Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Előítéletekkel nem vitatkozom. :kiraly:
Egy szóval nem mondtam, hogy a hifi a subról szól. Subnak ott van helye, ahol a dobozpár nem képes a nagyon mély hangokat hallhatóan lesugározni. És ez a dobozok nagy részére igaz is. Ha a zenében van egy 35hz-es hang, én azt is hallani akarom, mert a zene része. Kivitelezhető ez egy monitor dobozzal, aminek az átvitele 50hz körül esésnek indul? Nem hiszem.
Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek van igénye a teljes mélytartomány egyenletes lesugárzására. Nekem van, nem akarom tudatosan csorbítani a zenét. Arra meg rá kell szánni az időt, hogy rendesen össze legyen hangolva a rendszer és a sub ne halkan támogassa a dobozpárt, hanem tényleg csak akkor szólaljon meg, amikor a dobozpár már nem képes.
Én is hallgattam csak monitorral zenét, szeretem is hangját. De mivel fülessel is hallgatok zenét (flac, SEMMI eq) ezért halom, hogy van a zenében még mély, amit a monitor nem bír leadni. Nekem ezekhez kell a sub. Nem azzal van a gond, amit a monitor lead, mert azt szépen teszi, hanem azzal, amit nem ad le.
Egy komolyabb állódobozhoz már nem használnám én sem. Sonido tölcsérhez sose jutott eszembe subot használni, de az simán le is ment hallhatóan 40hz alá.
Nekem ez a meglátásom.
És nem, nem disco-tuctuc zenét hallgatok.
Rediscover music
- Kovács Emil
- V.I.P.

- Értékelés: 34
Én DTS audiohoz használok szubot, és bizony meg kell mondjam nekem nagyon tetszik.Nem telepszik rá a zenére, csak annyit teljesít amennyit kell, ezt szeretem benne a legjobban hogy szépen a zene "alá" megy és fel sem tünik hogy van szubom.
Kaphatnánk a Velo-ról képet? :kiraly:
- Kovács Emil
- V.I.P.

Ja bocs az más.De akkor a szub magas jelszintű bemenetére kötni az erősítőt, bár az meg elégg öszvér megoldás főleg minőség terén :kiraly:
Hm!
Mondasz ezzel vmit!
- Kovács Emil
- V.I.P.

Arra megállapításra jutottam ,hogy az nem zenéhez való ,merénylet a zene ellen.
Én ezzel a megállpítással nem tudok egyetérteni.
Emlékeim szerint Önnél az volt a probléma, hogy a vágási frekitől függetlenül rátelepedett zenére és nagyon kiemelt egy bizonyos tartományt.
Véleményem szerint ez inkább szoba akusztikai/elhelyezési probléma volt és nem a sub jelenléte okozta a gondot.
Ha a sub túl hangos mérsékelni kell az érzékenységét. Ha nagyon együttfut a dobozpárral, alacsonyabb vágási frekit kell beállítani. Ha kiemel egy tartományban meg kell próbálni máshova elhelyezni. Esetleg a sztereó láncban a dobozok elé kötni, hogy ne beszéljenek egymás dolgába, a sub leválasztja magának a mélyhangokat. Sok beállítási lehetőség van. Egy sub és egy dobozpár tökéletes összehangolása egy órákig tartó, sok próbálkozással és hallgatózással járó folyamat.
Ez az én véleményem, természetesen nem kötelező egyetérteni vele
Hát...
Valahol a hifi nem a subról szól sztem sem...
Sőt sztem sincs helye ott.
De ha neked ugy jó ,hát sok sikert hozzá! :kiraly:
Ja bocs az más.De akkor a szub magas jelszintű bemenetére kötni az erősítőt, bár az meg elégg öszvér megoldás főleg minőség terén :kiraly:
hát ez az.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Ja bocs az más.
De akkor a szub magas jelszintű bemenetére kötni az erősítőt, bár az meg elégg öszvér megoldás főleg minőség terén :kiraly:
Én DTS audiohoz használok szubot, és bizony meg kell mondjam nekem nagyon tetszik.Nem telepszik rá a zenére, csak annyit teljesít amennyit kell, ezt szeretem benne a legjobban hogy szépen a zene "alá" megy és fel sem tünik hogy van szubom. :kiraly:
Az OK,de ehhez DVD játszó és hm erősítő is kell.
Jelen esetben van egy stereo erősítő,DAC és egy álló doboz.
Webáruház:
Én DTS audiohoz használok szubot, és bizony meg kell mondjam nekem nagyon tetszik.
Nem telepszik rá a zenére, csak annyit teljesít amennyit kell, ezt szeretem benne a legjobban hogy szépen a zene "alá" megy és fel sem tünik hogy van szubom. :kiraly:
Én ezzel a megállpítással nem tudok egyetérteni.
Emlékeim szerint Önnél az volt a probléma, hogy a vágási frekitől függetlenül rátelepedett zenére és nagyon kiemelt egy bizonyos tartományt.
Véleményem szerint ez inkább szoba akusztikai/elhelyezési probléma volt és nem a sub jelenléte okozta a gondot.
Ha a sub túl hangos mérsékelni kell az érzékenységét. Ha nagyon együttfut a dobozpárral, alacsonyabb vágási frekit kell beállítani. Ha kiemel egy tartományban meg kell próbálni máshova elhelyezni. Esetleg a sztereó láncban a dobozok elé kötni, hogy ne beszéljenek egymás dolgába, a sub leválasztja magának a mélyhangokat. Sok beállítási lehetőség van. Egy sub és egy dobozpár tökéletes összehangolása egy órákig tartó, sok próbálkozással és hallgatózással járó folyamat.
Ez az én véleményem, természetesen nem kötelező egyetérteni vele :kiraly:
Rediscover music
- Öreg motoros
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Egyetértek az előttem szólókkal, egy jó zárt sub kell inkább oda.
Korábban én is próbálkoztam subbal helyettesíteni a mélytartományt ,ráadásul nem is akármilyen subbal...
:kiraly:
A házi-mozihoz annál inkább passzol!
Amikor akad egy kis időm, itt fogok majd lenni Önökkel!
Hangfal : Keresés alatt
Erősítő : Jadis Orchestra
Cd játszó : Marantz Sa 11s1
Lemezjátszó : Linn Sondek Lp 12
A hálózati kábeltől az interconnect és hangfalkábelekig Van Den Hul Professon kábelekkel...
- Öreg motoros
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Baranya
Mindenképpen hallgass + pár monitort is ha teheted.
Egyébként én is elég vegyesen hallgatok zenéket (techno és komolyzene azért ritkán megy, főleg hangszeres zenék mennek).
Az elektronikus zenékhez lehet hogy nem a legjobb választás egy monitor doboz... :kiraly: , de amelyik ,már igen... annak az ára is borsos.
Ebben teljesen egyetértek Önnel! :kiraly:
Amikor akad egy kis időm, itt fogok majd lenni Önökkel!
Hangfal : Keresés alatt
Erősítő : Jadis Orchestra
Cd játszó : Marantz Sa 11s1
Lemezjátszó : Linn Sondek Lp 12
A hálózati kábeltől az interconnect és hangfalkábelekig Van Den Hul Professon kábelekkel...
Vincsó
Én is csak azt tudom mondani, hogy a monitor feljtős. Ha az állódoboz nem megy elég mélyre, akkor neked nem monitor kell. Nagy hangerőn az is kenni fogja a részleteket. Szerintem elég kevés doboz van, ami nagyon nagy hangerőn ne kezdené egy picit elveszíteni a részletező képességét. Kivételek persze vannak, megfelelő áron. Egyetértek az előttem szólókkal, egy jó zárt sub kell inkább oda.
Rediscover music
Szerintem érted.Egy kisebb monitorban kisebb teljesítményű hangszórók vannak,amik bizonyára nem tudnak elviselni akkora hangerőt,mint egy CAV DP880A,amiben két nagyméretű mély is van.
Gondoltam hogy erre céloztál, de azért ez így nem állja meg a helyét szerintem.
Persze ha kisebb méretű monitorról beszélünk akkor lehet.
De a lényeg hogy hallgatózni kell vásárlás előtt... és utána is. :kiraly:
Szerinted 50000-ért mit tud venni?
Webáruház:
Vincsó Szerintem felejtsd el a monitorokat.Ha már összemosottnak hallod a zenét valszeg már határon futnak a CAV-ok.Én a helyedben egy subon törném a fejem, és épp a hallgatott zenétől függően menne vagy nem.Én igaz hm erősítővel de úgy szoktam ,hogy ha durvulós zenéhez vagy épp technohoz van kedvem bekapcs a sub és lehet kapaszkodni.(meg asszony piás díszdobozait visszapakolni mert eltáncikálnak a szekrény tetején)
De ez csak az én véleményem.
:kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Szerintem érted.Egy kisebb monitorban kisebb teljesítményű hangszórók vannak,amik bizonyára nem tudnak elviselni akkora hangerőt,mint egy CAV DP880A,amiben két nagyméretű mély is van.
Gondoltam hogy erre céloztál, de azért ez így nem állja meg a helyét szerintem.
Persze ha kisebb méretű monitorról beszélünk akkor lehet.
De a lényeg hogy hallgatózni kell vásárlás előtt... és utána is. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Szerintem ne válts monitorra,mert kinyírnád nagyobb hangerőn.
Ezért is írok ide mert legalább valami támpontot kapok, amúgy Béla biztos emlékszel a Polk topikban is írtam már ezzel kapcsolatban... nos oda azért tettem mert nagyon tetszenek azok a dobozok no meg a B&W-k is. De tudom, hogy ezeknél igen nagy a ráfizetés a névre... építenék én magamnak annyi pénzből(sőt tuti kevesebből is lehetne)
csak hát lövésem sincs ehhez... Szóval azoknak a dobozoknak a külvilága tetszik és nem az, hogy mi van ráírva :kiraly:
Ennyi pénzből nem tudsz jobbat és szebbet éíteni.Ezt biztosan állíthatom.
Webáruház:
Na ezt most nem értem... :kiraly:
Szerintem érted.
Egy kisebb monitorban kisebb teljesítményű hangszórók vannak,amik bizonyára nem tudnak elviselni akkora hangerőt,mint egy CAV DP880A,amiben két nagyméretű mély is van.
Webáruház:
Ezért is írok ide mert legalább valami támpontot kapok, amúgy Béla biztos emlékszel a Polk topikban is írtam már ezzel kapcsolatban... nos oda azért tettem mert nagyon tetszenek azok a dobozok no meg a B&W-k is. De tudom, hogy ezeknél igen nagy a ráfizetés a névre... építenék én magamnak annyi pénzből(sőt tuti kevesebből is lehetne)
csak hát lövésem sincs ehhez... Szóval azoknak a dobozoknak a külvilága tetszik és nem az, hogy mi van ráírva :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Na ezt most nem értem... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Baranya Amúgy az előbb valahol írtam, hogy azt hiszem, hogy a zenei ízlésem nem passzol ezekkel a dobozokkal nomeg az erősítővel. Kis rock kis elektronikus zene stb... inkább modernebb zenék.
Mindenképpen hallgass + pár monitort is ha teheted.
Egyébként én is elég vegyesen hallgatok zenéket (techno és komolyzene azért ritkán megy, főleg hangszeres zenék mennek).
Az elektronikus zenékhez lehet hogy nem a legjobb választás egy monitor doboz... :kiraly: , de amelyik ,már igen... annak az ára is borsos. :kiraly:
De 20nm-em még tökéletes a monitor.
Hol laksz egyébként? :kiraly:
Baranya Amúgy az előbb valahol írtam, hogy azt hiszem, hogy a zenei ízlésem nem passzol ezekkel a dobozokkal nomeg az erősítővel. Kis rock kis elektronikus zene stb... inkább modernebb zenék.
Webáruház:
Hát Hm nem volt elötte... de azt hiszem a végén úgyis valahonnan elhozok valami monitort valahonnan mert nekem úgy tűnik, hogy nagyobb helységben jobban teljesítenének ezek a dobozok :kiraly:
Bocs. Azt hittem hogy moziról váltottál sztereóra.
Sok esetben hozzá van szokva az ember a sok mély hanghoz és keveslik egy ideig... amig vissza nem álla "füle" a zenéhez. :kiraly:
A monitorok azért érzékenyebbek a térre.
Tehát bizonyos méretű térbe már korlátozottak a monitorok képességei.
Hol laksz egyébként?
Baranya
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Hát Hm nem volt elötte... de azt hiszem a végén úgyis valahonnan elhozok valami monitort valahonnan mert nekem úgy tűnik, hogy nagyobb helységben jobban teljesítenének ezek a dobozok :kiraly:
Bocs. Azt hittem hogy moziról váltottál sztereóra.
Sok esetben hozzá van szokva az ember a sok mély hanghoz és keveslik egy ideig... amig vissza nem álla "füle" a zenéhez. :kiraly:
A monitorok azért érzékenyebbek a térre.
Tehát bizonyos méretű térbe már korlátozottak a monitorok képességei.
Hol laksz egyébként?
Vincsó.
Próbáld meg a tologatást, mert nem igazán kellene ezt tapasztalnod.
Esetleg még annyit hogy "nem lehet hogy a füled-agyad nagyon hozzászokott a HM-s hanghoz.
Mondjuk én abszolút nem hiányolom a subládát a sztereó láncból.
Elég tisztességesen lemegy a kis monitor dobozom (holott nem egy drága kategória).
És természetesen direktben megy a dolog!!!
Ja és nálam nem nagyon mossa össze a dolgokat. :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Vincsó.
Próbáld meg a tologatást, mert nem igazán kellene ezt tapasztalnod.
Esetleg még annyit hogy "nem lehet hogy a füled-agyad nagyon hozzászokott a HM-s hanghoz.
Mondjuk én abszolút nem hiányolom a subládát a sztereó láncból.
Elég tisztességesen lemegy a kis monitor dobozom (holott nem egy drága kategória).
És természetesen direktben megy a dolog!!! :kiraly:
Ja és nálam nem nagyon mossa össze a dolgokat.