Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Elég szépen muzsikál ez az mnc ennyi pénzért. Mondjuk azért a sarok felé kellett fordítanom mert túl közel van a fejemhez a mélynyomó ezért befordítottam így még dúrvább. :foto:

szami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szami »

Zenéhez egy ilyen szubot azonnal felejts el...Sztem már viheted is vissza.Oda alapból egy zárt rendszerű doboz kell, és megfelelő nagy teljesítménnyel.A minimum egy Dali C szub, de inkább egy MJ acoustic, vagy Martin Logan Dynamó....
Nekem nem kell zárt szub, bőven megfelel ez nekem ha úgy szól mint a boltban. Mindenképpen olcsót akartam, vagy ezt vagy a System Fidelity Subját vettem volna. De ha nem fog úgy szólni mint, amit elvárnék tőle, akkor vissza küldöm.

Az nem lehet, hogy a boltban házimozi erősítőről mutatták a subot?
Valaki, aki ért hozzá, biztosan meg tudná mondani, hogy a stereo line out és a házimozis sub preout jelszintje között van-e különbség?
Én gyanítanám, hogy igen, mivel a preout eleve szabályozható, a line out meg valami fix mV (nem tudom mennyi, aki ért hozzá, az megmondja).

Én a Sensation Party DVD-vel már próbáltam itthon a cuccokat, a System Fidelity sub végigdöngi, nagyon disco feeling :kiraly: , ugyanez a helyzet a lányom és a fiam házimoziján is (azok ilyen egybegyúrt dolgok) a CAV subok meg mikor kell, löknek egy nagyot a levegőn, a frontok meg "nyomják" a mélyet. :foto:

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: frankie »

Ha brutál mélyet szeretnél, akkor készíts TL-t. Persze ez nem kicsi-aranyos, mint a BR, vagy a zárt.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Erre való szubot csinálni kell...Az a legjobb...

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Jaj nem értitek mi nem olyan zenére gondolunk hogy ilyen klaszikus meg rock zene hanem olyanra amiben sok a mély meg lehet vele örűlködni, miért aki kocsiba vesz subot az szerinted mire megy, arra hogy a fejét meg az autóját szét szedje. na most egy dali concept vagy ami zárt sub azzal mikor fogod az ablakot leszedni. Aki kicsit ilyen disco beállítotságú annak azért kell a reflex sub.
Végre leírtad, bár már az elején kellett volna szerintem.Én is szeretek állatkodni ezért tervezek most egy brutál subot ami majd kilök a szobából, és nem csak 1 helyre leülve lehet élvezni.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Hát igen, biztos jó sub, de az ára miatt sajnos ez is kiesik nálam. Sose lesz sub-om.  :foto:

Dehogy nem.
Csinálj egyet, sokkal olcsóbb viszont semmivel sem lesz rosszabb.

Na, azért ezt nem mondanám! :kiraly:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Hát igen, biztos jó sub, de az ára miatt sajnos ez is kiesik nálam. Sose lesz sub-om. :foto:

Dehogy nem.
Csinálj egyet, sokkal olcsóbb viszont semmivel sem lesz rosszabb.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Jaj nem értitek mi nem olyan zenére gondolunk hogy ilyen klaszikus meg rock zene hanem olyanra amiben sok a mély meg lehet vele örűlködni, miért aki kocsiba vesz subot az szerinted mire megy, arra hogy a fejét meg az autóját szét szedje. na most egy dali concept vagy ami zárt sub azzal mikor fogod az ablakot leszedni. Aki kicsit ilyen disco beállítotságú annak azért kell a reflex sub.

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Peetboy »

Zenéhez egy ilyen szubot azonnal felejts el...Sztem már viheted is vissza.Oda alapból egy zárt rendszerű doboz kell, és megfelelő nagy teljesítménnyel.A minimum egy Dali C szub, de inkább egy MJ acoustic, vagy Martin Logan Dynamó....
Nekem nem kell zárt szub, bőven megfelel ez nekem ha úgy szól mint a boltban. Mindenképpen olcsót akartam, vagy ezt vagy a System Fidelity Subját vettem volna. De ha nem fog úgy szólni mint, amit elvárnék tőle, akkor vissza küldöm.

Vendég

Mélysugárzók

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Én most vettem egy mnc walnut 10 subot hát eddig a polkot veri de minjárt bekötöm azt is. :foto:

A Polkot veri? Na ne röhögtess. Azt észrevettem jóval nagyobb hangerő kell neki, mint a Vidimnek, érzéketlen hangszóró, pedig van benne még erősítő is. Azért még járatom, talán a bejáratás segít rajta. De amikor a boltban hallottam csak néztem, hogy nagyot szólt, dübörgött rendesen, itt meg csak búgást hallok, nem igazi basszust.
Az elhelyezéssel még próbálkozok. De sok lehetőségem nincs a 10 nm-es szobámban.
Tigris, ezt zenéhez vettem, tehát azt akarom végig dübörögjön, de majd filmnél is kipróbálom.

Vendég

Mélysugárzók

Nem értem miért keresitek a hangzásban, legalábbis akik szubot vesznek az állandó mélyeket és döngést...Egy szubnak nem az a dolga, h mindig szóljon és állandóan hallani lehessen.Ha ezt teszi akkor az a szub rég rossz...Egy mélynyomónak szépen el kell bújnia a rendszerben és csak, de csakis akkor kell megszólaljon mikor olyan frekis jel megy rá ami valóban oda való.Sokan ezt hiányolják és azért vesznek meg olcsóbb rosszul kivitelezett darabokat amik végig döngik a zenét és filmet ami mellé bekötik.Az elhelyezés a másik dolog, van szub ami a szoba közepén meg sem nyikkan , viszont a frontok melletti falon meg leszedi a fejünket.Keressük meg a megfelelő helyet neki, és normális műsor mellé tegyük amikor valóban megy is rá olyan jel amikor kell, h szóljon... :foto:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ma megjött az MNC Subom, most próbálgattam a magas és alacsony szintü bemeneteket, de koránt sem úgy szól mint a boltban ahol nagy dübörgés volt. Sőt még sehogy se szól, csak valami brümmögést hallani. Lehet még be kell járatni? Vagy az erősítőm rossz? Próbáltam simán a hangkártya kimenetről is de úgyse volt jobb. Valami nagyon nem kóser itt.  :foto:  Mit lehet ilyenkor tenni?
Ez a sub passzív ugye? Tehát nincs benne erősítő.

nekem ez inkább akusztikai problémának tűnik, így első hallásra.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Én most vettem egy mnc walnut 10 subot hát eddig a polkot veri de minjárt bekötöm azt is.
:foto:

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

A Sub erősítő fél hangerőn van, a sztereo erősítőm negyeden van, a Vidi hangfalak már hangosak, a Sub meg halkan brummog valalamit. Ha ez ilyen lesz végig, én vissza küldöm, mert nekem ilyen nem kell.
A csatlakoztatást is próbáltam hangszóró és RCA kábellel is, az erősítő hangszóró és REC kimenetéről és simán a PC hangkártyáról is, de mindig ugyanaz volt.
Meg amit észre lehet venni, hogy olyan visszhangosan szól rajta a zene. Ja és most csak egyik hangszóró kivezetésen van bekötve a magas szintü bemenetre.
Az baj, ha az alacsony szintü bemeneten kötöm rá a hangszóró kimenetet?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

beállítással lehet gond, ellenőrizd a csatlakoztatást, ha csak búg az valami földhurok probléma így elsőre.

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

De van benne erősítő tehát aktív. Passzívat nem is vettem volna. Elvileg házimozi Sub kimenetről lenne a legjobb, de mivel sztereo erősítőm van, ezért arról tudom hajtani.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ma megjött az MNC Subom, most próbálgattam a magas és alacsony szintü bemeneteket, de koránt sem úgy szól mint a boltban ahol nagy dübörgés volt. Sőt még sehogy se szól, csak valami brümmögést hallani. Lehet még be kell járatni? Vagy az erősítőm rossz? Próbáltam simán a hangkártya kimenetről is de úgyse volt jobb. Valami nagyon nem kóser itt.  :foto:  Mit lehet ilyenkor tenni?
Ez a sub passzív ugye? Tehát nincs benne erősítő.
Naim-ZU

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Ma megjött az MNC Subom, most próbálgattam a magas és alacsony szintü bemeneteket, de koránt sem úgy szól mint a boltban ahol nagy dübörgés volt. Sőt még sehogy se szól, csak valami brümmögést hallani. Lehet még be kell járatni? Vagy az erősítőm rossz? Próbáltam simán a hangkártya kimenetről is de úgyse volt jobb. Valami nagyon nem kóser itt. :foto: Mit lehet ilyenkor tenni?

Vendég

Mélysugárzók

Hát igen, biztos jó sub, de az ára miatt sajnos ez is kiesik nálam.
Sose lesz sub-om. :foto:

Vendég

Mélysugárzók

mennyi is volt most ez a szub akkor ha nem titok? :kiraly: Gratula a szubhoz egyébként, sokat fog még szerintem változni.
Főleg mélyebbre fog menni szerintem.
Ha meg nincs hegyomlás akkor kezd el pakolgatni fázist fordítani esetleg, biztos meglesz az eredménye.

kettővel lejjebb itt az ára :foto: 93

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

mennyi is volt most ez a szub akkor ha nem titok? :foto:
Gratula a szubhoz egyébként, sokat fog még szerintem változni.
Főleg mélyebbre fog menni szerintem.
Ha meg nincs hegyomlás akkor kezd el pakolgatni fázist fordítani esetleg, biztos meglesz az eredménye.

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Yosh »

akkor várjuk a bezámolót.Állítólag ez egy nagyon gyilkos szub.

Na, egy rövid élménybeszámoló az XTZ subjával kapcsolatban. Csomagolással együtt 30 kg, nettó 26,5. Dupla csomagolással érkezett, és a zongoralakk külsőt tapadós fólia védte. Jár hozzá két szivacsdugó a reflexnyílásokba (így lehet reflex és kvázi zárt rendszerben használni).
Gumi lábakon áll a doboz, az RCA mellett XLR csatlakozóval is rendelkezik, viszont nincs távirányító, DSP vagy más kütyü, ami például a Velókban van, viszont fele annyiba kerül.
Szóval kicsomagolás és helyre pakolás után kicsit szuszog az ember :foto: . Aztán jöhet az örömködés, DVD berak, egyik szivacs kivesz, majd kis csalódás. A membrán hiába mozog, „alig” történik valami. Igazság szerint hegyomlásra számítottam, de nem azt kaptam :kiraly: . Semmi gond, nyugi, kis állítgatás, teszthang próbálgatás erősítővel. Hiába, csak nem akar megindulni a basszus úgy igazán. Az az igazság, hogy a másik dugót is kiszedtem időközben, és lassan javult a dolog. Aztán járattam egy kicsit csak mély hanggal, és nem hiába: Star Wars klónok berak és bár csak 2/3-on a hangerő megmozdulnak azok a mélyek rendesen :kiraly: .
A korábbi mélyládámhoz képest (kis Warfi) jóval mélyebbre megy, sokkal testesebb, megfogottabb. Lett alja a filmeknek, nem is akármilyen.
Zenén még nem igazán próbáltam, de remélem ott is megállja majd a helyét, mert filmen határozottan jól teljesít (most már).
Őszintén szólva először megijedtem egy kicsit, hogy mellé fogtam, de most már elégedett vagyok. Kell a bejáratás, mint minden más doboznál. Óriásit változott a hangja pár órányi járatás után is (előnyére), és remélem még javulni fog.

Ha valakinek kérdése lenne a subbal kapcsolatban, megpróbálok válaszolni.
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Yosh »

93 pénz volt a doboz. Ahhoz képest szerintem jó az ára.

Este tudok majd írni róla dolgozda után.
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

Vendég

Mélysugárzók

Szép darab, a 27 kg magáért beszél szerintem :foto:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”