Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polkaudio
Polkaudio
Üdv mindenkinek!
A polk egyik régebbi dobozáról érdeklődnék, hátha van ezzel valakinek tapasztalata: Polkaudio R20
2004-2005 környékén az octogonaudio forgalamzta, elmondásuk szerint egy kiváló doboz volt.
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Polkaudio
Milyen sub?
csakis ez
köszi :kiraly:
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- d.janos
- Fórumlakó
Polkaudio
Mit lehet tenni a mélyek fokozása érdekében?
Hangszínszabályzó. :kiraly:
Azt már flex-el levágtam.
Erősítő csere vagy mélyláda. (vagy valami egésszen más:))
Melyik erősítő? Milyen sub?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Polkaudio
- d.janos
- Fórumlakó
Polkaudio
Polkaudio
- d.janos
- Fórumlakó
Polkaudio
Nekem is 66C-m van DP880A(Hivox) dobozokkal. Szeretem hallgatni, mert hangszeres és komolyzenénél is az árához képest nagyon-nagyon szépen muzsikál :kiraly: . Viszont pop zenénél kevés a mélye, a minősége az jó, nem döng, nem búg. Mit lehet tenni a mélyek fokozása érdekében? A hangfal tologatáson túl vagyok. Gondoltam kábel cserére, tüske cserére.
Polkaudio
Sajnos én ebben nem tudok segíteni, azt tudom tanácsolni, hogy hallgasd meg, akkor nem fog meglepetés érni.
Szia!
Igen igaz, valóban hallgatni kell. Csak még nem néztem egyik konkrét típust se, az az igazság hogy csak most kezdtem el egyáltalán a hangfalak utáni infó gyűjtést. Egyébként egy polcos hangfalra gondoltam, amit majd valami állványra tennék, amit elsősorban sztereóban hallgatnék. Lehessen kettős erősítéssel hallgatni. Gondoltam hátha ad valaki valami iránymutatást...
Jelenleg Videoton DC-2580-at hallgatok a Panasonic SA-XR55-tel, de egyáltalán nem tetszik, nincs közepe, és a basszusa is csak egy bumm jellegű. Ez nem lesz egyszerű menet, mire kiválasztok egy számomra megfelelőt.... :kiraly:
Ha megvan az erősítő, kapd a hónod alá és vidd el a Polkok hazai forgalamzójához, szívesen bekötik, és akkor végighallgathatod a palettát. Végül meg meglátod.
Polkaudio
Sajnos én ebben nem tudok segíteni, azt tudom tanácsolni, hogy hallgasd meg, akkor nem fog meglepetés érni.
Szia!
Igen igaz, valóban hallgatni kell. Csak még nem néztem egyik konkrét típust se, az az igazság hogy csak most kezdtem el egyáltalán a hangfalak utáni infó gyűjtést. Egyébként egy polcos hangfalra gondoltam, amit majd valami állványra tennék, amit elsősorban sztereóban hallgatnék. Lehessen kettős erősítéssel hallgatni. Gondoltam hátha ad valaki valami iránymutatást...
Jelenleg Videoton DC-2580-at hallgatok a Panasonic SA-XR55-tel, de egyáltalán nem tetszik, nincs közepe, és a basszusa is csak egy bumm jellegű. Ez nem lesz egyszerű menet, mire kiválasztok egy számomra megfelelőt.... :kiraly:
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Polkaudio
Üdv!
Nem nagyon ismerem a Polkaudio márkát, de már jókat olvastam róla.
Szerintetek illik a Panasonic SA-XR55 Class-D osztályú erősítéssel rendelkező erősítőhöz?
Kösz
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Polkaudio
szerintetek egy jungson ja66c-vel meg lehetnek hajtani ezt a 89dB-s polk dobozt?köszi a válaszokat előre is.
Símán meghajtja.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Polkaudio
szerintetek egy jungson ja66c-vel meg lehetnek hajtani ezt a 89dB-s polk dobozt?
köszi a válaszokat előre is.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Polkaudio
bizony még a velo 10 nek is -3dB pontjánál van a 28Hz.
Sokan attól esnek hanyatt , h a Polk oda ír 20 hz-et is...Na az már takaroggyámán kategória.... De van aki el is hiszi...
Nekem is ez a 20Hz volt szimpatikus.. pedíg tisztába vagyok vele hogy oda már böhöm nagy láda kell... azt hiszem valami erősítő lesz azt majd később esetleg egy láda..... Bár off ez itt de annyit hozzáfűznék, hogy a kis Jungson szerintem benne hagy azért hangokat a CAV-ban, nem tudom miért de valahogy ilyen érzésem van, főleg amióta bejáratódott a cucc rendesen. Talán egy komolyabb elektronikával a dimanika változna :kiraly:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Polkaudio
Sokan attól esnek hanyatt , h a Polk oda ír 20 hz-et is...Na az már takaroggyámán kategória....:kiraly: De van aki el is hiszi...
egyetértek, hülyeség az.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Polkaudio
a két doboz nagyon nem egy kategória, de árban sem .
S a válasz igen, feljebb lépnél. De sok minden szóba jöhetne még.
Tetszenek ezek a beírások.
Melyik típusra gongolsz?
Melyiket próbáltad ki?
nekem meg egyáltalán nem tetszett ez a biztos feljebb lépnél szöveg...De inkább nem kommentáltam :kiraly: Épp ezért kérdeztem melyik 880 dobozról van szó...
Tigris!
Értem, hogy nem tetszett, de én így látom. Nyugodtan kommentáld, akkor sem veszünk ezen össze, ha nem egyezik a véleményünk.
Én a 880-ast, s az A-t is komolyabb erősítővel, s cd-vel hallgattam Béláknál anno, s hallottam szerintem, hogy mire képes maximum.
Ismétlem, hogy jó cucc, nekem tetszett, hogy mire képes ennyiért!
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Polkaudio
a két doboz nagyon nem egy kategória, de árban sem .
S a válasz igen, feljebb lépnél. De sok minden szóba jöhetne még.
Tetszenek ezek a beírások.
Melyik típusra gongolsz?
Melyiket próbáltad ki?
Én most adtam el egy Polk dobozt.
Na az aztán nagyon gagyi volt.Annyit megér,amennyiért eladtam,de egy fillérrel sem többet.
A kérdésedre a válasz, hogy igen, hallottam mindkettőt.
A Cav egy jó doboz árkategóriájában, jó áron adjátok.
Viszont az RTI Polk nem az, ami nálad volt, hanem jóval komolyabb darab.
Béke!
Naim-ZU
Polkaudio
Sokan attól esnek hanyatt , h a Polk oda ír 20 hz-et is...Na az már takaroggyámán kategória....:kiraly: De van aki el is hiszi...
Polkaudio
Polkaudio
Tudom azért irtam, h az nagyon sok...A mostani elvileg 38 hz re van hangolva...Ha 10-el kevesebb az 28 hz...Fizikai képtelenség ...Ezt legfeljebb egy Wilson audio tudja, vagy a nagyobb Egglestonok...
Ok neked van igazad.
Webáruház:
Polkaudio
10 hz az rengeteg, ahhoz szubot vegyél...Csak az fogja tudni ezeket a mély hangokat megszólaltatni...Ebben a kategóriában nincs az a front ami 30 hz alá menne egyenletes frekimenettel normálisan.
Nem ezt írta,hanem azt,hogy 10 Hz-el lejebb a mostanitól.
Tudom azért irtam, h az nagyon sok...A mostani elvileg 38 hz re van hangolva...Ha 10-el kevesebb az 28 hz...Fizikai képtelenség ...Ezt legfeljebb egy Wilson audio tudja, vagy a nagyobb Egglestonok...
Polkaudio
10 hz az rengeteg, ahhoz szubot vegyél...Csak az fogja tudni ezeket a mély hangokat megszólaltatni...Ebben a kategóriában nincs az a front ami 30 hz alá menne egyenletes frekimenettel normálisan.
Nem ezt írta,hanem azt,hogy 10 Hz-el lejebb a mostanitól.
Webáruház:
Polkaudio
A kioltás is oka lehet a mélyek hiányának...magyarán szólva akusztikailag kellene a lehető legjobb megoldást megtalálni.És ha nem jársz sikerrel, csak ezek után keresgélni más készüléket. :kiraly:
Azt hiszem félreérted a problémám, nincs hiány mély hangokban lehet őket hallani és érzékelni is rendesen. Szeretném ha mondjuk úgy 10Hz-el lejebb menne még. Ennyi az egész. Bár lehet egy másik erősítővel javulna a helyzet. Mármint attól nyilván nem menne mélyebbre csak lehet más lenne az egész
Polkaudio
A kioltás is oka lehet a mélyek hiányának...magyarán szólva akusztikailag kellene a lehető legjobb megoldást megtalálni.És ha nem jársz sikerrel, csak ezek után keresgélni más készüléket. :kiraly:
Azt hiszem félreérted a problémám, nincs hiány mély hangokban lehet őket hallani és érzékelni is rendesen. Szeretném ha mondjuk úgy 10Hz-el lejebb menne még. Ennyi az egész. Bár lehet egy másik erősítővel javulna a helyzet. Mármint attól nyilván nem menne mélyebbre csak lehet más lenne az egész