Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Összesen 80ezer? Mármint erősítővel együtt, vagy csak a füles?
- cskamacska
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Fül és Fejhallgatók
n00b tanácsot kér.rovat:
Üdv néktek!
Úgy néz ki lesz némi pénzem fülesre újfent, szal tanácsot kérnék, hogy mit és merre. Kb 80k-s maximummal számolva kellene PC-hez fülhallgatót venni, elsődlegesen zenére(abból is trip-hop, acid jazz, klasszikus, újabb fajta orckos rap-es elektronikus egyvelegek - szóval minden féle..), másodlagosan filmek és számítógépes játékok élvezéséhez.
Anno egy X-fi Elite Pro hangkártyára kötött Denon PMA-320a oldie hangfalerősítőre kötött Sennheiser HD595-et használtam, de a füles jól megdöglendett, és ha már pénzkib@sz@s, akkor már kövérlúd, adok ki rá pénzt és remélhetőleg pát évre meg van oldódva a problema.
AKG K601, DT990(Pro), HD 580/600 vonalon gondolkodtam, erősítő meg hát.. p_adam Millett hybrid sufnituning erősítőjén kívül nem is nagyon láttam mást. Gondolom kellene, mert bár szvsz nem volt annyira rossz a Denon füles része, de egy jobb fülesnek gondolom kellene valami dedikált cucc.
Jó lenne oszágon belüről megoldani, péjpál accountom nincs, így külföld max emberen keresztül tudnék.
Fül és Fejhallgatók
Vagy ide kellene elmenni és meghallgatni ezt: Audio Technica ATH-T22
http://www.absolute.hu/fejhallgato
Bár az előbb említett fejhallgatókat biztosan nem veri meg hangzásban.De egy próbát megér.
Fül és Fejhallgatók
kapok a pofámra, de vedd 10ezerig a Sonyt, 20-ért meg az AKG K530-ast.Az is kérdés, mivel hajtanád, de ha komolyan gondolod szánd rá azt a 20 ezret.
Köszi vackor!
Sajnos max 10ezerig férne bele. Készítenék hozzá egy fejhallgató erősítőt. Igazából ha a családot zavarnám a zenehallgatással akkor használnám ezt. Nem szeretnék valami rossz hangú fülest venni ezért próbálok érdeklődni.
Üdv: sopi
Szerintem érdemes megfogadni Vackor tanácsát és az AKG 530 kategóriájában gondolkozni.Hidd el megéri.
Véleményem szerint ez a 20 ezres ársáv már nagyon jó hangot produkál.Alatta maximum használtban található jó hangú füles.
Nem azt mondom,hogy csak az AKG 530 a jó (bár nekem is az van és nagyon bejött),van a Sennheisernek is (555,595) is jó fülese ebben az ársávban.
Én is sokáig keresgéltem, mert fontos volt az alacsony ár és a minél jobb minőség.
Ekkor szembesültem avval, hogy bizonyos ár alatt nem lehet (újonnan) elfogadható,hosszan hallgatható fejhallgatót venni. Sajnos.
Fül és Fejhallgatók
kapok a pofámra, de vedd 10ezerig a Sonyt, 20-ért meg az AKG K530-ast.Az is kérdés, mivel hajtanád, de ha komolyan gondolod szánd rá azt a 20 ezret.
Köszi vackor!
Sajnos max 10ezerig férne bele. Készítenék hozzá egy fejhallgató erősítőt. Igazából ha a családot zavarnám a zenehallgatással akkor használnám ezt. Nem szeretnék valami rossz hangú fülest venni ezért próbálok érdeklődni.
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
Fül és Fejhallgatók
kapok a pofámra, de vedd 10ezerig a Sonyt, 20-ért meg az AKG K530-ast.
Az is kérdés, mivel hajtanád, de ha komolyan gondolod szánd rá azt a 20 ezret.
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok!
Kb. 10000Ft-ig az AKG K 512-es füles jó vétel vagy van nála jobb hangú esetleg melyik.
Köszi a tanácsot.
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
Fül és Fejhallgatók
Abszolút jogos kérdések,csak nem könnyű válaszolni rájuk.
-Hangfal erősítőm már (még) nincs.
-Tetszik vagy sem,kénytelen leszek rászánni annyit amennyit kérnek érte,persze ésszerű határokon belül.
-A hangzás elég kényes téma. legyen gyors, bársonyos ,erőteljes és természetes.
Na kb sikerült felsorolnom a sztatikusok jellemzőit
Fül és Fejhallgatók
Utcai használatra én is Klipsch-et szemeltem ki.Sok potya kör megtétele után,otthonra valszeg beüt majd egy Stax.
Ha van hangfal erősítőd akkor SRD-7 Mk2 adapterrel érdemes meghajtani, ha pedig nem akkor csöves ajánlott hozzá, abból is a régebbi SRM-T1.
Lambda családból a legjobbak:
SR-Lambda (legolcsóbb, de a legrégebbi így nem egyszerű jó állapotúba botlani)
SR-Lambda Signature (legerőtljesebb)
SR-Lambda Nova Signature (legnyugodtabb)
Ez a kínos ezekben a dolgokban. Ami igazán jó az alig beszerezhető.Viszont az ára jóval kedvezőbb a ma futó típusoknál.
Egyébként köszönöm a jó tanácsot,sikerült ismét megspórolnom jó pár kört.
Konkrétan ezektől függ hogy tudok e konkrétabbat ajánlani:
-mennyit szánsz rá
-van e hangfal erősítőd
-milyen hangzást szeretsz
Néha felbukkannak nehezen kihagyható ajánlatok, csak jó helyeket kell figyelni jó időben ;-) Illetve szériától függően Japánból sem mindig bonyolult beszerezni az erősítőt (fejhallgató esetén semmi különbség), mert bizonyos darabokon a van egy jumper hátul, amivel hálózati feszültséget tök egyszerű átállítani miközben az ára lényegesen kevesebb mint egy ugyanolyan EU-n belüli darabnak.
Fül és Fejhallgatók
Utcai használatra én is Klipsch-et szemeltem ki.Sok potya kör megtétele után,otthonra valszeg beüt majd egy Stax.
Ha van hangfal erősítőd akkor SRD-7 Mk2 adapterrel érdemes meghajtani, ha pedig nem akkor csöves ajánlott hozzá, abból is a régebbi SRM-T1.
Ez a kínos ezekben a dolgokban. Ami igazán jó az alig beszerezhető.Viszont az ára jóval kedvezőbb a ma futó típusoknál.
Egyébként köszönöm a jó tanácsot,sikerült ismét megspórolnom jó pár kört.
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Utcai használatra én is Klipsch-et szemeltem ki.
Sok potya kör megtétele után,otthonra valszeg beüt majd egy Stax.
Fül és Fejhallgatók
Ipodhoz milyen fülbedugós hallgatót érdemes használni?
Ez talán megfelelő lenne ...
Mobil használatra az SR-001 való, hangjára nem nagyon panaszkodott senki csak a kényelemre (abban pl. a Klipsch Image X10 ami nagyon jó, kár hogy azt is csak USA-ból lehet olcsón szerezni)
Fül és Fejhallgatók
Valóban az lenne,viszont kell hozzá még egy tarisznya is.
Nagy kár hogy polarizálófeszültséget nem ad az Ipod a sztatikus fülesekhez .
Én ezt használom :STAX SR Lambda Pro. ,habár nincs semmilyen MP3-as lejátszóm - azthiszem maradok a DAT walkman-nél és lehet hogy jobban járok ...
Nekem szimpatikus a Stax,de utcai használatra nem tudom elképzelni a Lambdát.
Irok egy PÜ-t.
Persze hogy nem ,én sem használom az utcán csak otthon .
Elképzelem hogy jönne egy nagy vihar záporral ....
Fül és Fejhallgatók
Én ezt használom :STAX SR Lambda Pro. ,habár nincs semmilyen MP3-as lejátszóm - azthiszem maradok a DAT walkman-nél és lehet hogy jobban járok ...
Nekem szimpatikus a Stax,de utcai használatra nem tudom elképzelni a Lambdát.
Irok egy PÜ-t.
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Még nem kizárt hogy egyszer visszatérek hozzá
Ez szinte garancia!
Írtam neki, várom a választ. Ahogy elnéztem, ott még az 5000-es széria is megfizethető.
Köszönöm szépen!
Azok alapján amit leírtál, az ESW10 sokkal jobban megfelel a célra, mert kint is használható lejátszóra kötve gond nélkül. (csak akkor fokozottan vigyázni kell rá!). A W5000 komfort szempontjából sokaknak problémát okoz, ha ilyet keresel akkor head-fi-n ki lehet fogni még olcsóbban.
Fül és Fejhallgatók
Mindenki álljon meg egy pillanatra (bár úgy sem fog):
http://www.headwize.com/articles/hearing_art.htm
Ésszel.
Én megálltam. Sok vitathatatlan igazság van a cikkben. Valóban nagyobb lehet a halláskárosodás veszélye fejhallgatón keresztül, mint hangfalakon át.
A tenger is sokkal veszélyesebb mint a fürdőkád, nagyobb a belefulladás esélye és most jön a nyár.
Tehát különösen igazad van, az életben maradáshoz elengedhetettlen, hogy a mindennapjainkat ésszel éljük, köszönjük a cikket.
Fül és Fejhallgatók
Még nem kizárt hogy egyszer visszatérek hozzá
Ez szinte garancia!
Írtam neki, várom a választ. Ahogy elnéztem, ott még az 5000-es széria is megfizethető.
Köszönöm szépen!
Fül és Fejhallgatók
Mindenki álljon meg egy pillanatra (bár úgy sem fog):
http://www.headwize.com/articles/hearing_art.htm
Ésszel.
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok!
Olvastam a fórumon hogy valaki vett egy Sony MDR-XD 100-as fejhallgatót.
Azt szeretném megkérdezni hogy ebben az árkategóriában tényleg jó vétel.
Legtöbbet hangszeres zenéket hallgatok, itt is megállná a helyét.
Köszi a segítséget!
Üdv: sopi66
Fül és Fejhallgatók
Itt az ESW10 teszt Gilmore Lite DPS-el:ESW10JPN vs AD2000 review
Azt hiszem akkor járok a legjobban, ha megfogadom a tanácsodat. Köszönöm szépen!
Tudnál esetleg segíteni az ESW10 beszerzésében 465USD + szállításért ?
Küldök PÜ-t, remélem még megvan, ha nem akkor is lehet, hogy tud szerezni neked. Ha pedig nem jönne be a hangja, akkor biztos, hogy head-fi-n el tudod adni legalább azon az áron amin vetted. Kis térben szólnak vele a dolgok (erősítő azért növel rajta) de a hangszerek elválasztása döbbenetes, a mély pedig szűk és erős. Még nem kizárt hogy egyszer visszatérek hozzá