Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: beni89 »

mnc walnut 10 subwoofert azt én elég drágán vettem 36eft volt, bementem a boltba körbenéztem a subok körül és megakadt a szemem az mnc-n mivel hogy nekem is van mnc hangfalam a győri Zoltán lemásolt mnc darabja van meg nekem és tudom hogy az a hangfal nagyon jól szól és így meghallgattam a subot, tetszett a hangja, és az eladó is mondta hogy ő ilyennel kezdte a házimozizást mondtam ok azt megvettem és most a polkal együtt használom és elég durván szólnak tüdőmben érzem a mélyet.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Peetboy tudod mit csinálj tedd be a sarokba a videoton hangfalakat tedd rá a subot és fordítsd be a sarok felé sokkal jobb lesz a hangja. én is kipróbátam úgy hogy a földön volt és a szoba felé nézett úgy nem volt valami jó sok volt a levegőzaj alacsony frekiknél és most így használom.

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

:foto:

Van rajta magas szintű bemenet, ennyi.

Vendég

Mélysugárzók

Nem aktív szubról van szó?

Vendég

Mélysugárzók

Ja arra meg , hogy?

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Gyerekek miről beszéltek, mi nem bir kihajtani mit? Jelbemenet van használva nem__? Akkor meg a szub saját erősítője dolgozik, mi köze ahhoz annak, h mennyit bir kihajtani a sztereó belőle_?

Igen a hangfalcsatlakozóra van kötve a Sub, mivel a sztereo erősítőmön nincs Sub kimenet.

kb. 5 hsz-el van lejebb
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Vendég

Mélysugárzók

Gyerekek miről beszéltek, mi nem bir kihajtani mit? Jelbemenet van használva nem__? Akkor meg a szub saját erősítője dolgozik, mi köze ahhoz annak, h mennyit bir kihajtani a sztereó belőle_?

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Peetboy »

szerintem a sztereó erősítő nem bírja kihajtani rendesen, ott lehet az egyik hiba.
Na igen, de próbáltam simán a hangkártyáról is rákötni, és úgy se volt jobb.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

szerintem a sztereó erősítő nem bírja kihajtani rendesen, ott lehet az egyik hiba.
Naim-ZU

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Már ne is haragudj , de ha nem megy 40Hz alá én nem csodálkoznék.
Az án velom tud lemenni 30Hz re, 25Hz et épp hogy érzem de 28Hz től indúl ez is inkább.
Kevés olyan szub van (vagyis van sok csak drága) ami lemegy 20Hz-re -3dB pontnál és ugyanolyan hangnyomást tud mint mondjuk 60 vagy 80Hz -nél.
Na meg persze egy 30Hz nek kell távolság is hoy kifussa magát ugyebár... :foto:

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Próbáld úgy helyezni a sub-ot, hogy a szoba legtávolabbi pontja felé nézzen. Hátha segít. Nagyon nem mindegy, hogy hol van a sub és ahhoz képest Te hol hallgatod.
Hát pont ott van a legjobb elhelyezése, ha itt mellettem a sarokban van, mert az egyik Vidi is itt szól jól, míg a másik a szoba másik oldalán nem szól akkorát és a Sub sem. Az a poén az egészben, hogy a Frontok hangosabban szólnak mint a Sub. És sokszor ha kikapcsolom a Subot, ugyanolyan mélyet hallok, mintha ha bekapcsolom. Pedig teszteltem bass testekkel és mélyebbre megy mint a Vidi.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Próbáld úgy helyezni a sub-ot, hogy a szoba legtávolabbi pontja felé nézzen. Hátha segít. Nagyon nem mindegy, hogy hol van a sub és ahhoz képest Te hol hallgatod.

Rediscover music

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Teszek fel pár képet az új szerzeményemről:

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

a késés nem lehet fázishiba mondjuk?Vagy csak ennyire lassú, de azért azt kétlem.
Szinte biztos, hogy a sztereó erősítő sub összekötésben hibádzik valami, ott kéne keresgélni a hibát.
Mivel nagyon kevés sztereón van subkimenet, gondolom a tiden sincs, ezért a hangfalcsatira van kötve gondolom én?
Jól gondolom?

Igen a hangfalcsatlakozóra van kötve a Sub, mivel a sztereo erősítőmön nincs Sub kimenet. Mióta a Subon átkötöttem az egyik Vidi hangfalat, azóta mintha megszünt volna az a késés. Viszont az nem fér a fejembe, miért csak 40 Hz-ig megy le a Sub, amikor annyit még a Vidim is tud. A Subot pont azért vettem, hogy mélyebbre menjen le mint a Vidi, de így majdnem olyan, mintha 3 Vidi hangfalam lenne. :foto: A HM erősítő viszont nem hinném, hogy mélyebbre menne, mint az én sztereom, inkább az MNC nem tud elég mélyre lemenni szerintem.
Na mindegy a szobának a dísze lesz, és még próbálkozok vele ezt azt. Vissza küldeni nem akarom, mert nem boltból vettem, hanem magánszemélytől a vateráról. Ha később el akarom adni, még vételárért el is tudom passzolni.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Na igen ez egy jó szub valószinűleg.
:foto:

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Ha én zenére vennék szubot ami mozin sem olyan rossz akkor ezt venném:

http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... %20MK%20II,

Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

JBL Cinema

Ha valaki szubon gondolkodik és valamiféle jobbat szeretne akkor a jbl cinema jó választás lehet.
Én hallottam, front reflex kialakításának köszönhetően könnyű az elhelyezése.
Elég szépen szólt mozira, zenére nem tudom de ott valszeg már problémák lettek volna kicsit.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Ezzel nem értek egyet. Az EVO8 most 60E, zárt és szerintem max. 20m2-ig ideális zenére is. Megfelelő elhelyezés esetén a méretét meghazudtoló hangot ad.
Felemelték az árát?

Vicc, még csak egy normális bemutatótermük sincs, ahol ki lehetne próbálni. :foto:

Én úgy láttam a weboldalon, hogy ennyi.
Én is meglepődtem.

Rediscover music

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

már ott észrevettem, hogy késve adja le a basszust a zenéhez képest. Ugyanezt éreztem egy kocsiban is az 50 ezres Fusion mélyládánál
Ebben az esetben nem értem miért vetted meg egyáltlán.
Azt értem, hogy kevés volt rá a keret, de ha egyszer jól hallható
hibája van, akkor nincs értelme bármennyit is adni érte.
Küldd vissza, ha még megteheted.

Másik kedves fórumtárs is tapasztalja ezt a "késés" jelenséget?

a késés nem lehet fázishiba mondjuk?
Vagy csak ennyire lassú, de azért azt kétlem.
Szinte biztos, hogy a sztereó erősítő sub összekötésben hibádzik valami,, ott kéne keresgélni a hibát.
Mivel nagyon kevés sztereón van subkimenet, gondolom a tiden sincs, ezért a hangfalcsatira van kötve gondolom én.?
Jól gondolom?

Nekem is mnc walnut 10-es subom van és 5.1-es erősítőre van rákötve, de én nem vettem észre késést. Sőt valami brutális hogy hogy szól persze be kell fordítani a sarokszekrény lyuka felé mert csak így tud olyan durván szólni. Próbálgattam melyik szól nagyobbat a polkaudio psw 110-es vagy az mnc én azt mondom, hogy az mnc sokkal nagyobbat szól, de viszont a polknak sokkal szebb a hangja tehát ha ilyen minőségi zenét hallgatok akkor a polkal hallgatom ha meg brutálisan hangosan akarom hallgatni a zenét ahol sok mély kell akkor ott az mnc és ha még fokozni akarok rajta akkor mind a két sub szól együtt így már durva a hatás. :foto:

Vendég

Mélysugárzók

Ezzel nem értek egyet. Az EVO8 most 60E, zárt és szerintem max. 20m2-ig ideális zenére is. Megfelelő elhelyezés esetén a méretét meghazudtoló hangot ad.
Felemelték az árát?

Vicc, még csak egy normális bemutatótermük sincs, ahol ki lehetne próbálni. :foto:

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

már ott észrevettem, hogy késve adja le a basszust a zenéhez képest. Ugyanezt éreztem egy kocsiban is az 50 ezres Fusion mélyládánál

a késés nem lehet fázishiba mondjuk?
Vagy csak ennyire lassú, de azért azt kétlem.
Szinte biztos, hogy a sztereó erősítő sub összekötésben hibádzik valami,, ott kéne keresgélni a hibát.
Mivel nagyon kevés sztereón van subkimenet, gondolom a tiden sincs, ezért a hangfalcsatira van kötve gondolom én.?
Jól gondolom?
Naim-ZU

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: frankie »

Hááááát ... 50eFt-ból hét nyelven beszélő subot készítenek felénk. :foto:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Átvittem én nagyobb szobába is a Vidi hangfalaimat, ott se szólt nagyobbat, a Subot még nem vittem át nagyobb térbe kipróbálni. A boltban nincs mit megkérdezni, és már nem is kapni sehol. Egy HM erősítőre volt rákötve és ott szólt rendesen, az egész helység dübörgött és ami fontos már ott észrevettem, hogy késve adja le a basszust a zenéhez képest. Ugyanezt éreztem egy kocsiban is az 50 ezres Fusion mélyládánál. Ehhez képest a Vidi dobozom pontosan adja a basszusokat, az zárt láda de a BR-nek is ugyanúgy kéne szólnia. Hát ekkora szobában sztem sem fog nagyot szólni egy Sub sem, de hát ez van.Igen a hangszórók érzékenyése általában 91-92 dB szokott lenni, de MNC és SAL esetében olyan 86 dB, ami jelentősen kevesebb. Na most ezzel a szubal nem hallok sokkal több mélyet mint anélkül, és csak áramot zabálja, 200 W az áramfelvétele.
Azért szívesen kipróbálnám ebben a kis szobában a System Subot is az hogyan szólna.

a 200W ot ne úgy vedd hogy azt fel is kapja a hálózatból.
Terhelés függvényében fogyaszt.
Ja amúgy én is azt tudommondani ha tényleg kevés volt rá a keret és ennyire nem passzol akkor vidd vissza.
De megmondom őszintén eezért az árért ennyit is lehet kapni.
Az más kérdés hogy a másik fórumtárs teljesen meg van vele elégedve.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Rediscover music

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Átvittem én nagyobb szobába is a Vidi hangfalaimat, ott se szólt nagyobbat, a Subot még nem vittem át nagyobb térbe kipróbálni. A boltban nincs mit megkérdezni, és már nem is kapni sehol. Egy HM erősítőre volt rákötve és ott szólt rendesen, az egész helység dübörgött és ami fontos már ott észrevettem, hogy késve adja le a basszust a zenéhez képest. Ugyanezt éreztem egy kocsiban is az 50 ezres Fusion mélyládánál. Ehhez képest a Vidi dobozom pontosan adja a basszusokat, az zárt láda de a BR-nek is ugyanúgy kéne szólnia. Hát ekkora szobában sztem sem fog nagyot szólni egy Sub sem, de hát ez van.
Igen a hangszórók érzékenyése általában 91-92 dB szokott lenni, de MNC és SAL esetében olyan 86 dB, ami jelentősen kevesebb. Na most ezzel a szubal nem hallok sokkal több mélyet mint anélkül, és csak áramot zabálja, 200 W az áramfelvétele.
Azért szívesen kipróbálnám ebben a kis szobában a System Subot is az hogyan szólna.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”