Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wharfedale
Wharfedale
OFFTOPIC:
Most egy 15 nm-es 30 köbméteres padlásszobában lakom
Akkor állva eléred a plafont? :kiraly:
Wharfedale
A jelenlegi rendszerem (tudom, az itteniekhez képest gagyi)
Technics sa ex 140 receiver.
Technics vmilyen sl-pg Cd lejátszó.
Meg egy Technics LP lejátszó (ez régi).
+ állat nagy VT dobozok...
Ezekkel a jelenlegi komponensekkel milyen dobozok vannak egy súlycsoportban?
(Idővel tervezem az elektronikák leváltását is.)
Pl. a Wharfedale vardust egy súlycsoportnak érzem a Technics elektronikával, a diamond szériát pedig igényesebbnek.
Van-e bárkinek tapasztalata a Vardus széráról, különösen a Vr400-ról?
Vannak-e diamond 10-es tapasztalatok?
Wharfedale
Felszabadult hangú, világos, elegáns, nem tolakodó, konzervatív dobozokat keresek, nem túl nagy hangerő igénnyel, de jó mélyekkel. Hosszútávon is kellemesen hallgathatót, ami nem fárasztja a fülemet. Erre van-e javaslatotok?
Mekkora helyiségben hallgatsz zenét?
Ha van legalább 16-18 nm és legalább fél méterre el tudod húzni a dobozokat a faltól, akkor javaslom, nézd meg az adásvétel topicban a Wharfedale Emerald hirdetésemet Nem szoktam ilyen direkt módon ajánlani a dolgaimat, de ez most szerintem pont az amit szeretnél.
Diamond árfekvés és nem gagyi!
Eredeti angol, ami nagyon mást jelent, mint a mai házimozira hangolt kínai tömegcucc (ami egyébként a maga kategóriájában szintén nem rossz, csak nem ugyanarról szól...)
Ha érdekel, priviben beszélhetünk róla!
Szia!
Most egy 15 nm-es 30 köbméteres padlásszobában lakom, ide nem szükséges nagy hangosítás, de azért észben tartom ezt az ajánlatot is!
Még tapogatózom, tehát a vásárlási szándék még nem komoly, ez nagyon sok dologtól függ, attól is, hogy miket tudok eladni $$.
Felszabadult hangú, világos, elegáns, nem tolakodó, konzervatív dobozokat keresek, nem túl nagy hangerő igénnyel, de jó mélyekkel. Hosszútávon is kellemesen hallgathatót, ami nem fárasztja a fülemet. Erre van-e javaslatotok?
Ha van legalább 16-18 nm és legalább fél méterre el tudod húzni a dobozokat a faltól, akkor javaslom, nézd meg az adásvétel topicban a Wharfedale Emerald hirdetésemet Nem szoktam ilyen direkt módon ajánlani a dolgaimat, de ez most szerintem pont az amit szeretnél.
Eredeti angol, ami nagyon mást jelent, mint a mai házimozira hangolt kínai tömegcucc (ami egyébként a maga kategóriájában szintén nem rossz, csak nem ugyanarról szól...)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Wharfedale
Wharfedale
Sziasztok!
Nekem pl a Wharfedale diamond széria jutott eszembe. Az mennyire összeegyeztethető azokkal az igényekkel, amiket leírtam?
Egyáltalán mi a vélemény a diamond 10-es dobozokról?
És itt egy másik kérdés: van ugye a Vardus széria azokról van tapasztalat? Különösen a vr 400-asról?
Gondolom sokak szerint a Wharfedale Vardus az már ördögtől való... Nem gondolnám, hogy igénytelen konstrukció lenne pl a VR 400, de nekem kicsit túl kommersznek tűnik, azt lefogadom, hogy az ablakot megrezgeti...
Zenék, amiket hallgatok: elég vegyes: klasszikus rock, Deep Purple, Black Sabbath, de újabban vannak mások is: Zorán, Jazz (Dave Brubeck) sőt komoly zene is, hiába öregszem... :kiraly:
- lovenorb
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Wharfedale
Szerintem is
Az emberek úgy látszik nagyon megutálták a Wharfikat. Érdekes, hogy évekkel ezelőtt mennyire zsírozták, most meg legagyizzák ezerrel. :kiraly:
Egyébként nekem is Wharfim van. 10 éves. És gagyi.
Wharfedale
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Wharfedale
Még annyit tennék hozzá, hogy régebben nagy vágyam egy pár B&W 602 S3-as volt. Csak azok ugye majd' 40ezerrel kerülnek többe, mint a D8.3-asok. Az egyik barátomat sikeresen rá is beszéltem egy pár előbbire, én meg ugye az utóbbit vettem, így alkalmam nyílt összehasonlítani a kettőt. Szerintem a 602S3 sokkal fémesebb, élesebb hangú, ami talán filmeknél jó, de akusztikus zenénél kevésbé. Ettől függetlenül a 602-esek is nagyon jók, de én örülök, hogy Diamond-ot vettem.
Wharfedale
Sziasztok!
Új vagyok itt. Jómagam is lelkes hifi rajongó vagyok. Anno Videoton hangfalakkal kezdtem, de vmi nagyon hiányzott belőlük: a zeneiség. Ezért nemrég lecseréltem őket egy pár 8.3-as Diamond-ra. Sokat nézelődtem a piacon de nem találtam ilyen ár/érték arányú hangfalat. Vmivel későb vettem egy Diamond Centert is, bár jelenleg csak egy sztereó Technics receiverem van. Régebben még nagyon lelkesedtem a sokcsatornás dolgok iránt, mára a kétcsatornás "térreprodukálást" tekintem a nagyobb művészetnek. (Persze ettől függetlenül szívesen megnézek 5 csatornás hanggal egy DVD-t.)
Nos a hangfalakkal nagyon meg vagyok elégedve. Egy kis pénzt hangfalkábelekre is félretettem anno. Csináltunk egy szeánszot, ahol voltak Neotech kábelek, fali 220-as kábelek, stb. És volt még egy kábel: egy 2,5mm2-es Monitor Black&White kábel. Nos ez az amit mindenkinek nagyon ajánlok! A 2,5-es kb 1500Ft/m-be kerül, de nagyon megéri az árát. Még egy szerényebb rendszerben is érezhetőek a különbségek. Persze csak akkor, ha az ember füle már kellően kifinomult, vagyis előtte nem csak "kazettásmagnót" hallgatott.
Az egészben az a legviccesebb, hogy a Monitor kábelek hazai forgalmazója, az a cég, aki a Wharfedale hangfalakat is importálja, vagyis az Aida Audio Kft. (Bár ők csak nagyker, B&W kábeleket azért lehet náluk venni.)
Erről van szó:
Monitor Black&White
Vannak előre levágott ált 2x3 méteres próbakábeleik. Ezt ha vki kifizeti, elviheti és ha nem tetszik, visszaveszik. Állítólag nem nagyon szokták visszahozni a kábeleket... (Be kell, hogy valljam az utolsó pillanatban tudtam én is csak dönteni. Ennek a kábelnek valami elképesztően részletező a hangja.)
Remélem aki kábelvásárlás előtt áll, segít ez a "titkos tipp".
Jó zenehallgatást mindenkinek!
Wharfedale
Egyetértek Flashmannel, bár ezt már magánban is írtam. Annak idején amikor a yamaha erősítőmet vettem a 420-as, gyengébben szólt a 520/620-asnál és ezt egy nem túl jó bolti meghallgatáson is egyértelmű volt. Ha teheted a mindig nagyobb változatot vedd meg!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Wharfedale
Még annyit,hogy a nagyobbakban több a tartalék!Hallottál már olyan erősítőt amelyiknél nagyobb akciójeleneteknél egyszerűen eltűnik néhány hang? A képen látod a robbanást de hang az nem társul hozzá, vagy csak igen elenyésző.Szerintem ez a dolog a kisebb teljesítményü,vagy olyan erősítőkre jellemző ahol nincs meg a külön csatornánkénti erősítés.Tudom,hogy a 440 nem ilyen,mégis hamár felmerült a téma, elmondom a véleményem. A nagyobb teljesítmény ezenkívül kisebb harmonikus torzítást produkál ugyanazon a hangerőn, mivel ugyanakkora torzítás nagyobb határok között oszlik meg. Kösz a kábeltippet! Karácsony után megírom a tapasztalatokat!
Wharfedale
Ismét Flashman!
Tőled, mint Yamaha fantól kérdem, hogy hangban milyen különbség van a 440 RDS és a 640 RDS között.
CSatlakozókban tudom mi a különbség, meg azt is hogy valamivel nagyobb teljesítménye van, de szerintem pre-out nem kell, s-video nem kell, s a 440 teljesítménye is bőven elég. Valamint a két erősítő közötti árat figyelembe véve, ha 440et vesz az ember, akkor még egy centert is vehet abból a pénzből, amibe a 640es kerülne önmagában. Vagy te a 440-et nem próbáltad?
Üdv.:
KP
Nem könnyű erre így kapásból válaszolni. Amikor a 640-est vettem akkor az még nagyon az első szériából volt és így nem tudtam nagyon összehasonlítgatni több más rnnyire új kivitelü erősítővel. Akkoriban nekem a 630 volt a befutó a kifejezetten mozis hangja miatt. Külön örültem,hogy ugyanabban a kategóriában egy újabb,több szolgáltatást kínáló berendezés jelent meg, ígyhát egyértelmü volt a választás. A hangja még lágyabb is egy kicsit, de megítélésekbe nagyon nemszeretnék bocsájtkozni mert az ilyesmi szerintem nagymértékben a felhasználás körülményeitől függ.Egyszer hallottam 440-t , de az enyémtől lényegesen eltérő konfigurációban.Nekem egy kicsit vékonyan szólt. Szerintem kb ennyi a különbség a kategóriák között.A nagyobbak talán mintha,valahogy testesebben szólnának!?
Wharfedale
Ismét Flashman!
Tőled, mint Yamaha fantól kérdem, hogy hangban milyen különbség van a 440 RDS és a 640 RDS között.
CSatlakozókban tudom mi a különbség, meg azt is hogy valamivel nagyobb teljesítménye van, de szerintem pre-out nem kell, s-video nem kell, s a 440 teljesítménye is bőven elég. Valamint a két erősítő közötti árat figyelembe véve, ha 440et vesz az ember, akkor még egy centert is vehet abból a pénzből, amibe a 640es kerülne önmagában. Vagy te a 440-et nem próbáltad?
Üdv.:
KP
Flashman!
Elfelejtettem a lényeget. a cs-122őt a van den hul gyártja, vannak olcsóbb, meg drágább hulok is, de szerintem ezt érdemes megvenni. esetleg a clearwatert az olcsóbbakból, a royal jade-t nem ajánlom, nem azért mert szar, hanem azért mert csak párszáz forinttal olcsóbb, mint a 122 így szerintem mindenképpen érdemes a 122őt venni. anyagra ugyanaz, csak valamivel vékonyabb.
nordostot az akusztikában tudsz szerezni, meg asszem qed-et is, bár utóbbiban nem vagyok biztos.
Üdv.:
-KP-
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Wharfedale
Flashman!
Elfelejtettem a lényeget. a cs-122őt a van den hul gyártja, vannak olcsóbb, meg drágább hulok is, de szerintem ezt érdemes megvenni. esetleg a clearwatert az olcsóbbakból, a royal jade-t nem ajánlom, nem azért mert szar, hanem azért mert csak párszáz forinttal olcsóbb, mint a 122 így szerintem mindenképpen érdemes a 122őt venni. anyagra ugyanaz, csak valamivel vékonyabb.
nordostot az akusztikában tudsz szerezni, meg asszem qed-et is, bár utóbbiban nem vagyok biztos.
Üdv.:
-KP-
Hi Flashman!
cs122őt az auditorium (auditorium.hu)ill. viszonteladói forgalmaznak. métere 3600, bár mintha a hifimarket.hu olyan 3kért adná.
ha mész drótosokhoz szerintem még szerezz nordost flatline-t meg qed silver anniversaryt is. árban asszem kb. cs122 szinten vannak. viszont először mindenképpen próbáldd ki, én nem akarlak rábeszélni semmire.
Sok sikert a vásárláshoz!
Üdv.:
-KP-
- -KP-
- V.I.P.
Wharfedale
Hi Flashman!
cs122őt az auditorium (auditorium.hu)ill. viszonteladói forgalmaznak. métere 3600, bár mintha a hifimarket.hu olyan 3kért adná.
ha mész drótosokhoz szerintem még szerezz nordost flatline-t meg qed silver anniversaryt is. árban asszem kb. cs122 szinten vannak. viszont először mindenképpen próbáldd ki, én nem akarlak rábeszélni semmire.
Sok sikert a vásárláshoz!
Üdv.:
-KP-
Wharfedale
Szesz KP! Ez a vdh cs-122 ez milyen kábel és hol lehet megnézni? Tudod járok egykét drótoshoz mostanában nézelődni. Ki tudja mit tojik a Jézuska!
Sziasztok!
Szvsz Diamondokhoz Monitor Atmos Air vagy vdh cs-122. Valaki említette lejjebb hogy az ezüstözés csak javítja a magasakat, de nem növeli. Nos nekem a jelenlegi 733/m neotech ofc kábelem akkor produkált olyan mennyiségű magashangot, amit a cs-122 direktbe, ha a magasakat kokszra raktam a marantzon,s akkor ugyan mennyiségre kb. egál de minőségre aztán fölényes cs-122 győzelem. Nem is gondoltam volna hogy olyan szépen is tudnak szólni. Azóta füllik is a fogam a cs122re. Költözködés után egyből megejtem majd.
- -KP-
- V.I.P.
Wharfedale
Sziasztok!
Szvsz Diamondokhoz Monitor Atmos Air vagy vdh cs-122. Valaki említette lejjebb hogy az ezüstözés csak javítja a magasakat, de nem növeli. Nos nekem a jelenlegi 733/m neotech ofc kábelem akkor produkált olyan mennyiségű magashangot, amit a cs-122 direktbe, ha a magasakat kokszra raktam a marantzon,s akkor ugyan mennyiségre kb. egál de minőségre aztán fölényes cs-122 győzelem. Nem is gondoltam volna hogy olyan szépen is tudnak szólni. Azóta füllik is a fogam a cs122re. Költözködés után egyből megejtem majd.
Wharfedale
Hali!
Nem bírtam tovább ellenálni, és megvettem a kicsikét...
Diamond 8.4 Front ; 8.2 Surround ; 8 Center
A Mekkában vettem, oritominak és Guestnek hálás köszönet az infókért!
Este be is üzemeltem őket, bár még nem a végleges helyükre.
A kezdeti tesztek alapján igencsak jónak tünnek. Végre megjött a tér, és sokszor nem lehet tudni "honnan jön a hang". A hangkép nyugodt, kiegyenlített. Semmiből nincs több, vagy kevesebb mint kéne.
Szvsz ebben az árkategóriában a Diamond az egyik legjobb.
A Mekkáról is csak jót tudok mondani. 11-én hívtam őket először, és elmondtam, hogy mire lenne szükségem. A hölgy nagyon korrekt módon állt a dologhoz, és nekem úgy tünt érti is amit mond, otthon van a témában annyira, amennyire kell.
Készségesen félretették nekem a cuccot, sőt másnap amikor mentem érte, útközben telefonon többször is eligazítottak, merre is kell mennem ( Budapestről)
Kedvesen fogadtak, és rögtön felajánlották, hogy vásárlás előtt hallgassam meg a szettet.
Éltem is a lehetőséggel. A Szörny RT. ill. egy Hi-Fi teszt CD volt a "demo"
Az ott hallottak alapján csak tovább erősödött bennem az elhatározás, hogy ez a cucc kell nekem...
Amig ott voltam még egy Diamond szettet eladtak, csak azt 8.1-es surrounddal. Úgyhogy lassan kifogynak a készletből, az én 8.2-esem is az utsó két db volt.
Köszönet mégegyszer mindenkinek a segítséget!
ÜDV: Imre
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Wharfedale
Szia ata!
Köszi a felajánlásodat, nagyon rendes tőled, de hát tényleg azért vannak ők, hogy teljesítsék a vevők kívánságait.
Wharfedale
ugyanmár, a kábelek közt ekkora kbség nincs
szebben fog szólni különösen a magastartományban - de a hangerő mitől növekedne? az legföljebb akkor lenne elképzelhető, ha eddig vmi hatalmas ellenállású, nagyon vékony és hosszú madzag emésztette volna föl a teljesítményt
Wharfedale
Bocs, hogy megint közbekérdezek,de ha minden jól megy a Jézuska idén ezüstkábelt tojik nekem és még nem írtam meg neki, hogy melyik tipus lenne a legmegfelelőbb. Azt szeretném kérdezni, hogy a bikábelezés után a minőségjavulás mellett a hangfalak hangereje is növekszik vagy csak a dinamika? Vagy mindkettő? Tehát ugyanazon a hangerőn erősebben,hangosabban szól?
Wharfedale
Oritomi: Köszi az infót! Asszem holnap felhívom őket...
Esetleg Bp-i címet tud valaki a MM-on és EW-n kívül ahol normálisak az árak is, és árulják a Diamondot?
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)
Wharfedale
http://www.netpiac.hu/display/index.pht ... =1ata!Csak azért kérdeztem, hogy mekkora szobában hallgatod a házimozidat, mert nekem 35 nm-es nappaliba kellene. Nem szeretném, ha kicsinek bizonyulna. A mekkában hallgatva, az kb. 30 nm-es helység lehet, ráadásul nyitott is, ami ugye még nagyobb helységnek felelne meg. Ráadásul zavaró, hogy amikor hallgatod a hangfalakat, a külső részben meg éppen kiszolgálnak egy vevőt, s nem nagyon tudsz odafigyelni. A haveromat is elvittem, meg is jegyezte, hogy ő ilyen körülmények között nem nagyon tud dönteni. A centerre voltam még nagyon kíváncsi a párbeszédeknél, de csak pár másodpercig tudtam igazán feltekerni a hangerőt, aztán le kellett vennem, mert egy másik vevőnek nem értették a szavát. Nem akarok negatív kritikát gyakorolni a Mekkára, csak hát Budapesten azért profibban adják elő. Bár én nem vagyok kecskeméti, Viszont nekem ez van a legközelebb.
Oda is elégnek kell, hogy legyen. 500-as onkyoval hajtom fél hangerőn és elég. Nekem. Ja meg a szomszédoknak is Nem hallgatok tucc-tucc zenét.
Próbálj meg zárás előtt beesni, hátha akkor nincs már senki és nyugodtak a körülmények és nyugodtan hallgatózz. Te vagy a VÁSÁRLÓ!
Ha közel laksz, esetleg eljöhetsz hozzám is meghallgatni az enyémet. Egynek jó. Csongrádi vagyok.
Wharfedale
ata!
Csak azért kérdeztem, hogy mekkora szobában hallgatod a házimozidat, mert nekem 35 nm-es nappaliba kellene. Nem szeretném, ha kicsinek bizonyulna. A mekkában hallgatva, az kb. 30 nm-es helység lehet, ráadásul nyitott is, ami ugye még nagyobb helységnek felelne meg. Ráadásul zavaró, hogy amikor hallgatod a hangfalakat, a külső részben meg éppen kiszolgálnak egy vevőt, s nem nagyon tudsz odafigyelni. A haveromat is elvittem, meg is jegyezte, hogy ő ilyen körülmények között nem nagyon tud dönteni. A centerre voltam még nagyon kíváncsi a párbeszédeknél, de csak pár másodpercig tudtam igazán feltekerni a hangerőt, aztán le kellett vennem, mert egy másik vevőnek nem értették a szavát. Nem akarok negatív kritikát gyakorolni a Mekkára, csak hát Budapesten azért profibban adják elő. Bár én nem vagyok kecskeméti, Viszont nekem ez van a legközelebb.
Wharfedale
Hali!
Most már teljesen fel lettem csigázva Audio Mekka ügyben...
Én ugyan Bp-en lakom, de isten bizony' lemegyek, ha van nekik készleten amit keresek.
Meg tudná vki adni a telefonszámukat?
Köszi előre is!
Üdv: Imre
Audio mekka:
Kecskemét vörösmarty u.12
Tel:
76/416-694
Ha már ott jársz nézz körül itt is:
Ében Audió:
Kecskemét Nyíl u.6
Tel:76/413-990