Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonus Faber
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Sonus Faber
Trane - t kérdezzük meg
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
Sonus Faber
Valamelyik Scan Speak, de a pontos típust nem tudom.Köszi.Mondjuk ha jól tudom nem is pontosan az lesz,hiszen a cég magának gyártatott.
Sonus Faber
Valaki meg tudná mondani hogy a Concerto Home szériában milyen típusu magas sugárzó van? Úgy tudom a teljes szériában ugyan az található.
Valamelyik Scan Speak, de a pontos típust nem tudom.
Sonus Faber
Valaki meg tudná mondani hogy a Concerto Home szériában milyen típusu magas sugárzó van? Úgy tudom a teljes szériában ugyan az található.
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Sonus Faber
A méreteket küldöm Neked üzenetben.
Ősztől megint fog hifis témában is dolgozni Sirleslie, azt mondta.
Üdv
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
Sonus Faber
Sirleslie azt hiszem a múlt héten írta be a topikjába, hogy pillanatnyilag felfüggeszti a gyártást, mert nincs rá ideje.
Igen. Így van.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Sonus Faber
Ajkamici fórumtársat keresd meg. Ő csináltatott gyárival megegyező állványt az Extremahoz. A munkát a Hub Audio csinálta a fórumon Sirleslie-ként ismert. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... A9s/page-3
Ezen az oldalon beszélnek róla.
Köszi szépen az infót.
Sirleslie azt hiszem a múlt héten írta be a topikjába, hogy pillanatnyilag felfüggeszti a gyártást, mert nincs rá ideje.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sonus Faber
Ajkamici fórumtársat keresd meg. Ő csináltatott gyárival megegyező állványt az Extremahoz. A munkát a Hub Audio csinálta a fórumon Sirleslie-ként ismert. http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... A9s/page-3
Köszi szépen az infót.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Sonus Faber
Extrema állvány méreteit vagy esetleg tervrajzot keresnék, ha valakinek volna és megosztana velem. Előre is köszönöm a válaszokat.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Sonus Faber
Extrema állvány méreteit vagy esetleg tervrajzot keresnék, ha valakinek volna és megosztana velem. Előre is köszönöm a válaszokat.
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Sonus Faber
Mikor megjelent az m, sokan tuningolták a nem m-es cremonájuk hangváltóját.
A használtpiac még mindig jelentősen többre tartja az m-es cremonákat pedig lassan egy korosztály lesz mindkettő. Az amatiknál még jelentősebb a különbség. Az első széria hangfalait lassan cremona áron is meg lehet venni. A következő éra hangfalait csak 2xes3x - os áron.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Sonus Faber
IGAZAD VAN, az én véleményem is csak egy szubjektív magánvélemeny!
Ne haragudj, hogy korábban olyan nyers voltam.
Ami viszont egyértelmű tévedés: Nem 15. 000 EU az új hivatalos ára, hanem 10.000 euró! S a Cremonákhoz képest énnagy előrelépésnek tartom! Ha egyszer meghallgatod, akkor talán te is megmásítanád a véleményed! Persze , ha tehettem volna Serafinót veszek, de sajnos az nekem már túl magasra van beárazva!
Viszont mindenképpen meg kell említeni, h az Olympica 3-as (sokkal jobb, mint a 2-es) igényli a komoly erősítőt, én Mcintosh 8000-essel kötöttem össze, mivel a Musical Fidelity M6si kevésnek bizonyult!
A hibás ármeghatározásért ismételten elnézést - a 2014-es amerikai árból indultam ki, de nem vettem figyelembe, az akkor még más euró/dollár árfolyamot.
A leírtak többi részét azonban (sajnos!) kénytelen vagyok fenntartani.
Franco Serblin alapított egy céget, amelynek termékeit nagyon szerettük, s amely termékek mindegyike az árkategóriájuk legjobbjai közé tartozott.
Megvolt a jellegzetes és nagyon zenei Sonus Faber hang, ami már a legolcsóbb SF hangdobozokat is hosszútávú zenehallgatásra tette alkalmassá.
Majd Serblin-t kivásárolták és új tervezőkkel, újfajta szemlélettel beindult a pénzgyár. Nyitottak lefelé a gagyi kategóriába, nyitottak felfelé a minél több nulla irányába és sorban jelentették meg a mindenféle SF logós, gyenge hangú termékcsaládokat. A tervezők fiatal (ezzel nincs bajom), technokraták lettek, akik műszaki paraméterek alapján különleges műszaki ötletekkel tervezik az egyre kevésbé SF-hangú (egyre kevésbé zenei és kevésbé hallgatható) hangdobozokat.
Ezek már nem Sonus Faber hangsugárzók, hanem valami egészen mások, amelyre ráragasztották a régi logót.Biztosan lehet kedvelni ezt a fajta hangzást is, de aki megszerette a régit, nem fog az újjal megbarátkozni.
Változatlanul azt mondom, hallgasd boldogan az Olympica-t és persze hosszútávon.
longkft.hu/audioblog/
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Sonus Faber
Ami viszont egyértelmű tévedés: Nem 15. 000 EU az új hivatalos ára, hanem 10.000 euró! S a Cremonákhoz képest énnagy előrelépésnek tartom! Ha egyszer meghallgatod, akkor talán te is megmásítanád a véleményed! Persze , ha tehettem volna Serafinót veszek, de sajnos az nekem már túl magasra van beárazva!
Viszont mindenképpen meg kell említeni, h az Olympica 3-as (sokkal jobb, mint a 2-es) igényli a komoly erősítőt, én Mcintosh 8000-essel kötöttem össze, mivel a Musical Fidelity M6si kevésnek bizonyult!
Az sajna máshoz is...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tomi112
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: -3
Sonus Faber
Őszintén örülök, hogy sok örömet okoz számodra az Olimpica III - de ne felejtsük el, a te hozzászólásod sem mérvadóbb "magánvélemény", mint az enyém, amely szót beírásomban veled ellentétben leírtam.
Azonban - ha már némi hevességgel ugyan, de megszólítottál - kicsit gondolkodjunk.
- A Cremona M egy olyan hangsugárzó, ami már eltér az eredeti SF hangképtől. Nem rossz, de az "M" nélküli régi változat jobb volt.
- A Cremona ára sohasem lépte túl a 8000 eurót, az Olympiva III ára 15 000 euró között mozog, tehát közel dupla árú hangsugárzóról van szó. (Erről kéretik még neked sem elfelejtkezni miközben összehasonlítást teszel!)
- Attól, hogy az Olympica-t jelentős árengedménnyel vetted, az még változatlanul egy 15 000 eurós hangsugárzó, amelynek úgyis kellene szólnia. Azonban nem szól úgy és pláne nem szól úgy, mint a vele egy árkategóriájú, első sorozatú Amati.
Sőt, ha a bemutatóteremben megmutatták volna a csak kb. 30%-kal drágább Elipsát - amit még Franco Serblin tervezett és nem hiába tartotta meg oly sokáig gyártásban az új tulajdonosi kör is -, akkor gondolkodás és mindenféle indoklás nélkül azt választod.
További boldog és hosszútávú zenehallgatást kívánok - sőt, kívánom, hogy néhány év elteltével, és néhány, valóban 15 000 eurós árú hangsugárzó meghallgatása után, még mindig az Olympica szóljon nálad.
Sonus Faber
Van valakinek tapasztalata, hogy mennyiben más, jobb-rosszabb a Concerto Domus a Concerto Home-hoz képest?
Szia.
Eléggé eltérően szólnak.
A Domus kevésbé érzékeny az erősítő megválasztására, jobb (és több) basszusa van, a magas tartomány kissé visszafogott, de nem vészes. Kemény rockzene nem az ő műfaja, azon elvérzik, minden másban tisztességesen helytáll.
A Home sem egy rocker... Gondosan kell hozzá erősítőt választani, a felső basszussal gondjai vannak, az alsó meg ugye nincs neki. Kényes az elhelyezésre, jó állvány is szükségeltetik hozzá, kisebb szobákba való.
Sonus Faber
Az ezek felett levő modellek is csak a nevében azonosak a kézzel készített hang eredeti koncepciójával.Nem tisztem megítélni de nekem egyik hangja sem volt lenyűgöző.Nem azt hozzák amit a Serblin féle Sonusok.Az,hogy Cremona M,vagy Olympica sztem nem hasonlítható.Kb annyi értelme,mint pl:Sony discman vs Esprit széria. Az biztos, hogy eltérō a hangjuk a régieknek és a most gyártottaknak, Hallottam jó párat a kissebbektōl a nagyokig, de ott is volt szórás. Kinek melyik tetszik. Senkit se kényszerítenek, hogy vegye meg ha nem tetszik neki. Van millió más gyártó, jobb is meg rosszabb kínálattal is.
Sonus Faber
Azért vannak SF hangfalak ennél lentebb is. Chamelon, Principia, Venere sorozat pl. Ha azt mondom elég vegyes vélemények vannak róluk, akkor finoman fogalmaztam. Természetes a szórás, vannak jobbak és rosszabbak is. De ez szeritem mindegyik gyártónál létezik és nem egyforma az emberek ízlése sem, no meg az eltérō rendszer. Az említettek közül csak a Venerekbōl hallottam a nagyobbakat kiállításokon ezért nem tudom reálisan értékelni. Anno volt egy Concertino Domusom amivel egy ideig nagyon jó barátságban éltem.
Sonus Faber
Köszönöm a kiegészítést, akkor helyesbítek, a beszerzési forrástól és a vásárlás dátumától függően 10-15 000 eurós új árú Olympica... Nem tudom a környezō országokban mennyi (volt) az ára, de nálunk a kiadásuk óta a hivatalis ára nem valtozott egy centet se. Sōt még kb 20% le lehet ebbōl is alkudni. :-)
Sonus Faber
Azért vannak SF hangfalak ennél lentebb is. Chamelon, Principia, Venere sorozat pl. Ha azt mondom elég vegyes vélemények vannak róluk, akkor finoman fogalmaztam.
Az ezek felett levő modellek is csak a nevében azonosak a kézzel készített hang eredeti koncepciójával.Nem tisztem megítélni de nekem egyik hangja sem volt lenyűgöző.Nem azt hozzák amit a Serblin féle Sonusok.Az,hogy Cremona M,vagy Olympica sztem nem hasonlítható.Kb annyi értelme,mint pl:Sony discman vs Esprit széria.
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Sonus Faber
Bocs, hogy bele kotyogok, nálunk az Olympica III, 4955-5280€/db, kiviteltől függően. Amúgy nem mindegy milyen vassal hajtod őket. Hallottam McIntosh, Audio Research kisebb és nagyobb vasakkal és Devialettel is. Ami bejött az AR. A sajátomat hasonlítottam Devialettel és az én vasammal, a Devialet nem hatott meg pedig 2x annyiba került mint az én vasam. De ez egy szubjektív vélemény.
Azért vannak SF hangfalak ennél lentebb is. Chamelon, Principia, Venere sorozat pl. Ha azt mondom elég vegyes vélemények vannak róluk, akkor finoman fogalmaztam.
Sonus Faber
Bocs, hogy bele kotyogok, nálunk az Olympica III, 4955-5280€/db, kiviteltől függően.
Köszönöm a kiegészítést, akkor helyesbítek, a beszerzési forrástól és a vásárlás dátumától függően 10-15 000 eurós új árú Olympica...
longkft.hu/audioblog/
Sonus Faber
Őszintén örülök, hogy sok örömet okoz számodra az Olimpica III - de ne felejtsük el, a te hozzászólásod sem mérvadóbb "magánvélemény", mint az enyém, amely szót beírásomban veled ellentétben leírtam.
Azonban - ha már némi hevességgel ugyan, de megszólítottál - kicsit gondolkodjunk.
- A Cremona M egy olyan hangsugárzó, ami már eltér az eredeti SF hangképtől. Nem rossz, de az "M" nélküli régi változat jobb volt.
- A Cremona ára sohasem lépte túl a 8000 eurót, az Olympiva III ára 15 000 euró között mozog, tehát közel dupla árú hangsugárzóról van szó. (Erről kéretik még neked sem elfelejtkezni miközben összehasonlítást teszel!)
- Attól, hogy az Olympica-t jelentős árengedménnyel vetted, az még változatlanul egy 15 000 eurós hangsugárzó, amelynek úgyis kellene szólnia. Azonban nem szól úgy és pláne nem szól úgy, mint a vele egy árkategóriájú, első sorozatú Amati.
Sőt, ha a bemutatóteremben megmutatták volna a csak kb. 30%-kal drágább Elipsát - amit még Franco Serblin tervezett és nem hiába tartotta meg oly sokáig gyártásban az új tulajdonosi kör is -, akkor gondolkodás és mindenféle indoklás nélkül azt választod.
További boldog és hosszútávú zenehallgatást kívánok - sőt, kívánom, hogy néhány év elteltével, és néhány, valóban 15 000 eurós árú hangsugárzó meghallgatása után, még mindig az Olympica szóljon nálad.
Bocs, hogy bele kotyogok, nálunk az Olympica III, 4955-5280€/db, kiviteltől függően. Amúgy nem mindegy milyen vassal hajtod őket. Hallottam McIntosh, Audio Research kisebb és nagyobb vasakkal és Devialettel is. Ami bejött az AR. A sajátomat hasonlítottam Devialettel és az én vasammal, a Devialet nem hatott meg pedig 2x annyiba került mint az én vasam. De ez egy szubjektív vélemény.
Sonus Faber
Ez hülyeség!!!! Hallottad már az Olympica III-at? Mielőtt degradálsz egy terméket, próbáld ki! Tavaly vettem Olympica III-at, s nagyon elégedett vagyok vele, s mindenki mást is elbűvölt, aki halotta! Korábban Sonus Cremona M- et használtam, ami szintén nagyon tetszett, de miután az Audiophyl Szalonban sikerült kipróbálnom, rájöttem, hogy a Cremona M nyomába se ér az Olympicának!
longkft.hu/audioblog/
- tomi112
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: -3
Sonus Faber
Ettől bonyolultabb a dolog.
Egy Ferrari, vagy egy Lamborghini soha sem fog népautót gyártani, sohasem fogják autóik esztétikai és vezetési élményét csökkenteni - mert a tulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy a név és a rendkívül magas minőség a záloga a hosszútávú biztos bevételnek.
A Sonus Faber tulajdonosai olyan üzletemberek lettek, akiknek semmi közük a zenéhez, semmi közük a zenehallgatáshoz. Befektettek és gyorsan akarják vissza a pénzüket a legnagyobb nyereséggel. Az nem érdekli őket, hogy mire az SF visszatermeli a profitot, addigra a márkanév semmit sem fog jelenteni, egy lesz csak a többi túlárazott, ám valójában kommersz hangsugárzógyártóból.
Ráadásul a gondok nem csak az alsóbb kategóriákkal vannak. A Venere, vagy az Olympica sorozatukat sem ajánlanám senkinek (pláne annyi pénzért és pláne a barátaimnak) - de ez legyen csak a magánvéleményem.
Ez hülyeség!!!! Hallottad már az Olympica III-at? Mielőtt degradálsz egy terméket, próbáld ki! Tavaly vettem Olympica III-at, s nagyon elégedett vagyok vele, s mindenki mást is elbűvölt, aki halotta! Korábban Sonus Cremona M- et használtam, ami szintén nagyon tetszett, de miután az Audiophyl Szalonban sikerült kipróbálnom, rájöttem, hogy a Cremona M nyomába se ér az Olympicának!
Sonus Faber
Van valakinek tapasztalata, hogy mennyiben más, jobb-rosszabb a Concerto Domus a Concerto Home-hoz képest?
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25