta, vagy épp elpiál, tisztelet a kivétel..Aki akar az a mai viszonyok közt is megveszi a normálisabb terméket, ha nem futja akkor használtan veszi meg a jobbat....Ez alól persze kivétel lehet a családos ember, esetleg albérletben lakik, mert akkor valóban minden pénzt meg kell fogni.

Vendég

Kef hangsugárzók

Egy készülék nem attól jó, h a media agyonhypolja, vagy EISA díjat kap, esetleg újságokban jókat írnak róla...Főleg mivel amit írnak, legfőképp ahhoz az árkategóriához mérten teszik, abban az adott rendszerben amiben meghallgatták, adott körülmények között.

sanka30
Értékelés: 0

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sanka30 »

És a NAD hogy kerül a csöves erősítők közé? Mi az összefüggés? A gond meg nem a pénztárcával van, hanem mikor valaki hypolja magát, h mennyire vájtfül és egy NAD 315-öt tart jó terméknek, ez mellett a kijelentés mellett.
Nem figyeltél rendesen.
Igen is mullik a pénztárcán!
Igen jónak tartom a NAD-ot egy szóval nem írtam,hogy ennél jobb nincs.
De szerinted nem tény,hogy a csövesnél nincs jobb?!

Elmondanám,hogy a művezetőmnek több mint 400-ezres hangcucca van.
Naggyon jó!

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Szerintem az EISA díjas cuccok egyátalán nem rosszak.

a NAD C-315BEE mindössza 50000-ft-ból készítették és így is EISA díjas lett.

És tudod-e, hogy mi a legfőbb kritériuma ,függvénye az EISA-díjnak?

Azt meg ne firtassuk ,hogy van bőven jobb készülék abban az árban esetleg ,de mégsem Ő lesz a díjazott.
Itt nem a NAD készülékedre gondoltam ,hanem általánosságban.

sanka30

Kef hangsugárzók

A yamaha csak öblösebb a mélye jobb de az se sokkal.A közép és magas tartománya a KEF sokkal jobb.Itt egy link amin több fajta zenét lehet meghallgatni közvetlen audióban és figyelj a füleddel!! (  http://www.stumbleaudio.com/#curium/3  )Másold és figyelj.

Lehet,hogy gyenge a neted vagy próbálkozz többször.
A link jó most próbáltam.
A magas labdád nem egyszerű lecsapni!

Vendég

Kef hangsugárzók

sanka30

Kef hangsugárzók

Nem akarlak megbántani, de a kis NAD messze nem az a minőség amivel ezen dobozok kvalitásai, és hibái igazán előjönnének...Bélánál az IQ dobozok többszázezres és milliós technikákkal lettek meghajtva, és még így sem tudtak élni , zenélni tisztességesen...Itt nem volt gond a meghajtással...Én az KEF-től egyedül az XQ szériát tartottam normális hangúnak...Ez a mostani IQ9 a 330 ezres kategória szégyene, és azt sem értem, h lehet ezért a dobozért ennyit elkérni...A hangját nyilván ehhez az árszegmenshez viszonyítjuk, véleményem szerint az IQ9 a Yamaha 777 szintjén lehet valahol, talán a magasai és a közepe kifinomultabb.De a minősége nem hozza azt amit ezért a dobozért elkérnek.
Lehet,hogy messze van de 200000-ért teljesen jól szólnak együtt.
Ugyanis nem mindenki gazdag,ha már véleményeket írunk
szerintem gondoljunk a csóróbbakra is mert itt biztos,hogy vannak
szegényebbek.
Igen is láttam és hallottam többmilliós hangolt hangfalat TANNOY ennél jobbat nem
hallottam.
De az egy fél akasztós szekrényt simám elfoglal,nem beszélve a hallgatáshoz való helyigényéről.
Na és az ékszerhangfalak?
150millió egy hangolt darab.Kell a halálnak
Ja igen vannak több százezres hangfalak elég sok igen szarul szól,nem mindegyik.
És fizest meg a márkát.
Szerintem az EISA díjas cuccok egyátalán nem rosszak.
Attól,hogy valami drágább nem biztos,hogy jobb is.
Különben is a NAD C-315BEE mindössza 50000-ft-ból készítették és így is EISA díjas lett.
Különben is a csöves erősítőknél nincs jobb.
Ezt egy nem nagyzolós több hangtechnikus megmondja.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: earforce »

A yamaha csak öblösebb a mélye jobb de az se sokkal.A közép és magas tartománya a KEF sokkal jobb.Itt egy link amin több fajta zenét lehet meghallgatni közvetlen audióban és figyelj a füleddel!! ( http://www.stumbleaudio.com/#curium/3 )Másold és figyelj.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

én vájfülü vagyok.

milyen az az Y fül?

Vendég

Kef hangsugárzók

Nem akarlak megbántani, de a kis NAD messze nem az a minőség amivel ezen dobozok kvalitásai, és hibái igazán előjönnének...Bélánál az IQ dobozok többszázezres és milliós technikákkal lettek meghajtva, és még így sem tudtak élni , zenélni tisztességesen...Itt nem volt gond a meghajtással...Én az KEF-től egyedül az XQ szériát tartottam normális hangúnak...Ez a mostani IQ9 a 330 ezres kategória szégyene, és azt sem értem, h lehet ezért a dobozért ennyit elkérni...A hangját nyilván ehhez az árszegmenshez viszonyítjuk, véleményem szerint az IQ9 a Yamaha 777 szintjén lehet valahol, talán a magasai és a közepe kifinomultabb.De a minősége nem hozza azt amit ezért a dobozért elkérnek.

sanka30

Kef hangsugárzók

Egy egyszerű kérdés, hozzáértőktől kérdezném, IQ5 vagy jamo e770? Klasszikus zenére, jazz...ilyesmi.
Naggyon függ az erősítődtől,hogy az mit tud!
Nem vagyok szakértő de nekem nem mindegy hogy szól a zene én vájfülü vagyok.
Pl.Szerintem egyáltalán nem csapnivaló az KEF IQ 50-es,mert én egy NAD C315BEE erőlködővel hajtom és ezzel az erősítővel hajtottam egy YAMAHA NS 777-est.
A különmbség pedig KEF IQ 50LINCOLN,YAMAHA NS 777 pedig ócska merci.
A KEF-ből többet hallani mint a yamahából.Igaz jóval kisseb a KEF.
A yamaha csak öblösebb a mélye jobb de az se sokkal.A közép és magas tartománya a KEF sokkal jobb.Itt egy link amin több fajta zenét lehet meghallgatni közvetlen audióban és figyelj a füleddel!! ( http://www.stumbleaudio.com/#curium/3 )Másold és figyelj.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Szerintem egyáltalán nem csapnivaló az KEF IQ 50-es,mert én egy NAD C315BEE erőlködővel hajtom és ezzel az erősítővel hajtottam egy YAMAHA NS 777-est.

Én csak a régieket ismerem.
IQ9-em volt , IQ3 van most is.
Javaslom azért,hogy egyszer vidd el egy tesztelésre a dobozod.

Amint láttam az árakon még emeltek is egy kicsit a régiekhez képest.

sanka30

Kef hangsugárzók

Egyet kell hogy értsek a "túlárazással" az iq-k  esetében!(Magyarországon)DE!
Kicsit olyan ez Kef vs Dali, mint a Bmw vs Mercedes!

Ez rossz példa volt.
KEF IQ= Dacia
dali=Renault

A KEF csapnavaló ócska gagyi anyagból van megépítve.
Mivel volt Dali dobozom is,így elmondhatom,hogy nem egy kategória.
Nem tudom milyen az SE széria,de nekem tuningolt IQ3 van.Felejtős a hangja.

ok!

Szerintem egyáltalán nem csapnivaló az KEF IQ 50-es,mert én egy NAD C315BEE erőlködővel hajtom és ezzel az erősítővel hajtottam egy YAMAHA NS 777-est.

gferko

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gferko »

ok!

Ez amit írtam,természetesen csak az IQ sorozatra értendő.
Ismerem a többi KEF dobozt is.Vannak közöttük nagyon komoly dobozok.

Mit takar a "tuning"?!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

ok!

Ez amit írtam,természetesen csak az IQ sorozatra értendő.
Ismerem a többi KEF dobozt is.Vannak közöttük nagyon komoly dobozok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Egyet kell hogy értsek a "túlárazással" az iq-k esetében!(Magyarországon)DE!

Ez rossz példa volt.
KEF IQ= Dacia
dali=Renault

A KEF csapnavaló ócska gagyi anyagból van megépítve.
Mivel volt Dali dobozom is,így elmondhatom,hogy nem egy kategória.
Nem tudom milyen az SE széria,de nekem tuningolt IQ3 van.Felejtős a hangja.

gferko

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gferko »

Egyet kell hogy értsek a "túlárazással" az iq-k esetében!(Magyarországon)
DE!

Szerintem mivel nem beszélhetünk óriási különbségekről, mindenkinek meg kell hallgatni mind a kettőt és még sok másikat is... Aztán eldöntheti melyik tetszett jobban, mert ez igenis szubjektív dolog! A Merci tulajdonosok nem vennének Bmw-t és fordítva! Más más szempontokat vesznek figyelembe a különböző emberek!
Csak az iq5/50 és a dali ikon 6-ról beszélek. A "nagyobb" iq-k tényleg nem sikerültek túl jól, felesleges hasonlítgatni is őket!

Érdemes lenne összehasonlítani a Kef iq5 SE-t és a Dali 6-ost, mert igazából azok tartoznak azonos kategóriába!

Szóval iq 7 és 9 leendő vásárlónak üzenem, hogy menjen el és hallgassa meg, de nagyon gondolja át! A kisebbek igenis jók és minőségiek de a Dali hasonló kategóriája valamivel jobb! De még 1x mondom: Mercedes vs Bmw!!!!

Nekem iq5 SE-m van!

christuner

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: christuner »

Akkor most se az IQ3 se az IQ9 nem jó? Az IQ5-ről szinte csupa jót olvastam. A gyártók a legtöbb műszaki cikket a bolti ár 5-15% százalékáért állítják elő, pláne ha Kínában készül. A többi az adó, haszon, szállítás, engedélyek...De evvel nem lehet mit kezdeni, kevlár, üvegszál, titán hangszóró membránt, LCD kijelzőt de még LEDet sem lehet házilag készíteni. Jó igaz, dobozt végül is igen. Csinálnék is, mert a szakmámba vág, de csak 100% jó minőségű elemekből, tervből. Viszont így az alkatrészek ára közelíti a készen megvehető kipróbálható hangszórót.

Én csak a saját tapasztalatom írtam le.
IQ9-em volt,IQ3-am most is van.
Szerintem lehet ennyi pénzért már sokkal jobb dobozokat venni.
Sajnos az a gond ezzel a szériával,hogy túl van árazva.
Csak hogy megértsd miért írom:A kínai GP elemgyár aki a KEF tulajdonosa legyártja kínában,majd eladja az európai képviseletnek,aki a magyarnak,aki pedig a kiskereskedőknek és a multiknak.Ez kb 150%-al növeli meg az árát.
Mi megvesszük a gyártótól és eladjuk a vevőknek.Ezzel elég nehéz versenyezni.Ezért van pl,hogy az M1-es Swans dobozok kevesebb,mint a felébe kerül,mint a németeknél.
Gyere el egyszer hallgatózni.Meghallgatot a KEF dobozt,utána másokat.Hihetetlenül nagy monitor gyüjteményem van.

Kösz a meghívást, ha majd Szegeden járok meglátogatom az üzletet.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”