Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Ma hallgattam meg egy pure acoustic xp-12-es mélynyomót. Elég durván szólt olyan 16m2 es területen szólt. Na most a tag nekem eladná a kettőt 100ezerért. És mind a kettő vadi új. Az egyik az bontatlan a másik meg a kiállított darab. Na most az egyik megoldás ez lenne, a másik hogy 90rugóért megtudnám venni a jbl-es 250p subwoofert a streamaudionál, Na most szerintetek melyik a legjobb megoldás?Nagyon nem tudok dönteni. :kiraly:
Autós subot nem akarok!!!

Ha autós szubot nem akarsz akkor emgvan a megoldás. :foto:

tib10
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tib10 »

Sziasztok !

Már elég sok hangfalról olvastam itt a fórumon. Igazából csak tervben van a sub vásárlás, jelenleg a gyüjtögetö fázisban vagyok :foto: Bár beleszerelmesedtem a Velo CHT-10R-be, :kiraly: mégis kissé hiányolom az ATC által forgalmazott sub-ookról a véleményeket. Esetleg ha valaki tudna erről a két példányról pár szót mesélni azt meg köszönöm. 80%-ban mozira lessz !

http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53

http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"

szami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szami »

Érdemes lenne elolvasni.
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1181&aid=3

16 m2, de mik azok a frekik, amiket produkál?
100 Hz-en morog?

Ha kicsi a szobád, ne várj csodákat.
közel 5 m-re ülök a sub-tól, itt már van olyan hangnyomás, ami erősen hajaz a moziélményre, de még mindig jobb lenne hátrébb menni, de sajna ott már fal van. :foto:

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Ma hallgattam meg egy pure acoustic xp-12-es mélynyomót. Elég durván szólt olyan 16m2 es területen szólt. Na most a tag nekem eladná a kettőt 100ezerért. És mind a kettő vadi új. Az egyik az bontatlan a másik meg a kiállított darab. Na most az egyik megoldás ez lenne, a másik hogy 90rugóért megtudnám venni a jbl-es 250p subwoofert a streamaudionál, Na most szerintetek melyik a legjobb megoldás?
Nagyon nem tudok dönteni. :foto:
Autós subot nem akarok!!!

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Szerintem meghallgatom a jbl es-250p subot, a kis tesóját hallottam az es-150p és hát nem volt gyenge csak az meg drágább, mint a nagyobb jbl es250p. Majd meglátom, jó azért valamilyen szinten számít a minőség, mindenféleképpen aktív subot akarok venni. Amúgy meg csak nyárom lenne kint, de akkor is csak kipróbálás szerűen, amúgy meg 16m2-es szobában hallgatnám. És ide akarok egy brutális subot max:100ezer ft-ért. :kiraly:
Beni ha olcsót szeretnél és brutális mélyet de úgy hogy azért legyen valamiféle minősége én javaslom a sal sub 250 végfokot és sal wrc 12 autós ládát.
Szerintem meglepődnél mire képes nemcsak teljesítményre gondolok.
A ládának 95dB-s érzékenysége van a végfok pedig csuklóból hozza a 250W rms-t.
És megvan 60E ft ból simán és ez újjonnan.
Ezt viheted kültérre is szép mélyeket fog adni.
De ha nem elég akkor rákötöl két sal wrc 12 ládát és akkor aztán lesz nemulass.
De ha óckodól a saltól vegyél egy jbl autós szubládát a sal végfokhoz.
Szerintem amire kell neked ez lenne a leg ideálisabb, és ez nem szabályoz le. :kiraly:
Nekem volt és nagy megelégedássel használtam 2 évig főleg hgy mennyibe került.
Abban az árban amennyibe kerül sok aktív szub mellett elhúz szerintem.

SAL WRC 12
SAL XPRO
SAL TORNÁDO
SAL SUB 250 végfok
DLD Subláda
JBL GT5 stubláda

Remélem segíthettem.

egyik barátom most akarja eladni a SAL WRC cuccost jó áron. Én a kocsijában halllgattam, s teljesen rendben volt. Soknak bizonyult az autóba, kezdte szétrázni, nemsokára felteszem az apróba. :foto:
Naim-ZU

szami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szami »

ÁÁÁÁ szerintem fölösleges lenne 16m2-ben autósláda hisz van a másik szobámban 2db autós subládám amiben 16cm hangszórók vannak és 200wattos maximális teljesítménnyel és így is letépik a fejem. Nekem csak annyi kell, hogy a sub magasabb hangerőn ne szabályozzon le, hát még a kis wharfedale wh-208-as subomat is kitudtam hajtani hogy ha akartam, nem szabályzott le, mint a polk.  :foto:
Nem szabályoz le az enyém se, csak bekoppan és a minőség rovására megy nagy hangerőn.

A Syystem Fidelity nekem is bekoppant, meg is állt bennem az ütő, hogy ennek annyi, mert olyan csúnya hangja volt, de szerencsére túlélte.
Felraktam 4 db gumibakra, így a levegő is jobban tud távozni alóla.
Azóta nem koppant be. Próbáltam ugyanazt a jelenetet, ugyanazon a hangerőn és nem volt gond.

A másik: a nem túl drága suboknál spórolósra fogják a dolgot, épp azért, hogy ne legyen túl drága. Az erősítő a végletekig ki van hajtva és a hangszóró is alig több teljesítményű, mint az erősítő.

A CAV subjaimban 100 W-os erősítő mellé 300 W-os hangszórókat párosítottak.
Érezni is a hangján, hogy nem erőlködik. :kiraly:

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Na pontosan ez van nálam, hogy minőség romlásba torkollik, és magasabb hangerőn már a sub erősítőt se tudom feljebb tekerni mert egyszerűen az erősítője nem engedi.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Akosh »

ÁÁÁÁ szerintem fölösleges lenne 16m2-ben autósláda hisz van a másik szobámban 2db autós subládám amiben 16cm hangszórók vannak és 200wattos maximális teljesítménnyel és így is letépik a fejem. Nekem csak annyi kell, hogy a sub magasabb hangerőn ne szabályozzon le, hát még a kis wharfedale wh-208-as subomat is kitudtam hajtani hogy ha akartam, nem szabályzott le, mint a polk. :foto:
Nem szabályoz le az enyém se, csak bekoppan és a minőség rovására megy nagy hangerőn.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

ÁÁÁÁ szerintem fölösleges lenne 16m2-ben autósláda hisz van a másik szobámban 2db autós subládám amiben 16cm hangszórók vannak és 200wattos maximális teljesítménnyel és így is letépik a fejem. Nekem csak annyi kell, hogy a sub magasabb hangerőn ne szabályozzon le, hát még a kis wharfedale wh-208-as subomat is kitudtam hajtani hogy ha akartam, nem szabályzott le, mint a polk. :foto:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

És mi azzal a gond hogy egy paszzív szub és háta mögött egy végfok, nem nagy helyet foglal el.

Hát nem szar az biztos sem a jbl sem a jamo de ha neked most elsősorba a power a fontos még azokat is lenyomja a sal sub 250 végfok egy jó érzékenységű ládával, mert nemcsak a watt a lényeg, hanem mekkora érzékenységű méylsugárzó van benne, annál nagyobb hangnyomást tudsz elérni.
Na meg egy autós szubnak nagyobb a literje is tehát nagyobb levegőmennyiséget mozgat meg.
De te tudod, csak aztán nehogy úgy járj hogy kevés az erő. :foto:

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

De nekem aktív sub kell!!!
Csak nem lehet már szar egy JBL es-250-es sub vagy egy jamo sub650.
:foto:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szerintem meghallgatom a jbl es-250p subot, a kis tesóját hallottam az es-150p és hát nem volt gyenge csak az meg drágább, mint a nagyobb jbl es250p. Majd meglátom, jó azért valamilyen szinten számít a minőség, mindenféleképpen aktív subot akarok venni. Amúgy meg csak nyárom lenne kint, de akkor is csak kipróbálás szerűen, amúgy meg 16m2-es szobában hallgatnám. És ide akarok egy brutális subot max:100ezer ft-ért. :foto:
Beni ha olcsót szeretnél és brutális mélyet de úgy hogy azért legyen valamiféle minősége én javaslom a sal sub 250 végfokot és sal wrc 12 autós ládát.
Szerintem meglepődnél mire képes nemcsak teljesítményre gondolok.
A ládának 95dB-s érzékenysége van a végfok pedig csuklóból hozza a 250W rms-t.
És megvan 60E ft ból simán és ez újjonnan.
Ezt viheted kültérre is szép mélyeket fog adni.
De ha nem elég akkor rákötöl két sal wrc 12 ládát és akkor aztán lesz nemulass.
De ha óckodól a saltól vegyél egy jbl autós szubládát a sal végfokhoz.
Szerintem amire kell neked ez lenne a leg ideálisabb, és ez nem szabályoz le. :kiraly:
Nekem volt és nagy megelégedássel használtam 2 évig főleg hgy mennyibe került.
Abban az árban amennyibe kerül sok aktív szub mellett elhúz szerintem.

SAL WRC 12
SAL XPRO
SAL TORNÁDO
SAL SUB 250 végfok
DLD Subláda
JBL GT5 stubláda

Remélem segíthettem.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

A surányihifinél vettem a subot ami mellett ott van egy széles mosoly csomag. 30 napig lehet használni a subot és ha nem tetszik akkor vissza veszed és viszafizetik a teljes vételárat. :kiraly:
Majd mesélj hogy vissza vették-e, és hogy mit hoztál helyette... :foto: :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

A surányihifinél vettem a subot ami mellett ott van egy széles mosoly csomag. 30 napig lehet használni a subot és ha nem tetszik akkor vissza veszed és viszafizetik a teljes vételárat. :foto:

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A másik a vágási freki ide-oda állítgatása.A hangmérnök (DVD-ről beszélünk) úgy készítette el a sub csatornát, hogy azon csak az van, aminek ki is kell jönnie a subon. Tehát nincs értelme vágási frekvenciát állítani.

Zenéről (2.1) volt szó, ezt szerintem nem vetted észre.

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Peetboy »

Beni89 szerintem már vissza se veszik a Polkot mert csak 3 napig lehet kicseréltetni, úgy tudom. Vagy eladod használtan? Mennyiért adnád oda? Nekem is brutális sub kéne, de csak 10 nm-es szobám van ebbe se lesz nagy dübörgés.

sac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sac »

Szerintem meghallgatom a jbl es-250p subot, a kis tesóját hallottam az es-150p és hát nem volt gyenge csak az meg drágább, mint a nagyobb jbl es250p. Majd meglátom, jó azért valamilyen szinten számít a minőség, mindenféleképpen aktív subot akarok venni. Amúgy meg csak nyárom lenne kint, de akkor is csak kipróbálás szerűen, amúgy meg 16m2-es szobában hallgatnám. És ide akarok egy brutális subot max:100ezer ft-ért. :foto:
16nm-en nem fogsz hallani brutális szubokat, csak esetleg dübdüböt.A kicsi tér miatt lesz ez így.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ha udvart akarsz hangosítani, akkor lehet inkább eleve hangosításra tervezett cuccok után kellene nézned. olcsón vehetsz olyat ami falat bont, meg nadrágot lenget, ha egyszer a hangminőség nem számít...

vagy veszel egy autós szubot ládával és erősítővel.

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Annyiért megéri valóban. Az én erősítőmön nincs olyan kimenet, csak egyik hangszóró kivezetésen tudnám rákötni a Subot, de létezik olyan megoldás is, van csinálva egy 2.1 elválasztó alul áteresztő szűrővel. Kár, hogy ahhoz nem értek.
Hát ehhez sajnos nem tudok hozzászólni ennyire nem látok én sem bele!

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Annyiért megéri valóban. Az én erősítőmön nincs olyan kimenet, csak egyik hangszóró kivezetésen tudnám rákötni a Subot, de létezik olyan megoldás is, van csinálva egy 2.1 elválasztó alul áteresztő szűrővel. Kár, hogy ahhoz nem értek.

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Akkor már 2 embernek is van ilyen System Fidelity Subja. Norbi te is sztereo erősítőre kötötted? Az milyen gány módszer? Egyik hangszóró kivezetésen? Akkor az erősítő másik fele nem lesz úgy terhelve.Látom CAV álló dobozaid vannak, azt írta itt valaki itt a fórumon, ahhoz nem kell Sub, mert olyan mélyet tud.

Nekem simán VCR out ra van kötve!A CAV mellé valóban nincs szükség subra mert ad mélyet bőven de 2 System állódobozt és a subot vettem 20 ezerért nem lehetett kihagyni!

Peetboy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Akkor már 2 embernek is van ilyen System Fidelity Subja. Norbi te is sztereo erősítőre kötötted? Az milyen gány módszer? Egyik hangszóró kivezetésen? Akkor az erősítő másik fele nem lesz úgy terhelve.
Látom CAV álló dobozaid vannak, azt írta itt valaki itt a fórumon, ahhoz nem kell Sub, mert olyan mélyet tud.

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Bocsi,hogy beleszólok de nem rég vettem egy system fidelity sw125 subot és nekem 30 m2 a szoba és alig tudom negyednél feljebb tekerni mert már akkor is brutál sok a mélyhang pedig aztán ez a sub egy kis gyerekjáték főleg a polkhoz képest!
Én is olyan System Fidelity Subot akartam venni, csak én nem tudom rákötni a sztereo erősítőmre, mert csak Sub bemenet van rajta. Havernak olyan van, és ahhoz képest, hogy 9.900 Ft újan a MM-ban, eléggé nagyot tud szólni zenénél és filmnél is. Ha lenne rajta hangszóró szintü bemenet talán meg is venném. De házimozi erősítőt azt nem akarok venni semmiképpen.

Nekem stereo erősítőre van kötve és teljesen jól szól csak aza baj hogy a hangerőt mindig utána kell állitani!

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

jamo sub 650-et hallgattam az is zárt valmi brutális mit művelt.De én úgy vagyok velee hogy egy kicsit azért hajlok a jbles-250 felé mert az reflexes. és hát ezek kicsit hangosabbak mint a zárt dobozok. azt a jbl es-250 nem egy kis doboz 30cm-es subjával meg a nagy teljesítményével. A polkaudio psw-110 es subbal már mindet csináltam elhelyezés szempontjából már minden részen volt a szobában, most a lábam mellett van de nekem kevés a 100watt tudom hogy nem a wattok számítanak de nagyon érződik ha egy 100wattos ládát hallgatsz és egy ugyanakkora hangszóróval egy 300wattos ládát. :foto:

JBL a nagy térben is megállja a helyét!
Eleve térhangosításba alapoza meg a múltját!

Sok sikert!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”