Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Clarus hangfalak
Érdemes elolvasni az első néhány oldalt is még 2002-ből
Rajta vagyok, az első hozzászólástól. Még 38 oldal van hátra napjainkig.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Clarus hangfalak
Szerintem erősítők és hangfalak terén nincs nagy újdonság, a "régi, bevált" dolgokra nagyon sok megrendelés van, ez a kb 2 hónapos várólistán is látszik. Közben a moziszoba építések, installálások, itthon és külföldön. Nem is merem megemlíteni, hogy hová hívták a Clarust moziszobát építeni, teljes clarus rendszerrel, mert nem hinné el senki. De ha megmondanám, hogy kinél dolgoztak nem régen a tulaj nagy megelégedettségére, akkor rögtön meg lenne a kapcsolat.
A gyártóval vagy 2-3 hete beszéltem, azelőtt meg vagy két hónapja, mert arra sem nagyon van ideje, hogy a levére válaszoljon, Ő mondott egy pár infót, hogy mi van velük.
Örülök neki, hogy jól megy nekik és sok munkájuk van, legyen a jövőben is így.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Clarus hangfalak
miért, szerinted tud bárki valami újat mondani? Kb ezt vártam...
Zenet sajna nem tudok hallgatni mert szét van verve a lakás!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Clarus hangfalak
Nagy a csend...
miért, szerinted tud bárki valami újat mondani?
Clarus hangfalak
Nagy a csend...
Hallgass egy kis zenét.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Clarus hangfalak
Nagy a csend...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Clarus hangfalak
Nekem pl kívül vannak a Titanokon. Szerintem ha közel vannak egymáshoz a frontok akkor jobb ha kívül vannak a magasak...
- OroszKrisz
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Clarus hangfalak
Sziasztok!
Biztos volt már róla, csak nincs kedvem visszakeresgélni. Van egy Clarus Rhea pro frontom és eddig úgy volt elhelyezve , hogy kívül vannak a magasak. Most megfordítottam őket, így belülre kerültek, de nemnagyon hallom a különbséget.
A kérdésem tehát az lenne, hogy melyik az idális beállítás? (Én úgy tudom az, ha belül vannak).
Előre is köszönöm a válaszokat.
TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.
Clarus hangfalak
Szerintem jól döntött a kedves nejed mikor a bordó színt választotta, de a wenge sem lett volna csúnya.
Még bőven járatni kell őket, amikor lecsillapodtak a magasok és megjöttek az igazán mélyek, akkor lesz jó. Nem kell finomkodni vele addig sem, nyugodtan hallgathatod hangosan is, ez nem olyan, mint egy bejáratós motor.
Igaza van fodesznek ez még csak a kezdet lesz, de jó döntöttél mikor egyből egy nagyobb szettet vettél, mert erre lehet építkezni. Ha meglesznek a végfokok és a proci, akkor már csak egy 40 titán subb kell és nincs tovább. Ezzel az összeállítással már szét lehet szedni a szobát mozizáskor, kb úgy ahogyan nálam hallottad.
Örülök, hogy eljöttetek és, hogy megismertük egymást személyesen is.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Clarus hangfalak
Gratula doki!! Ez a frontoldal így durván jól néz ki!! Egyébként is roppant tetszik a nappalid berendezése,hangulata. Jól illenek ezek a bordó furnéros Titánok oda.
Egy biztos .... hamarosan az Onkyo is menni fog.
Dobhatnál kicsit több képet is a hátsó részről is!!!
OFF:
( ...Elloptad az órámat??? )
- Speter
- Törzsvendég

- Értékelés: 268
Clarus hangfalak
Nagyon ütős szett lett, köszönöm a szállítást még egyszer!
Jók a színek is.
Hol a mély szekció?
Az még hiányzik?!
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-Nvidia; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA Draco Reference V3/2 XLR 2,1m, AgPt RFX V2 HC-Aura Reference V2/2; AudioQuest; Siltech; IsoTek; Synergistic; Isoacoustic
Clarus hangfalak
Köszönöm!
Finoman fogalmaztál.. Eddig minden cuccomat így vásároltam. Kockázatos, de eddig nem nagyon lőttem mellé. Talán egyszer, de túléltem.
Meghúztam a határt a Titannál. Sztem hosszútávon maradni fog. Főleg, hogy hallottam Szepi végfokozott szettjét. Meggyőzött. Azt hiszem nekem valahol az a szint lesz a végállomás. Bár hobbinál ilyet kijelenteni hülyeség, de ott már nagyon meggondolnám minden lépésem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Clarus hangfalak
Bejáratás alatt....
A center leszorította az erősítőt és a HTPC-t.
Gratulálok a rendszeredhez!
Halkan megjegyzem hogy azért ismeretlenül rendelni ill vásárolni egy nem belépő szettet bátor dolog...
Persze ha megengedheti az ember... habár tán még akkor is bátor dolog!
Titan Pro-ban nem gondolkoztál?
Clarus hangfalak
Nagyon szépen egyben vannak,gratulálok hozzájuk!
Köszi!
Bejáratás alatt, de 3-4 percenként visszatérő érzés:
Az első meglepetés a magas hangok. Naaaagyon tetszetősek így nyersen is. Második döbbenetet a mély hozta. Szub nélkül, full band-re mikrofonoztam be a rendszert. Nagyon mélyre lemegy. Alig várom már, hogy kicsit elküldjem neki..
Ha megjött a szerzeményed, írj te is pár sort.
- Firekiller
- V.I.P.

- Értékelés: 354
Clarus hangfalak
Nagyon szépen egyben vannak,gratulálok hozzájuk!
Clarus hangfalak
Bejáratás alatt....
A center leszorította az erősítőt és a HTPC-t.
Clarus hangfalak
Sziasztok!
Durván 1 hónapos várakozás után, végre elkészülhettek a nappalimban az alábbi fotók.
Ezúton is köszönöm Szepi közbenjárását! ...nem beszélve arról a röpke 3-4 óráról, amit nála töltöttünk demózással. Megjegyezném nagyon repült az idő.
Én látatlanba rendeltem be a titan szettet, pusztán pár véleményre alapozva. Majd jobban beleástam magam eme topicba. Jött is a zabszem. Talán mégis rosszul döntöttem?!?!
Egyre jobban vártam a pillanatot, hogy Szepi kanapéja masszírozza a hátam.. hogy kiderüljön, mi is az igazság... hamar kiderült.. CLARUST KELL VENNI!!!!! Egyszerűen k*rva jó!!!
Demózás közben eszembe jutott ez a topic, és a hozzászólások, melyek zabszemet ültettek a hátsómba. Erre csak ennyi a reakcióm:
Aki kételkedik, menjen hallgasson meg egy titan szettet. Nagyon kicsi az esély rá, hogy csalódni fog.
Amit még meg kell jegyeznem: Rendeléskor kapott körülbelüli átvételi dátum megvalósult. Igaz az utolsó napokban nehéz volt egyeztetni a végső időpontot, de végeredményben nem volt nagy csúszás.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Clarus hangfalak
Tök jó ez a topik.
Legalább ilyenkor elő lehet csalogatni olyan fórumosokat is, akik újabban ritkán írnak a fórumra.
Doky és Bóta Józsi is régóta nem volt itt aktív.
Jövőre találkozunk megint itt.
Attól hogy sokszor nem írunk... még olvassuk a fórumot ill topicokat!
Nekem is a meló és a változó életkörülményem miatt nagyon kevés szabadidőm van sajnos!
De igyekszem követni a dolgokat!
Clarus hangfalak
De ezek szerint sikerült megoldani! Köszönjük.
Sajnos még nem, de ez Off itt.
Valamit még ki kell találni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Clarus hangfalak
Ez nagyon jó hír.
Bevallom, megijedtem az utolsó mindenkinek szóló leveled után, hogy a HIFI forglmazásának befejeztével, a fóriumot sem üzemelteted tovább, hiszen nincs bevétel, ami fedezné a költségeket. De ezek szerint sikerült megoldani! Köszönjük.
Clarus hangfalak
Tök jó ez a topik.
Legalább ilyenkor elő lehet csalogatni olyan fórumosokat is, akik újabban ritkán írnak a fórumra.
Doky és Bóta Józsi is régóta nem volt itt aktív.
Webáruház:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Clarus hangfalak
Ha valaki követte az elmúlt években lezajlott dolgokat az AVX fórumon, az tudja rólam, hogy elég sok Clarus terméekt adtam el, s elég megbízhatóan tudtam a rendeléseket követni, s időben szállítani. Garanicális problémával nem igazán volt dolgom. Nagyon jól tudom, hogy sok szett van a magyar piacon használatban, de a tulajok legnagyobb része nem fórumozik.
Én sokáig hallgattam Callisto szettet , s nagyon jó kis mozit lehet abból építeni kis odafigyelésel. Ezen Callisot típus nagyon sok évig volt gyártsban változtatás nélkül, így nem lehet azt mondani, hogy egyedi gyársúak, hanem egy bizonyos koncepció által készített termékről van szó. Ez a koncepció vagy tetszik valakinek vagy sem.
S azt is tudom, hogy mik voltak beépítve, s ebből azért a HIV Inem annyira sok, s még azt is tudom, hogy nagyon sok hangszóró van raktározva, így a garis, vagyazutáni csere is megoldható.
A hangról nem sok szó esett eddig, ami azért szintén fontos egy hangfalnál. Mozira nagyon jók a clarusok, csak megfeleő odafigyelés kell ahhoz, hogy a maximumot kihozzuk belőlük, de ez más márkájú hangfalakra is igaz. Sztereóra nekem nem volt elég a teljesítmény, de sosem ez volt az elsődleges szempont. Más vevőkör lett megcélozva. Nem szólnak rosszul a clarus hangfalak sztereón sem, de a komoly audiofil-high-end szintet nem tudják hozni. De nem is ez volt a cél elsősorban.
A Luna új típusai már sztereó is meggyőzőek, viszont borzasztó méretűek, s árúak.
Több negatív kritkával egyet kell, hogy értsek, például a hosszú várakozási idő, a hangszórók indokolotlan átfestése, a néhol logikátlan hangszóró beépítés- lásd ezer féle Titan Pro SE. Itt a megnevezésben van a legnagyobb hiba, mivel teljesen eltérő hangszórókészlettel kijövő hangfalalknál más nevet is kellene adni SE 1,2,3 például.
A szétszedhetőség amúgy egy kettősséget ébresztő dolog: a legtöbb felhasználó mégha szét is tudja szedni adott dobozát, akkor sem ért ahhoz, hogy cseréljen benne bármit ,illetve egy többszázezres hangfalben nem cserél túl sok ember otthon hangszórót saját kezűleg. Az érem másik oldala az, hogy esélyed sincs, ha akarnád, s ez egyeseket frusztrál.
Nekem elég drága ZU márkájú hangfalam van itthon, s ebben sem tudnám cserélni a hangszrórt, ha elromlana, tehát nem csak a clarus gyárt így.
Naim-ZU
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Clarus hangfalak
Látom megint ill még mindig megy a szokásos...
Mindenkinek igaza van részben, de értelmetlennek látom a vitát...
Aki meg akarja venni az meg is fogja azt a terméket amit akar... aki nem az pedig nem!
Sok mindenről szó esett...
Igen, a sokféle ill fajta alkatrész...
De pl nagy cégek esetében SEM biztosított az alkatrész utánpótlás 5 év után (aki nem hiszi az érdeklődjön utána!), persze vannak kivételek... de nagy általánosságban ez van.
Persze ez még nehezebb abban az esetben ha nem tudni hogy milyen alkatrész van egy adott termékben!
Az megint más hogy valaki gyártó vagy nem gyártó...
A "fejlesztés" megint más...
Természetesen Károly (5.1 Bt.) sem engedheti meg magának hogy ha tesztre épít bizonyos hangszóró készlettel dobozokat és még jónak is bizonyulnak akkor ne értékesítse azokat... gondolom én!
A szerelhetőségről:
Ismerősöm Charon dobozában elszállt a magas, simán roncsolás nélkül le lehetett szedni a rátét előlapot és cserélni tudta a magas sugárzót és vissza tudta állítani az eredeti állapotot.
Igen most jön az hogy mire és mi alapján cserélte... de pl 1 pár 10 éves Yamaha dobozban mi alapján cserélsz hangszórót ha nem tudod az eredetit beszerezni ill aranyárban van?
Azonos paraméterekkel rendelkezőkre fogod cserélni!
Az én dobozomban pl szerintem jól el van találva a Monacor mélyközép és magas sugárzó (hallottam diy dobozban más váltással ezeket a sugárzókat és szerintem elmaradt hangreprodukálásban az enyémtől, a tulajdonos is ezen a véleményen volt az összefülelés után...) de persze biztos vagyok hogy vannak tartalékok ebben a kombinációban is!
Olvass is időnként.
Mi van azokkal a vevőkkel, akik esetleg külföldre vitték a dobozt a fórumról?
Tudok olvasni.
Viszont kereskedő létedre írsz olyanokat, hogy csak lesek.
De legalább kezdem érteni a jelenlegi helyzetet.
Ha a Clarus, mint cég viszi ki külföldre, akkor az adott ország jogszabályainak megfelelően a forgalmazóval együtt megteremti a garanciális és egyéb feltételeket..
Ha valaki magánszemélyként viszi ki az országból a terméket, akkor pedig a probléma értelmét veszti, majd gondoskodik a visszajuttatásáról.
Tudtommal a gyártó készítő Magyarország területére érvényes garanciát ad.
Javíts ki és idézd be, ha valahol EU, vagy világgaranciát találsz.
Szóval tudok olvasni.
Csak meg mertem osztani a saját tapasztalataimat a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban.
Bocsi, hogy nem illeszkedik a koncepcióba.
Egyébként tényleg nincs sok értelme.
Fújod a magadét, én is a sajátomat.
Nem veszel tudomást, csak a beírások azon részéről, ami neked érdekes.
Én meg nem állok túl jól a szövegértéssel.
Egyetlen haszna a dolognak, hogy a kutyuk meg tudnak dolgozni a csontokért.
Clarus hangfalak
Olvass is időnként.
Tudok olvasni.
Viszont kereskedő létedre írsz olyanokat, hogy csak lesek.
De legalább kezdem érteni a jelenlegi helyzetet.
Ha a Clarus, mint cég viszi ki külföldre, akkor az adott ország jogszabályainak megfelelően a forgalmazóval együtt megteremti a garanciális és egyéb feltételeket..
Ha valaki magánszemélyként viszi ki az országból a terméket, akkor pedig a probléma értelmét veszti, majd gondoskodik a visszajuttatásáról.
Tudtommal a gyártó készítő Magyarország területére érvényes garanciát ad.
Javíts ki és idézd be, ha valahol EU, vagy világgaranciát találsz.
Szóval tudok olvasni.
Csak meg mertem osztani a saját tapasztalataimat a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban.
Bocsi, hogy nem illeszkedik a koncepcióba.
Egyébként tényleg nincs sok értelme.
Fújod a magadét, én is a sajátomat.
Nem veszel tudomást, csak a beírások azon részéről, ami neked érdekes.
Én meg nem állok túl jól a szövegértéssel.
Egyetlen haszna a dolognak, hogy a kutyuk meg tudnak dolgozni a csontokért.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R
Clarus hangfalak
Nekem Budapestről sem kellett visszavinnem, amikor elszálltak a magasak.
Olvass is időnként.
Részemről ennyi.
Ennek a vitának semmi értelme.
Webáruház: