Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

sub fázisbeállítás

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Nekem Velodyne CHT-Q8 van, nem mászik az sehova 

Tényleg nyugis, semmi rezgés meg mozgás. Engem csak egy zavar, de az nagyon.
Elkezdett halkan,de magasan sípolni. Egy kicsit megszűnik, ha ki vagy be kapcsolom a kijelzőt rajta, de ennyi. Persze zene és mozi közben nem hallani semmit, csak halk hangoknál. Szerintetek ez mi a fene?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Rákötözted a madzagokat, hogy ne mászkáljon el?   
Uramatyám! 

azon en is meglepödtem, hogy ezektöl marad(na) stabilabban a helyen.

Nalam zenehallgataskor, normal hangerön szo sincsen arrol, hogy el akarna maszni, mozogna az egesz szub, persze ha rateszem a kezem, akkor erzem, hogy a doboz nincsen nyugalomban. 
Kizarolag 1) teszthangok es 2) nagy hangerö es 3) 16 es 20Hz eseten kivanna mozogni a padlon.

Mindkettöt kiprobaltam a gyari tüskekkel (alattuk kicsi, kb. 1 cm magas fahasab fekszik) es azok nelkül is (akkor a gyari puhabb anyagon - 4 db - all).

Ki fogom probalni a granit alatetet vagy a soderagyat, de granit gondolom dragabb (kb. mennyi lehet egy kb. 34x39x3-4 cm-es, szin mindegy ?) sodert meg még nem tudtam venni.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2957

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: earforce »

A nagy változást a tápkábel, és az IC kábel csere hozta, ezektől lenyugodott, pontosabbá vált, már nem akar  elmászkálni. 
Rákötözted a madzagokat, hogy ne mászkáljon el?   
Uramatyám! 
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

szeretnem, ha az alatetkerdesben sem csak figyelnel, hanem megirnad a tapasztalatod/velemenyed/gondolataid:  mit javasolsz szub (REL T2, lefele sugaroz, elöre passziv membran) ala ? soderagy vs. granitlap vs. xyz ?
Nálam a Logan kőpadlón áll a saját tüskéin.
A nagy változást a tápkábel, és az IC kábel csere hozta, ezektől lenyugodott, pontosabbá vált, már nem akar  elmászkálni. Régen gránitot raktam rá, hogy ne mászkáljon.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

avl2
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Én eddig csak figyeltem, de egyetértek, zenére sztereó rendszernél nem igen lehet 30 Hz fölé tenni a vágást, még mini monitoroknál sem, óhatatlanul belepofázik a sub a hangképbe, legalább is én ezt tapasztaltam több év, számtalan installáció, doboz esetén.

szeretnem, ha az alatetkerdesben sem csak figyelnel, hanem megirnad a tapasztalatod/velemenyed/gondolataid:  mit javasolsz szub (REL T2, lefele sugaroz, elöre passziv membran) ala ? soderagy vs. granitlap vs. xyz ?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

es milyen eddigi alatethez, alatta levöhöz kepest mit tapasztalsz ?

nekem (szinten T2) a gyari nem tüskekkel szamomra normal hangerön semmi dobozmozgas nem erzekelhetö, dobozfalrezonancia kezratettel igen, de 16-20 Hz-es teszthanggal nagy hangerön mozogni kezd az egesz (crossover tovabbra is 30 Hz-en all, es ugy latom marad is)

Én eddig csak figyeltem, de egyetértek, zenére sztereó rendszernél nem igen lehet 30 Hz fölé tenni a vágást, még mini monitoroknál sem, óhatatlanul belepofázik a sub a hangképbe, legalább is én ezt tapasztaltam több év, számtalan installáció, doboz esetén.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

earforce
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

nekem (szinten T2) a gyari nem tüskekkel szamomra normal hangerön semmi dobozmozgas nem erzekelhetö, dobozfalrezonancia kezratettel igen, de 16-20 Hz-es teszthanggal nagy hangerön mozogni kezd az egesz (crossover tovabbra is 30 Hz-en all, es ugy latom marad is)

Megfogott lett minden. Legfőképp a gránit hozott, a szorbotán csak hab a tortán. Nálam a 10Hz-es tesztjeleknél sem mozog már a szub szinte egyáltalán.
Ajánlom!

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

avl2
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Köszi, közben HáziRozi szakkolléga közbenjárásával sikerült beszereznem 4db 25mm-es tappancsot.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Ha "gumis" dologra vágysz, egy próbát megérhet (bár nekem még nem volt szerencsém hozzá):
Yamamoto Audio Butyl Rubber Spacer

Köszi, közben HáziRozi szakkolléga közbenjárásával sikerült beszereznem 4db 25mm-es tappancsot.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ilyen sorbothane tappancsokra vadászok kis hazánkban, sőt mi több pesten , vajh hol lehet kapni?   
http://www.amazon.com/Sorbothane-Hemisp ... B003IMSIBA

Ha "gumis" dologra vágysz, egy próbát megérhet (bár nekem még nem volt szerencsém hozzá):
Yamamoto Audio Butyl Rubber Spacer

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Tegnap próbálgattam zenével hogy a nappaliba rakosgattam a RW10-et ide-oda hol van a legjobb hangja. Nekem 30mˇ2 a nappali, de egybe van az konyhával étkezővel folyosóval.  Kb 60mˇ2 így. A nappali süllyesztett a frontok mögött egy folyosó van.

Azt vettem észre, hogy a legjobb hangja a sub-nak akkor van ha a frontokhoz képest oldalra helyezem el. Viszont így ront a sztereó zene minőségén. Érezni hogy jobbról jön a mély, és ráadásul az asszon tiltó elektronika bejelez és nem rakhatom oda. Szóval marad a frontok mellett. Az sem olyan rossz hely neki és jobban beépül a frontok hangjába. 

Különben ilyet két emberrel a legjobb megcsinálni. Egy ül és hallgatózik másik meg rohangál a sub-bal minden felé.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Kipróbáltam. Úgy jött be a hangja, hogy LFE-re kötöttem nem vágja és megkapja a teljes csatornát. Zenéhez meg megvágom 70-80 HZ körül.

Szerencsére az erőlködőn ha direkre állítom akkor a mozi alatt az LFE-re küldi az anyagot. Sztereóban az LFE-re nem küld csak frontra és így tökéletes. Korábban mért nem jöttem erre rá...

Nálam 100-nál van a vágás (erősítőn beállítva) a házimozihoz.

Sztereónál 110-ig megy fel a szub, itt nem vágok (monitort használok).
(a Wharfedale-em tudta a 150-et, de az már csak holnapig az enyém :-)
Éreztem, hogy hasznos ezt a kis topikot feléleszteni
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Kipróbáltam. Úgy jött be a hangja, hogy LFE-re kötöttem nem vágja és megkapja a teljes csatornát. Zenéhez meg megvágom 70-80 HZ körül.

Szerencsére az erőlködőn ha direkre állítom akkor a mozi alatt az LFE-re küldi az anyagot. Sztereóban az LFE-re nem küld csak frontra és így tökéletes. Korábban mért nem jöttem erre rá...
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

avl2
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

REL T2 tulajdonos lettem, ezert is neztem utana nehany dolognak.  csak zenere hasznalom, monitorok melle, amik papiron "50-55Hz-ig mennek le" (itt mar erdemes lenne meresi görbet latni, hogy mi a valosag)

mellekelve egy hasonlo REL szub (REL T1, 2007 dec. HFN, netröl) meresi görbeje, en ezert is a crossover beallitasat a legalacsonyabb frekinel (elvileg 30Hz) tartom

kek görbe: crossover set to 30 Hz
piros: crossover set to 120 Hz
nearfield

jol lathatoan a 30Hz-es beallitasban a csucs kb. 31-32 Hz-en van, de 55Hz-en is ehhez kepest csak kb. -4dB

egyeb szubokrol hasonlo meresi dolgok erdekelnek (akar linkkel)

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Szerintem kösd az LFE-re, azért tették rá!

Ha a másikba kötöd és megvágod 80Hz-nél, akkor az LFE 80Hz fölötti hangjai elvesznek.
Ez lehet jó is, ahogy a többiek írták - ha zavaró a mélyhang.

TÜŰ Bendegúz

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Hasonló dolog miatt volt egy kis vita.
Nem kell vágni, kapja csak meg az LFE összes hangját!
Sok erősítőben a subra is lehet vágást beállítani, de gondolom a HK-nál nem.

Ha a másikba kötöd és megvágod 80Hz-nél, akkor az LFE 80Hz fölötti hangjai elvesznek.

Kipróbálom melyik jön be.

Végül is azt is csinálhatom, hogy  zenéhez 80Hz-re állítom, ha filmet nézek akkor meg feltekerem maxra vágási frekvenciát, Így nem kell ki be dugdosni az RCA-t. 

Vendég

sub fázisbeállítás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali, nekem Klipsch RW10-es sub-om van.
Az LFE csatornára kötöm az erősítő sub kimenetét akkor hiába tekerem a sub vágási frekvenciáját nem avatkozik bele. Teát az LFE-n keresztül nincs mély vágás. 

Ha az erősítő mély kimenetét a sub sztreo bemenetére kötöm működik a vágás. Szóval potival tudom állítani.  Én 80HZ-re állítom így jól passzol a front sugárzókhoz zenében.

Következő a kérdés.
Mozizáshoz kell vágni 80 hz-nél a hangot vagy LFE-re kell kötni és kapja vágás nélkül a hangot a sub? Most gyakorlatilag így a mozi hangjának az LFE csatornáját megvágom 80HZ-nél.

Ti hogy szoktátok?

Hasonló dolog miatt volt egy kis vita.
Nem kell vágni, kapja csak meg az LFE összes hangját!
Sok erősítőben a subra is lehet vágást beállítani, de gondolom a HK-nál nem.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Hali, nekem Klipsch RW10-es sub-om van.
Az LFE csatornára kötöm az erősítő sub kimenetét akkor hiába tekerem a sub vágási frekvenciáját nem avatkozik bele. Teát az LFE-n keresztül nincs mély vágás. 

Ha az erősítő mély kimenetét a sub sztreo bemenetére kötöm működik a vágás. Szóval potival tudom állítani.  Én 80HZ-re állítom így jól passzol a front sugárzókhoz zenében.

Következő a kérdés.
Mozizáshoz kell vágni 80 hz-nél a hangot vagy LFE-re kell kötni és kapja vágás nélkül a hangot a sub? Most gyakorlatilag így a mozi hangjának az LFE csatornáját megvágom 80HZ-nél.

Ti hogy szoktátok?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Én anno ezzel is elég sokat foglalkoztam (blutek, fodesz-tüskék, Atacama Speaker Stand Isolation Gel Pad, kavicsok, gránitalátétek, Alisca tüske stb.), de a "puha" dolgok nekem sem jöttek be. Mondjuk az sem mellékes, hogy az alatta lévő "hangfalállvány" mennyi rezonanciát tud "elvezetni", vagy netán visszarúg ...
Szub alá nekem a sima menetes tüske jött be, ill. egy spéci rézkúp (valamilyen beöntéssel).
Nem mellékesen pedig megjegyezném a szub-nehezéket, amit korábban javasoltam kipróbálni.
A gyári dobozokhoz (1,5 cm dobozvastagság alatt) szinte kötelező ...

Bocsánat: az 1. bekezdés monitorokhoz értendő, a többi jön a szub-témához.
TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Az fix, hogy nem fogok alátét-összehallgatásokat tartani 

Én anno ezzel is elég sokat foglalkoztam (blutek, fodesz-tüskék, Atacama Speaker Stand Isolation Gel Pad, kavicsok, gránitalátétek, Alisca tüske stb.), de a "puha" dolgok nekem sem jöttek be. Mondjuk az sem mellékes, hogy az alatta lévő "hangfalállvány" mennyi rezonanciát tud "elvezetni", vagy netán visszarúg ...
Szub alá nekem a sima menetes tüske jött be, ill. egy spéci rézkúp (valamilyen beöntéssel).
Nem mellékesen pedig megjegyezném a szub-nehezéket, amit korábban javasoltam kipróbálni.
A gyári dobozokhoz (1,5 cm dobozvastagság alatt) szinte kötelező ...
TÜŰ Bendegúz

hubee
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Egy 3-5cm-es éjfekete követ tuti rakok majd alá. A blútak olcsóbb, de nem biztos hogy jobb megoldás.

nyílván lehet rendszerfüggő.. de nálam az "ez meg miért szól ilyen szarul?" kérdés azért kibukott mikor hangfal alatt voltak a Sorbothane-k. Összehasonlítás nem volt, csak nálam szánalmasan szólt..

earforce
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

/Én javaslatom blutack+gránit sub alá./

Egy 3-5cm-es éjfekete követ tuti rakok majd alá. A blútak olcsóbb, de nem biztos hogy jobb megoldás.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Még abban a fázisban vagyok (újra! ), hogy tetszik a mindent elsöprő basszusszőnyeg, így bizonyos számoknál a tüske elkezd(ett) kopogni az alatta lévő MDF lapon. Mindig után állítani, anyára ráhúzni körülményes - ezért is iktattam ki a tüskéket.

Ilyen sorbothane tappancsokra vadászok kis hazánkban, sőt mi több pesten , vajh hol lehet kapni? 

Esetleg? Sorbothane és testvérei nekem eléggé kenték a hangot.
Bár konkrétan sub alatt nem próbáltam.
/Én javaslatom blutack+gránit sub alá./

earforce
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

A nagy emberek elismerik, ha hibáznak
Ezért szerencsés, ha megosztjuk egymással a tudásunkat / tapasztalatunkat, ill. a nemrég felhozott egymáshoz látogatásokkor könnyebb, ha van egy érdek- és érzelemmentes kontroll-fül
Amúgy sztem a zenei kisebb szub-dinamika miatt nem érezted a különbséget (meg az nem is megy "HM-mélyre" általában).

Még abban a fázisban vagyok (újra! ), hogy tetszik a mindent elsöprő basszusszőnyeg, így bizonyos számoknál a tüske elkezd(ett) kopogni az alatta lévő MDF lapon. Mindig után állítani, anyára ráhúzni körülményes - ezért is iktattam ki a tüskéket.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

sub fázisbeállítás

Sajnos ezt 'kissé' félrehallottam.
A nagy emberek elismerik, ha hibáznak
Ezért szerencsés, ha megosztjuk egymással a tudásunkat / tapasztalatunkat, ill. a nemrég felhozott egymáshoz látogatásokkor könnyebb, ha van egy érdek- és érzelemmentes kontroll-fül
Amúgy sztem a zenei kisebb szub-dinamika miatt nem érezted a különbséget (meg az nem is megy "HM-mélyre" általában).
TÜŰ Bendegúz

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”