Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Egy élménybeszámolót a meghallgatott sub-okról majd ne felejts el (Legfőképp a C4 és a Polk érdekelne)
Meglesz...
Mélysugárzók
Velodyne VX-10 is képbe jött még, csak egyedül a Procinemánál láttam és én már befürödtem velük, mert számlát még mindig nem kaptam a Mission MV szettemhez
Szóval ezt a "kis" Velot hallotta már vki?
Nekem valószínű, hogy 2 versenyző között fog eldőlni a kérdés:
Polk PSW110 -- CAV W310
Mindkettőt meg fogom hallgatni és utána döntök...
Habár ha már ott vagyok, megfülelem a C4-et is...
Egy élménybeszámolót a meghallgatott sub-okról majd ne felejts el (Legfőképp a C4 és a Polk érdekelne)
Mélysugárzók
Ha zene-film arány 60%-40%, akkor is a Polk PSW 110 a nyerő ebben az árkategóriában? Esetleg még zenei subként ott a Tangent EVO E8... Arról vmi vélemény?
Milyen zene? Mennyire fontos a nagy hangerő? Egyébként kis szobában jellemzően macerás mély hangot előállítani, mert fizikailag "nem fér be" az alsó regiszter a szoba méretei miatt, és így sok a visszaverődésből keletkező hang és sok esetben nagyon kis szobában nem akar jól (nagyot) szólni a legtöbb doboz! A Tangent Evo-t nem ismerem, nincs vele tapasztalatom, de volt itt valaki aki vett ilyesmit, ha jól emlékszem akkor ő is azt írta, hogy jó hangja van, de nagyobb hangerőn elfogy....ez hangszerelt zenén nem jellemző probléma, de modern zenén, forszírozott üzemben hamar kibukik....
18 m2-es a szobám és leginkább RnB és Rap zenét hallgatok, de nem "ordítós" stílusban (azért nem árt az erő) így gondolom a reflex jobb erre a stílusra! Akkor 60e környékén a Polk Psw 110-et ajánlod?
Nekem van Tangent EVO és szeretem a hangját, szerintem nagyon szépen szól, de szerintem a 18-20m2 szoba már a felső határa a doboznak, ha nem akarjuk a korlátait feszegetni. Ez egy kis zárt doboz 20cm-es sugárzóval. Tényleg nagyon jó, de ettől csodát nem lehet várni, megvannak a korlátai hangnyomás tekintetében. Én ezért vettem kettőt
Ilyen zenére én is reflex ládát ajánlanék, vagy egy használt, komolyabb subot.
Rediscover music
Mélysugárzók
Clide, ezt telcsibe mondták neked, hogy 60? Én egyszer beszéltem velük és szokásos módon: "jaj azok már nem friss árak, küldök egy árlistát", amin 99e volt, igaz ebből ígért valamicske kedvezményt.
Decemberben voltam ott, akkor még 60 volt...
Felment volna 100-ra?
Annyit viszont bizton állíthatom, hogy nem ér...
Én nov 26. án kaptam ezt az új árlistát, esetleg kérdezd meg, mert úgy látom a többi árat frissítették már ... lehet, hogy ez régi készlet ... passz
Azt tudom, hogy a régi készletből (valamikor november közepe) 2 db volt még raktáron és arra azt mondták, hogy 60e...
Mélysugárzók
Clide, ezt telcsibe mondták neked, hogy 60? Én egyszer beszéltem velük és szokásos módon: "jaj azok már nem friss árak, küldök egy árlistát", amin 99e volt, igaz ebből ígért valamicske kedvezményt.
Felment volna 100-ra?
Én nov 26. án kaptam ezt az új árlistát, esetleg kérdezd meg, mert úgy látom a többi árat frissítették már ... lehet, hogy ez régi készlet ... passz
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Mélysugárzók
Velodyne VX-10 is képbe jött még, csak egyedül a Procinemánál láttam és én már befürödtem velük, mert számlát még mindig nem kaptam a Mission MV szettemhez
Polk PSW110 -- CAV W310
Habár ha már ott vagyok, megfülelem a C4-et is...
Mélysugárzók
Polk PSW110 -- CAV W310
Mélysugárzók
Felment volna 100-ra?
- Streamaudio
- V.I.P.
- Értékelés: 47
Mélysugárzók
Én is összekavartam, a base reflex a concept zárt...
Mélysugárzók
A Dali Base sub sem 60.000.-Ft már, ez is csak egy "weben felejtett ár" hiszen amióta kiszórták a készleteket, azóta 99.900.-Ft az ára.
A Basis 100 legjobb tudomásom szerint 60-ért kapható Győrben,
és szerintem abba a térbe elég, nálam 26nm-en egész jól muzsikált.
(Csak mint ahogy már korábban írtam, nekem egy kicsit kevés volt...)
Hát ha lehet kapni, és valaki zárt subot keres akkor gyorsan tegye, mert jelenleg 99.990.-Ft a listaára, és ha nem csak elfelejtették átírni az árat, és vettek többet a régi importőr készletéből amikor azok kiszórták, akkor ezen az áron kellemes, zenehallgatás mellé!
Kérdezzétek meg van-e?
Mellesleg neked valószínű azért nem volt elég mert zárt dobozként biztos nem az a brutálka stílusú
A Basis 100 az nem bassreflex rendszerű?!
Attól még lehet jó, állítólag a Concept Subbal (ami tényleg zárt) összehasonlítva fej-fej mellett, néha ez néha az tűnik jobbnak (gondolom a reflex miatt nagyobb a hangnyomás a másik meg pontosabb) de csak találgatok, egymás mellett nem hallottam, csak külön-külön.
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Mélysugárzók
Helo!Itt van egy használtban!Gondoltam hátha érdekelStzm az ára sem vészes!
http://www.vatera.hu/velodyn_vx_10_seri ... 88224.html
Mélysugárzók
Szerintem a kis polk psw110, árában az egyik legjobb szub..A 111 zenére valóban jobb, de nincs is benne akkora bika, h mozin is hozza a 110 szintjét.
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Mi régen velodyne-t is árultunk...a vx10 típus már 1000 éve nem létezik, és amikor futó modell volt akkor sem hozta az importőr még amikor mi kértük akkor sem! Most a VX11 van ami ua. de ezt sem hozza az itthoni imp.
Ami a mostani "olcsó" változat, az az impact széria, de velodyne az a CHTQ-ig mozi doboz, igaz ott nagyon jó, fölötte kezd érdekes lenni
Mélysugárzók
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
A Dali Base sub sem 60.000.-Ft már, ez is csak egy "weben felejtett ár" hiszen amióta kiszórták a készleteket, azóta 99.900.-Ft az ára.
Hát ha lehet kapni, és valaki zárt subot keres akkor gyorsan tegye, mert jelenleg 99.990.-Ft a listaára, és ha nem csak elfelejtették átírni az árat, és vettek többet a régi importőr készletéből amikor azok kiszórták, akkor ezen az áron kellemes, zenehallgatás mellé!
Kérdezzétek meg van-e?
Mellesleg neked valószínű azért nem volt elég mert zárt dobozként biztos nem az a brutálka stílusú
Mélysugárzók
Mondjuk egyszer szívesen megfülelném a Basis 100 vs. Polk PSW110 egymás mellett...
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Ha zene-film arány 60%-40%, akkor is a Polk PSW 110 a nyerő ebben az árkategóriában? Esetleg még zenei subként ott a Tangent EVO E8... Arról vmi vélemény?
Milyen zene? Mennyire fontos a nagy hangerő? Egyébként kis szobában jellemzően macerás mély hangot előállítani, mert fizikailag "nem fér be" az alsó regiszter a szoba méretei miatt, és így sok a visszaverődésből keletkező hang és sok esetben nagyon kis szobában nem akar jól (nagyot) szólni a legtöbb doboz! A Tangent Evo-t nem ismerem, nincs vele tapasztalatom, de volt itt valaki aki vett ilyesmit, ha jól emlékszem akkor ő is azt írta, hogy jó hangja van, de nagyobb hangerőn elfogy....ez hangszerelt zenén nem jellemző probléma, de modern zenén, forszírozott üzemben hamar kibukik....
18 m2-es a szobám és leginkább RnB és Rap zenét hallgatok, de nem "ordítós" stílusban (azért nem árt az erő) így gondolom a reflex jobb erre a stílusra! Akkor 60e környékén a Polk Psw 110-et ajánlod?
Szerintem erre az adott helységben a psw 110 jó választás......
Köszönöm a segítséget! Akkor vszinű PSW 110-es lesz, ha tavasszal még kapható lesz
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Szerintem erre az adott helységben a psw 110 jó választás......
Mélysugárzók
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Beni89 köszi a beszámolót,akkor a 110 tényleg kilőve. Clide,természetesen használtakat is nézek folyamatosan,csak nem túl gyakran kerülnek fel jobbnak mondható subok
Thuglife, nézegettem már én is a Kef c4-et,csak egyetlen tesztet,review-ot sem látni róla, igy kicsit zsákbamacskának tűnik.
Viszont erről a Daliról még nem hallottam,már kifutott példány,nem? Nem is látni sem a shopokban,sem a gyártó oldalán.
Egy teszt van róla, és abban győztes is lett....
Sound & Vision teszt
A Dalit meg a re-carta-tól lehet rendelni!
Re-carta Kft
A KEF C4 is reflex doboz, és csöppet sem jobb mint a psw 110-de mindenki a saját kárán tanul!
Mi mindkét dobozt jól ismerjük, és bár bent nálunk nem lehet összehasonlítani, de nem vennék C4-et az biztos!
Zenére egyébként valóban a zárt mély sugárzók ajánlottak, de itt meg kell különböztetni a "vese leszakadós, jól 'nyom' a szub mi? " mély sugárzókat illetve a pontos feszes, precíz dobozokat! Az előbbi lehet, sőt kell is, hogy reflex legyen különben soha nem lesz nagy hangerő és főleg modern zenére, mozira való, a másik meg monitorok, szegényesebb mély hangú, de pontos precíz , nagy térrel rendelkező álló dobozok mellé kiegészítésként ajánlottak! A kettőt összemosni nem nagyon lehet, főleg nem ennyi pénzből és főleg nem újonnan!
Ebben az árkategóriában (60.000.-) főleg mozi és modern zene szubok vannak, és ott a psw 110- az egyik legjobb!
A másik fontos dolog ami miatt a legtöbb szub nem szól jó, az a szoba akusztika-doboz elhelyezés kérdése, amiről már sokszor volt itt szó, ezt hanyagolnám mint téma!
Mélysugárzók
Köszi a segítséget, őszintén szólva kissé félek a zárt szubtól,inkább reflexet néznék, nem hallgatok igényes zenét. A kocsimban zárt sub van,reflexet nem is tennék,de szobában azért csak más a helyzet.
60e Ft körül akkor esetleg valakinek van még ötlete 20-25centisre?
Ahogy Te is, én is gondolkodtam a Polk Psw 111-en de látom h nehézkes beszerezni... Én is kb 60ezret szánok rá, így amivel még szemezek az a KEF C4 és a Dali Basis 100! Szerintem Neked is érdemes elgondolkodni ezeken...
Az az igazság hogy hallottam a Dali basis 100-as mélynyomót és háááát nem voltam elájulva tőle. Ezektől a mélynyomóktól ebben az árkategóriában nem lehet sokat várni, mivel hogy alsó refis a dali, így csak mozira jó, úgy mint a polk sőt még azt mondom hogy a polkaudio psw 110 lazán veri a basis 100-ast hangerőben. Kef c4 -est mélynyomót nem hallottam nem tudok véleményt mondani róla. Bár 13m-es szobába nem is kell akkora teljesítményű mélynyomó, én annó kipróbáltam a wharfedale wh 208-as mélynyomót egy 12m2-es szobában és hát azt kell hogy mondjam hogy levitte a fejem. tehát egy kis wharfedale nyilván persze sokkal jobb a polk meg minden csak azt írtam hogy 13mes szobába nem kell nagy mélynyomó.
- Streamaudio
- V.I.P.
Mélysugárzók
Beni89 köszi a beszámolót,akkor a 110 tényleg kilőve. Clide,természetesen használtakat is nézek folyamatosan,csak nem túl gyakran kerülnek fel jobbnak mondható subok
Thuglife, nézegettem már én is a Kef c4-et,csak egyetlen tesztet,review-ot sem látni róla, igy kicsit zsákbamacskának tűnik.
Viszont erről a Daliról még nem hallottam,már kifutott példány,nem? Nem is látni sem a shopokban,sem a gyártó oldalán.
Sound & Vision teszt
Re-carta Kft
A KEF C4 is reflex doboz, és csöppet sem jobb mint a psw 110-de mindenki a saját kárán tanul!
Mi mindkét dobozt jól ismerjük, és bár bent nálunk nem lehet összehasonlítani, de nem vennék C4-et az biztos!
Zenére egyébként valóban a zárt mély sugárzók ajánlottak, de itt meg kell különböztetni a "vese leszakadós, jól 'nyom' a szub mi? " mély sugárzókat illetve a pontos feszes, precíz dobozokat! Az előbbi lehet, sőt kell is, hogy reflex legyen különben soha nem lesz nagy hangerő és főleg modern zenére, mozira való, a másik meg monitorok, szegényesebb mély hangú, de pontos precíz , nagy térrel rendelkező álló dobozok mellé kiegészítésként ajánlottak! A kettőt összemosni nem nagyon lehet, főleg nem ennyi pénzből és főleg nem újonnan!
Ebben az árkategóriában (60.000.-) főleg mozi és modern zene szubok vannak, és ott a psw 110- az egyik legjobb!
A másik fontos dolog ami miatt a legtöbb szub nem szól jó, az a szoba akusztika-doboz elhelyezés kérdése, amiről már sokszor volt itt szó, ezt hanyagolnám mint téma!
Mélysugárzók
Sound & Vision teszt
Re-carta Kft
Köszi
Te mi alapján fogsz választani?
Ha van valami fejleményed légyszi szólj
Sajnálom a PSW111-et,nagyon jók voltak a vélemények róla, de ezekszerint tényleg ez a 2 versenyző maradt. Csak jó lenne őket meghallgatni.
Még én sem tudom melyik lesz, annyira nem sürgős, elvagyok még 5.0-val... Talán egy-két hónap múlva majd! Mindkettő elég jó vételnek tűnik!