Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CAV hangfalak

micsu
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: micsu »

Aztán idővel úgyis rájössz, hogy a 2.0 (2.1) mindenre elég, a hátad mögül jövő hangok totál feleslegesek, és nem éri meg a zenei minőségromlást a HM.
Köszi a tanácsot, tudom, hogy sokan eljutottak már erre a következtetésre.
Én viszont még kezdő vagyok, ezért még egyelőre kíváncsiságból érdekel egy saját HM rendszer.
Esetleg a HK AVR 132 helyett egy Manartz SR 4500 jobban passzolna a CAV-ok mellé?

Vendég

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vagy válasszak inkább egy normális sztereó erősítőt, aztán majd a hangfalak számának növelésekor cseréljem le az erősítőt, mert akármennyire is jó a HK, nem olyan jó, mint egy sztereo erősítő?

Igen.

Aztán idővel úgyis rájössz, hogy a 2.0 (2.1) mindenre elég, a hátad mögül jövő hangok totál feleslegesek, és nem éri meg a zenei minőségromlást a HM.

micsu

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: micsu »

Sziasztok,

Ha minden igaz, hamarosan átveszem V.Norbi86 által használt CAV DP 880 A hangfalakat. De erősítőm még nincs hozzá, ezzel kapcs. szeretném kérném a segítségeteket / véleményeteket.

Felhasználás jellege:
Zenére és mozizásra egyaránt szeretném majd használni, tehát zenehallgatásra is alkalmas házimozi erősítőt szeretnék. Egyelőre csak sztereóban használnám, aztán majd egyszer lesz belőle 5.0 vagy 5.1. A jelforrás pc. HDMI nem kell.
Meg úgy általában rám is igaz 2Fast fórumtárs által 2009 Feb 27 , 21:46-kor tett beírása:
Házimozis erőssítő megfelel, de hdmi meg felskálázás stb. parasztvakítás nem hiányzik. Ami jól jönne kis %thd, jó trafó, okos digitális dolgok. Soha nem fogok: bakelitezni, 5324323db s-video/compositot használni, THX-et, ipodot dokkolni.

Állítólag a Denon erre jó lehet, de talán a Harman Kardon még jobb? Szerencsére most épp van is használt HK AVR 132 eladó.

Végigolvastam a topicot, és többször említésre került, hogy a DP 880 A szereti a nagyobb teljesítményű erősítőket. Véleményetek szerint a HK AVR 132 teljesítménye elegendő, vagy ennél többre van szüksége?

Vagy válasszak inkább egy normális sztereó erősítőt, aztán majd a hangfalak számának növelésekor cseréljem le az erősítőt, mert akármennyire is jó a HK, nem olyan jó, mint egy sztereo erősítő?

Köszi,
Micsu

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszönöm a gyors segítségeteket!! Még úgy tudom garanciális(ugye Béla nem csak 1 év garos) úgyhogy belül addig nem bántom míg le nem jár.
Üdv. én úgy emlékszem ha a Hivoxal tuningoltatod akkor a marad a gari is? ( ha nem jól tudom akkor bocsesz :lol!: )

egyszerre

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: theo »

Köszönöm a gyors segítségeteket!! Még úgy tudom garanciális(ugye Béla nem csak 1 év garos) úgyhogy belül addig nem bántom míg le nem jár.
Üdv. én úgy emlékszem ha a Hivoxal tuningoltatod akkor a marad a gari is? ( ha nem jól tudom akkor bocsesz )

Látom a Béla beelőzött :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Köszönöm a gyors segítségeteket!! Még úgy tudom garanciális(ugye Béla nem csak 1 év garos) úgyhogy belül addig nem bántom míg le nem jár. Egyébként mi a gyengéje? A belső kábelezés, a kondi, a váltó, nem elég merev a doboz, tömés, feltöltés? Műszerezettség nélkül felesleges elkezdeni ezek közül néhányat de ami orvosolható azt majd meg lehetne gyógyítani rajta. Talán a kábelezést olvastam hogy cat7 re szokták cserélni de ez már nem biztos..
A garancia 1 év rá,de a HiVox tuning miatt nem veszti el a garanciát.
Jelenleg csak ő vele állunk kapcsolatban.

2Fast

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: 2Fast »

itt egy kép is:

Erősítő:Harman/Kardon AVR 355 Front: Monitor Audio Silver Rx8, CAV DC88A+DS88A, Sub: Yamaha SW320
Stereo: Cambridge Audio A300, Sound Art W2
PC i7 4770K, R7 250x, 6,0TB+
TV: Samsung UE55KU6500

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

cseréld ki nyugodtan, csak jobb lehet. A gyári összekötő lemezkék márkafüggetlenül rosszul szólnak.
De belül is lenne mit tuningolni rajta

Baromi jó lett a DP265,meg a DP288 is így tuningolás után,de nekem a pici a kedvencem.
Kisebb szobába hihetetlenül jó vétel most 39900 Ft-ért+ a tuning.

Bizony, a 265 is hatalmasat profitált a tuningból! A majdnem rejtett, de jó minőségű banán aljzat is

Járassátok, még jobb lesz! :lol!:

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

2Fast

CAV hangfalak

Köszönöm a gyors segítségeteket!! Még úgy tudom garanciális(ugye Béla nem csak 1 év garos) úgyhogy belül addig nem bántom míg le nem jár. Egyébként mi a gyengéje? A belső kábelezés, a kondi, a váltó, nem elég merev a doboz, tömés, feltöltés? Műszerezettség nélkül felesleges elkezdeni ezek közül néhányat de ami orvosolható azt majd meg lehetne gyógyítani rajta. Talán a kábelezést olvastam hogy cat7 re szokták cserélni de ez már nem biztos..
Erősítő:Harman/Kardon AVR 355 Front: Monitor Audio Silver Rx8, CAV DC88A+DS88A, Sub: Yamaha SW320

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

cseréld ki nyugodtan, csak jobb lehet. A gyári összekötő lemezkék márkafüggetlenül rosszul szólnak.

Baromi jó lett a DP265,meg a DP288 is így tuningolás után,de nekem a pici a kedvencem.
Kisebb szobába hihetetlenül jó vétel most 39900 Ft-ért+ a tuning.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5269

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szisztok!Cserélt már valaki jumpert dp880A-n? Bikábel képtelen az erősítőm, bikábelem sincs. Milyen különbség lehet hagyományos ezüstözött réz vezeték és a gyári jumper között ami egy lemezdarab?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Szisztok!Cserélt már valaki jumpert dp880A-n? Bikábel képtelen az erősítőm, bikábelem sincs. Milyen különbség lehet hagyományos ezüstözött réz vezeték és a gyári jumper között ami egy lemezdarab?

Érdemes kipróbálni,mert biztosan jobb lesz.

2Fast

CAV hangfalak

Szisztok!
Cserélt már valaki jumpert dp880A-n? Bikábel képtelen az erősítőm, bikábelem sincs. Milyen különbség lehet hagyományos ezüstözött réz vezeték és a gyári jumper között ami egy lemezdarab?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

I need this
Ezek már régi modellek.
Most csak MD-EX3 van,ami elég nagy méretű.

mineburry

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: mineburry »

I need this

amp: cav a8m; fal: cav md II sur: cav mds10 cen: cav mdc10 source: pc

mineburry

CAV hangfalak

MD II-ből hoztok még be véletlen?  Az utolsót elvittem és lehet másokat is megfertőztem...
MD I van még... :kiraly:

Ááá, Nekik még az MDII is picit kicsi!

jaj azt se tudom miről beszélsz :kiraly: igen fel merül a kérdés, hogy nemhoztok-e véletlen abbol a pédánybol ami olyan mint az md I-II csak még van 1 másik sub a tetején?? :lol!: (MODEL NO° : MD-I EX)

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

MD II-ből hoztok még be véletlen?  Az utolsót elvittem és lehet másokat is megfertőztem...
MD I van még... :lol!:

Ááá, Nekik még az MDII is picit kicsi!

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Stu3.14
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Stu3.14 »

MD II-ből hoztok még be véletlen? Az utolsót elvittem és lehet másokat is megfertőztem...
MD I van még...

mineburry

CAV hangfalak

MD II-ből hoztok még be véletlen? Az utolsót elvittem és lehet másokat is megfertőztem...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Jó fal , viszont jó erősítő is kell hozzá mivel elég nagyocska. Szval 20w nem elég hozzá.Nekem yamaha 350-es 5*105w-os van négy ohm-on, ami valójában 50w , 8 ohmon pedig 25w körüli.Elkellene a bikább erősítő.Nagyon jó fal.

Szerintem egy Stereo erősítő jobb lenne.
Hallgasd meg a kis Jungsonnal,ami nem is olyan kicsi.
120W-ot tud 4 Ohmon.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: sac »

Jó fal , viszont jó erősítő is kell hozzá mivel elég nagyocska. Szval 20w nem elég hozzá.Nekem yamaha 350-es 5*105w-os van négy ohm-on, ami valójában 50w , 8 ohmon pedig 25w körüli.Elkellene a bikább erősítő.
Nagyon jó fal.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Kecskeméten van valakinek normálisan bejáratott CAV DP 880A hangfala?

Mint már írtuk,a szegeden lévő is be van járatva.
Nem tudom mi volt a múltkor a gond,de legközelebb én is szeretnék ott lenni,ha meg akarod hallgatni.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 18

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Kecskeméten van valakinek normálisan bejáratott CAV DP 880A hangfala?
Lehetséges, hogy elmennék egy kicsit hallgatózni, ha szabad. Cserébe viszek egy jégkrémet:)

Mindenki megérdemel még egy esélyt. Talán még egy hangfal is megérdemel egyet...
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Azt hiszem e hónapban rá is kattanok a 880 A ra :kiraly:
Hali! Nekem a bátyja van és maximálisan elégedett vagyok vele. :lol!: Bikábelezve hajtom 1 francia erőlködővel és bejáratás után nagyon jól szól. Klasszikusokat, Sarah Brightmant, Theriont, Queensrychet, Vaya Con Diost, remekül játssza. Nem hiányolom a mélyeket és a ritmustartása is jó. :lol!: Bútorminőségű, feleségtűrésfoka jó-nagyon jó. :lol!:

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: midian »

Azt hiszem e hónapban rá is kattanok a 880 A ra :lol!:
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V