Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 918
Re: Szétszerelt hangsugárzókról készült képek
Szia!
Szerintem a műanyag kosár az egy MA sajátosság lehet, ugyanis volt MA 201-esem ('90-es évek közepéről), és jelenleg Silver 5i-m (2000 körüli) van, amikben szintén valami spéci műanyagot használtak, ha jól látom. Nem biztos, hogy ez levon az értékéből. :)
Ha van rá igény, készítek fotókat a pár generációval régebbi Silver-emről.
Szerintem a műanyag kosár az egy MA sajátosság lehet, ugyanis volt MA 201-esem ('90-es évek közepéről), és jelenleg Silver 5i-m (2000 körüli) van, amikben szintén valami spéci műanyagot használtak, ha jól látom. Nem biztos, hogy ez levon az értékéből. :)
Ha van rá igény, készítek fotókat a pár generációval régebbi Silver-emről.
Nem szotkam hibázni.
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 19
Sziasztok!
Szétkaptam egy Monitor Audio Silver 100-at mert az egyik magasa hol szól, hol nem szól. Most legutóbb két napig ment aztán megint elcsendesedett.
Megérte szétszedni mert legalább tudtam pár képet lőni, bár nem a legjobbak.
Ami meglepett pozitívan: egész normálisnak tűnő kábel került bele. Illetve merevítve van a doboz minden irányba, valamint mindenhova bélés került.
Ami negatívan ért: műanyag az öntvénykosara a mélyközépnek!!!
Anno rendeltem Bélától egy Hivi mélyközepet egyik hangfalamba, basszus az ehhez képest hatszor komolyabbnak tűnt, mint súlyra, mint minőségre. Továbbá mágnesesen árnyékolt is volt. Pedig össz-vissz ha jól emlékszem 20eFt volt a pár, valami ilyesmi, már a típusra nem emlékszem. Az is fura, hogy semmilyen Monitor Audio logo nincs a mágnesen, az öntvényen, a magasnak a belső műanyag öntvényén legalább van.
Ami idegörlő, az az összerakása! Aki ismeri a Monitor Audiot tudja hogy mostanság egy hosszú csavarral rögzítik a hangfal hátlapjáról a hangszórókat. Na ezt a csavart visszatekerni - pontosabban beletalálni - a hangszóró hátuljába nem kis türelmet igényel. Főleg a mélyközép esetében mivel a mágnes magára rantja mikor megközelíti a csavar. Azt hinné az ember könnyű lesz, de nem. Ha még a csavar furata a hátlapon közel azonos átmérőjű lenne a csavarral, akkor gyorsabba megoldható lenne. De nem. Így kb. olyan mozgásteret ad a hosszú csavarnak, hogy mire eljut a hangszóróig a betekerendő része, kb egy 5cm-es átmérőjű kört lehet vele rajzolni. És akkor - amint írtam - nehezíti a mágnes vonzó tulajdonsága. Jó játék.
(Egyébként tuti forrasztási hiba lesz a hangváltón mert megmozgattam a kábeleket, összeraktam és egyáltalán nem szól a magas. Eddig legalább szólt-nem szólt felállás volt)
Szétkaptam egy Monitor Audio Silver 100-at mert az egyik magasa hol szól, hol nem szól. Most legutóbb két napig ment aztán megint elcsendesedett.
Megérte szétszedni mert legalább tudtam pár képet lőni, bár nem a legjobbak.
Ami meglepett pozitívan: egész normálisnak tűnő kábel került bele. Illetve merevítve van a doboz minden irányba, valamint mindenhova bélés került.
Ami negatívan ért: műanyag az öntvénykosara a mélyközépnek!!!
Anno rendeltem Bélától egy Hivi mélyközepet egyik hangfalamba, basszus az ehhez képest hatszor komolyabbnak tűnt, mint súlyra, mint minőségre. Továbbá mágnesesen árnyékolt is volt. Pedig össz-vissz ha jól emlékszem 20eFt volt a pár, valami ilyesmi, már a típusra nem emlékszem. Az is fura, hogy semmilyen Monitor Audio logo nincs a mágnesen, az öntvényen, a magasnak a belső műanyag öntvényén legalább van. Ami idegörlő, az az összerakása! Aki ismeri a Monitor Audiot tudja hogy mostanság egy hosszú csavarral rögzítik a hangfal hátlapjáról a hangszórókat. Na ezt a csavart visszatekerni - pontosabban beletalálni - a hangszóró hátuljába nem kis türelmet igényel. Főleg a mélyközép esetében mivel a mágnes magára rantja mikor megközelíti a csavar. Azt hinné az ember könnyű lesz, de nem. Ha még a csavar furata a hátlapon közel azonos átmérőjű lenne a csavarral, akkor gyorsabba megoldható lenne. De nem. Így kb. olyan mozgásteret ad a hosszú csavarnak, hogy mire eljut a hangszóróig a betekerendő része, kb egy 5cm-es átmérőjű kört lehet vele rajzolni. És akkor - amint írtam - nehezíti a mágnes vonzó tulajdonsága. Jó játék.
(Egyébként tuti forrasztási hiba lesz a hangváltón mert megmozgattam a kábeleket, összeraktam és egyáltalán nem szól a magas. Eddig legalább szólt-nem szólt felállás volt)
- Csatolmányok
-
- 20200328_204843.jpg (1.88 MiB) Megtekintve 4861 alkalommal
-
- 20200328_204353.jpg (2.51 MiB) Megtekintve 4861 alkalommal
-
- 20200328_204319.jpg (3.77 MiB) Megtekintve 4861 alkalommal
Magnat Vector Needle
A magas és közép gyári hangváltója:

A mélyek hangváltója:

Mély hangszóró (W110 CP 1270 S):

Közép hangszóró (W110 CP 470 S):

Magas hangszóró (T25 KE 475 D):

A doboz belseje, kiszedve a "bélés":

A magas és közép gyári hangváltója:

A mélyek hangváltója:

Mély hangszóró (W110 CP 1270 S):

Közép hangszóró (W110 CP 470 S):

Magas hangszóró (T25 KE 475 D):

A doboz belseje, kiszedve a "bélés":

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
-
T.lavina
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Üdvözletem Mindenkinek!
Canton GLE 70 vagy 100 -hoz keresek magassugárzókat (1 párat). Nem egyszerű feladat... Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönet.

Canton GLE 70 vagy 100 -hoz keresek magassugárzókat (1 párat). Nem egyszerű feladat... Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönet.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Mivel nem találtam a neten gondoltam felrakom Phonar Compact 2 belső képek.
- Csatolmányok
-
- panel.jpg (249.84 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- magas.jpg (194.57 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- luk.jpg (347.21 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- Kondik2.jpg (231.1 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- Kondik1.jpg (232.11 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- Fonar.jpg (878.94 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
-
- csatlakozó.jpg (257.86 KiB) Megtekintve 5320 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Pioneer CS 99 A
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Köszönöm szépen a gyors reakciót!mgus írta: ↑2019.10.21., hétf. 21:28És ahogy látom ugyan az a váltója mint a JBL L100 Reissue:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
Tudna valaki képet közölni a mostani Jbl L100 Classic-ról?
Sehol nem találtam róla belső fotókat.
Szívesen megnézném mit alkottak.
Hátha közzé tett a gyártó készítés közbeni képeket csak én nem találom...
Remélem egyszer szert tudok tenni egy ilyenre....
- mgus
- Törzsvendég

És ahogy látom ugyan az a váltója mint a JBL L100 Reissue:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
- Csatolmányok
-
- dz0xMDg2Jmg9Nzgz_src_56376-jbl-l100-classic-audiocompl-fot10.jpg (181.47 KiB) Megtekintve 5485 alkalommal
- mgus
- Törzsvendég

Íme:Lancer-2015 írta: ↑2019.10.21., hétf. 20:19Üdv Mindenkinek!
- Csatolmányok
-
- l100.jpg (123 KiB) Megtekintve 5383 alkalommal
-
- jbl-l100-classic-innen.jpg (25.69 KiB) Megtekintve 5383 alkalommal
-
- IMG_0905.JPG (104.83 KiB) Megtekintve 5383 alkalommal
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Üdv Mindenkinek!
Az inkáb a LE-900 következő generációja. Az az ár elég borsosnak tűnik. A LE-600 pl. 100 euro környékén szokott megállni. Az enyém 32 ezer volt és nagyon szép, szinte hibátlan.
- Csatolmányok
-
- C0B59487-AD1C-4F96-A4A6-C6802A469261.jpeg (2.57 MiB) Megtekintve 5693 alkalommal
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
En egy GLE 100-ast szeretnek majd valamikor mikor ugy lesz penzem. :) Most is van egy a szomszedban elado de 360 euroert azt sokallom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Ezek a Canton-ok nagyon durva hangfalak, hogy ilyen melyrol indulnak a frekvenciai. 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Canton LE-600 1977! :)
A csillapítás végett az egész dobozt 4cm vastag közetgyapot lapokkal tömték ki fullra. (Légmentesen zárt doboz.)
A csillapítás végett az egész dobozt 4cm vastag közetgyapot lapokkal tömték ki fullra. (Légmentesen zárt doboz.)
- Csatolmányok
-
- 4B09349F-1FB5-45EF-81DF-7B732ADA44FB.jpeg (2.07 MiB) Megtekintve 5439 alkalommal
-
- 31D1E5E1-E8DB-4DEB-818C-9C7B11FDF3B0.jpeg (2.06 MiB) Megtekintve 5439 alkalommal
-
- 0442E9C2-02F6-4618-968D-9A66F519F386.jpeg (1.75 MiB) Megtekintve 5439 alkalommal
Sziasztok, bocs ha rossz a forum, de nem talaltam elsore jobbat. Lenne 3db NACSound "hangdoboz" elegge elhanyagolt alapotban. Szerintetek ezzel erdemes foglalkozni? Felujitani vagy a hangszorokat felhasznalni belole? 2 millios nagysagrenben aruljak ujonnan http://www.the-ear.net/review-hardware/ ... oudspeaker
Itt vannak a kepek az allapotrol https://photos.app.goo.gl/yEg5Ti7RLLu7T56r8
Itt vannak a kepek az allapotrol https://photos.app.goo.gl/yEg5Ti7RLLu7T56r8
- kistibcsi
- Törzsvendég

- Értékelés: 80
B&W Mátrix 2 váltó:
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1729
Szerintem teljesen korrekt.bezdany írta: ↑2019.05.13., hétf. 16:08Csak szét szedtem a Swans T600f et. Érdekes belseje van. Tulajdonképpen egy álló hangfalnak álcázott monitor sugárzó. A ribbon alatt nem sokkal le van rekesztve az egész, az alja gyakorlatilag egy állvány. Csillapito anyag nem sok van benne, talán nem is ér semmit. A hangvaltok külön vannak, bal oldali a melykozep, jobb a ribbon. Fene tudja milyen minőséget képviselnek.
Csak szét szedtem a Swans T600f et. Érdekes belseje van. Tulajdonképpen egy álló hangfalnak álcázott monitor sugárzó. A ribbon alatt nem sokkal le van rekesztve az egész, az alja gyakorlatilag egy állvány. Csillapito anyag nem sok van benne, talán nem is ér semmit. A hangvaltok külön vannak, bal oldali a melykozep, jobb a ribbon. Fene tudja milyen minőséget képviselnek.
Harman/Kardon MAS 100 hangdoboz váltója:
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Szakik, ha valakinek van tippje, ne tartsa magába:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=60&t=125146
Köszi!
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=60&t=125146
Köszi!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
Vajon felrobbantotta már végre azokat a szarokat? 
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- eclipse006
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 18
Rendben, akkor írok ide egy kis tapasztalatot. :)
Mielőtt nekiláttam a dobozok szétszerelésének, pár jól ismert zeneszámot meghallgattam, csak hogy maradjon némi emlék a gyári keresztváltóval szerelt sugárzók hangjáról. Ezután pár órás barkácsolást követve jöhetett a módosított keresztváltóval szerelt Arcusok tesztelése. Nyilván ugyanazokkal a számokkal történt az első teszt.
Ami elsőre feltűnt az a magastartomány tisztaságának javulása és annak kicsit érces megszólalásának eltűnése volt. Hosszabb hallgatozás után még egyértelműbbé vált, hogy megérte a befektetés. Különféle zenestílusokat alkalmazva egyre jobban erősödött bennem ez az érzés. Javult a térérzet is, illetve olyan részletek jöttek elő, amiket vagy nagyon gyengén, vagy egyáltalán nem lehetett hallani. Hangszeres számoknál például a nagybőgő artikuláltsága is jelentősen nőtt és komplexebb részeknél sem mosódott a hangkép.
Ahogy írtam is, már eredeti állapotukban is jól muzsikáltak a kis Arcusok. Ez a befektetés pedig fokozta az amúgy is kellemes, zenei hangot.
Erősítő: Sony TA-F930R QS
Forrás: Cambridge Audio DacMagic
Hangfal: Audio Event 4.1
Kábelek: Luxor interkonnekt, Chord Company Carnival Silver Screen
Állvány: Atacama Nexus 7 (homokkal töltve)
Forrás: Cambridge Audio DacMagic
Hangfal: Audio Event 4.1
Kábelek: Luxor interkonnekt, Chord Company Carnival Silver Screen
Állvány: Atacama Nexus 7 (homokkal töltve)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Itt is írhatsz róla nyugodtan...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...