Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
- nebulo5
- V.I.P.

- Értékelés: 56
Mélysugárzók
Ahogy olvasgatom az utóbbi hozzászólásokat, valamit nem értek: miért az a mérce egy sub esetében, hogy mekkora hangnyomást csinál, vagy mennyire "ütősek" a mélyek(?)Szerintem sokkal fontosabb, hogy a mélyek ne "dübörögjenek", legyenek megfogottak, de mégis dinamikusak, töltsék be az egész szobát anélkül, hogy bedőlnének a falak. Nagy hangnyomást egy autós SAL sub is tud csinálni, mégsem beszélünk minőségről...
Valahogy ezeket a dolgokat nem lehet megfogalmazni, valaki leül meghallgatni és vagy tetszik neki az eredmény, vagy nem. Mert hogy minden van "szép/jó hangja" az erősen szubjektív.
Ezért én a magam részéről mindenkit arra buzdítanék, hogy soha ne csak mások ajánlása alapján vegyen subwoofert, csak és kizárólag a saját füle győzze meg,
Teljes mértékben igazat adok Humberto!
Most értem a topic végére, kellett néhány nap, mire végig olvastam. Nagyon sok hasznos dolgot megtanultam a sub-okkal kapcsolatosan. Voltam néhány helyen, ahol lehetőségem nyílt meg is hallgatni néhány mély sugárzót. Igaz, "szobai" körülmények között nem sok volt a lehetőség.
Valóban:ahány user - annyi szokás! Nem hiszem, hogy bármely paraméterük alapján csoportosítani lehetne a mély sugárzókat, ha a szoba akusztikáját, a felhasználó egyéni elvárásait is figyelembe vesszük.
Mégis, nagyon jó, és dicséretes dolog, hogy a mély sugárzó tulajdonosok leírják személyes tapasztalataikat. Nagyon sokat segít abból a szempontból, (hogy ha már tudjuk mit szeretnénk) merre is kezdjünk kutakodni.
De felelőtlenség meghallgatás nélkül beruházni egy olyan dologba, amelyet az átlag halandók, nem évente cserélgetnek.
Üdv: nebulo
Mélysugárzók
Ahogy olvasgatom az utóbbi hozzászólásokat, valamit nem értek: miért az a mérce egy sub esetében, hogy mekkora hangnyomást csinál, vagy mennyire "ütősek" a mélyek(?)
Szerintem sokkal fontosabb, hogy a mélyek ne "dübörögjenek", legyenek megfogottak, de mégis dinamikusak, töltsék be az egész szobát anélkül, hogy bedőlnének a falak. Nagy hangnyomást egy autós SAL sub is tud csinálni, mégsem beszélünk minőségről...
Valahogy ezeket a dolgokat nem lehet megfogalmazni, valaki leül meghallgatni és vagy tetszik neki az eredmény, vagy nem. Mert hogy minden van "szép/jó hangja" az erősen szubjektív.
Ezért én a magam részéről mindenkit arra buzdítanék, hogy soha ne csak mások ajánlása alapján vegyen subwoofert, csak és kizárólag a saját füle győzze meg,
Mélysugárzók
magnat motion990sethez 5.0as hoz passzol magnat beta sub 210s? vagy mit ajánlotok? erösitö jvc rx5022r
magnat szub
Ha erre gonolsz, ezt hallottam és jóval szebben szól, nem puffog nem erőlködik mint a magnat motion 300a vagy 30a.
egyébként mennyit szánnál rá és mekkora térbe kerülne?
hellló kb max35000ft és 5*4m-es szoba
hát a keret nem sok igaz, neház ebből valamiféle szubot venni, ami jó is valamire.
Talán a használtpiacon is nézz szét.
Mélysugárzók
Én még mindig azt mondom tök mindegy miféle zúzós zene, szub a sarokban gyilkosság a hangot nézve...Az ott minden lesz csak nem mély hang...De ha valakit ez tesz boldoggá hát istenem csinálja.A wattokkal meg már kiakasztottatok rendesen.Ellehet jönni hozzám és meghallgatni a Polk átalakított dobozát MNC hangszóróval, és passzív dobozként...A saját erősítőm szuberősítős része hajtja, és nem kell megmaradni a szobában felesen sem.Legtöbbet negyed hangerőn hallgatom.És mit mondjak szereti a mellkasom összezúzni.Zenén jobban üt mint mozin.És nem hinném, h egy integrált erősítőböl hú de hány wattot kapna.
Az igaz Tigris, de ne feletsük a Te avr-ed nem egy belépő szint volt, a másik az akkori analógos potis erősítésűekben sokkal nagyob volt a dinamika még ha wattban nem is tudtak annyit.
Példa az én AIWA NSX 999 MKII mini hifim.
180W táp cuzámme, 2x50W rms ha jó ha tudott de szintén negyed hangerőn már nagyon dinamikusan zenélt.
Utána jöttek a digitális kijelzésű aiwa mini hifik csúcs kategóriájuak is, egyiknek sem volt olyan dinamikája mint annak.
Nemrégiben hallottam egy yamaha rxv 495 házimozi erőítőt (analóg potis).
2 polc magnat motion 200 volt rátéve meg hátsó magnat valami picike féle, de negyed hangerőn (ez kb -40dB nek felelne meg) olyan szépen muzsikált pedig 28nm ben volt a cucc, és volt mélye testes volt a hang, nem volt túl sok sem sovány, ja és szub sehol nem volt.
Mélysugárzók
magnat motion990sethez 5.0as hoz passzol magnat beta sub 210s? vagy mit ajánlotok? erösitö jvc rx5022r
magnat szub
Ha erre gonolsz, ezt hallottam és jóval szebben szól, nem puffog nem erőlködik mint a magnat motion 300a vagy 30a.
hellló kb max35000ft és 5*4m-es szoba
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
-
Vendég
Mélysugárzók
Én még mindig azt mondom tök mindegy miféle zúzós zene, szub a sarokban gyilkosság a hangot nézve...Az ott minden lesz csak nem mély hang...De ha valakit ez tesz boldoggá hát istenem csinálja.A wattokkal meg már kiakasztottatok rendesen.Ellehet jönni hozzám és meghallgatni a Polk átalakított dobozát MNC hangszóróval, és passzív dobozként...A saját erősítőm szuberősítős része hajtja, és nem kell megmaradni a szobában felesen sem.Legtöbbet negyed hangerőn hallgatom.És mit mondjak szereti a mellkasom összezúzni.Zenén jobban üt mint mozin.És nem hinném, h egy integrált erősítőböl hú de hány wattot kapna.
Mélysugárzók
magnat szub
-
Vendég
Mélysugárzók
szinte alig van különbság a 80 és a 120 Hz es vágásnál.
Azért, ha jobban megnézed, látszik, hogy 80 Hz esetében hamarabb kezdi vágni, és 100 Hz után már van egy állandó 5-6 dB-es különbség a két görbe közt. Azért nem olyan kevés az. Pre out-nál biztos jobb. :foto:
Szerk:
Itt van mindhárom, jobb skálázással:
kép
Mélysugárzók
Dali Basis 100-ról van valakinek tapasztalata?
Én hallottam a dali basis 100-as subot a mediaba rossz körülmények között. Én szerintem gyenge volt olyan a felépítése mint a polkaudio psw 110 subwoofernek. Nagyon szuszogott nem volt ereje a szobánk dízsének jó. De ez szubjektív vélemény sokan azt mondták a polkra is, hogy milyen jó a kategóriájában, de véleményem szerint a polk CSAK MOZIRA JÓÓÓÓÓ!!! MINT A DALI IS! EZEK A SUBOK NEM JÓK ZENÉRE.
GYENGE NINCS EREJÜK. ZENÉRE (AKI SZERETI A SOK mélyet annak vagy építenie kell egy brutális subot, vagy 200felett kell venni valami szörnyeteget. Vagy vesz egy ilyen mnc-t ami tudjuk hogy nem egy minőségi sub és abszólut nem minőségre tervezték a subot hanem ahogy tigris is mondta végig bugja a zenét. :foto: Most raktam össze a két passzív subot egy 650wattos stereo erősítő hajtja.
Köszi, de én nem döngetni akarok. Csak elfogadható minőségű mély hangokat 50-55 Hz alatt is (ennyit tud a hangfalam).
Másnak van esetleg tapasztalata ezzel a szubbal?
Amúgy ma megmértem az erősítőm (aeron a2) sub kimenetét. 80 és 120 Hz-nél lehet vágni a jelet. Hát, elég laposan vágja, úgyhogy tényleg valami alacsonyan vágni tudó sub kell nekem.
frekimenet
szinte alig van különbság a 80 és a 120 Hz es vágásnál.
Mélysugárzók
magnat motion990sethez 5.0as hoz passzol magnat beta sub 210s? vagy mit ajánlotok?
erösitö jvc rx5022r
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
-
Vendég
Mélysugárzók
OFFTOPIC:
...a 30cm hez "szoktam" :kiraly: Na most ha nő lennék ez érdekes kijelentés lett volna.
Nyugi, így is elég félreérthető. :foto:
-
Vendég
Mélysugárzók
Én hallottam a dali basis 100-as subot a mediaba rossz körülmények között. Én szerintem gyenge volt olyan a felépítése mint a polkaudio psw 110 subwoofernek. Nagyon szuszogott nem volt ereje a szobánk dízsének jó. De ez szubjektív vélemény sokan azt mondták a polkra is, hogy milyen jó a kategóriájában, de véleményem szerint a polk CSAK MOZIRA JÓÓÓÓÓ!!! MINT A DALI IS! EZEK A SUBOK NEM JÓK ZENÉRE.
GYENGE NINCS EREJÜK. ZENÉRE (AKI SZERETI A SOK mélyet annak vagy építenie kell egy brutális subot, vagy 200felett kell venni valami szörnyeteget. Vagy vesz egy ilyen mnc-t ami tudjuk hogy nem egy minőségi sub és abszólut nem minőségre tervezték a subot hanem ahogy tigris is mondta végig bugja a zenét. :foto: Most raktam össze a két passzív subot egy 650wattos stereo erősítő hajtja.
Köszi, de én nem döngetni akarok. Csak elfogadható minőségű mély hangokat 50-55 Hz alatt is (ennyit tud a hangfalam).
Másnak van esetleg tapasztalata ezzel a szubbal?
Amúgy ma megmértem az erősítőm (aeron a2) sub kimenetét. 80 és 120 Hz-nél lehet vágni a jelet. Hát, elég laposan vágja, úgyhogy tényleg valami alacsonyan vágni tudó sub kell nekem.
frekimenet
Mélysugárzók
Ha már említetted a 2 subot.Azt hogyan kéne bekötni, ha a hm erősítőn csak 1 sub kimenet van?Simán 1 y elosztóval?Le tudja úgy kezelni az erősítő?Még sose volt egyszerre 2 aktív subom ezért láma vagyok ehhez.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Mélysugárzók
Ez pontosan így van, nem az ár a lényeg hanem a fülünk.
Az biztos én azért tettem le a voksom a velo mellett, mert olyan hangnyomást szerettem volna mint a sal sub 250 +wrc12 szubbal, valamint menjen mélyebbre ha lehet és úgy illeszkedjen a rendszerbe hogy ne halljam, de ha kikapcsolom észreveszem hogy valami hiányzik, ja és front reflexes legyen lehetőleg, mert nem háklis az elhelyezésre.
Na ez az amit a velo tud az edddigi előd szubjaimtól, vagyis a lehető legjobban csinálja.
Nem veszed észre csak teszi a dolgát, de ha kikapcsolod észreveszed hogy a mélyek legallja hiányzik.
Reflex zajt nem hallok rajta, nem rezonál nem zörög, hibátlanul teszi dolgát.
Először én is cht12R -t akartam, de megnyugtattak bőven lég lesz a 10 is mert én a korábbiaknál a 30cm hez "szoktam" :foto:
Na most ha nő lennék ez érdekes kijelentés lett volna.
Nem azt akarom mondani hogy ettől nincs jobb, dehogynem biztos a rel q200 vagy mj acoustic pro 50, 55, reference 100, 150 meg még sorolhatnám más szubok jobbak, de én ezzel olyan szinten vagyok megelégedve hogy nincs szándékomban cserélni , mert igényeimet bőven kielégíti.
Ha vennék is akkor valszeg az lenne vennék még egy cht-10r-t, a jobb szimmetria miatt , ennyi , de én már 200E ft ot és még többet nem szívesen költenék szubra, főleg a mai helyzetben.
Mélysugárzók
Nekem a nappaliban van a stereo rendszerem és ott van két batár nagy mnc hangfalam, meg két passziv subom amit az imént láttatok. És az szobámban van a házi-mozi. Húúúú de egyszer meghallgatnék velodyne cht10R subwoofert.
Na most ha már minőségi subot vennék akkor oda már olyan helységet alakítanék ki,
ahol nem rezonál be semmi. De az hogy mi szól jó azt a fülünk dönti el. mindenki mást szeret. Én szerintem nem az ár a fontos, és ezt sok szakembertől hallottam, hanem fülünk.
Mélysugárzók
nem muzály beépíteni, nekem sem volt csak mellette szépen.
Én csak annyi tuningot hajtottam végre az erősítőn hogy a gyári kábelét 2x1mm2 lecseréltem 2x2,5mm2 keresztmetszetűre, na meg 2x2,5 tűzálló tápkábelt csináltam hozzá.
A láda építést csak akkor javaslom ha van benne tapasztalat mert sikerülni sikerülni fog csak lehet megint nem fog úgy szólni ahogyan te szeretnéd.
Méretezni kell litert reflexcső méretét hosszát, stb.., de gondolom most nem mondtam újat, nem is volt szándékom kioktatni senkit.
Csak néha építeni többe kerül mint boltban megvenni.
De ha van lehetőséged építeni és szeretsz bütykölni valamint időd is fussa akkor hajrá. :foto:
Mélysugárzók
Megértettük RACPOWER, csak azért mondtam a Systemet, mert haveromnak olyan van és nála brutális mélyet adott néhány zenénél és filmnél is. De ha lesz alkalmam meghallgatok egy SAL WRC 12 Subot, és ha megtetszik, akkor veszek olyat és hozzá SAL erősítőt. Láttam boltban külön is lehet a SAL WRC 12 hangszórót venni 12-ért adják, és akkor lehet hozzá építeni egy szép nekem tetsző ládát amibe beépíteném a Suberősítőt.
Mélysugárzók
Azt nem értem beni89, ha need van 2 passzív szubod és egy sztereó végfokkal tudod hajtani, ráadásul nem is kicsi 650W os, akkor minek neked egy polk psw 110 es egy mnc walnut???
Azt hitted azok jobbak lesznek???
:kiraly: :kiraly:
Mélysugárzók
whafedali diamond 8.3
Mélysugárzók
Látom szép kis kócerájt gyűjtöttél már össze. A frontok amiben a sárga kevlár hangszóró van, azok milyen márkájuak? B&W?
Mélysugárzók
...senkit nem akarok megbántani, de ami erősítő van abban az mnc szubban az sehol nincs a sal sub 250 hez képest.
A másik ez a 2 szub dolog egymásra egyik beforgatva, nekem már kicsit ilyen túlvariálás, hogy ütősebb legyen.
Persze az lesz mert a sarokban +12dB-es erősítést használtok ki de szerintem ez zúzásra és diskózásra való max, zenére és mozira szerintem nem.
De ha nektek így tetszik legyen én nem akarok lebeszélni senkit róla.
15 évvel ezelőtt még én is ilyen állat módjára nyomattam, na mindegy. :kiraly:
Igazándiból azt akartam kihozni hogy a pincemély hangok eléréséhez szerintem az a system fidelyty szub is kevés lesz.
Egyszerűen nem képesek rá mert nem olyan a doboz anyaga a benne lévő anyag sem , hangszoró, és erősítő sem egy profi darab.
Most persze gondoljátok, nagy a pofám mert nekem könnyű mert velom van, mi.???
Nem egyátalán nem csak amit csináltok az már egy kicsit túlmegy a minőség szinten, szerintem.
Magyarul Trabantal is lehet 200 al menni ha van benne egy iszonyat motor, de nem ugyanaz az élvezet mint egy honda civic 1.6 VTI vel.
Én csak azért írtam le , nehogy az legyen mnc szub eladva majd system fidelity szub megvéve és csak nincs pince mélyhang, mert nem is lesz, és ismét csalódás, sarokba helyezés, stb.
Ezek alsó kategóriás aktív szubok, annyit kell tőlük várni amennyi az áruk, de ha mélyet szeretnétek és brutál hangnyomsát én még mindig azt mondom sal sub 250 végfok + sal wrc 12 szubláda.
Itt a szubládát nem kell a sarokba vinni mert le fogja szakítani az arcodat.
Én a sal végfokal hajtotam 3 x annyiba kerülő martin car audio ládával és nem hogy gyengébb volt de nem is bírt annyi terhelést pedig az a láda 300W rms-t kellett volna bírnia, de mértem és 150 nél már koppant.
Mondom senkit nem akartam megbántani csak a felesleges köröktől megkímélni. :foto:
Mélysugárzók
Jól van látom sem vagy teljesen 100-as :kiraly: :kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Látom, akkor ezek szerint a Polk Subot nem kell befordítani a sarokba mert az anélkül is jól szól. Most befordítottam a sarokba hangszóróval befelé, tényleg jobban szól, de azokat a pince mély hangokat még mindig nem hallom, de szerintem nem is fogom. Ha más nem lesz, megveszem a System Subot is 10-ért Mediában, aztán majd a hangszóró kimeneten rákötöm a Sub bemenetére. Az MNC-t meg rájöttem nem adom el, mert sokat ér, csak az erősítőt adják 15 ezerért, ez meg ládával , hangszóróval, futárral került 15ezerbe. Később a hangszórót is kicserélhetem benne valami jobbra, pl, ha szerzek bele REL hangszórót, annak úgyis elég a kicsi doboz. :foto: